Skocz do zawartości
IGNORED

Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo

barmanekm

Propozycje zmian w zasadach moderacji dyskusji na forum Audio Stereo.  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby nadrzędni moderatorzy Audio Stereo ingerowali w dykusję tylko wtedy gdy występuje naruszenie prawa lub zasad współżycia społecznego?

2. 2. Czy jesteś za tym aby to ZAŁOŻYCIELE tematów mieli nieograniczone prawo do ich moderacji i administracji?

3. 3. Czy jesteś za tym aby wszystkie działania moderatorów były jawne?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jt211

(Konto usunięte)

Piotrek, żal to czytać. Nie wiem, czy zatwierdzenie Twojego postu powyżej, było z mojej strony humanitarne...

o ja pierdziule dzieki za łaske Panie !

a sama treść posta ???

• Użytkownicy+

Kiedyś ktoś do mnie powiedział, że zarejestrował się na jakimś forum, gdzie postanowił się nie hamować. Trwało to zaledwie kilka dni (widać moderacja była mniej wyrozumiała), ale co sobie poużywał. Mówi mi - Robert, ty nie wiesz jaka była jazda. Wyszukiwać same haki, być wrednym chamem, nie krępować się z niczym.

Wiecie co, ja bym tak nie potrafił, ale kto wie, wiele się uczę, może kiedyś gdzieś... a co mi tam.

Gość

(Konto usunięte)

wuelem, dostać dwie kolejki, za kropkę... jesteś mistrzem ;)

Może to jednak chodzi tylko o poczucie humoru, mnie zresztą bliskie, i stąd te kolejki... :)

Coś na wzór przyznawanych "Srebrnych Ust" w Trójce ;)

trzeba umieć czytać ze zrozumieniem.............tu tkwi wielki problem-całe szczęście,że nie mój.

Gdybym był teraz moderatorem na Waszym miejscu nie prowadziłbym dyskusji-widocznie lubicie stawiać na swoim........mi to lotto.

Konkretnie czy nie mozna sie jakoś normalnie z dyrekcjom SITE skontaktować?........prezio na wczasach-poczekam.......kiedy bedzie dostepny?

odpowiem szczerze - nie znam telefonu , nie miałem kontaktów , nie potrzebowałem , nie zapisywałem

telefon ogólnie dostepny ma jak slyszałem Szymon i Palton

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Może to jednak chodzi tylko o poczucie humoru, mnie zresztą bliskie, i stąd te kolejki... :)

Coś na wzór przyznawanych "Srebrnych Ust" w Trójce ;)

Tylko, że ja zdążyłem przeczytać wpis, zanim został edytowany i zmienił się w kropkę :) Widać, odwagi brakło, a może przyszło opamiętanie, kto wie?

Gość

(Konto usunięte)

Tylko, że ja zdążyłem przeczytać wpis, zanim został edytowany i zmienił się w kropkę :) Widać, odwagi brakło, a może przyszło opamiętanie, kto wie?

Niemniej sam postawiłem kolejkę za merytoryczną i wyczerpującą wypowiedź - w takiej postaci, jak jest teraz ;) :)

A tak na marginesie. Czy rzeczywiście w regulaminie tego forum jest dozwolone coś takiego , jak zatwierdzanie przez moderatorów postów uzytkowników zanim zostana dostepne dla innych?

Przeciez to jest patogenne i zbrodnicze.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie no SławekR , napisałeś coś publicznie do wszystkich , do dokończ do wszystkich . Czemu niby na PW? Takie nie możliwe że zadarcie z "zacną" firmą było nie po marketingowemu? Mnie to nie dziwi, bo w zasadzie jakiś czas tam do Was zaglądałem ale stragan pełną gębą mnie nie interesował, stwierdziłem że tutaj też mamy kilku straganiarzy i wystarczy. Z ta różnicą że tutaj zwykli userzy czasem coś straganiarzom odpowiedzą /lekko ukąśliwie/ i wpisy pozostają a Waszym zwłaszcza dwom straganiarzom nigdy nikt nic nie napisał. Dziwne...

No właśnie.

Pierw coś napisać szumnie,publicznie jacy to my prawi, ale wszelkie uwagi to proszę na priv:-)

Już tylko za takie słowa na każdym normalnym forum byś stracił przywileje moderatora.

Ale jestem dziwnie sPOkojny, że nie na tym... panie Bezstronny.

Doktorek, przestań palić głupa, na normalnym forum to już byś wyleciał.

I przestań już o banowaniu się użalać, bo dwulicowością zajeżdza.

ja tez przeczytałem - było o moderacji oczywiście :)

Gość Gość

(Konto usunięte)

A tak na marginesie. Czy rzeczywiście w regulaminie tego forum jest dozwolone coś takiego , jak zatwierdzanie przez moderatorów postów uzytkowników zanim zostana dostepne dla innych?

Na tamtym forum, którego moderator tu się udziela, też regulamin niczego takiego nie przewiduje.

I co z tego?

W razie czego jak widzisz o niczym nie wiedzą.

to jest kolejka moderacyjna i jest na czas określony od tygodnia do ........

zatwierdzanie maja równiez osoby które zaczynaja pisac na forum i nie maja postów

I przestań już o banowaniu się użalać, bo dwulicowością zajeżdza.

Następny który nie rozumie (albo udaje, że nie rozumie).

Chcesz mnie zbanować w swoim temacie - to mnie banuj. Masz do tego prawo.

Ale moderator powinien mieć prawo JEDYNIE do moderowania wpisów (+ Punkty Miłości) a nie do banowania ludzi w temacie, którego ów moderator nie założył.

O to tylko mi chodzi a nie o fakt usuwania moich wpisów przez moderację (jej prawo) czy banowania mnie przez autorów wątków (ich prawo).

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

to jest kolejka moderacyjna i jest na czas określony od tygodnia do ........

zatwierdzanie maja równiez osoby które zaczynaja pisac na forum i nie maja postów

Jaka to kloejka to nie jest wazne. Czy to zgodne z prawem i regulaminem tu, na tym forum?

Napisałem, ze to jest patogenne. I powinno byc niedopuszczalne.

Człowiek powinien odpowiadać za to, co zrobił a nia za to co by zrobił.

Można usunąc post juz napisany, można dać bana ale nie cenzurować czyjeś zamiary.

Moderator to nie Bóg.

Doktorek, przestań palić głupa, na normalnym forum to już byś wyleciał.

Jezu! Za co??? :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jaka to kolejka to nie jest wazne. Czy to zgodne z prawem i regulaminem tu, na tym forum?

Napisałem, ze to jest patogenne. I powinno byc niedopuszczalne.

Człowiek powinien odpowiadać za to, co zrobił a nia za to co by zrobił.

Można usunąc post juz napisany, można dać bana ale nie cenzurować czyjeś zamiary.

taki jest regulamin dla moderacji

kolejka moderacyjna za powtarzanie sie w łamaniu netykiety w kolejnych wpisach mimo próśb i ostrzeżeń od moderatorów i zebranie 10 pkt , całkowity ban 20 pkt

w czasie kolejki masz dostep do PW i skrzynki , calkowity ban odbiera dostep do PW i skrzynki

tu piszemy o koncie zbanowanym gdzie cofnięto kare niżej do kolejki moderacyjnej

przeciez znasz juz ludzi od tego w administracji - zadzwoń

Nie wiem jak jest tutaj, ale znam poważne fora, gdzie obowiązuje złota zasada rodem ze służb specjalnych: nie przyjmujemy ludzi, którzy sami się do nas zgłaszają.

I na tych forach o moderacji się nie rozmawia i nie ocenia. Tak więc tutaj to i tak jest eldorado.

Nie wspominam nawet o śledzeniu i usuwaniu wpisów, bez raportowania, bo ile wątków możemy w kilku prześledzić?

Dlatego uważam, że jest zbyt dużo nowo zakładanych tematów, powielanych i które po wpisaniu kilku odpowiedzi wiszą bez celu. Zamiast więc latać moderatorom po setkach nowych tematów, wystarczyłoby ograniczyć ich liczbę i byłby może w końcu porządek.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

taki jest regulamin dla moderacji

kolejka moderacyjna za powtarzanie sie w łamaniu netykiety w kolejnych wpisach mimo próśb i ostrzeżeń od moderatorów i zebranie 10 pkt , całkowity ban 20 pkt

w czasie kolejki masz dostep do PW i skrzynki , calkowity ban odbiera dostep do PW i skrzynki

tu piszemy o koncie zbanowanym gdzie cofnięto kare niżej do kolejki moderacyjnej

Jak to, to inny jest regulamin dla moderacji a inny dla całego forum? To po ch... ten cały regulamin?

Bo, jesli w regulaminie jest napisane, że do posta Site ma prawo ale dopiero po jego opublikowaniu, to jakim prawem moderatorzy dysponuja postem jeszcze nie opublikowanym na forum? To złamanie prawa.

Jak to, to inny jest regulamin dla moderacji a inny dla całego forum? To po ch... ten cały regulamin?

Przeczytaj mój ostatni wpis.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Użytkownicy+

jar1, jak zwykle życzliwy i obiektywny. To, że obowiązują przepisy dotyczące np. jazdy samochodem, nie oznacza, że policjant nie ma swoich dotyczących postępowania w danej sytuacji.

jar1, jak zwykle życzliwy i obiektywny. To, że obowiązują przepisy dotyczące np. jazdy samochodem, nie oznacza, że policjant nie ma swoich dotyczących postępowania w danej sytuacji.

Panie policjancie, tylko po co Panu Hiend - pała wysatrczy.

Bo, jesli w regulaminie jest napisane, że do posta Site ma prawo ale dopiero po jego opublikowaniu, to jakim prawem moderatorzy dysponuja postem jeszcze nie opublikowanym na forum? To złamanie prawa.

regulamin jest jeden dla forum

moderacja ma jeszcze dodatkowo ustalony system dawania punktów i ostrzezen co tez nazwałem regulaminem aby nie bylo rozbieznosci w pracy moderatorów

ostatnio system był modyfikowany przez chyba mlb, o ile mnie pamiec nie myli zasady były opisane publicznie na forum wraz z tabelką nagród

nic nie poradze że czego nie wiecie lub nie pamietacie

to jeszcze dopisz ,że na bombach jedziesz bo ten wpis jest bez sensu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.