Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

he,he, kajak i piwo, to dwa w jednym , Wituś:))

Nie wiem, jak Wasze kobitki. Z moją, zawsze razem spływamy, ale jak to babeczki, pomarudzić muszą:(

Rafaell,

Total limit grubo > 4000km!

To wyczynowcy:)

Do tego trzeba mieć przygotowanie, zapał, sprzęt i kopę czasu, a ja myślę bardziej lajtowo - tydzień, może dwa, Mazury, namiot, gitara, ognicho, kiełbachy..,

Ja nie taki kozak, aby się porywać na taki limit:)

• Użytkownicy+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na CES 2012 raczej szału z odległościami od ścian nie było... (jakieś 70% strony na dół)

Za to wzmacniacze niezłe :)

Ukryta Zawartość

System Details

Esoteric K-01 Digital Source Device ($22,000)

McBook Pro playing Hi-Rez audio files via its async USB interface

Brinkman Bardot turntable/arm included ($8000)

my Sonic Labs cartridge ($6000)

CAT Legend preamp ($20,000)

CAT Statement monoblocks ($80,000/pr)

MBL Radialstrahler 101E mkII ($72,000)

All STEALTH Cables:

STEALTH Sakra Single-Ended Interconnects ($10,000K per 1 meter pair)

STEALTH Dream AC cords ($3200 per 1.5 meter)

Approximate System Total: $187,000 Hardware/$150-200,000 cable ~ $337-$387,000

$187,000 HD/$150-200,000 cable = $337-$387,000

What a stellar sounding room! There is something about the utter vanishing act that MBL Radialstrahler 101s, both the 101X-treme and the 101E, which may be thought of as (essentially) the bottom half of the X-treme, can do that make them irresistible. Now, I'll be the first to admit that they can sound overblown and strident when paired with less than adequate electronics. That was not the case in this room.

25]
As gorgeous to look at as they are seductive to listen to… CAT Statement mono's and MBL Radialstrahlers, all hitched up with STEALTH cables.

25]
When fed a diet of Esoteric reconstituted 1's and 0's, streamed through Serguei Timachev's marvelous STEALTH cables, and driven by Ken Steven's superb CAT Legend Preamp and Statement mono's, they were driven to their absolute best results. What an astounding result! Space so realistic and believable you felt as though you could walk around through the soundstage. Resolution and microdynamic shadings were goose-bump rendering. Timbre was stirringly accurate and tonal texture and vibrancy was nearly unrivaled in my years of listening. This room did as amazing a job of recreating the "presence" of the live event as any in recent memory. It managed to push nearly all my hot buttons and earned it a very high place on this year's top ten.

Wkleiłem ten fragment.

Istotnie, Odległości są niewielkie, nawet mniejsze niż u mnie.

Z drugiej, wiadomym jest, że gra cały system z pokojem włącznie.

Dobry opis dźwieku, wynika z całości.

Nam trudno się odnieść, bo widzimy tylko zdjęcie i raczej nikt z piszących tutaj dźwięku nie słyszał.

Co by nie było, uważam, że 101 winne mieć trochę, a nawet więcej niż trochę powietrza po bokach i za sobą.

W instrukcji, MBL załącza info i wzór ustawienia 101 w pokoju.

Czytałem, że z najwyższymi monoblokami CAT MBL 101 grają (ostrożnie pisząc) nieźle.Podobno bardzo dobrze!

Osobiście nie słuchałem i opieram się tylko na wypowiedziach.

Nawiasem, na wcześniejszych stronach wątku była już o tym mowa.

Co do postu Adama dot. 101E u jego kolegi( mniemam, ze po części tez się do tego odnosisz), to mnie trudno się wypowiedzieć, bo w ogóle nie znam historii odsłuchów ze 101 i innymi kolumnami.

Wiem tylko jakiej wielkosci jest pokój i odsunięcie od ścian tył/bok. oraz ze napędzały je monosy Hovlanda.

Z mojego rozeznania wynika, ze Hovland nie jest wymarzonym partnerem do 101E.Moc to nie wszystko.

Jest jeszcze pozostała elektronika, włściwości pokoju, miejsc pierwszych odbić, punktu odsłuchu, wrażliwość i upodobania odbiorcy.., możliwości i zależności od metra.

To już wysoka półka i walka toczy się już nie o dzielnice czy ulicę, ale o każdy skrawek kamienicy:)

Jedna z ostatnio otrzymanych, muzycznych perełek;

Jazz Celebration A Tribute To Carl Jefferson

W hołdzie Carlowi Jeffersonowi

Wspaniałość!!!

Cudowny klimat, artystyczna śmietanka z polskim akcentem, a do tego dobra realizacja, co w z punktu widzenia szyldu "Concord Records", nie powinno dziwić.

Gorąco polecam ten cztero płytowy box!

Moim zdaniem, bez wątpienia **** , a za całosciowy, ujmujący klimat *****

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Joshua Redman Trios Live

Kolejna, warta podkreślenia pozycja.

Początkowo wchodziła z lekkim oporem, ale wczorajszego, późnego wieczoru, rozsmakowałem się w tym, muzycznym materiale.

Redman wydaje się w swoim żywiole, a otwierająca, pełna oddechu i niuansów solówka, zachęca do posłuchania reszty utworów z tego koncertowego zapisu.

Polecam głownie za wartość muzyczną, ale warto też podkreślić realizatorską:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość passer

(Konto usunięte)

a do tego dobra realizacja, co w z punktu widzenia szyldu "Concord Records", nie powinno dziwić.

Nie ma już tej firmy. Warto więc, jeżeli gdzieś jeszcze znajdziemy płyty tej wytwórni, kupić.

Jedną z osób występujących na tej płycie to Marian McPartland. Kilka miesięcy temu kupiłem jej płytę "Live at Shanghai jazz".

Świetna. , Nagrywając ją miała 83 lata.

Wiesz :), mimo, że nie jest mi obojętny los wielu wytwórni, to jednak nie chcę się rozpisywać o nich z prostej przyczyny - to nie wątek im poświęcony.

Pisze w dużym skrócie nie zawsze o nowych, lecz świeżo nabytych pozycjach wartych imho, posłuchania czy kupienia.

W końcu słucham ich na MBL:)

Dziś kurier dostarczył kolejną paczuszkę - 6 CD, wszystkie z Concord Records:)

Serdecznie pozdrawiam, M.

Tylko na chwilę zjadę jeszcze z kursu wątku i odniosę się do błędnej opinii czy też wypowiedzi usera passera. Concord Record istnieje i dodatkowo ma się bardzo dobrze, a może i najlepiej - rozrósł się ten label do poważnego formatu i zakupił czy też wchłonął ok. 20 innych wytwórni o różnym jazzowym profilu. Przekształcił się w korporację Concord Music Group, w której działa m.in. właśnie Concord Records, Concord Picante i Concord Jazz... plus, jak już wyżej wspomniałem, 20 innych ważnych i niejednokrotnie kultowych labeli. Sorry za OT.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

hehe, pewnie, ze na chwilę można zjechać z kursu:) Grunt, aby się przy słonecznej pogodzie nie wpakować na latarnie:))

( to taki cytat z ulubionej książki o tym, gdy ktoś na chwilę, tylko na chwilę, zboczył z kursu i przy słońcu wpakował się u podstawę latarni:)

Dobra, nijak ma się to do tematu...

Jasne, ze istnieje:) Niewykluczone, że Passer, owi chodziło o szyld stricte " Concord Records", a nie późniejsze jego losy z obecnym CMG.:))

Teraz magluję The Art Farmer Quartet "ARTistry" , a kolejce czeka m.in. Dave Mckenna, Scott Hamilton i Jake Hanna w projekcie Double Play.

Płyta opatrzona informacją" No Bass Hit"

Wrrr, intrygująco:)

Na Audiogonie pojawił się TacT 2.0 w wersji AA (analog in + analog out; digital in & out dostajesz w standardzie)

Ukryta Zawartość

2500zł ... może warto spróbować ?

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość passer

(Konto usunięte)

Przepraszam, tylko jeszcze jeden post.

"Concord Music Group’s releases are distributed throughout the world by Universal Music Group .... In March of 2013, Wood Creek Capital Management, LLC acquired Concord Music Group in partnership with an individual investor group that includes members of Concord's senior management. ."

Nazwa oczywiście pozostała jest zapewne zbyt dużą wartością.

Nie jest to zresztą ważne miało to być tylko pretekstem do zwrócenia uwagi na M. McPartland, która zmarła w 2013, a która w Polsce jest chyba zupełnie nieznana.

EOT

Adam,

Dzięki za info.

Będę myślał.., ale dopiero po zakupie monobloków. To finannsowy, absolutny priorytet. Po ich zakupie, ocenię co dalej.

Cały czas czytam, rozmawiam i wnioskuję, ze idę na maxa - żadnych przejściowych, dorywczych zakupów!

Z pewnością nie wejdę w lampy i D na bas. Wykluczam też wszystkie końcówki DIY itp.

Potem tylko jest problem z odsprzedażą.Nie ma metki, to kicha. Żenisz się lub tracisz.

Nie, nie.., już dosyć straciłem na dorywczych zakupach! Kierunek - Berlin:)

Serdecznie pozdrawiam, M.

Będę myślał.., ale dopiero po zakupie monobloków. To finannsowy, absolutny priorytet. Po ich zakupie, ocenię co dalej.

Cały czas czytam, rozmawiam i wnioskuję, ze idę na maxa - żadnych przejściowych, dorywczych zakupów!

Z pewnością nie wejdę w lampy i D na bas. Wykluczam też wszystkie końcówki DIY itp.

Potem tylko jest problem z odsprzedażą.

Nad pokojem Piano widzę czarne chmury

Bez lampy nie ma grania............słuchaj dalej Elba będziesz miał ciężkie lądowanie-on biznesmen jest nie audiofil.Audiofilem to jestem ja!!

Skoro lampa jest be.........to sprzedawaj prędko odtwarzacz-bo ma lampę.

Piano

Wydaje mi się,że po prostu nie wiesz sam czego chcesz i szukasz.w tym audio-masz do wydania-to jasne,a sępy już nad Tobą krążą.

Wykluczasz rzeczy dobre-bo masz złe doświadczenia-bo dawałeś się podpuszczać i kupowałeś jakieś nieodsprzedawalne wynalazki-taka prawda.

Ale masz swoją koncepcje tworzenia własnego systemu..............i to mnie wprost niepokoi,wręcz przeraża.

Maciek-tak z reką na sercu wiesz czego szukasz w audio?

Sylwek, wiem, sęk w tym, że jestem już trochę zmęczony tym ciągłym przerzucaniem.Latka lecą, a system mam ciągle nie skończony.Ciągle coś zmieniam.

Pokoju skończyć nie mogę, bo czekam na monosy.Chcę już usiąść i słuchać!:) Nie mam aspiracji na " Best Sound in Pomerania" :)

Po 2 mieś od momentu nabycia 101, wiem, ze to właściwy dla mnie kierunek. 101 są świetne i już nie chcę zmian czy innych.

Ps.Kupując 9011 czy ewentualnie upgrade 9010c, wystarczą same monosy.

9010c to ostateczna ostatecznosć.Celuję w 9011. Czy trafię, czas pokaże.

Oczywiście, moze być jeszcze 9008A, ale te na wtórnym jeszcze trudniej wyrwać za dobre $

Maciek-tak z reką na sercu wiesz czego szukasz w audio?

A tak z ręką na sercu, to co ja w tym wątku robię!

Wykluczasz rzeczy dobre-bo masz złe doświadczenia-bo dawałeś się podpuszczać i kupowałeś jakieś nieodsprzedawalne wynalazki-taka prawda.

Kto bez grzechu, nie pierwszy kamieniem weń rzuci.

Skoro lampa jest be

A gdzie ja to napisałem?!

Napisałem;

Z pewnością nie wejdę w lampy i D na bas.

on biznesmen jest nie audiofil.Audiofilem to jestem ja!!

Lubię biznesmanów:) sam nim jestem:)

Ale masz swoją koncepcje tworzenia własnego systemu..............i to mnie wprost niepokoi,wręcz przeraża.

Przeraza Cię, bo nie jest spójna z twoją:)

Nad pokojem Piano widzę czarne chmury

" Czarne Chmury" Uwielbiam ten serial!:))

Piotr,

Ten wątek służy nie tylko mnie, ale i innym.

Skoro uwazasz, że z każdym kolejnym krokiem w audio, kaleczę się i dźwięk coraz bardziej, to możesz innym czytającym udzielić złotych rad tj. Jak należy składać system omijając Berlin!

lub nowy teledramat " Berlin, miasto złudzeń"

Sly

Nie pierdzę..........lepiej wsiądż na Harleya założ kosz do niego weż Piano do kosza i kilka godzin i brama Brandendurska Wasza.

Dla mnie tylko urządzenia amerykańskie się liczą,a nie jakieś wynalazki i oczojebne i świecące niczym z odpustu klamoty.

Sly nie wygłupiaj się,bo lampa i analog to dla Ciebie czarna magia.

Piano

Berlin i dobre audio to dwie sprzeczności...............wróć do moich wpisów wcześniejszych-tak pisałem o Cardeasach-wszystko się sprawdziło........

........tylko jest kłopot z odsprzedażą.Niemieckie to dobre są samochody,sprzęt budowlany,czołgi........audio szczerze w to wątpię

Piano chcesz oficjalnej rady-proszę bardzo

Do Twego pokoju w/g mnie oczywiście powinieneś kupić

-kolumny rockport Atria

-kondycjoner shunyata hydra v-ray

-monobloki Mpw na gm-70 wraz z dedykowanym pre

-żródło Payback Designs MPS-5 -istnieje możliwość rozbudowania systemu-bo urządzenie na to pozwala.

-kable transparent

Masz system który zagra Ci wszystko-w razie odsprzedaży nie masz z tym problemu-wiele nie tracisz.

Goście otwierają z podziwu swoje piękne buzie słuchając u Ciebie czegokolwiek i to nawet kilka godzin.System nie meczący-to jest dopiero hajend.

Po co pisać i się wysilać..........na audio i na ludziach trza się znać.Jestem pasjonatem i nie mam w tym zadnego interesu.

Nie słuchaj Sly,że jestem związany z dystrybutorem-do którego przyjechałeś nota bene pól godziny przed zamknięciem sklepu....na odsłuchy)

Maciek widzisz piszę prawdę jest to system referencyjny,grający wręcz wzorowo-przy nim istnieje możliwość pełnego relaksu i odpoczynku.

Wiem,wiem każdy ma swoją obraną drogę.......np. spotkania odbywające się u mnie nie sa opisane na forum-bo po co mi to do szczęścia?

A tu każdy jakis napalony podekscytowany........u mnie luzik,ciągłe próby,słuchanie nowych bądż modernizowanych klamotów,przychodzą

zazwyczaj zwyczajni,na ogól bardzo życzliwi forumowicze...........którzy wiedzą naprawdę dość sporo o audio.

Nie daj się zrobić w bambuko i być królikiem doświadczalnym-za stary już na to jesteś.

Zweryfikuj swe poglądy-bo ten co wystawia sporo sprzetu do sprzedaży nie powinien decydować o Twoim systemie.

Chociaż nie jesteś Adam Słodowy-zrób to wreszcie sam.

pozdr.

Piano

W żadnym razie nie słuchaj rad Starego audiofila. Jeśli celujesz w monobloki 9011MBLa to propozycje SA - tylko lampa

w domyśle DIY na GM 70) toną w oparach absurdu i śmieszności. 9011 -tki to jeden z niewielu skutecznych leków na syndrom "audiofila nervosa" - grają bajecznie gładko ciepło i naturalnie te monobloki z rewelacyjną rozdzielczością, gradacją planów i absolutnie fenomenalną kontrolą nad głośnikami.

Tylko ta cena :)

StaryA gdyby te MBL porównał ze swoimi żałośnie wykonanymi DIY GM kami to by się targnął na swoje życie - więc mu ich nie pożyczaj - bo wbrew temu co tu wypisuje to w tzw.realu pewnie całkiem fajny gość :)

Mamy piątek, piękny dzień, słońce za oknem, to i pogodne usposobienie:)

wróć do moich wpisów wcześniejszych-tak pisałem o Cardeasach-wszystko się sprawdziło

Co się sprawdziło???

O Cardeasach już pisałem, więc dalsze rozpisywanie mija się z celem, bo w kontekście systemu docelowego dla mnie, jest to temat zamknięty.

To dobre kolumny i wszyscy moi znajomi, którzy znają moją drogę audio, wiedzą, ze nie miały być produktem docelowym, tylko traktowane jako "etap przejściowy". Nad czy tu dumać, co takiego WIELKIEGO PRZEPOWIEDZIAŁEŚ:)))

Zatem, odpowiadając na cytat, sprzedaje Cardeasy, bo zawsze marzyłem o 101, a nie dlatego, że są do bani!!! To normalne w audio, ze ludzie przesiadają się na lepsze lub na coś o czym marzyli.

Nawiasem;

Z GM 70 zagrały b. angażująco!

Uważasz, że twoje Thiel 3.7 są lepsze?! Nic z tego! Nawet w StereoPlay 3.7 mają gorsze wyniki.

Problem bardziej leży w utartym powiedzeniu, że Thiel "musi" być lepszy od AP.

Każdy, kto będzie zainteresowany, może przyjechać, podłączyć GM 70 posłuchać i ocenić w/g własnych preferencji.

Pod warunkiem, że będzie zainteresowany kupnem, a nie zawracaniem gitary.

Piano chcesz oficjalnej rady-proszę bardzo

Drogi Audiofilu!:)))

Czy ja gdzieś napisałem, ze chcę?:)))

Napisałem;

Piotr,

Ten wątek służy nie tylko mnie, ale i innym.

Skoro uwazasz, że z każdym kolejnym krokiem w audio, kaleczę się i dźwięk coraz bardziej, to możesz innym czytającym udzielić złotych rad tj. Jak należy składać system omijając Berlin!

lub nowy teledramat " Berlin, miasto złudzeń"

Owszem, rozumów nie pojadłem i dalej słucham i radzę się innych, ale bardziej w kwestii zagadnień elektronicznych, akustycznych czy realizatorskich, a nie które kolumny mam kupić.

Drogi SA:)

Kolumny już kupiłem i kropka.Nie zmienię, nie zamienię, chyba że cud finansowy sprawi, to zamienię, ale TYLKO na Mk II lub Extreme z rozbudową pokoju włącznie.

Dalsze Twoje rady w kwestii kolumn są tylko stratą czasu.Mam drogę wytyczoną i doskonale wiem, jaki jest jej kierunek(!)

Nawiasem, te drogę miałem już wytyczoną parę lat temu, ale TYLKO finanse nie pozwalały mi na podążanie jej kierunkiem.

Goście otwierają z podziwu swoje piękne buzie słuchając u Ciebie czegokolwiek i to nawet kilka godzin.System nie meczący-to jest dopiero hajend.

Po co pisać i się wysilać..........na audio i na ludziach trza się znać.Jestem pasjonatem i nie mam w tym zadnego interesu.

A moze ja nie chcę, aby goście otwierali buzie???

To kolejna sprawa w której się różnimy!

Ty musisz światu pokazać swoje "przyrodzenie i długość", ja przeciwnie - nie czuję takiej potrzeby.

System jest dla mnie i owszem, innym moze się podobać, ale nie musi.

Poza tym, naprawdę nie czuje potrzeby, aby goście opowiadali na forum "jak to bosko gra u Piano"

Co więcej;

Powiem Ci jaki popełniłem błąd.

Otóż, pęd za "dźwiękiem samym w sobie", spowodował, że przekroczyłem ową delikatną linię - meloman / audiofil(!)

To źle, bardzo źle, bo muzyka jest tu sednem, a nie system.

Na jakiś czas, zapomniałem co to meloman i .., w rychłym otrzeźwieniu, zamierzam szybko wrócić na właściwy tor.

Aby nie być gołosłowny, to w ost. czasie popełniłem całkiem spore zakupy, ale MUZYKI.

Jestem pasjonatem i nie mam w tym zadnego interesu.

Jeśli nie masz:))))))))))))))))))) to co TU robisz?

Jeśli - jak piszesz - jesteś pasjonatem, to winieneś mnie i moją audio drogę doskonale zrozumieć(!) Czyć nie???:))

A Ty ustawicznie to samo; Nie słuchaj Sly, olej rady Słodowego i acoustic amator, a żurek jest dobry z kiełbachą:))

Zweryfikuj swe poglądy-bo ten co wystawia sporo sprzetu do sprzedaży nie powinien decydować o Twoim systemie.

SA, mimo tych uszczypnięć, dalej Cię lubię, choć coraz częściej myślę dlaczego(??), to mam propozycję.

To co jest ukryte w tym zdaniu nie jest specjalnie trudne w analizie.

Nie jest tak jak piszesz, ale to moja i "tego co wystawia" sprawa.Nie będę o tym pisał publicznie.

Wobec tego, proponuję, abyś Ty i inni dali sobie z tym i Nim spokój bynajmniej w tym wątku, OKi :))

Piano

W żadnym razie nie słuchaj rad Starego audiofila. Jeśli celujesz w monobloki 9011MBLa to propozycje SA - tylko lampa

w domyśle DIY na GM 70) toną w oparach absurdu i śmieszności. 9011 -tki to jeden z niewielu skutecznych leków na syndrom "audiofila nervosa" - grają bajecznie gładko ciepło i naturalnie te monobloki z rewelacyjną rozdzielczością, gradacją planów i absolutnie fenomenalną kontrolą nad głośnikami.

Tylko ta cena :)

Tak, cena to jedyna blokada, ale jestem na dobrej drodze:)

Zapewniam, że nie posłucham rad SA:))

Aleś mu doradził…hehehe….już widzę jak Piano sprzedaje co ma by kupić sprzęt przez ciebie polecony… :-))

Tobie by sie spodobało gdyby wydał z pól bańki..........co nie?

Piano gdybyś tak był przejazdem w Warszawie........-tak samo jak wtedy,gdy kupiłeś od Elbka cd AR CD7 modyfikowany na cd8

-to wdepnij do mnie,zapraszam-to sobie posłuchasz wreszcie czego chcesz na ponad 50-ciu metrach,zreszta byłeś to wiesz)

Nie słuchaj Sly,poniewaz twierdzi,ze u Elbka jego adaptowane 23 metry graja jakby pokój miał z 50 metrów-to sa bzdury nie z tej ziemi.

Jak mozna przez taki nie za długi czas bycia na forum popełnić tyle wpisów i być rekordzista pod tym względem-przy czym wiele wpisów Sly

jest pozbawione ładu i składu.Opisuje w sposób dla siebie tylko wiadomy taką ogromną ilość urządzeń jak jakiś napalony lobbysta.

To co pisze Sly jest mało wiarygodne............to jakaś komedia pomyłek jest.

Sebryl

ZAPRASZAM CIĘ NA ODSŁUCH U MNIE.

Po nim dopiero napisz co i jak słyszałes i jak grało-będziesz dopiero wtedy wiarygodny..............teraz piszesz jak w koncercie zyczeń.

Potem tylko jest problem z odsprzedażą.Nie ma metki, to kicha. Żenisz się lub tracisz.

Nie, nie.., już dosyć straciłem na dorywczych zakupach! Kierunek - Berlin:)

No nie wiem Piano, znajac konstrukcje monoblokow MBL-a sadze ze cos moze udaloby sie dobrac duzo tanszego a niewiele gorszego z tranzystorowek. Ja poradzilbym tak, wez na probe monobloki MBL-a posluchaj tego uwaznie a pozniej postaraj sie o inne monobloki znacznie tansze i tez tego posluchaj. Nie zdziwilbym sie gdyby sie udalo cos dobrac duzo tanszego a nie koniecznie duzo gorszego. Wzmacniacze musisz dobierac pod katem wydajnosci pradowej oraz takie ktore moga pracowac z niskimi impendancjami glosnikow. Taka moja propozycja.

Ale i tak wszystko zalezy od zrodla wiec jak tego na poczatku nie opanujesz to i dobor wzmacniacza to bedzie ruletka. Mowie jak jest...

Pozdr. Stasiop

Dla mnie tylko urządzenia amerykańskie się liczą,a nie jakieś wynalazki i oczojebne i świecące niczym z odpustu klamoty.

A Mcintosz swoimi swiecidelkami nie wyglada jak z odpustu? :D

sadze ze cos moze udaloby sie dobrac duzo tanszego a niewiele gorszego z tranzystorowek.

Wzmacniacze musisz dobierac pod katem wydajnosci pradowej oraz takie ktore moga pracowac z niskimi impendancjami glosnikow.

moze udaloby sie dobrac

Nie ma "może"!Proszę o konkretny przykład. :)

Nie ma "może"!Proszę o konkretny przykład. :)

Zaczalbym od tego

Ukryta Zawartość

No i kraj pochodzenia ten sam ;)

Wiem ze Jarek to ma i byc moze bedzie chcial sie tego pozbyc, a uwazam to za bardzo dobry wzmak i z pewnoscia powinien pociagnac Twoje glosniki. Tylko tak jak pisalem zabawe zaczalbym od poszukiwania zrodla, tylko ze obecnie dobre zrodla calkiem, calkiem kosztuja, temat wiec wyglada tak, ze na dobre tanie zrodlo trzeba pewnie bedzie poczekac. Ja bym na Twoim miejscu poczekal z rok moze dwa az temat zrodel na rynkach sie wyklaruje.

Ukryta Zawartość

Miałem okazję słuchać tych wzmacniaczy, co prawda w Berlinie, nie u siebie ale było to bardzo dobre granie. Jednak do kompletu Piano będzie wolał MBL tym bardziej, że te T+A też są dość drogie. Oszczędności tu chyba za wielkiej by nie było.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.