Skocz do zawartości
IGNORED

Kopacze Narodowi

Jacchusia

trzyletni ban dla fuszerów  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jeseś za wycofaniem druzyny polskich kopaczy z rozgrywek?

Rekomendowane odpowiedzi

Zdolności naszych kopaczy pokazała wczoraj legia. Z rezerwami Lazio nic nie mogła poradzić. Nie wiem jak Wy ale ja doliczyłem się 1 (słownie : jednego) strzału na bramkę lazio. Jeśli nasz czołowy klub ekstraklasy pokazuje taką jakość to czego się spodziewacie po naszej drużynie narodowej ?. W końcu nie mamy 18 zawodników w zagranicznych ligach. Jednym słowem - jesteśmy w cz. dup... i nie ma co - lepiej nie będzie. przynajmniej przez kilka lat. dopóki do młodych naszych kopaczy nie dotrze to, że na treningach trzeba zap...lać aż do upadłego żeby jakikolwiek sukces osiągnąć. Jedno mnie jednak najbardziej dziwi - jak zawodnicy grając tak żałosny futbol, mogą w klubie zarabiać taką kasę ?

lepiej nie będzie. przynajmniej przez kilka lat. dopóki do młodych naszych kopaczy nie dotrze to, że na treningach trzeba zap...lać aż do upadłego żeby jakikolwiek sukces osiągnąć.

Mylisz się. Oni osiągają sukces bez tego już teraz. Dolce Vita, Money for nothin' and chicks for free.

Po co się wysilać?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

za kazdego kopacza mozna kupic pare set sond insulinowych dla dzieci.Nie widze alternatywy dla matolow grajacych na dopingu....

tylko wf ma byc panstwowy i egzekwowany Reszta prywatne i gowno mnie ONO ..obchodzi.

tylko wf ma byc panstwowy i egzekwowany Reszta prywatne i gowno mnie ONO ..obchodzi.

Twój postulat w przypadku piłki nożnej jest już spełniony.

Less is more

PZPN nie jest dotowany?A kluby terenowe,stadiony to nie sa dotowane przez samorządy?Ja się tylko pytam bo sam nie wiem.Wydaje mi się,że są.

Może to nie są państwowe pieniądze ale publiczne.

PZPN nie jest dotowany?

Nie

A kluby terenowe,stadiony to nie sa dotowane przez samorządy?

B-klasowa drużyna, której jeszcze niedawno przeszkadzałem w treningach, od czasu do czasu wyprosiła u Wójta czy w Radzie osiedla jakieś grosze na siatki do bramek, piłki czy podobne historię. Potem zaczęli faktycznie brać jaką dotację z gminnego funduszu "na sport", ale to pod warunkiem szkolenia juniorów. Pieniądze dla zawodowców śmieszne, nie wystarczyłyby na opłacanie jednego zawodnika ekstraklasy, podejrzewam, że kluby z wyższych lig, nie zawracają sobie tym głowy, a koncentrują się na sponsorach i wpływach z reklamy. Jeżeli ktoś wie coś więcej, proszę o sprostowanie lub uzupełnienie.

Faktem jest, że terenu na boisko (stadionem absolutnie nazwać tego nie można) nie musieli kupić ani wydzierżawić, użytkują bezpłatnie teren łaskawie udostępniony przez gminę. Ale burmistrz chcąc być ponownie wybrany, nie może wszystkich terenów gminnych sprzedać na działki budowlane.

Kwestia stadionów może podobnie wyglądać w wyższych ligach, gdzie kluby użytkują je "prawem" zasiedzenia.

Bywa, że kluby wspierają samorządy, rozgrywając mecze na niepotrzebnych stadionach wybudowanych na rozegranie 2 lub 3 meczy na ostatnim Euro, przez co pomniejszają straty związane z utrzymywania tych stadionów.

Strukturalnych dotacji w postaci państwowych pieniędzy płynących regularnie do klubów lub ZPNów nie ma. Drużyna B-klasowa musi wysupłać kasę nawet dla sędziów z OZPNów przyjeżdżających na mecze. I od następnego roku czy też sezonu będą to wydatki dużo większe. Dotychczas wystarczał jeden sędzia, niedługo obowiązkowych będzie 3 - główny i liniowi.

Dla drużyn z niskich lig to poważny wydatek

Less is more

nie muszą drukować. Produkują widowisko, które my chętnie ogladamy zzz reklamami, za które przeciez ktos im płaci.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

No to mamy odpowiedź dlaczego można sobie tylko pomarzyć... że coś się zmieni.

Dupa kopacz zarabia majątek tak samo jak pan Kraśko, Lis, Durczok... celebryci... przecież oni uczestniczą w widowisku!

Jak odejdzie to pokolenie kombinatorów działaczy, niemot trenerów i zawodników to u nas będzie tak jak tam.

Już o tym pisaliśmy.

PS: Kilka dni temu w Anglii aresztowano kilka osób zamieszanych w ustawianie meczów.

Wszędzie wbrew pozorom jest tak samo...

Tylko u nas patologia dotyczy kariery zawodniczej (szkolenia i te sprawy...). Tam to jest na wysokim poziomie.

Pewnie, że nie jest.

Znam człowieka, razem pracowaliśmy, który okazało się był delegatem na ostatnim zjeździe PZPN.

Nikt nie wiedział, że bawi się w działacza...

Tłusty, żadnego związku ze sportem. Działaczem został.

Znam jego poglądy...

A człowiek młody, mniej jak 40 lat...

Nasze społeczeństwo wciąż generuje patologię...

To że jest tłusty o niczym nie świadczy.Wcześniej mówiono,że nie mamy oświetlenia,później murawy,stadionów no i forsy.Teraz to wszystko jest( nawet kasa jest największa w regionie).A wyników jak nie ma tak nie ma.

Nasi do lat iluś tam (19, 21) grają z rówieśnikami w Europie zdecydowanie lepiej.

Jest promyk.

Choć ich nie biorę jeszcze pod uwagę.

Ale młodzicy...

Był kiedyś wywiad z trenerem młodzieżowej reprezentacji która coś wygrała, ale robiony ileś lat później. Zapytany dlaczego tak dobrze zapowiadający się piłkarze później nic nie osiągnęli, odpowiedział w stylu że jak dostali 20tys miesięcznie, zaraz osiedli na laurach i przestali się rozwijać.

Takie wartości polska młodzież (a przynajmniej jej większość) wynosi z domu, i jeżeli system selekcji nie odrzuci takich zgniłych jaj na samym początku, zepsują oni nielicznych lepszych na zasadzie ziomalskich przepychanek rankingowych.

Od tego należałoby zacząć wszelkie próby zmiany obecnego stanu rzeczy, również a właściwie przede wszystkim, w edukacji przyszłych managerów, wynalazców, elity politycznej itd.

Owszem.

Przed chwilą oglądałem końcówkę meczu Śląsk-Pogoń 1:1.

To co zawodnicy Pogoni robili na boisku woła o pomstę do nieba!

Śląsk gonił wynik. Zawodnicy Pogoni w przodzie grali bez idei, bez ambicji strzelenia następnej dobijającej bramki. W zasadzie bez chęci wykonania akcji.

I tu urwę!

...bez chęci wykonania akcji.

W tej j**anej lidze nie chodzi o widowisko, nie chodzi o chęć zwycięstwa...

...ch*j wie o co tu chodzi...

Faktycznie, jedyne wyjście to rozwiązać ten tzw. związek piłkarski i rozpuścić to towarzystwo...

A w meczu, oczywiście ex Pogoniarz Kaźmierczak, strzelił z wolnego i pozamiatane. Nasz bramkarz jakby znał Kaźmierczaka tak jak ja, nie ustawiałby się tak bezsensownie w bramce.

Grzegorzu! Zalecam inny cyrk --profesjonalny np Cirque du soleil.

Winna tu jest telewizja nc+ ( kosząca kasę na powtórkach) !!!.W imię utrzymani tzw.kontentu-zawartości programu pompuje kasę w ligę- im się nie chce grać i umiejętnie z pzpn doi naiwnych. Oni doją naiwnych !!!

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Był kiedyś wywiad z trenerem młodzieżowej reprezentacji która coś wygrała, ale robiony ileś lat później. Zapytany dlaczego tak dobrze zapowiadający się piłkarze później nic nie osiągnęli, odpowiedział w stylu że jak dostali 20tys miesięcznie, zaraz osiedli na laurach i przestali się rozwijać.

Dokładnie tak jest. Chyba w zeszłym tygodniu jeden z młodych piłkarzy w Legii się wypowiadał że treningi w legii to żenada. Chciał się wykazać ambicją, zostać i potrenować po oficjalnym treningu to go koledzy wyśmiali.

Na codzień mamy dosyć trosk i zmartwień, po co nam ma ich jeszcze dostarczać drużyna Kompromitacji Narodowej?

Po co wydawać na nią nasze ciężko zarobione pieniądze?

Po Co?!

Pan D.Tusk kopie. Więcej igrzysk, po co nam chleb.

dieu est tres fin

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.