Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Cena detaliczna monoboków 135.000 euro - ale na pewno otrzymał niezły rabat. Cena za parkę 45.000 euro, dużo nizsza

porównując moc od konkurencji Vitusa czy chociażby Gryphona.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oj tam, oj tam :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oj tam, oj tam :)

Oj tam, oj tam - co masz konkretnie na mysli ?

Ukryta Zawartość

Oj tam, oj tam - co masz konkretnie na mysli ?

Konkretnie chodzi mi o budowaną przez Ciebie atmosferę wyjątkowości tych Karanów.

Ot wzmaki jakich wiele w dodatku z obrazka jak MG 20. Bajki, bajki ...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ładne i porządnie wykonane są. Natomiast odnośnie tego jak grają to nie wiem czy ktoś z nas je słyszał. Aczkolwiek piece tego typu słyną przede wszystkim z wielkiej mocy. Z wybitnego dźwięku już niekoniecznie;-)

To samo jest ze spawarkami do spawania metalu, czasem taka mała jest tak fantastyczna w regulacji że pospawamy sobie co chcemy, przy innych można robić pracę doktorską, pryska, kładzie nierówno spoinę, jakieś pęcherze no tragedia a 200 kilo waży i duże koła ma :)

Coś jako odskocznia, na razie słucham na Spotify premium ale...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A jakie to ma znaczenie? Słyszałeś różnicę pomiędzy wzmakiem z DF=1000, a takim z DF=10000?

Czy tylko teoretyzujesz?

Teoria, teorią ale wyższy damping factor wpływa na lepszą współpracę z mało czułymi kolumnami a takich jest sporo tych z lepszych.

Ładne i porządnie wykonane są. Natomiast odnośnie tego jak grają to nie wiem czy ktoś z nas je słyszał. Aczkolwiek piece tego typu słyną przede wszystkim z wielkiej mocy. Z wybitnego dźwięku już niekoniecznie;-)

To ulubiony brand Martina Colloms'a z UK uznanego i rzetelnego recenzenta sprzętu dla kilku magazynów audio.Mosi grać

podobnie do Krelli ( tych najlepszych ) bo wymieniał przemiennie te wzmacniacze.Karan ma więcej barwy od Krella.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mosi grać podobnie do Krelli ( tych najlepszych ) bo wymieniał przemiennie te wzmacniacze.Karan ma więcej barwy od Krella.

Ciekawe, bo Krelle są dość mocno dobarwione w średnicy. Mnie też zastanawia to co napisał Maciek, dlaczego Krelle nie są rekomendowanym partnerem dla MBL? Mnie się wydają idealne barwowo oraz nigdy nie zdarzyło mi się doświadczyć braku ich wydajności prądowej.

Ciekawe, bo Krelle są dość mocno dobarwione w średnicy

Tomasz ,albo barwa jest naturalna i instrument brzmi,w miare podobnie jak life,albo co to z ta barwa maslo maślane:))

czyz nie? czy jestem w bledzie?:))

.., no skandal! Na s/h powinno się roić od ofert 101. Przecie one nie grają i scenę mają sztuczną lub nie mają jej wcale:)))

Piano, podobnie do 101 grają German Physics które mają przesuniętą fazę wybrzmiewania ( echo ) i granie tych dookulnych

konstrukcji może się bardzo podobać. Wypróbuj w międzyczasie - zaoszczędzisz sporo zł. Prawie 3/4 produkcji sprzedawana

jest w Japonii, a wiesz dlaczego ? Chyba się domyślasz......

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Piano, podobnie do 101 grają German Physics które mają przesuniętą fazę wybrzmiewania ( echo ) i granie tych dookulnych

konstrukcji może się bardzo podobać. Wypróbuj w międzyczasie - zaoszczędzisz sporo zł. Prawie 3/4 produkcji sprzedawana

jest w Japonii, a wiesz dlaczego ? Chyba się domyślasz......

Jakie Ty głupoty piszesz ....

Podobno nawet nowe Zeta Zero grają lepiej......

Pogadaj z Szymonem jak grają German Physic ...

Grają tak jak u mnie po imprezie jak położyliśmy głośniki , żeby grały w sufit ;)))

Wiesz, mój znajomy miał "podobne" zainteresowania:

Ona lubiła tulipany, a On tulić panny;-)

' Podobnie ' wcale nie oznacza gorzej, trzeba posłuchać.

Jakie Ty głupoty piszesz ....

Podobno nawet nowe Zeta Zero grają lepiej......

Pogadaj z Szymonem jak grają German Physic ...

Grają tak jak u mnie po imprezie jak położyliśmy głośniki , żeby grały w sufit ;)))

Zdziwiłbyś się gdyby zagrały łeb w łeb obok siebie , przynajmniej tak mi się wydaje z tego co pamiętam, dźwięk jest zbliżony.....

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

' Podobnie ' wcale nie oznacza gorzej, trzeba posłuchać.

Zdziwiłbyś się gdyby zagrały łeb w łeb obok siebie , przynajmniej tak mi się wydaje z tego co pamiętam, dźwięk jest zbliżony.....

Tak Ci się wydaje :)))

Zrób porównanie .

Chętnie posłucham .

Magan,

Przecież w Germanach mamy do czynienia z zupełnie innymi przetwornikami, konstrukcją i samą reprodukcją.

101 - cebule emitują fale, a nie odbijają jak u Germanów. Podobieństwo jest dokładnie takie jakie opisał Wituś:)

Magan,

Przecież w Germanach mamy do czynienia z zupełnie innymi przetwornikami, konstrukcją i samą reprodukcją.

101 - cebule emitują fale, a nie odbijają jak u Germanów. Podobieństwo jest dokładnie takie jakie opisał Wituś:)

Piano nie patrz na wygląd tylko posłuchaj - podobna zasada dookulnego rozpraszania dźwięku wysokich tonów.

To już wolę Zeta Zero:))) i w gratisie karton Snickersów:)

Ot się na te cebule uparł i nic Jego nie przekona :)

Nigdy bym nie pomyślał że jest aż tylu troskliwych na tym forum.

Piano dlaczego brniesz w taki wiekopomny błąd ?

Może jednak posłuchaj innych :)

Podobieństwo jest

Podobieństwo jest.

Miałem German Physiks,miałem MBLe,jeśli miałbym wybierać,to MBL bez dwóch zdań.

Mimo,że przestrzeń,scena,powietrze,bardzo podobnie.

Ale MBL to jednak zdecydowanie bardziej wyrafinowane głośniki,na górze pasma nie ma co porównywać,w średnicy trochę lepiej.

Bas niestety znacznie odstaje od reszty,wolę ten z MBLa,mimo jego własnych problemów :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Może jednak posłuchaj innych :)

Taki np. Tomkly, fajny gość od Snickersów:) powiada, ze volvo są do bani.

To ciekawe, bo mam czwartego z rzędu i jakoś nie mogę potwierdzić ich awaryjności. Także z radami innych, to wiesz...:)

Na wokalach się moim zdaniem wykładają

Nie tylko na wokalach,jazz i klasyka słabo.

No chyba,że komuś zależy tylko na nagłośnieniu dużego pomieszczenia,to ok. :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.