Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś pisałem z kolegą o nicku we,twierdził,że Brystony grają suchawym dźwiękiem.

Niekoniecznie mogą pasować do 101-ek.

Aczkolwiek to chyba fusologia...

Z drugiej strony według mnie czasami odrobina metaliczności nie zawadzi.

Mam wrażenie,że system 101 na oryginalnych końcówkach 9008A był odrobinę zbyt gładki.

Słuchałem 2/3 razy na 9008A i imho, to bardzo udane połączenie do którego trudno mi było się przyczepić w jakimkolwiek aspekcie.

Nie zaprzeczę i nie potwierdzę, bo zwyczajnie Brystona nie słuchałem.

Podobno(?) Bryston 28BSST mimo tej samej szkoły brzmienia co niższe modele, charakteryzuje się nieco innym, cieplejszym brzmieniem.

Na ile cieplejszym, mnie trudno powiedzieć.W/g niektórych opinii ze 101 grają całkiem nieźle. Tylko, ze zachodzi znów pytanie, co oznacza "to nieźle":)

Z mojego rozeznania wynika, że b.d. partnerem(alternatywnym dla MBL) są monobloki Karan Acoustic 1200 czy nowszy KA 2000. Potwory bez sprzężenia zwrotnego. Podobnie jak 9011 mają po dwa gniazda zasilające. "Ciepłe" z wypełnieniem i gęstym dźwiękiem, ale z zachowaniem naturalnej delikatności w odniesieniu np. do Soulution 710 czy Gryphona Mephisto.

W sumie, jak czytałem o Karan Acoustic, to nie spotkałem się z negatywnymi opiniami. Wszystkie były co najmniej dobre i to bez względu czy były amplifikacją 101 czy innych np. Magico Q5, MG 20.1.

Daleki jestem od rozsiewania "plotek" i przeceniać możliwości sonicznych KA.To o czym pisałem, to wyczytane opinie pewnego grona posiadaczy lub tych, którzy mieli KA w amplifikacji. Opiniotwórcy - jak to w życiu - też nie są wolni od "poezji":) Co by nie było, chciałem doszukać się negatywnej opinii o KA i przyznam, ze nie znalazłem. To coś mówi, ale tylko coś :)

No to według Stasiop nie mają prawa grać :-)

Beda grac ale beda dosladzac, co moze szybko sie znudzic. MBL to jednak inna klasa.

Piano, ponoc sluchales Martona gdzie jest Twoja recenzja w tym temacie, nie moge znalezc? Mozesz mi pomoc?

Brystona mozesz sprobowac. Kiedys dawno go sluchalem byl suchy, ale wtedy i zrodla cyfrowe byly marne wiec...moze nie jesst tak zle. Ale do MBL-a z pewnoscia mu daleko. Ja bym probowal T+A...ale juz przerabialismy temat;)

Piano, ponoc sluchales Martona gdzie jest Twoja recenzja w tym temacie, nie moge znalezc? Mozesz mi pomoc?

Służę usłużenie:) Bardzo proszę Stasio:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko to nie żadna profesjonalna recenzja, a i system kulawy, bo jakiż "ciężar" tej recenzji prowadzonej na kolumnach bez "góry" :)))

Ukryta Zawartość

Służę usłużenie:) Bardzo proszę Stasio:)

Ukryta Zawartość

Tylko to nie żadna profesjonalna recenzja, a i system kulawy, bo jakiż "ciężar" tej recenzji prowadzonej na kolumnach bez "góry" :)))

Sama część opisu grania Martona dość zachowawcza .Piano, wiecej odwagi - tak na przyszłość.

Ukryta Zawartość

Sama część opisu grania Martona dość zachowawcza .Piano, wiecej odwagi - tak na przyszłość.

Wiesz, próbuje się jakoś zachowawczo zachowywać, bo niektórzy powiadają, że ze mnie typ agresywny i niemiły:))) O wizerunek trza dbać, Panie!:))

Bardzo gustowne wnetrze , chociaz nie lubie ustrojow akustycznych i wg mnie psuja ogolne pozytywne wrazenie.

Troche zbyt plastkiowy wyglad wingow , nie sadzisz?

Wygladaja jak przezroczysta plyta onduline...

To chyba nie u Ciebie Maciek, mam nadaieje ,ze nie urazilem?

Konto w trakcie usuwania

Wiesz, Mariusz.., jak to w życiu, jeden lubi to drugi tamto:)

The Wing ( z pominięciem i pierwszorzędnej funkcji,) wydaje się ofertą skierowaną m.in. do osób, które w stylistyce wnętrz cenią sobie "lekkość" oraz hm.., mobilność ustroju.

Coraz większa świadomość wpływu akustyki na końcowy obraz dźwiękowy, skłania do wyboru takiego czy innego ustroju i część ludzi decyduje się na właśnie takie rozwiązanie, bo nie akceptują( z różnych względów w tym architektonicznych) ustrojów drewnianych, tworzywa, pianki, wełny itp. do tego dochodzi WAF i mamy niezły bigos:)

Osobiście, podoba mi się:)

Co do walorów dźwiękowych, Adam posiada, więc może coś skrobnie jak je ocenia po paru miesiącach.

Ps. No nieeee, u mnie nie jest tak ładnie i nie mam jeszcze końcówek:)) A niby czym miałeś urazić? Dobra, rozumiem.. To mały pstryk w nos za tego " agresywnego i nie miłego" hehe, spoko...:)))

Ładny ten SMT Wing:)

Przywieź "dzika" i połóż między 101ki, a zrobię Ci ładniejsze. ;-)

Kiedyś chyba Elb zamieszczał zdjęcia tego pomieszczenia to wyglądało na jakieś 40mkw. A patrząc na zdjęcie zza miejsca odsłuchowego to tam jest jakieś 24mkw. Sufit opuszczony o jakieś 0,5 metra robi wrażenie.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Ładny ten SMT Wing:)

Wing jak wing.

Ale wreszcie sufit,który mi się podoba :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Mam 4 Transparent Wing-i SMT i mogę je rekomendować. Takiego rozwiązania w dyfuzorach poszukiwałem. Nie przytłaczają pomieszczenia, są na tyle mobilne, że można optymalizować ustawienie do woli.

Oczywiście nie likwidują modów pomieszczenia,( praw fizyki nie zmieniają), ale świetnie działają powyżej 200 Hz.

Nie wiem jakie zdanie ma aktualnie Elberoth. Ja ze swojej strony kupiłbym je raz jeszcze- good spending money

W przypadku Elba (jeśli się nie mylę) The Wing ma jeszcze jedną zaletę - lewa część pokoju, to okna i tego rodzaju ustroje sprawdzają się wyśmienicie. Robią co należy i nie zabierają światła naturalnego.

A tych poniżej nie znam, ktoś wie?

Osobiście, podoba mi się:)

Co do walorów dźwiękowych, Adam posiada, więc może coś skrobnie jak je ocenia po paru miesiącach.

Gdyby Mariusz posiadał w domu takie bakielity............to nie miałby normalnie żony(czytaj kobity)))

Nie wiedziałem,że te bakielity trzeba skrobać..........wtedy gra lepiej?

A ten Adam co to za jegomość jest?.............ten od trinity może?

A tak naprawdę to walory dżwiękowe-ten zwrot podoba mi się....owszem,owszem można pewnie mieć,ale trzeba posiadać dobrany system,a nie jakieś tam trinity z przypadkowo dobranymi elementami toru.............także CZUWAJ!!

Gdyby Mariusz posiadał w domu takie bakielity............to nie miałby normalnie żony(czytaj kobity)))

Nie wiedziałem,że te bakielity trzeba skrobać..........wtedy gra lepiej?

A tak naprawdę to walory dżwiękowe-ten zwrot podoba mi się....owszem,owszem można pewnie mieć,ale trzeba posiadać dobrany system,a nie jakieś tam trinity z przypadkowo dobranymi elementami toru.............także CZUWAJ!!

Miło, że wpadasz, tylko czemu tak długo trza czekać na Twe posty. Masz wolne łącze czy jaka inna przyczyna, wiesz może?:)))

Z gatunku walory, mogą być nie tylko dźwiękowe, ale również kobiece:)

Podoba Ci się ?:))

Graba, Piotruś!:))

Meguś,

1089/1090 wyjęte z kontekstu i wrzucone do tego wątku trochę bez sensu. Wierzę, że next, Twoje wpisy będą zrozumiałe nie tylko dla Ciebie, ale i dla innych:))

Maciek, to jest zrozumiałe nie tylko dla mnie ale skoro mnie prosisz o wyłozenie kawy na ławę to proszę:

Z moich wstępnych obserwacji [ czyt.krótkich odsłuchów na Audio Show ] cebulki MBL mogą być ostre/metaliczne w górze

pasma, tak więc puszczając klawesyn który jest z natury ostro i mechanicznie brzmiącym instrumentem bedziesz miał

prawdziwy obraz grania na swoich kolumnach MBL. Ale może być zupełnie inaczej z powodu dobrej akustyki o którą zadbałeś i czego życzę serdecznie.

Z moich wstępnych obserwacji [ czyt.krótkich odsłuchów na Audio Show ] cebulki MBL mogą być ostre/metaliczne w górze

pasma, tak więc puszczając klawesyn który jest z natury ostro i mechanicznie brzmiącym instrumentem bedziesz miał

prawdziwy obraz grania na swoich kolumnach MBL. Ale może być zupełnie inaczej z powodu dobrej akustyki o którą zadbałeś i czego życzę serdecznie.

No nie... Wszystko możesz o tych cebulkach napisać, ale akurat ostrości i metaliczności na górze im żadną miara nie można zarzucić. No way. To już prędzej Magnepany zagrają metalicznie niż cebulki...

A pisze to ja - nie posiadający MBL tylko elektrostaty :-)

Ostrość na wysokich, nie słyszałem.

Jak dla mnie wysokie grały bardzo naturalnie, a trochę płytek przewaliłem.

Na pewno bardzo różnicują nagrania z uwagi na realizację.

Ale ostrość- metaliczność, to dla nich nieznane określenie.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

No nie... Wszystko możesz o tych cebulkach napisać, ale akurat ostrości i metaliczności na górze im żadną miara nie można zarzucić. No way. To już prędzej Magnepany zagrają metalicznie niż cebulki...

A pisze to ja - nie posiadający MBL tylko elektrostaty :-)

Dzwięk z systemów MBL przykuwał moją uwagę wielokrotnie i mógł się naprawdę podobać.Mozliwe że winowajcą

tzw.siania w górze była akustyka ze zbyt dużym pogłosem i to było mocno odczuwalne.Tak więc moja sugestia i zachęty

posłuchania klawesynu w systemie Piano , ujawni ten fakt lub nie.

Magan,

Trzy osoby napisały Ci, że posądzanie o ostrość 101, to wybieganie w krainę nieuzasadnionej fantazji, a Ty dalej duuusisz o ten Klawesyn:))

Nie wiem co słyszałeś i w jakiej konfiguracji, ale zaprawdę powiadam Ci, że osobiście słuchałem TYLKO JEDNEGO zestawienia 101 z 9008A, które było w pełni poprawne i zarazem zniewalające jak dla mnie. Reszta prezentacji na AS( oceniam, że tylko na AS słuchałeś) była mniej lub bardziej nietrafiona, głównie z powodu akustyki, nierównego środowiska pracy kolumn L / R a i końcówka Spectral imho, też nie jest specjalnie dobrym partnerem dla 101. Przyczyn oczywiście może być więcej. Ile by ich nie było, to i tak wiem, że Magnepan Love Story, nie pozwala Ci na najmniejszy skok w bok i zachwalenie czegokolwiek prócz Maganów mogłoby zostać poczytywane jako akt zdrady.:))

A tak naprawdę to walory dżwiękowe-ten zwrot podoba mi się....owszem,owszem można pewnie mieć,ale trzeba posiadać dobrany system,a nie jakieś tam trinity z przypadkowo dobranymi elementami toru.

Pamiętam pewnego Adama. Słodowy miał na nazwisko. Też klepał cuda z przypadkowych różności i cała Rzeczpospolita ko kochała!:)))

Pamiętam pewnego Adama. Słodowy miał na nazwisko. Też klepał cuda z przypadkowych różności i cała Rzeczpospolita ko kochała!:)))

Żadna Rzeczpospolita tylko głupki w PRL-u go uwielbiały............a potem głupiego McGyvera..........toż to szok i brak rozsądku był!!

Swoja drogą Twoje uczucia chyba dobrze ukolkowałeś-tak myślę.

Chociaż mam prawo wątpić,ponieważ przypadkiem przejeżdżałeś przez Warszawę i kupiłeś cd AR-7 modyf. na AR-8.

Ten przypadek sprawił też,że osoba od której te cd kupiłeś wystawiała Ci do sprzedaży AP Cardeas.

Maciuś Graba mam z bierzmowania ADAŚ.............chyba mnie wreszcie bardziej polubisz..............tak myślę)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.