Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

W PL to można sobie pomacać Coronę. Jak już coś wyżej np. seria Reference, to trzeba ganiać na drugi koniec EU, aby posłuchać czy kupić, nie mówiąc o porównaniu 1:1 z czymkolwiek. Mam na myśli bardziej rynek s/h lub demo, ale i nówek u nas nie uświadczysz do porównania.

Takze, Drogi kolego:) skok, to owszem, ale na bank:)

Piano , widzę że puściłeś wodze audiofilskiej fantazji i dobrze , próbuj. Czasami coś zupełnie nieoczekiwanego może

pozytywnie zaskoczyć. Słyszałeś coś o pre Lamma ? zapewne tak i to by się mogło sprawdzić z twoimi komponentami.

Genialne pre, przy czym to gra chyba tylko po RCA, a MBLe zapewne lepiej zestawiać po XLR.

Tak , tylko po rca. Aktualnie testuję i nie mogę wyjść z podziwu z absolutnie rewelacyjnego dżwięku jaki daje ten przedwzmacniacz.Po prostu opad szczęki.

Gość cybant

(Konto usunięte)

I jaki był u ciebie ?

Nie słuchałem u siebie...nie mam takiej możliwości..

Nie wiem jaki jest , bo słuchałem w torze z Accu DP600 , Lebenem CS600p i Spendorami SP100;)

Dlatego piszę tylko , że słuchałem;)

Tu piszemy co jest dobre drogi Cybancie a nie że podobno albo możliwe..........

Ja piszę co warto spróbować , drogi Magnepanie ..;) dlatego , że z wypożyczeniem nie ma problemu.

Ale ja jeszcze nie kupuje:) Po prostu, chcę posłuchać tego i owego, aby mieć rozeznanie.

Sam często piszesz, że dobrze jest przerzucić w systemie parę ton, a nie klepać i powtarzać zasłyszane opowieści z netu:)

Podobno Pre Octave są świetne, można też bez problemu wypożyczyć.

HP 700 np. i grają po XLR;)

Jest jeszcze Octave Jubilee...tego słuchałem.

Tak, "podobno" Jubilee są świetne....

Miałem u siebie pre HP 500 z zewnętrznym zasilaczem i końcówkę 290. I u mnie i dla mnie pre było takie sobie, a końcówka wypadła bardzo dobrze, aż miałem niebezpieczne myśli o kolejnej zmianie;-)

Ale to, że coś gra/nie gra w jednym systemie, nie znaczy, że tak będzie w innym, byłoby za prosto..

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ale ja jeszcze nie kupuje:) Po prostu, chcę posłuchać tego i owego, aby mieć rozeznanie.

Sam często piszesz, że dobrze jest przerzucić w systemie parę ton, a nie klepać i powtarzać zasłyszane opowieści z netu:)

O ...to...to..;)

Dokładnie;)

Piano a dlaczego nie pre MBL? Obok pre Burmestera to jedno z najlepszych i świetna jakość wykonania.

Cały czas się to zmienia, czołówka zaczyna być szeroka, może i dobrze :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wbrew pozorom nie zmienia się. Tego Bouldera nie słyszałem, ale znajomy słuchał i to typowe brzmienie dla tej firmy....suche.

Ale to jest nowy Boulder

Możliwe, że słuchał poprzedniego.Niestety sygnatura brzmieniowa tej firmy nie zmienia się z tego co mi wiadomo. Mają swój Sound i tego się trzymają. To potężne, szybkie granie ale zawsze suche. No może coś teraz się zmieni, ale wątpię w to.

Nie Boulder 2010 tylko Boulder 2110

To potężne, szybkie granie ale zawsze suche. No może coś teraz się zmieni.

Wystarczy plastyczne źródło lub DAC i będzie OK

Nie Boulder 2010 tylko Boulder 2110

Wystarczy plastyczne źródło lub DAC i będzie OK

Rafaelu, zasady pozostają zawsze te same a mianowicie: zródło powinno być szczegółowe aby oddać wszelkie niuanse

zawarte na płytach ale z analogowym brzmieniem. Reasumując powinno być soczyście, grubą kreską ze szczegółami

i ze sporą ilością potrzebnego ciepełka ( DAC lampowy - koniecznie ).

Rafaelu, zasady pozostają zawsze te same a mianowicie: zródło powinno być szczegółowe aby oddać wszelkie niuanse

zawarte na płytach ale z analogowym brzmieniem. Reasumując powinno być soczyście, grubą kreską ze szczegółami

i ze sporą ilością potrzebnego ciepełka ( DAC lampowy - koniecznie ).

Dalej twierdzę że Nagra CDC jak potrafiła napędzić Levisona i parę innych wzmacniaczy to i z samym pre Bouldera (monobloki mogą być innej firmy) sobie poradzi. A już najnowszy DAC z lampką Nagra HD DAC z napędem np. Nagry CDT zadowoli każdego!

Dalej twierdzę że Nagra CDC jak potrafiła napędzić Levisona i parę innych wzmacniaczy to i z samym pre Bouldera (monobloki mogą być innej firmy) sobie poradzi. A już najnowszy DAC z lampką Nagra HD DAC z napędem np. Nagry CDT zadowoli każdego!

Możliwe że Nagra wpisuje się w analogowe granie i takie jakie lubimy. Żródło wbrew pozorom jest najtrudniejszym elementem systemu. Trzeba nieżle się napracować aby odkryć to najlepsze lub jedno z lepszych. Mnie zajęło kilkanaście

lat dojście do celu i przy okazji miałem trochę szczęścia kolokwialnie mówiąc.

Możliwe że Nagra wpisuje się w analogowe granie i takie jakie lubimy. Żródło wbrew pozorom jest najtrudniejszym elementem systemu. Trzeba nieżle się napracować aby odkryć to najlepsze lub jedno z lepszych. Mnie zajęło kilkanaście

lat dojście do celu i przy okazji miałem trochę szczęścia kolokwialnie mówiąc.

Kurcze wypożyczcie a nie omijajcie wokół bo taka Nagra CDC waży tylko 4 kilo-szczęścia melomana :)

Przypomina mi się jak wszyscy byli zachwyceni krążącym po salonach audio odtwarzaczem Audio Aero Capitole dosłownie och i ach! Na zruconą przeze mnie uwagę ze nie odtwarza tonów powyżej 15kHz podnieśli larum ze herezję sieję. Później dystrybutor się przyznał że egzemplarz był uszkodzony i nagle była cisza i woda w ustach. Teraz kolejny raz namawiam żeby ktokolwiek pożyczył i posłuchał w swoim systemie bo to bardzo muzykalny odtwarzacz a tu znów zmowa tylko w drugą stronę :) Czy ktoś ma na forum odwagę wypożyczyć, zapewniam nie gryzie a nawet gra!

Może Ty Magnepan masz cojones? Dasz znać jak to w Twoim systemie gra i po czym bo Nagra CDC ma regulowane wyjścia zarówno RCA jak i XLR oba o dziwo dobre :)

Może Ty Magnepan masz cojones? Dasz znać jak to w Twoim systemie gra i po czym

Czy coś konkretnego sugerujesz ? Dlaczego sam nie spróbujesz Rafaello ? Temat żródła mam załatwiony więc nie widzę

sensu słuchania niczego po za Metronomem 8 + którego z przyjemnością posłuchałbym w swoim systemie.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Czy coś konkretnego sugerujesz ? Dlaczego sam nie spróbujesz Rafaello ? Temat żródła mam załatwiony więc nie widzę

sensu słuchania niczego po za Metronomem 8 + którego z przyjemnością posłuchałbym w swoim systemie.

A masz frezarkę?;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.