Skocz do zawartości
IGNORED

Za co kochamy lub nienawidzimy "Gazetę Polską"?

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wolimy dzieła spod dowództwa obecnego naczelnego (Sakiewicz), czy poprzedniego (Wierzbicki)? Czy chcemy, aby wróciła do gazety Eliza Michalik oraz felietony Michalkiewicza i Korwina? Czy czasami dołączane filmy do tygodnika to rzeczywiście dzieła moralnego oświecenia? Czy gazeta powinna zmienić nazwę na katolicka, kibolska, konserwatywna, komunistycznaanty, konformistycznanon, kacza, kloacza, czy też królewska? Czy kluby gazety to formacje ideowe, sekciarskie, kanapowe, bojówkarskie? I dlaczego nie ma w piśmie rubryki dla prawicowego audiofila?

Gość Gość

(Konto usunięte)

A gdzie miejsce dla wypowiedzi osób dla których ten kawałek zadrukowanego papieru jest całkowicie obojętny?

Dlaczego uważasz, że w każdym z nas to wydawnictwo musi wzbudzać jakieś emocje?

Jak się nie nadaje nawet papier toaletowy, to wnioskuję, że jest to stosunek gdzieś pomiędzy obojętnością a nienawiścią. Tytuły wątków z reguły są skrótowe i prowokujące do rozwinięcia. A tytuł jest biegunowy, bo sugeruje się biblijnym tudzież klarownie politycznym przesłaniem, Tak, nie, czarne, białe, lód, wrzątek - jak będziesz letni to do piekła pójdziesz ;)

Jestem w takim razie na NIE choć lata mi ten szmatławiec koło pióra:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A co to jest Gazeta Polska ?

I niby dlaczego nazywa się : "Polska" ... ???

Może powinna się nazywać "Gazeta Dla Oszołomów". A nie każdy Polak jest oszołomem !

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A co to jest Gazeta Polska ?

I niby dlaczego nazywa się : "Polska" ... ???

Może powinna się nazywać "Gazeta Dla Oszołomów". A nie każdy Polak jest oszołomem !

Ty też jesteś oszołomem, a jak nie to piszesz, jak czymś oszołomiony.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Uważaj dziadu. Bo jak mi się kiedyś w realu nawiniesz - to twoje serce może stresu nie wytrzymać ...

Nie strasz bo ... ci się jelito rozreguluje.

Nie czytam GPC ale codziennie jestem na niezalezna.pl - to jej internetowe wydanie.

Co mogę powiedzieć... dobrze, że jest w Polsce tytuł prasowy ukazujący prawdę o (nie)rządach Partii Oszustów.

To prawdziwa alternatywa dla łże-mediów typu GWno czy WSI24.

I to jedyny na polskim rynku dziennik o tak spektakularnym wzroście nakładu, podczas gdy organy ubeckiej propagandy notują stały spadek czytelników.

To pocieszające.

Co zaś mi się nie podoba - to przede wszystkim zmiana motta internetowej mutacji GPC czyli portalu niezalezna.pl.

Kiedyś mieli zajebiste motto: "MY INFORMUJEMY - ONI KŁAMIĄ". W kilku słowach napisano wszystko, co należało.

2wnz2xi.jpg

Dzisiejsze motto to jest rozmyte i guzik mówiące: "strefa wolnego słowa".

Bez sensu.

2n9j775.jpg

Równie dobrze mogli napisać "stępiały nam pazury".

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja też przeglądam ten portal, trzeba wiedzieć co myśli część(kilka procent) rodaków:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przynajmniej część rodaków myśli.

przecież to już od dawna wiadomo. Myślą tylko ci, którzy łykają jak pelikany prawdę objawioną z prawackich pisemek 3ciego obiegu. Resztę Michnik prowadzi jak na smyczy.

Trzeba się cieszyć z tego, że część myśli. Nadzieja dla Polski w Cadamie!

• Redaktorzy

Nie znamy treści tego periodyku, w zw. z czym ani go nie kochamy ani nie nienawidzimy.

...

I to jedyny na polskim rynku dziennik o tak spektakularnym wzroście nakładu, podczas gdy organy ubeckiej propagandy notują stały spadek czytelników.

Doktorze, ty chyba masz jakieś specyficzne źródło informacji. GPC ma chyba najniższą sprzedaż z dzienników w Polsce, a wskutek złego nadmiernie optymistycznego sformułowania umowy z drukarnią ma gigantyczny nakład, z którego nie może zrezygnować. Sprzedaje zależnie od dnia 1/5 do 1/4 nakładu, reszta idzie do śmietnika.

Trzeba tu rozdzielić na części składowe coś, co zostało zawarte w podtytule przytoczonym wyżej przez il Dottore "Strefa Wolnego Słowa".

Do tej "Strefy" zaliczamy tygodnik "Gazeta Polska", który jest czymś w rodzaju fundamentu i głównie go miałem na myśli zakładając wątek - istnieje od 20 lat, po "Smoleńsku" sprzedaż wzrosła 2-3 krotnie i pozwoliła powstać czy rozwinąć skrzydła innym "strefowym" inwestycjom.

Od kilku lat istnieją portale Niezalezna.pl (informacyjny) i Vod.gazetapolska.pl (video relacje, dokumenty).

Potem "Strefa" przejęła miesięcznik "Nowe Państwo".

Zaczęło wychodzić pismo satyryczne "Pinezki".

Od września 2012 wychodzi dziennik "Gazeta Polska Codziennie" - w pewnym momencie władze przejęły tam siły PiS-u.

Do tego dochodzi telewizja Republika, której współwłaścicielem jest Sakiewicz.

Nie strasz bo ... ci się jelito rozreguluje.

Chłopaki, co się niezdrowo podniecacie, z jednej czy z drugiej strony karmią was czym chcą. A wy to łykacie jak dzieci. Dajcie sobie na luz. Rzućcie te szmatławce i lepiej przy szklaneczce posłuchajcie sobie ulubionej muzyki

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 1 miesiąc później...

Teraz pani Dorotka pracuje w GP, ale wyrok dotyczy jej i tygodnika "Wprost". Sama "Gazeta Polska" jest raczej w tym klimacie "na plusie", wystarczy wspomnieć sprawy Subotica z TVN i Abp. Wielgusa, związanego z Radiem Maryja. W obu tych ostatnich wielkich korporacjach tkwi niewątpliwie głęboka zadra w tych tematach i raczej tego "pisaczom" z GP te instytucje w życiu nie wybaczą.

to taka psia buda gdzie kundle gromadza sie i szczekaąj,.a od tego szczekania robi sie wiater z ktorego wlasciciel budy robi energie elektrycznom.Cecha szczególna kundli jest to ze moga wyc cała noc niestrudzenie co zapewnia wlascicielowi stały doplyw...prundu.Dla mnie to wyznacznik skundlenia. Jak gosc czyta to ja juz wiem ze go nie slucham.Jak przed wojna gosc miał filce to było wiadomo ze...stajenny..

"

Kochamy!

M. in. za okładki! :)

gp2012okladka35.jpg

6f56c864490ad1581d4d4a70447bef2f,641,0,0,0.jpg

gp2011okladka29.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gratuluję świetnego gustu.

wojtusiu

Ty zapewne wolisz taką twórczość okładkową, mam rację?

okladka_newsweek_macierewicz.jpg

A czym się różni od twojej?

tym, że jest kłamliwa i obrzydliwa, okładki GP zaś mówią prawdę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.