Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz zintegrowany 30-35 tys.zł

ostrowek63

Rekomendowane odpowiedzi

Od 1980 roku posiadamy miedź 6N PCOCC, co się zmieniło w tej kwestii do dziś?

Jak to co!!!!!!!!!!!!!!Powstał XYZ i jego teściki w wyniku których wszystko jedno,czy kij czy drewno.

Ostatnio poszedl sugden masterclass dzielony za 11k uzywka ale stan idealny... szkoda ze nie zdazylem. Za taka kase mozna miec hi end:-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 1 miesiąc później...

Witam.

Pierwszy krok zrobiony temat wzmacniacza zamknięty wybrałem McIntosha MA7000 zakupiony w salonie benefit w Łodzi z dostawą do domu wczoraj odsłuch a dzisiaj McIntosh jest już u mnie w domu.Bardzo miła i profesjonalna obsługa polecam.Dlaczego wybrałem McIntosha bo mi się z podobało takie granie.Tak na szybko przeleciałem kawałki z różnych płyt i jest naprawdę fajnie a to dopiero początek zabawy bo jaszcze kolumny,odtwarzacz ( cd lub plików ) i na koniec kabelki.

Dziękuje wszystkim za dobre rady i pozdrawiam.

Jeszcze nie wiem jakie kolumny wybiorę najpierw muszę mieć na te kolumny ale to melodia przyszłości a ta melodia akurat

nie bardzo mi się podoba no ale cóż takie jest życie.

Jeszcze nie wiem jakie kolumny wybiorę najpierw muszę mieć na te kolumny ale to melodia przyszłości a ta melodia akurat

nie bardzo mi się podoba no ale cóż takie jest życie.

Jeśli masz duży pokój to posłuchaj Thiele 3.7 jeśli mniejszy to możesz trafić w dobrej cenie Thiele 2.4. Gratuluję super wzmacniacza!

Dzięki.

Mam nadziej że to nie jest chwilowe zauroczenie a pokój to 16m2.Do Thieli 3.7 jestem za krótki być może dzięki uprzejmości salonu benefit uda mi się posłuchać thieli 2.7.Przed zakupem wzmacniacza słuchałem kolumn ESA NEO 3SE i dość przyjemnie grały te kolumny jak dla mnie oczywiście a drugi zestaw to były Sonus Faber Cremona M.

Słuchałem też B&W 800D i z McIntoshem może być ciekawie.

Łodzianie to ludzie z fantazją jak widać . Za wpasowanie B&W 800D do 16 m2 należał by się wpis do Księgi Guinessa.

Proponuję jednak zejść na ziemię i ograniczyć się np. do monitorów SF Cremona Auditor M. Chociaż nie miałem okazji słuchać ich w aplikacji z Mc Intoshem MA 700.

16m2 to idealny pokój do wysokiej klasy monitorów.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Słuchałem tych 804D w salonie w Top Hi-Fi w Łodzi i nie wydały mi się jakieś za duże ale może się okazać tak jak napisałeś że po jakimś

czasie coś jest nie tak.Zdecydowanie wolałbym się uczyć na cudzych błędach tylko nie wiem czy to jest możliwe.Jak się nie oparzysz to

nie będziesz wiedział czy coś jest gorące.

Słuchałem tych 804D w salonie w Top Hi-Fi w Łodzi i nie wydały mi się jakieś za duże ale może się okazać tak jak napisałeś że po jakimś

czasie coś jest nie tak.Zdecydowanie wolałbym się uczyć na cudzych błędach tylko nie wiem czy to jest możliwe.Jak się nie oparzysz to

nie będziesz wiedział czy coś jest gorące.

Mam taki sam metraż. Odsłuchiwałem u siebie m.in. MA7000 właśnie z 804d i grało to bardzo dobrze. Barwa, oddech, do tego mięso i całkiem dobra kontrola basu plus przyzwoite wrażenia przestrzenne. Było na tyle obiecująco, że wybrałem jeszcze coś mocniejszego MC601.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

.a tak na marginesie do 16 metrów B&W 804D to lekka przesada....

o znalazłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cytuje sam siebie z grudnia.....warto

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

Witam.

Wczoraj dzięki uprzejmości Pana Rafała z salonu Benefit z Łodzi miałem okazję posłuchać kolumn Thiel CS2.7.Jeżeli chodzi o wykonanie i wygląd to według mnie

mogą być ozdobą każdego salonu.Kolumny były podłączone do integry McIntosha ma7000 odtwarzacz Yamaha cd-s2000 nazwy kabli nie pamiętam.

Ten odsłuch pokazał jak dobrze może zagrać McIntosh ma7000 w odpowiednim towarzystwie. Nie będę się silił na jakiś opis bo było trochę za krótko

ale w porównaniu do tych kolumn co słyszałem wcześniej w salonie Thiel CS2.7 zagrały najlepiej.

Dzięki Panu Rafałowi zdobyłem kolejne doświadczenie w audio bo nie wiem czy to jest standard jechać 120 km do klienta tylko po to żeby sobie mógł

posłuchać kolumn choć wiadomo że nie jest zainteresowany ich kupnem w najbliższej przyszłości a trzeba jeszcze dodać że Thiel CS2.7 swoją wagę mają

i same nie chodzą.Panowie Szacun.Jak by jeszcze tego było mało w prezencie kabelki RCA od firmy.

Mógłbym napisać więcej ale nie będę już cukrował bo jeszcze mnie ktoś posądzi że Mi Pan zapłacił za tą laurkę.

Wielkie Dzięki.Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.