Skocz do zawartości
IGNORED

Ojciec Inkasent, kolos na moherowych nogach

thrak

Rekomendowane odpowiedzi

Ojciec inkasent w natarciu, nie urwał nic na WOŚP to urwie na kopalniach, znów zbierze na ratowanie od swoich fanów i sp...li z kasą :-)

10929582_890048351026233_7776102794903287943_n.jpg?oh=a7ba252b8658d30da8f02ee92bb7d92a&oe=556F041D&__gda__=1428900773_1887105b4c28cd0adff680584aaadd26

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Rydzyk vs Owsiak

Obaj startowali 18 lat temu: Owsiak z Orkiestrą, redemptorysta z rozgłośnią. Obaj budzą emocje. Obaj zbierają pieniądze. I obu dzieli przepaść. Owsiak dla swoich celów nie używa górnolotnych haseł o „służbie Bogu, Kościołowi i ojczyźnie”, mimo iż efekty jego akcji widać chyba w każdym dziecięcym szpitalu w Polsce, a zdobyty dzięki niej sprzęt uratował wiele małych istnień. W przeciwieństwie do o.Rydzyka rozlicza się co do grosza z każdej wydanej złotówki.

To wystarczy, by słuchacze Radia Maryja, przy aprobacie i zawoalowanym podgrzewaniu emocji przez prowadzącego audycję redemptorystę, urządzili sobie seans mieszania z błotem twórcy Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Na tydzień przed finałem WOŚP mogliśmy z anteny dowiedzieć się, że Owsiak to „wilk w owczej skórze” - „sobie żyje” z pieniędzy zbieranych na pomoc dzieciom, demoralizuje młodzież (rozpija i wtrąca w narkomanię), utrzymuje sektę. A tak w ogóle to Orkiestra nie ma racji bytu, bo zakup sprzętu medycznego to obowiązek państwa.

Już wiemy kto stoi za obecna nagonką na WOŚP.

Cwaniak w sutannie jak widać wiele może.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ojciec inkasent w natarciu, nie urwał nic na WOŚP to urwie na kopalniach, znów zbierze na ratowanie od swoich fanów i sp...li z kasą :-)

10929582_890048351026233_7776102794903287943_n.jpg?oh=a7ba252b8658d30da8f02ee92bb7d92a&oe=556F041D&__gda__=1428900773_1887105b4c28cd0adff680584aaadd26

"Raz psu ogon obcieli , drugi raz nie obetna "!

wystukane ze smartfona

Piotr

"Raz psu ogon obcieli , drugi raz nie obetna "!

wystukane ze smartfona

Też mam nadzieję, że ludzie drugi raz się nie nabiorą na jego wałki. Tak samo jak przestają dawać się nabierać innym bajkopisarzom inkasentom w sukienkach.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

To wszystko za mało. Cały czas czekam, by się znalazł jakiś odważny prokurator nie dający się zastraszyć, i oczywiście potem równie odważny i autentycznie niezawisły sąd.

• 3 tygodnie później...

Byli koledzy ojca inkasenta zaczynają sypać :-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rydzyk to klasyczny hochsztapler żyjący pod egidą władz państwowych i polityków różnej maści. Z uwagi na kierowanie masą poddanych mu jednostek, służących jako dostarczanie głosów w czasie wyborów, on jest im po prostu potrzebny.

• 2 tygodnie później...

Naród mądrzeje. Informacja dzisiejszej wyborcza.pl:

Ojciec Rydzyk: Znacznie spadła liczba ofiar na nasze media

Michał Wilgocki 2015-02-10

"Ojciec Dyrektor alarmuje na stronie internetowej swojej rozgłośni: spada liczba ofiar na Radio Maryja i Telewizję Trwam. - Prosimy każdego o systematyczną pomoc. Choćby nawet odmawiając sobie miesięcznie paczki papierosów czy czegoś innego - mówi redemptorysta.

- Zwracam się do wszystkich z bardzo delikatną prośbą. W ostatnich miesiącach znacznie spadła ilość ofiar na nasze media, które tylko wy utrzymujecie, nasi słuchacze, telewidzowie. Jesteście świadomi, jak ważne dla ewangelizacji i wolnego słowa są katolickie i polskie media - mówi o. Rydzyk.

Jak przyznaje, znaczną część tych kosztów generuje Telewizja Trwam, która od roku nadaje w cyfrowym multipleksie.

- Koszt utrzymania miesięcznego tylko pobytu w eterze Radia Maryja i Telewizji Trwam to ponad 2,5 mln zł. To jest bardzo dużo. Jednak czy to jest dużo dla milionów? - pyta redemptorysta.

Powołuje się na badanie, które dla telewizji przygotował Europejski Instytut Studiów i Analiz. Jego prezesem jest prof. Mirosław Piotrowski, zaprzyjaźniony z Radiem Maryja europoseł, który miejsce w Parlamencie Europejskim wywalczył z listy PiS.

Według tego badania TV Trwam ogląda prawie 11 mln widzów ("z różną częstotliwością"), a codziennie - ponad 6,5 mln. To jedyne źródło dotyczące oglądalności tej stacji, gdyż jakiś czas temu zrezygnowała z udziału w uznanych badaniach Nielsena.

- Prosimy każdego o systematyczną pomoc. Choćby nawet odmawiając sobie miesięcznie paczki papierosów czy czegoś innego. Wtedy damy radę, jeśli chociaż tylko taką ofiarę złożycie na te dzieła. Sprawa jest bardzo poważna. Liczymy na zrozumienie. Prosimy też o modlitwę i tę przyrzekamy. Od każdego zależy, czy te dzieła będą istnieć - mówi redemptorysta.

Prosi słuchaczy, żeby zadali sobie pytanie, "czy czują odpowiedzialność za te dzieła" i czy "nie spychają odpowiedzialności na kogoś innego".

- To jest wielka wartość dla Polski, dla Kościoła w Polsce, dla Polaków w Polsce i poza Polską. A więc, Rodacy, Polacy - prosimy. Resztę dopowiedzcie sobie sami - kończy swój apel."

Moher podumiera ojcu inkasentowi a nowych ociemniałych ciężko doić :-) oj nie będzie na złote klamki w kompleksie wypoczynkowo-modlitewno-golącym The-Devil-devil-fire-monster-smiley-emoticon-000833-large.gif

09b75a3a8d2dddd18bd7f924eb88ae38.jpg

Skandalem jest pozwalanie Rydzykowi na organizowanie tego typu hucpiarskich imprez w szkołach. Informacja z dzisiejszej wyborcza.pl:

O. Rydzyk o liście MEN: To metody totalitarne. Ta Kluzik-Rostkowska niech idzie kartofle sadzić

Michał Wilgocki, Dominika Wielowieyska 2015-02-11

"- Młodzież nie rozumie tego, co widzi w

mediach. Chcemy, żeby zrozumiała mechanizmy mediów, a nie zachowywała się jak stado gęsi - tak dyrektor Radia Maryja tłumaczy, po co organizuje w szkołach warsztaty medialne. MEN się nie zgadza, by odbywały się one w czasie normalnych godzin lekcyjnych.

- Zasady dotyczą wszystkich. Zarówno fundacji o. Rydzyka, jak i np. Kampanii przeciw Homofobii. Jeżeli temat wykładu nie jest częścią podstawy programowej, to wykład nie może zastępować lekcji. Na wejście fundacji do szkoły wyrażają zgodę dyrektor oraz Rada Rodziców. Na udział w zajęciach musi się zgodzić każdy rodzic obecnego na nich dziecka. Nie może być tak, że w czasie wykładu część dzieci czy młodzieży zostaje w domu, bo lekcje zostają odwołane - mówi "Wyborczej" minister Joanna Kluzik-Rostkowska.

Poszło o warsztaty "Zrozumieć media", które organizują pracownicy mediów o. Rydzyka, wykładowcy Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej, a także jej studenci. Po jednym z takich spotkań w warszawskiej szkole grupa rodziców poskarżyła się MEN, że odbyły się one w czasie przewidzianym na normalne zajęcia dydaktyczne, a lekcje zostały odwołane.

Kluzik-Rostkowska napisała więc list do dyrektorów szkół. Przypomina przepisy organizowania zajęć przez zewnętrzne podmioty. Wymienia nieprawidłowości, do jakich doszło w Warszawie. "Warsztaty przeprowadzono między 9.00 a 13.40, w czasie przewidzianym na realizację planu nauczania. Uczniowie liceum nie zrealizowali obowiązkowych zajęć dydaktycznych. Dyrektor szkoły nie uzyskał pisemnej zgody wszystkich rodziców. Dopuszczono nieobecność jednej trzeciej uczniów w czasie przeznaczonym na realizację zajęć obowiązkowych".

List wywołał wściekłość w toruńskich mediach. Środowy "Nasz Dziennik" pisze o "histerycznej reakcji MEN". W słowach nie przebiera także o. Tadeusz Rydzyk. - Bije się górników. Jak w komunizmie. Bije się rolników. Nie leczy się ludzi. To wszystko razem to jest skandal. My chcemy pomóc młodzieży. Widzimy, że nie rozumie tego, co widzi w mediach. Dlatego wzięliśmy specjalistów, daliśmy im wóz telewizyjny i powiedzieliśmy: jedźcie. Chcemy, żeby młodzież zrozumiała mechanizmy mediów, a nie zachowywała się jak stado gęsi - mówił w "Aktualnościach dnia" Radia Maryja.

- To, co ta kobieta nawyprawiała, to woła o pomstę do nieba. Te podręczniki, te elementarze. A to, co robi z nami, to są metody totalitarne. Przedtem, za przeproszeniem, biegała za Kaczyńskim Jarosławem, żeby się uwiesić. Typowy karierowicz. Karierowicz nie może być nauczycielem - mówił o. Rydzyk. - Ta Kluzik-Rostkowska niech idzie, nie wiem, może kartofle sadzić. Boże ty mój, skandal. Proroctwo księdza Piotra Skargi się spełnia. Głupcy wasze dzieci uczyć będą - oburzał się redemptorysta.

- List w tej sprawie nie jest wymierzony przeciwko jakiejkolwiek fundacji. Wykład nie może zastępować lekcji. Nie może być tak, że w czasie wykładu część dzieci zostaje w domu, bo lekcje zostają odwołane - spokojnie odpowiada minister Kluzik-Rostkowska."

Rydzyk za sprawą polityków czuje się bardzo mocno. To do niego, wręcz na kolanach, przyczołgują się najwierniejsi poddani, zazwyczaj z prawicy. Liżą mu tyłek, choć pewnie nie za bardzo to smakuje, ale polityka ma swoje wady. Sami go stworzyli sobie i teraz ciężko się z tego wycofać,

Bądź co bądź, ma nadal wielki wpływ na elektorat. Ile razy obrażał najwyższych dostojników państwa, np. śp. Kaczyńską? Potem gdy zobaczył, że przegiął pałę zaczął się wycofywać i kręcić. Ale jego mohery zawsze za nim stały i stać będą. Teraz zauważył, że zainteresowanie jego osobą zmalało ( a co za tym idzie wpływy) zastosował najstarszą metodę. Postanowił nachalnie indoktrynować dzieci i młodzież nie zainteresowane jego bredniami.

Jak dla mnie jest to najbardziej obrzydliwa postać wywodząca się z kleru.

Dla mnie jest to jedna z najbardziej obrzydliwych postaci wywodzących się z kleru. Kilka innych, równorzędnych nazwisk mógłbym wymienić.

Młodzież w swojej przytłaczającej masie olewa i nim gardzi.

Zastanawiam się czy gorszy jest pedofil czy oszust manipulator? Patrząc na niewinne dzieci to ten pierwszy, ale pedofil jest zazwyczaj osobą chorą, skrzywdzoną przez los. Rydzyk jest za to zwykłym cwaniakiem i demagogiem w najgorszej postaci.

Kolejna hucpa hochsztaplera z Torunia, który obwieścił publicznie, że stoi ponad prawem. Wiadomość z gazeta.pl.

1 proc. dla ojca Rydzyka

Michał Wilgocki 2015-02-14

"Skarbowy przekręt", "Szykany rodem z systemu totalitarnego" - w takim tonie "Nasz Dziennik" pisze o urzędnikach, którzy odmówili przyjęcia PIT-ów z odpisem podatkowym na fundację o. Rydzyka.

Nasza Przyszłość to jedna z fundacji założonych przez redemptorystów, za pomocą których o. Rydzyk zarządza swoimi projektami. Ma w statucie "prowadzenie działalności naukowej i kulturalnej". Działa przy niej wydawnictwo drukujące książki religijne.

W ubiegłym roku fundacja uzyskała status organizacji pożytku publicznego. Oznacza to, że przy rozliczaniu podatków można przekazać na nią 1 proc. Od kilku miesięcy na antenie Radia Maryja trwa kampania, która ma zachęcić słuchaczy do przekazywania na nią pieniędzy.

W specjalnych komunikatach o. Rydzyk obiecuje, że pieniądze, które dostanie z podatków, zostaną w całości przeznaczone na wsparcie Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej. Uczelnia kształci przyszłe kadry pracujące w toruńskich mediach.

Na ile pieniędzy liczą redemptoryści? Miesiąc temu w specjalnym programie w Radiu Maryja wyliczali, że 1 proc. z podatku za emeryturę w wysokości 1 tys. zł to ok. 20 zł. O. Rydzyk przekonuje więc słuchaczy, że jeżeli się zmobilizują, uczelnia dostanie nawet dwa miliony. Dyrektor Radia Maryja o pomoc zaapelował też do posłów PiS. Z anteny swojego radia zachęcał emerytów, by, jeżeli nie wiedzą, jak wypełnić PIT, poszli do biur poselskich.

Od kilku tygodni media o. Rydzyka podnoszą jednak alarm - twierdzą, że niektóre urzędy skarbowe odrzucają deklaracje podatkowe osób, które chcą oddać redemptorystom 1 proc. Sprawę opisał "Nasz Dziennik". Gazeta nie podaje jednak skali tego zjawiska, nie wspomina, ilu i których urzędów skarbowych sprawa dotyczy. Twierdzi natomiast, że problemem jest brak fundacji o. Rydzyka w rejestrze organizacji pożytku publicznego.

Ministerstwo Finansów poproszone przez nas o komentarz twierdzi, że fundacja jest w rejestrze.

- Nie ma możliwości, by istniały rozbieżności pomiędzy danymi posiadanymi przez urzędy skarbowe a ministerstwem, ponieważ urzędy bazują na wykazie tworzonym przez nas - tłumaczy biuro prasowe resortu.

Jacek Kapica, wiceminister finansów, tłumaczył w ubiegłym tygodniu w Sejmie posłom PiS, że zna pięć przypadków odmowy przyjęcia PIT-u. I że w każdym z nich winę ponosi emeryt składający deklarację - ponieważ popełnił jakiś inny błąd przy wypełnianiu zeznania.

Sam o. Rydzyk nie ma jednak wątpliwości, że to zorganizowana akcja rządu przeciwko jego mediom.

- Na każdym kroku spotykają nas szykany rodem z systemu totalitarnego - mówi w rozmowie z "Naszym Dziennikiem". Apeluje do słuchaczy, żeby zgłaszali się pod specjalny numer telefonu, jeżeli mają problem z urzędnikami.

Jacek Kapica, wiceminister finansów, tłumaczył w ubiegłym tygodniu w Sejmie posłom PiS, że zna pięć przypadków odmowy przyjęcia PIT-u. I że w każdym z nich winę ponosi emeryt składający deklarację - ponieważ popełnił jakiś inny błąd przy wypełnianiu zeznania.

Sam o. Rydzyk nie ma jednak wątpliwości, że to zorganizowana akcja rządu przeciwko jego mediom.

- Na każdym kroku spotykają nas szykany rodem z systemu totalitarnego - mówi w rozmowie z "Naszym Dziennikiem". Apeluje do słuchaczy, żeby zgłaszali się pod specjalny numer telefonu, jeżeli mają problem z urzędnikami.

W taki oto sposób Rydzyk, uprawiając manipulacje, robi z siebie za życia męczennika.

Chłop pod płaszczykiem religii kosi kasę, a mając takie jednostki do łupienia, jakie ma, zajdzie w rankingu Forbesa bardzo daleko.

To Stanisława Rydzyk z domu Piątek była Matko Bożo? :-)))))) jak można mieć aż tak zryty beret??? :-)

1bea60b662fae5ab2cf69d147a7aa3e6.jpg

• 4 tygodnie później...

Ojciec Rydzyk: Pies nie może spać w łóżku!

Ojciec Tadeusz Rydzyk bierze sie za edukację tych, którzy wpuszczają swoje czworonogi do łóżek. Dyrektor Radia Maryja mówi jasno: To błąd.

Ojciec Rydzyk stawia sprawę jasno: pies nie może być wpuszczany do łóżka właściciela.

– Oczywiście psa też trzeba szanować, ale jego miejsce wiadomo gdzie jest, a nie w łóżku pana. Boże! W tym samym pokoju! – oburzał się dyrektor Radia Maryja na festynie swej stacji.

Dlaczego znany duchowny zaczął sie nagle zajmować psami? Bo opowiadał zebranym o tym, że zakon redemptorystów dostał od pewnego małżeństwa w darowiźnie działkę z domkiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10985352_791421920937621_1163681130325014019_n.jpg

Może i jest dzieckiem "matki bożej" , ale z całą pewnością jego ojcem nie jest Bóg.

Ojciec Rydzyk: Pies nie może spać w łóżku!

Ojciec Tadeusz Rydzyk bierze sie za edukację tych, którzy wpuszczają swoje czworonogi do łóżek. Dyrektor Radia Maryja mówi jasno: To błąd.

Ojciec Rydzyk stawia sprawę jasno: pies nie może być wpuszczany do łóżka właściciela.

– Oczywiście psa też trzeba szanować, ale jego miejsce wiadomo gdzie jest, a nie w łóżku pana. Boże! W tym samym pokoju! – oburzał się dyrektor Radia Maryja na festynie swej stacji.

Dlaczego znany duchowny zaczął sie nagle zajmować psami? Bo opowiadał zebranym o tym, że zakon redemptorystów dostał od pewnego małżeństwa w darowiźnie działkę z domkiem.

Ukryta Zawartość

Czyżby w ten zawoalowany sposób przestrzegał wiernych przed grzechem zoofilii?

Ukryta Zawartość

Piotr

Matka Boska z o.Rydzykiem

Światowe media doniosły, że podczas sobotnich uroczystości z okazji 17 rocznicy powstania Radia Maryja tajemniczy miliarder zza oceanu podarował o.Rydzykowi płótno, które znikło z Museum of Modern Art w Nowym Jorku podczas słynnego włamania 14 lipca 1999 roku. Obraz, autorstwa Giorgio de Chirico pojawił się na krótko w kościele pw. św. Józefa na toruńskich Bielanach, po czym zniknął.

Po sygnałach od jednego z widzów - pochodzącego z Polski kolekcjonera dzieł sztuki z Chicago, Federalne Biuro Śledcze zwróciło się do TV Trwam z prośbą o przesłanie obrazu zarejestrowanego w dniu 6 grudnia 2008 roku, między godziną 18.34 a 19.15.

Stopklatki niezbicie dowodzą, że obraz jest oryginalny i pojawił się w Toruniu.

obr1_400x400.jpg

obr2_400x400.jpg

I znów chcą się wywyższać. Przecież wszyscy wiedzą, że jak 3go maja, to matką musiała być Konstytucja :-)

Łojciec dyrektor ma dwie matki , na co słusznie zwrócił uwagę nasz sympatyczny dyskutant Sitek , cytuję " Prawda leży gdzie indziej, gdyż nagle okazuje się, że Rydzyk ma dwie matki. " , co w dużym stopniu tłumaczy zaangażowanie Rydzyka i jego rozgłośni radiowej w politykę .

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.