Skocz do zawartości
IGNORED

Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo

barmanekm

Propozycje zmian w zasadach moderacji dyskusji na forum Audio Stereo.  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby nadrzędni moderatorzy Audio Stereo ingerowali w dykusję tylko wtedy gdy występuje naruszenie prawa lub zasad współżycia społecznego?

2. 2. Czy jesteś za tym aby to ZAŁOŻYCIELE tematów mieli nieograniczone prawo do ich moderacji i administracji?

3. 3. Czy jesteś za tym aby wszystkie działania moderatorów były jawne?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

I jeśli SławekR mnie poucza to jedyne co mogę zrobić to potulnie przyjąć pouczenie do wiadomości.

To jest AUTORYTET. Prawdziwy, nie wydumany, nie wykreowany.

Jasne.

Tylko jednocześnie pokazuje nam jak powinno wyglądać moderowanie forum, a siebie robi całkowicie co innego.

I jeszcze udaje, że o niczym nie wie!

Tu się zgadzam, to naprawdę irytujące, nachalne wciskanie wszędzie i wszystkim swojego towaru przez sprzedawcę omawianego sklepu.

Teraz nachalniactwo jest uznawane za Hiend, jak samochwalstwo za kreatywność.

• Użytkownicy+

mczaj - tak, jest to uciążliwe, nie tylko dla użytkowników, ale też dla moderacji. W najbliższym czasie zamierzamy wnieść zmiany w tym temacie.

• Użytkownicy+

mczaj, ponownie zgadza się. Jest jednak mały kłopot, jeśli nie ma zgłoszeń, nie możemy reagować. Bardzo rzadko spotykam się z wpisami Q21 i innych, bo zwyczajnie nie interesują mnie tematy, w których oni piszą. Zwykle jest to dział nowości i kino domowe, lub start.

Od nowego roku zaostrzymy kontrolowanie wpisów branży, proszę też o zgłoszenia.

Przeszkadzają jedynie użytkownicy, po których to nawet "giftów" nie ma się co spodziewać, tylko stale pretensje i utyskiwania:)

Taaaa, skąd ja to znam... "praca lekarza byłaby cudowna, gdyby nie ci pacjenci"! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość

(Konto usunięte)

A ja?

OK, co ja zrobiłem? Co jest mojego na tym forum?

Ano- jestem autorem (...)

Jestem autorem (...)

Jestem autorem (...)

To ja napisałem poradnik (...)

Jestem jedną z osób, która wyznacza trendy w audio na nowy wiek.

To się fachowo nazywa megalomania.

Zapewne tylko poprzez skromność zapomniałeś dodać, że jesteś również odkrywcą, iż kolumny poprawnie podłączone brzmią lepiej niż podłączone w przeciwfazie.

Gość Gość

(Konto usunięte)

mczaj, ponownie zgadza się. Jest jednak mały kłopot, jeśli nie ma zgłoszeń, nie możemy reagować.

Czy moderacja ma mandat do swoich działań tylko po zgłoszeniu?

Tu się zgadzam, to naprawdę irytujące, nachalne wciskanie wszędzie i wszystkim swojego towaru przez sprzedawcę omawianego sklepu.

Nie znacie się..........to jest nagroda za organizację jubileuszu 10-cio lecia portalu Audio Stereo.........CO JUŻ ZAPOMNIELIŚCIE-przypomniałem.))

Wesołych Świąt.

Wystarczyłoby aby wszystkie wpisy branży były moderowane do zatwierdzenia i i wtedy nie byłoby postu typu polecam bo to na sklepie właśnie mam.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

mczaj, ponownie zgadza się. Jest jednak mały kłopot, jeśli nie ma zgłoszeń, nie możemy reagować. Bardzo rzadko spotykam się z wpisami Q21 i innych, bo zwyczajnie nie interesują mnie tematy, w których oni piszą. Zwykle jest to dział nowości i kino domowe, lub start.

Nigdy nie byłem kapusiem-za to można dostać nawet po buzi.............a ja chcem być ładny))

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ależ Ty jesteś nudny. Nie brakuje Ci kobity?

Bardzo merytoryczny wpis. A jak wiele wnoszący do dyskusji. Mniej więcej na tym poziomie kończy się większość dyskusji obecnie na Audiostereo.

Z wątku tytułowego nie zostało już praktycznie nic, poza totalnym śmietnikiem. Znaczy standard.

Ale moderatorzy problemu nie widzą żadnego. Niech i tak będzie.

Chyba czas najwyższy wysiąść z tego żenującego cyrku na kółkach. Jakiekolwiek próby jego supportowania, to jawna strata czasu.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Wystarczyłoby aby wszystkie wpisy branży były moderowane do zatwierdzenia i i wtedy nie byłoby postu typu polecam bo to na sklepie właśnie mam.

Nie, to akurat jest nieuprawniona cenzura. Należy karać po fakcie a nie przed.

• Użytkownicy+

Nigdy nie byłem kapusiem-za to można dostać nawet po buzi.............a ja chcem być ładny))

Przeczytaj mój wczorajszy wpis z 19.22, a w szczególności ostatnie trzy zdania...

...

Chyba czas najwyższy wysiąść z tego żenującego cyrku na kółkach. Jakiekolwiek próby jego supportowania, to jawna strata czasu.

Najwyższy czas zadać sobie pytanie, czy ktokolwiek potrzebuje Twojego supportowania? Namolstwo i nachalniactwo to cechy nie budujące dobre relacje.

Lepiej iść na panienki... potem wyżywać się w moderowaniu własnych dzieci. Trzeba pamietać jednak , że jak wystarczająco dorosną to role się zamienią :)

Czy moderacja ma mandat do swoich działań tylko po zgłoszeniu?

Pytanie lekko dziwne, jeśli "moderowaniu" ulegają wpisy użytkowników zanim jeszcze pojawią się na forum.

Ale z tym się zgadzam.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Pytanie lekko dziwne, jeśli "moderowaniu" ulegają wpisy użytkowników zanim jeszcze pojawią się na forum.

Odnosiłem się do wypowiedzi moderatora Paltona. Zresztą cytowałem jego wypowiedź na którą odpowiadałem.

Pisał, że nie mogą ingerować w nachalną reklamę pod płaszczykiem porad, bo nie mają zgłoszeń.

Zasmucasz mnie. Ładnie to tak przed Świętami?

Najwyższy czas zadać sobie pytanie, czy ktokolwiek potrzebuje Twojego supportowania? Namolstwo i nachalniactwo to cechy nie budujące dobre relacje.

Idziesz za daleko, zawróć z tej drogi.

Brak akurat TEGO uczestnika forum znacznie obniży jego poziom.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

a działanie wyprzedzające, prewencyjne nie są uprawnione? Istnieją fora które na tym opierają swoje działanie, i tam jest przynajmniej porządek.

a działanie wyprzedzające, prewencyjne nie są uprawnione? Istnieją fora które na tym opierają swoje działanie, i tam jest przynajmniej porządek.

Jest też Korea Północna. Przykład prewencji prawie idealnej. Aż żal, że u nas taki bajzel...

Cenzurę lubia tylko cenzorzy...

• Użytkownicy+

Co te lata komuny zrobiły ludziom. Tam, gdzie nie było totalitaryzmu, obywatele odróżniają donosicielstwo od normalnego postępowania. Nic dziwnego, że mogą dom sąsiadów obronić i nikt tgo nie zglosi milcji... o przepraszam, policji.

Ci, co wojnę przeżyli, do dziś gromadzą nadmierne zapasy jedzenia. Nienormalne czasy wypaczaja ludzi i zadne tłumaczenie tu nie pomoże.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Lepiej iść na panienki... potem wyżywać się w moderowaniu własnych dzieci. Trzeba pamietać jednak , że jak wystarczająco dorosną to role się zamienią :)

Dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu. I tak mamy do czynienia z kolejnym zatrollowanym wątkiem i to nie tyle przy pełnej aprobacie moderacji, co przy jej wydatnym udziale. Może powstać kolejnych 10 wątków o równie istotnej tematyce, przynajmniej z założenia istotnej. A i tak ostatecznie dowiemy się z 10 kolejnych stron postów z kim to Cir się nie lubi, albo kto do kogo ma żal.

A każdy kto śmie zaprotestować przeciwko takiemu śmietnikowi, dowie się że rozwala forum i jest bezrozumny. I tyle w tym temacie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Co te lata komuny zrobiły ludziom. Tam, gdzie nie było totalitaryzmu, obywatele odróżniają donosicielstwo od normalnego postępowania. Nic dziwnego, że mogą dom sąsiadów obronić i nikt tgo nie zglosi milcji... o przepraszam, policji.

Ci, co wojnę przeżyli, do dziś gromadzą nadmierne zapasy jedzenia. Nienormalne czasy wypaczaja ludzi i zadne tłumaczenie tu nie pomoże.

PRL był nienormalny? To samo można powiedzieć o latach 1989 - 2013. Ludzie wypaczają się w każdych czasach. Nawet, a może szczególnie dobrobytu.

Jest też Korea Północna. Przykład prewencji prawie idealnej. Aż żal, że u nas taki bajzel...

Cenzurę lubia tylko cenzorzy...

Nie zrozumiałeś mnie. Chodzi mi tylko o to aby w swoich propozycjach co do sprzętu zachować wyłącznie obiektywizm, a takiej ludzie z branży nigdy mieć nie będą. Oni mają zarabiać, a nie od serca doradzać. Nie chodzi mi tu o żadną cenzurę, bo ta w PRL dotyczyła wyłącznie spraw politycznych. Tutaj na forum mamy politykę, a dokładnie politykierstwo, które trzeba traktować jedynie jako wentyl bezpieczeństwa; chłopaki pokłócą się, powyzywają, to i w życiu będą spokojniejsi i milsi.

Branża musi istnieć, bo bez nich nie będziemy mieli pełnej wiedzy i bieżącego dostępu do sprzętu. Ale branża nigdy nie będzie obiektywna.

sittek, zaczniesz pracę w salonie audio, gazecie i ... zatwierdzmy wpisy?

Oczywiście, zmusi mnie to do obiektywizmu albo poszerzenia oferty.

Q21 bezczelnie uprawia handlowy trolling, więc skoro moderacja jest bezradna a posteriori z uwagi na brak zgłoszeń, to może faktycznie niech kontroluje ten sklep a priori, zatwierdzając wpisy, np. przez miesiąc. Tym bardziej że z góry wiadomo, że to będzie marketowy spam, bo Q21 nic innego nie produkuje, nie odpowiada na pytania, nie podejmuje tematu, tylko link do sklepu i "zaproszenie na odsłuchy"....

Nie zrozumiałeś mnie. Chodzi mi tylko o to aby w swoich propozycjach co do sprzętu zachować wyłącznie obiektywizm, a takiej ludzie z branży nigdy mieć nie będą. Oni mają zarabiać, a nie od serca doradzać. Nie chodzi mi tu o żadną cenzurę, bo ta w PRL dotyczyła wyłącznie spraw politycznych. Tutaj na forum mamy politykę, a dokładnie politykierstwo, które trzeba traktować jedynie jako wentyl bezpieczeństwa; chłopaki pokłócą się, powyzywają, to i w życiu będą spokojniejsi i milsi.

Branża musi istnieć, bo bez nich nie będziemy mieli pełnej wiedzy i bieżącego dostępu do sprzętu. Ale branża nigdy nie będzie obiektywna.

...

Myslałem, ze zareagujesz bardziej emocjonalnie. ;) Doceniam.

Zastanów się, dlaczegoo tutaj jesteś i piszesz, szczególnie na Bocznicy. Gdyby ustalić zasady "prewencyjne" o jakich piszesz, prawdopodobnie sam byłbyś już dawno zbanowany ;) Pewno też by Cię wkurzało, gdyby ktoś "zatwierdzał" twoje wpisy, zanim ujrzą światło dzienne na forum.

Sprzedawca to taki sam człowiek jak i my. Nie poniżajmy go. Wystarczy przecież egzekwowac regulamin czy istniejące przepisy.

Żaden przepis i prewencja nic nie da, jeslii nie jest egzekwowana. Jawinie, bezposrednio i obiektywnie. Jeśli moderatorzy narzekają, ze nie mają czasu, to niby dlaczego mieliby mieć czas na "prewencję"? Chyba, że .... dalej mamy już mozliwość patologii.

Poza tym, forum zyje z tego, co skapnie od sprzedawców, więc na co liczysz? Na to, ze pozwoli na taką prewencję w stousnku doswoich sponsorów?

Znam fora "prewencyjne" gdzie właśnie moderatorzy są "obdarowywani giftami" od sprzedawców, a tych, którzy nie chcą dawać, "prewencyjnie" dyskryminują. Nie twórzmy patologicznych sytuacji i sami się na nie nie zgadzajmy.

Nawet, jak mi ktoś przypieprzy , to chcę przynajmniej wiedzieć kto. .. kiedy

Idzie mi o to, że to forum nie szanuje wiedzy i doświadczenia.

Na innych znanych mi forach, gość z zaledwie trzyletnim stażem, bałby się w ogóle zabrać głos w dyskusji ze starszymi, bo by go śmiechem zabili.

Bo co on zrobił?

Jak się przysłużył temu forum? Komu pomógł?

A ja?

OK, co ja zrobiłem? Co jest mojego na tym forum?

Ano- jestem autorem pierwszej i JEDYNEJ w języku polskim recenzji Apogee MIni-DAC zamieszczonej na tym forum.

Oprócz mojej recenzji przetwornika MHDT Havana, nie znajdziecie żadnej innej w języku polskim.

Jestem autorem PIERWSZEJ w języku polskim, w chwili publikacji jednej z 2-3 na świecie recenzji kabli Nordost Silver Ligtning.

Jestem autorem jedynych w języku polskim NIEZALEŻNYCH konsumenckich testów wzmacniacza Sugden A21 i kolumn PMC DB1. Oraz przetwornika DAC firmy iFi.

To ja napisałem poradnik "Pierwsze kroki w PC-Audio" dostępny na tym forum i to ja walczę niestrudzenie o popularyzację PC-Audio wśród polskich fanów sprzętu audio.

Jestem jedną z osób, która wyznacza trendy w audio na nowy wiek. Oczywiście jest wielki opór, mający głównie podłoże komercyjne.Ale nie przejmuję się tym i robię swoje.

Mnóstwo ludzi pisze do mnie na priv o poradę w związku z tym czy tamtym. Jesli nie wiem, to piszę że nie wiem, jeśli wiem, to pomagam.

I ludzie, którzy skorzystali z moich porad piszę mi, że są nie tylko zadowoleni ale wręcz szczęśliwi z jakości i charakteru dźwięku, jaki mają teraz w domu.

Dla wielu osób jestem jak wrzód na 4 literach, bo propaguję zakup second handów,które dźwiękowo niszczą kilka razy droższe nowe konstrukcje, bo zalecam zdrowy rozsądek w wydawaniu swoich ciężko zarobionych pieniędzy i pokazuję, że aby mieć świetny dźwięk w domu, nie trzeba wcale wydawać kroci.

To jest moja praca na tym forum. Wykonana całkowicie za darmo, bez żadnych komercyjnych podtekstów, wyłącznie z zamiłowania do muzyki i inżynierskiej sztuki wiernej reprodukcji dźwięku. Nigdy na tym forum niczego nie sprzedałem, ani nie kupiłem, za wyjątkiem srebrnego kabla IC od Henryka Kwinto.

Nie jestem tutaj, żeby zarabiać pieniądze, zarabiam je w zupełnie innej branży, ani nie jestem tutaj,by robić komukolwiek wodę z mózgu. Nazywam rzeczy po imieniu - i tyle.

I jeśli ktoś chce skorzystać z mojego ponad dwudziestoletniego doświadczenia w przerzucaniu klocków audio, to zawsze chętnie pomogę.

Tyle o mnie.

A co dla forum i dla polskiej oraz polonijnej społeczności audio zrobił kolega z trzyletnim stażem, który tak chętnie i krytycznie zabiera głos?

Słucham!

Proszę bardzo, pochwal się nam!

Trafnie to już wyżej określono : Megalomania.

A mnie w tej definicji najbardziej przykuwa uwagę część:

"Pojęciem tym określa się potocznie zawyżoną nieprawidłową samoocenę, ale także system urojeń, tzw. urojenia wielkościowe w zaburzeniach o charakterze psychotycznym"

To bardziej z uwagi działalność bocznicową.

A tak swoją drogą to te Twoje wymienione osiągnięcia powyżej umknęły uwadze forum że musisz się przypominać ?

Za to to nawet chciałem ci postawić szklaneczkę , ale zrobię to jak umieścisz w temacie "brak humoru na forum"

Reasumując wymieniłeś z 7-8 "osiągnięć " na 8 lat, czyli z jedno rocznie /oczywiście wg. Twojej oceny/ , patrząc na ilość postów , ponad 3300 i Twoją twórczość śmietnikowo - bocznicową wyjdzie razem z 10 tyś ?

To matematycznie ponad tysiąc razy więcej śmiecisz?

Tak czy inaczej , duskusję z Tobą kończę , tutaj i na całym forum. Szkoda prądu na dyskusję z kimś o delikatnie ujmując zachwianej samoocenie. Teraz rozumiem dlaczego tak na bocznicy opiszesz o innych. Za bardzo kochasz siebie

Jeszcze raz i ostatni napiszę , wg. mnie nie jesteś tym kim się podajesz, gdyby tak było skorzystałbyś z pomocy kolegów po fachu. Bez uszczypliwości. Całkiem poważnie

Jestem jedną z osób, która wyznacza trendy w audio na nowy wiek.

No tak... to wszystko wyjaśnia, nie trzeba się było produkować. Weż przeczytaj ostatnie zdanie wyżej uważnie, To szczera rada.

Panowie, ta dyskusja jest bez sensu. Sprawa jest prosta. Forum to platforma do naganiania klientów i wszelkie działania, które takiemu procederowi mogą zaszkodzić są tłumione w zarodku. Króluje bajkopisarstwo a la recenzje w Audio, czy tam w innym "fachowym" periodyku, a jeśli ktoś próbuje coś rzetelnie wyjaśnić to pisze "nie na temat", bo koledzy sprawdzili i działa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.