Skocz do zawartości
IGNORED

Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo

barmanekm

Propozycje zmian w zasadach moderacji dyskusji na forum Audio Stereo.  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby nadrzędni moderatorzy Audio Stereo ingerowali w dykusję tylko wtedy gdy występuje naruszenie prawa lub zasad współżycia społecznego?

2. 2. Czy jesteś za tym aby to ZAŁOŻYCIELE tematów mieli nieograniczone prawo do ich moderacji i administracji?

3. 3. Czy jesteś za tym aby wszystkie działania moderatorów były jawne?

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Spróbujcie przegłosować na próbę powiedzmy 30dni zdjęcie wszystkich ograniczeń i banów w zakładce hi-end. Jeśli będzie ewidentnie gorzej niż jest to się wycofuję i nie będę więcej zawracał głowy. Zobaczymy jaki jest odsetek kosmitów i jaka będzie reakcja adwersarzy.

Czy możesz zaproponować takie rozwiązanie administracji i mderatorom?

Przedstawię temat. Wiem, że do tej pory, był kłopot techniczny z ustawieniem banów, na wybrane zakładki. A więc odwrotnie, zapewne nie będzie można ich ściągnąć wyłącznie na tą jedną.

Wracając do tematu, uważam, że po usuniętym wpisie, powinien pozostać ślad z krótkim opisem. Tak zresztą jest, tylko, że forumowicze tego nie widzą. Jeśli wycinam wiele wpisów jednocześnie, to zazwyczaj o tym informuję, jednocześnie prosząc o powrót do tematu wątku. Jest to jednak niewygodne rozwiązanie.

Sądzę też, że powinny być widoczne nicki osób, które postawiły kolejkę przy wpisie.

u SławkaR juz dawno byloby pozamiatane :)

Nie porównuj się ze SławkiemR. Nie ta klasa, nie ten kaliber.

Gdyby stosować twoje chore dyskryminacje w praktyce, to taki np. JKM nigdy by nie mógł występować w mainstreamowych telewizjach.

A jednak występuje.

Bo i tam wiedzą, że ordynarne kneblowanie komuś ust żadnego pozytywnego skutku przynieść nie może.

I gdyby ktoś z klasą i kalibrem SławkaR ciął moje wpisy i mnie banował - to bym nie zareagował jednym nawet słowem protestu, bo miałbym pewność, że oto ręka sprawiedliwości postępuje słusznie. Z czym tu dyskutować?

W twoim zaś przypadku mam pewność zgoła odwrotną.

W tym wątku publicznie skompromitowałeś się swoimi wypowiedziami już wielokrotnie. Tyle razy dałeś wyraz swoim prywatnym sympatiom i antypatiom (w tym - politycznym), że IMO zasłużyłeś sobie na natychmiastowe odsunięcie od moderowania postów innych użytkowników tego forum.

Bo słusznie tu się podnosi jedną zasadniczą cechę dobrego moderatora, której za grosz nie posiadasz - bezstronność.

Jeśli widzę leminga przebranego w sędziowską togę to znaczy że nie jestem w sądzie tylko w cyrku.

A na tym forum moderator to nie tylko sędzia ale i prokurator i jeszcze pluton egzekucyjny.

3 w 1, kurka, jak dobry proszek do prania!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jeśli widzę leminga przebranego w sędziowską togę to znaczy że nie jestem w sądzie tylko w cyrku.

Na miejscu cira za tego leminga z nie ta klasą i nie tym kalibrem, to bym cię wy.....bał z wątku. Nie znam cira i nie zamierzam poznawać i nie staje w jego obronie , ale uprawiasz w tym wpisie styl jaki oferujesz na tym forum zawsze. Przez takich pajaców którzy obrażają a przy tym jeszcze beczą jak im żle to forum w niektórych wątkach to śmietnik. W tym miejscu ciesze się że istnieją tacy moderatorzy ja cir , inaczej takie wirusy opanowały by forum.

Jesteś na tym forum zaledwie 3 lata i już śmiesz pouczać dużo starszych użytkowników?

Spójrz na moją datę rejestracji.

Dodaj dwa do dwóch człowieku.

Porównaj datę rejestracji moją i tego moderatora, którego tak bronisz.

Mówi ci to coś?

To tak jakby student pierwszego roku pouczał gościa który właśnie odebrał dyplom.

Śmieszne i żałosne.

Są na tym forum osoby które bardzo szanuję: za staż, za wiedzę, za stosunek do ludzi i świata, za kulturę, za rozum, za poczucie humoru, za polszczyznę.

Ty się do nich nie zaliczasz.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

cir, sprzątanie zacznij od siebie. Nie wniosłeś do forum nawet połowy z tego co disco71. Jak się okazuje nie tylko do niego masz uprzedzenia poza tym za wszelką cenę manifestujesz swoje przekonania polityczne mając drugą stronę barykady i misję jaką pełnisz na forum w głębokim poważaniu. Ktoś taki jak Ty nie nadaje się na moderatora. Jest też wątpliwej jakości userem.

A teraz mój wpis możesz usunąć.

Na miejscu cira za tego leminga z nie ta klasą i nie tym kalibrem, to bym cię wy.....bał z wątku. Nie znam cira i nie zamierzam poznawać i nie staje w jego obronie , ale uprawiasz w tym wpisie styl jaki oferujesz na tym forum zawsze. Przez takich pajaców którzy obrażają a przy tym jeszcze beczą jak im żle to forum w niektórych wątkach to śmietnik. W tym miejscu ciesze się że istnieją tacy moderatorzy ja cir , inaczej takie wirusy opanowały by forum.

Rozumiem że tylko cirowi wolno wygłaszać inwektywy w stosunku do osób o odmiennych przekonaniach politycznych? Cóż za demokracja.

PS Włażenie bez wazeliny to jak widać Twoja mocna strona.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Zadałem sobie trud i prześledziłem karierę jednego z moderatorów.

Na początek przeczytałem recenzję na wiadomym portalu ze sławnego

spotkania na Kujawach.

Parcie na szkło i totalna głupota jeżeli chodzi o pomieszczenia odsłuchowe

jest chyba widoczna nawet dla kogoś ze średnim IQ.

No i wyszło jak wyszło a miało być tak dobrze ...

Proszę poczytać Umkę i Frantza to wystarczy.

Teraz ten ktoś pisze recenzje sprzętu czytaj ma w domu sprzęt często jak

myśle przekraczający wartość jego własnego w wiadomym pokoju odsłuchowym.

Tak tak parcie na szklo jest obosieczną bronią panie Palton :>)

Ja nic do tego nie mam do momentu aż rzeczony Moderator nie wytnie

mego posta niezbyt pasującego np. Elbowi.

Wiadomo że Forum ma przynosić zyski i nie ma możliwości żeby w jakikolwiek

sposób uniknąć tzw. branży koniec kropka.

Jeżeli ktoś tego nie wyłapuje to cóż jego strata i sprawa i ... kasa.

Twok czy i na ten wpis polecisz mi rzeczony czopek ???

Każde normalne forum branżowe prowadzi się poprzez ludzi, którzy w większości BEZINTERESOWNIE pomagają, doradzają. Ludzi z którymi można wymienić poglądy i którzy tworzą ciekawy klimat forum. Takich osób na tym forum jest coraz mniej. Klimat robi się marketingowo-reklamowy do czego bezmyślnie dąży administracja, włodarze, bo im więcej puszczą płatnych zezwoleń na reklamę tym więcej płynie do nich kasy. Im więcej marketingu-reklamy tym mniej klimatu, ochoty do pisania, treści, ludzi. A gdy ich brakuje przeważa tylko bełkot branży. Dla bełkotu szkoda czasu... Chore praktyki moderatorów wobec przeciętnych użytkowników pominę milczeniem, ale na każdym branżowym forum, z którym miałem kontakt, sprawa wyglądała tak, że po wykupieniu płatnego profilu branżowego moderacja z ponadprzeciętną starannością dba o to, aby ataki personalne, wyzwiska, obelgi i kłamstwa przeciw nim były usuwane. Użytkownicy branżowi otaczani są specjalną troską i opieką, ale nie obejmuje ona jednak tuszowania wszystkich kłamstw i oszustw tych użytkowników, którzy profil branżowy wykupili.

4m, pomyśl co będzie jak użytkownicy będący filarem tego forum nagle przestaną pisać. Pozostaną bełkotliwe wpisy chcących zaistnieć małolatów. Tematy typu "jaki wzmacniacz do Altusów" i inne. Do tego kilku branżowców szukających jelenia na swoje wyroby. Po jakimś czasie strona padnie. Dlatego jeśli SITE zależy na utrzymaniu forum i jako takim poziomie merytorycznym Skrzypczak i spółka powinni się dokładnie przyjrzeć temu wątkowi i zmienić sposób moderacji oraz osoby niektórych moderatorów. To tak na początek.

• Użytkownicy+

jt211

Oczywiście błąd logiczny, co ma do MODERACJI - pisanie recenzji???

Podałem Ci link do artykułu, już wtedy pisałem, że ma się to nijak do tematu...

Podobny błędny sposób myślenia, jak to, że o tym czy się jest trollem, decyduje posiadany sprzęt.

4m, pomyśl co będzie jak użytkownicy będący filarem tego forum nagle przestaną pisać. Pozostaną bełkotliwe wpisy chcących zaistnieć małolatów. Tematy typu "jaki wzmacniacz do Altusów" i inne. Do tego kilku branżowców szukających jelenia na swoje wyroby. Po jakimś czasie strona padnie. Dlatego jeśli SITE zależy na utrzymaniu forum i jako takim poziomie merytorycznym Skrzypczak i spółka powinni się dokładnie przyjrzeć temu wątkowi i zmienić sposób moderacji oraz osoby niektórych moderatorów. To tak na początek.

oraz wreszcie umozliwic pisanie discomaniac71 z paru kont naraz jak rowniez pisanie z konta żeńskiego które założył sobie :)

jest to mu niezbędne

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

oraz wreszcie umozliwic pisanie discomaniac71 z paru kont naraz jak rowniez pisanie z konta żeńskiego które założył sobie :)

jest to mu niezbędne

No własnie po co mi zamknąłeś dwa konta z których nie pisałem ale pozwalały mi się bronić jak jakiś zdolny inaczej mnie zablokował?

Jak półtora roku mnie na forum (przypominam mój właściwy nick to Rafaell) nie było to nawet Elberoth zdjął mi blokadę bo poszedł po rozum do głowy że jakaś opozycja w sposobie myślenia musi być bo inaczej nie ma postępu!

Jak dla mnie to Ty Cir jesteś tu szkodnikiem no ale to opinia czysto subiektywna :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

cir, nie ośmieszaj się. Masz na tyle mało inteligencji że pozwalasz sobie na niewybredne żarty i myślisz że dla innych - jak dla Ciebie - jest to śmieszne. Nie potrafisz być bezstronny. Jako moderator próbujesz dogryźć tym których nie lubiłeś jako przeciętny user. Jakim trzeba być słabym człowiekiem żeby tak się zachowywać.

Jak dla mnie to Ty Cir jesteś tu szkodnikiem no ale to opinia czysto subiektywna :)

PS To żeńskie konto rozbawiło mnie do łez. Cóż za inteligencja.

Pozostaną bełkotliwe wpisy chcących zaistnieć małolatów. Tematy typu "jaki wzmacniacz do Altusów" i inne.

Prawo do pisania do jedno, a chęć tego czytania to drugie. Kto jest za wrażliwy, niech z domu nie wychodzi. Jest jeszcze jedna opcja. Prawo do pisania udziela się wyłącznie osobom używającym podpórek pod kable głośnikowe w cenie domu. Bo o krawacie nie trzeba chyba przypominać.

jest to mu niezbędne

Wielość kont jest często podnoszonym argumentem. Podaj listę tych zwielokrotnionych, niech każdym cham boi się sam :)

Nie będziesz się musiał tłumaczyć...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

owszem mam prywatne uprzedzenia do userów z multikontem którzy swiadomie z tego korzystają tylko po to aby komus przyłozyć i traktują to jako narzedzie w dyskusjach na forum -sadzisz że ludzie tego nie widzą ?, owszem mam prywatne uprzedzenia do usera ktory nawołuje na forum do wieszania innych ludzi o odmiennym zdaniu itd stad reaguje w takich sytuacjach i o to jak widac wieczne żale

u SławkaR juz dawno byloby pozamiatane :)

Ponieważ powołałeś się na mnie i moje poglądy na określone kwestie to odpowiem.

u SławkaR nie byłoby pozamiatane jak piszesz. U SławkaR każdy użytkownik forum miałby świadomość, że jeśli przegnie i napisze do kogoś drugiego personalnie wprost per "ty debilu", abo "łżesz jaki pies" to na 100% będzie musiał zmierzyć się z konsekwencjami takiego zachowania. Tylko tyle i aż tyle. Każdy, bez wyjątków i to nie dlatego że ma określone poglądy, należy do jakiejś grupy zainteresowań, przysługują mu, czy też nie przysługują, jakieś uprawnienia kombatanckie za długi staż na forum. Tylko wprost za to że zachował się po chamsku i złamał regulamin obowiązujący wszystkich.

U SławkaR nie podlegaliby ocenie userzy, wedle klucza zainteresowań, poglądów politycznych, przeszłości, a wyłącznie przejawy określonych ich zachowań, tu i teraz. Jeśli byłyby to zachowania trollujące to zostałyby z całą pewnością napiętnowane. I tyle w tym temacie. I od tego właśnie jest moderator i jego rola porządkowa, a nie od segregowania użytkowników na tych którym wolno więcej i tych którym wolno mniej, na zasadzie "ciebie nie powinno tutaj być, bo to forum dla audiofili". Brzmi znajomo?

Ale ok, dostrzegam przynajmniej jakiś postęp, dawniej jak delikatnie starałem się zwracać Waszą uwagę na niewłaściwość i patologię pewnych działań na forum, to dokonywałeś uniku, wysyłając mnie na skargę do administracji, jeśli coś mi się nie podoba to mam sobie iść poskarżyć, a nie zawracać Wam gitarę. Teraz postęp przynajmniej jest taki, że włączyłeś tryb prześmiewczy w miejsce argumentacji, kreując obraz jakobym domagał się wprowadzenia zamordyzmu i dyktatury. Ale lepsze to od poprzednich uników. więc jest postęp....

Różnica jest więc taka, że u Sławka miałyby przechlapane zachowania trollujące, zachowania, a nie ludzie, podkreślam. A to co się teraz wyczynia na forum, prowadzi wprost do tego, że wartościowi ludzie z niego uciekają, albo widząc bieżącą sytuację czują niechęć żeby udzielać się merytorycznie. Rezygnują zawczasu, bo z dużym prawdopodobieństwem spotkają się z zachowaniami trollującymi ze strony grupy krzykaczy, która czuje się bezkarnie. I której jedynym celem jest mącić wodę.

Piszesz prześmiewczo "u SławkaR juz dawno byloby pozamiatane" Ale tu nie ma co zamiatać, samo się sypie. Nie dostrzegasz tego? Określonym postępowaniem, sami sobie hodujecie takie zachowania, pokazując stronniczość, niekonsekwencję w podejściu do określonych zachowań,w zależności do tego kogo one dotyczą. To działa bardzo demoralizująco i zniechęcająco na zwykłych, normalnych, Bogu ducha winnych użytkowników.

Jakim trzeba być słabym człowiekiem żeby tak się zachowywać.

Nie wiem na co liczysz że w związku ze świętami poziom empatii wzrośnie u Cira o 100% :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

cir, nie ośmieszaj się. Masz na tyle mało inteligencji że pozwalasz sobie na niewybredne żarty i myślisz że dla innych - jak dla Ciebie - jest to śmieszne. Nie potrafisz być bezstronny. Jako moderator próbujesz dogryźć tym których nie lubiłeś jako przeciętny user. Jakim trzeba być słabym człowiekiem żeby tak się zachowywać.

nie mam i nie mialem kontaktów z toba

konto discomaniac71 ma kolejke moderacyjna odkąd uaktywniłes inne konto

od dwóch czy trzech tygodni wisi temat który chesz załozyc z konta zablokowanego

prosiłem o zalatwienie sprawy misiomora byc moze nawiąze z toba jakis logiczny kontakt

tyle moje kontakty z tobą - watek słuzy do zalatwiania osobistych porachunków osob ktore maja zatargi z moderacja :)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Przedstawię temat. Wiem, że do tej pory, był kłopot techniczny z ustawieniem banów, na wybrane zakładki. A więc odwrotnie, zapewne nie będzie można ich ściągnąć wyłącznie na tą jedną.

Wracając do tematu, uważam, że po usuniętym wpisie, powinien pozostać ślad z krótkim opisem. Tak zresztą jest, tylko, że forumowicze tego nie widzą. Jeśli wycinam wiele wpisów jednocześnie, to zazwyczaj o tym informuję, jednocześnie prosząc o powrót do tematu wątku. Jest to jednak niewygodne rozwiązanie.

Sądzę też, że powinny być widoczne nicki osób, które postawiły kolejkę przy wpisie.

Tu pozwolę sobie skomentować i napisać po raz kolejny.

Bany na wątki, bany na zakładki, usuwanie postów, całych wątków, przenoszenie ich do śmietnika, przymus zatwierdzania postów przez moderatorów, etc. to najgorsze kary administracyjne, jakie mogą istnieć na jakimkolwiek forum.

Nie dają żadnych realnych pożytecznych skutków. Przywołują tylko czasy cenzury i kneblowania ludziom ust. I niestety, zdarzają się później posądzenia, że ktoś dostał bana, jako substytut merytorycznej dyskusji, bo tak było wygodnie temu, kto pytanie otrzymał. Wolał kogoś zbanować, niż być zmuszonym do wysiłku odpowiedzi. Takie zarzuty są nieuniknione, bo taka jest natura ludzka.

Co gorsza, takie metody nie są lekiem na trolling i go nie powstrzymają, bo prawdziwy troll i tak wróci, bo ma pod ręką 10 sklonowanych kont.

Jedyne właściwe i pożyteczne metody to krótkotrwałe restrykcje czasowe na ogólną możliwość pisania postów. Zwykłemu użytkownikowi, który przegiął bo go nerwy poniosły, to nie zaszkodzi. Co najwyżej będzie mieć czas na ochłonięcie i przemyślenie swojego zachowania. Za to dla trolla takie coś jest zabójcze, bo rozpieprza mu misterny plan eskalacji konfliktu. A tym właśnie troll się karmi.

Ostrzeżenia, krótkotrwałe "urlopy" czasowe od pisania postów, o charakterze ogólnym, czyli dotyczące całego forum. To są pożyteczne kary administracyjne. Do tego licznik ostrzeżeń, w celach kontroli nad recydywą zachowań, co pozwoli ujawnić permanentnych trolli rozpieprzających wątki. Przy dużej ilości przewinień dopiero należy się zastanawiać nad banami celowymi.

To co stosujecie na Audiostereo to jakieś kuriozum i jedyne do czego doprowadza później, to takie konflikty personalne, kto, kogo, za co i dlaczego. To są właśnie przejawy zamordyzmu, dyktatury, cenzury. Do tego dochodzi niestety, dzielenie userów na grupy, "oni tak" a "oni nie" i mamy sytuację jak widać tutaj na forum właśnie. Póki co albo nie robicie nic, bo nie chcecie kogoś ostro potraktować. Albo, jak już nie ma innego wyjścia, to strzelacie z armaty do muchy, bo tym właśnie jest permanentny ban, podkreślam permanentny, na wątek, na dział, czy też ogólny.

SławekR

jedziesz swoje jak zawsze

zgłoś sie ponownie na moderatora

demoralizujaco i zniechecajaco na innych to działaja poczynania niektórych forumowiczów a nie moderacja - czlowieku zastanów się dobrze do czego sie posuwasz w swoich argumentacjach

tracisz całkowicie rozsądek w swych manipulacjach słownych na temat tego forum

juz pisalem wielokrotnie pisz skargi do administracji do skutku skoro masz racje dlaczego twoje wołanie pozostaje bez odzewu

zasady moderacji nie zmieniły sie od lat na tym forum poza okresem zawodowej moderacji tnącej wszystko , wiec może w końcu ......

Wielość kont jest często podnoszonym argumentem. Podaj listę tych zwielokrotnionych, niech każdym cham boi się sam :)

Nie będziesz się musiał tłumaczyć...

jar1 - jeden raz Lukar dal taka liste i skończyło sie skandalem bo okazalo sie ze np znany konstruktor i jego fun klub forumowy to jest jedna osoba

nie mialem zamiaru publicznie tego wyciagać ale Bald sam zaczął jak wieksza czesc wiecznie krzywdzonych na tym forum

próbowałem kiedys negocjowac z Rafaello w podobnym temacie , sterta błota którym zostałem obrzucony na PW , proby zastraszania mnie osobiscie itp przerosły moje najsmielsze oczekiwania , ale to forum przeciez audiofilskie :)

jak myslisz co bedzie jak taka liste podamy "

to nierealne , zresztą i tak nic nie da - jak juz kiedys napisano epoka " guru forumowych" dawno minęła -zmierzch bogów

Gość jt211

(Konto usunięte)

A teraz dwa kwiatki z innej beczki podnoszone przez kilku

userów bez echa :>)

1. Wypowiedz Moderatora Cira " oczywiście a ty dalej sobie pisz jak każdy bajkoPISarz "

2. Wypowiedz jednego z userów " Make peace, not PIS, please! "

Drodzy POniekąd Swiatli Moderatorzy a co jeżeli poczułbym się tym dotknięty ???

To było nie bylo tematyczne forum audio.

jar1 - jeden raz Lukar dal taka liste i skończyło sie skandalem bo okazalo sie ze np znany konstruktor i jego fun klub forumowy to jest jedna osoba

nie mialem zamiaru publicznie tego wyciagać ale Bald sam zaczął jak wieksza czesc wiecznie krzywdzonych na tym forum

próbowałem kiedys negocjowac z Rafaello w podobnym temacie , sterta błota którym zostałem obrzucony na PW , proby zastraszania mnie osobiscie itp przerosły moje najsmielsze oczekiwania , ale to forum przeciez audiofilskie :)

to nierealne , zresztą i tak nic nie da - jak juz kiedys napisano epoka " guru forumowych" dawno minęła -zmierzch bogów

Mówimy tu o elementarnej wręcz przyzwoitości i wynikających z niej zasad a nie o subtelnosciach.

Jeśli jest tak, jak piszesz, to forum organizacyjnie jest zwykłym szambem.

Tak samo sprawa "zatwierdzania" wpisów. To przecież jest system upadlania człowieka, deptania jego godności osobistej.

To nawet powód, by zasięgnąć porady prawnika czy sprawa nie nadaje się do zaskarżenia własciciela forum o stosowanie niedozwolonych praktyk i łamaniu prawa.

Cir a może to jest właśnie sposób,gruba kreska i zacząć od nowa z nowymi zasadami ?

Gość jt211

(Konto usunięte)

jt211

Oczywiście błąd logiczny, co ma do MODERACJI - pisanie recenzji???

Podałem Ci link do artykułu, już wtedy pisałem, że ma się to nijak do tematu...

Podobny błędny sposób myślenia, jak to, że o tym czy się jest trollem, decyduje posiadany sprzęt.

konflikt interesów się to nazywa...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

SławekR

jedziesz swoje jak zawsze

Tak, masz rację "jadę swoje" bo bardzo lubię forum Audiostereo za tematykę która porusza. Bo to jest tematyka która i mnie pasjonuje. Życzę mu jak najlepiej, a widzę jak się stacza na peryferia internetu. Gdzie dominujące i najbardziej popluarne są wątki o "agencie Tomku", "smoleński" i podobne. A merytoryka z tygodnia na tydzień leci na łeb. Więc masz rację, z uporem "jadę swoje".

zgłoś sie ponownie na moderatora

Co znaczy ponownie? Czy o czymś nie wiem. Nigdy nie zgłaszałem się na moderatora. Więc bardzo proszę nie wstawiaj takich zajawek między wierszami.

demoralizujaco i zniechecajaco na innych to działaja poczynania niektórych forumowiczów a nie moderacja - czlowieku zastanów się dobrze do czego sie posuwasz w swoich argumentacjach

tracisz całkowicie rozsądek w swych manipulacjach słownych na temat tego forum

Demoralizująco wpływa sytuacją jaką ludzie widzą w danym miejscu. A ich poczynania pojawiają się później. Powiedzenie, że "Okazja czyni złodzieja" w tym przypadku trafia w sedno. Ludzie są ludźmi, czarne owce zdarzają się wszędzie, trolli wszędzie pełno. A przyciągają ich niektóre miejsca ze względu na sytuację i atmosferę jaka w nich panuje i widzą tam świetne i wygodne żerowisko dla trollujących zachowań. Tak jest właśnie na Audiostereo. A wpływ na taki stan rzeczy mają między innymi niestety i moderatorzy, którzy zapominają o zasadach jakimi powinni się kierować. Wpływ na to ma nierówne traktowanie użytkowników, bo jednym wolno więcej, drugim mniej. To jest właśnie demoralizujące.

Jeszcze raz przywołam zakładkę nowości:

http://www.audiostereo.pl/nowosci_k10.html

A która pełna jest łamania regulaminu, aż kipi od postów łamiących zasady, co by daleko nie szukać:

http://www.audiostereo.pl/nad-%E2%80%93-swiateczna-oferta-w-elektropunkt_107810.html

To jest właśnie demoralizujące, bo pokazuje że jednym wolno więcej w kwestiach regulaminowych.

juz pisalem wielokrotnie pisz skargi do administracji do skutku skoro masz racje dlaczego twoje wołanie pozostaje bez odzewu

zasady moderacji nie zmieniły sie od lat na tym forum poza okresem zawodowej moderacji tnącej wszystko , wiec może w końcu ......

Masz rację, posuwam się do wytykania tych nieprawidłowości, bo boli mnie to co się dzieje z pożytecznym forum, o tematyce która mnie interesuje.

Ale rozumiem, że to co piszę może uwierać. Bo trudno żeby nie uwierało, argumentacji rozsądnej na to żadnej znaleźć nie można.

Więc pozostaje unik, "idź na skargę do administracji". Ewentualnie wyśmiewanie kogoś. Czy też zaczepki personalne, jak to ładnie ująłeś, jak to szło... " zastanów się człowieku". i "tracisz rozsądek człowieku" ?

Widzisz, tym się różnimy, że ja bym nigdy tak nie napisał w miejsce rozsądnej argumentacji. A już na pewno z pozycji moderatora. Bo moderatorowi nie przystoi tak pisać do użytkowników. Modeator powinien być ponad taką retorykę. Jeśli nie potrafi, to znaczy nie nadaje się na moderatora.

A ten przykład z działu nowości jak rozumiem, to mój przejaw utraty rozsądku?

Piszesz, że od lat nic się nie zmieniło, no właśnie skutki tego widać jak na dłoni. Ludzie uciekają albo boją się pisać. Jedyne wątki popularne to albo te na bocznicy, albo wzajemne przytyki zawsze i wszędzie.

Nawet ten wątek nie jest od nich wolny. Tytuł wątku brzmi "Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo" a i tak ze 70% postów to rozstrząsanie wzajemnych zaszłości między niektórymi moderatorami i userami. Jakby to było tematyką bieżącego wątku i jakby to interesowało 99% użytkowników forum, żeby się z tym wpieprzać w każdy wątek. Tak własnie wygląda obecna rzeczywistość Audiostereo. Jest dokładnie taka, jaką ją sobie wyhodowaliście. Ale ok, to ja jestem nierozsądny :)

Cir a może to jest właśnie sposób,gruba kreska i zacząć od nowa z nowymi zasadami ?

wszystko jest dla ludzi a więc względne , zasady tworzymy sami , niestety boje sie ze taka gruba kreska rozpęta piekło

SławekR

od roku czy dłuzej wieszczysz koniec forum

tego końca nikt nie widzi , cos jeszcze ?

zamiast samemu rozwalać to forum wiecznym rozpaczaniem nad stanem trupa weż sie do pracy i pisz do administracji

EOT

Gość jamówię

(Konto usunięte)
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

wszystko jest dla ludzi a więc względne , zasady tworzymy sami , niestety boje sie ze taka gruba kreska rozpęta piekło

Cir, tym razem naprawdę beż żadnych podtekstów i prywatnych docinków. Jest takie kolejne mądre powiedzenie, "kto stoi w miejscu, ten się cofa". uważam, że bardzo trafne w tym przypadku.

Może faktycznie warto rozważyć jakieś zdroworozsądkowe zmiany. Nie mówię zaraz rewolucyjne. Ale takie dostosowujące forum do obecnych realiów. Na przykład te bany czasowe w miejsce tych mocno restrykcyjnych celowych.

Czasy są takie, że trolle tam się zlatują, gdzie widzą żerowisko. Inni już to dostrzegli, czas może na Audiostereo. Na pewno ani Tobie, ani mnie, ani nikomu innemu z normalnych użytkowników nie zależy na tym, że forum stało się śmietnikiem internetu.

Forum jest dla ludzi i to oni powinni forum tworzyć. A nie powinno być pod dyktando kilku krzykaczy rozpieprzających każdą dyskusję, bo znaleźli dla siebie niszę w zasadach i skwapliwie z niej korzystają.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.