Skocz do zawartości
IGNORED

Amare Musica serwer, transport plików PL

Szymon

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Odświeżam nieco zapomniany wątek. Jak idą prace nad urządzeniem i kiedy możemy się spodziewać sprzętu do testów? W kontekście toczących się ognistych dyskusji pomiędzy zwolennikami CD a plików czekamy na sprzęt, który nareszcie udowodni, że z serwera można osiągnąć hi-endowe brzmienie.

Tomkly a ty dalej swoje, może też zaproponujesz przeniesienie tego wątku do działu PC Audio ?

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomkly a ty dalej swoje, może też zaproponujesz przeniesienie tego wątku do działu PC Audio ?

Wyobraź sobie że nie. Zaskoczony?

I chyba nie do Ciebie pisałem ten post tylko do chłopaków z Amare. Masz coś jeszcze do powiedzenia?

I najlepiej w temacie wątku, ale to chyba nie jest Twoja specjalność. A szkoda, bo skoro chcesz uchodzić za eksperta w dziedzinie cyfrowego grania, to chyba należałoby się wypowiadać bardziej merytorycznie.

Tomkly zawsze staram wypowiadać merytorycznie. Niepotrzebnie zabrałeś głos w dyskusji o SERWERZE NA LINUXIE robiąc z tego małą wojenkę zwolenników plików z CD. Wyobraź sobie, że większość transportów plików musi mieć serwer.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomkly zawsze staram wypowiadać merytorycznie.

Zgoda, w przeciwieństwie do kilku innych kategorycznie popierających pliki userów faktycznie prezentujesz wysoki poziom dyskusji. Ale to nie zmienia faktu mojej krytycznej oceny wyrażanych przez Ciebie poglądów. Zakładam, że jesteś doświadczonym, słyszącym audiofilem. A ze sprzętu wynika, że lubisz wysmakowany dźwięk. W takim razie jak dla mnie to jest jakieś straszne nieporozumienie, że swoimi wpisami czy; świadomie lub nie; wpisujesz się w ten masowy nurt plikowego uwielbienia. Jeszcze raz podkreślę, to co napisałem w wątku o laserach, na dziś strumieniowe odtwarzanie nie kwalifikuje się w jakikolwiek sposób do kategorii hi-end. Jeśli kogoś tym stwierdzeniem uraziłem, to przepraszam. Twierdzicie, że to subiektywna ocena. No tak, ale np 95% moich znajomych i przyjaciół ze środowiska ją potwierdza;-)

Tomkly mam nadzieję, że może w niedalekiej przyszłości będziemy mogli cieszyć się dobrym hi-endowym dźwiękiem cyfrowym. Ja wybrałem drogę cyfry i dlatego każde nowe rozwiązanie mnie interesuje. Zresztą jest to bardzo intrygujące co nowego może się pojawić. Zauważ, że już topowe firmy Hi-end nie ignorują tego zjawiska. Czyli zaczyna się nowa przygoda z audio a czy nie o to chodzi. Przecież wszyscy gonimy króliczka :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

czy nie o to chodzi.

Chodzi o jak najlepszy dźwięk, którego na dziś pliki nie są w stanie zapewnić.

Mnie nie interesuje co jak może teoretycznie zagrać za 20 lat, opisuję to co słyszę dziś. Jako doświadczony audiofil nie będę się zachwycał czymś co mi się nie podoba i co oceniam jako ślepy zaułek.

Chodzi o jak najlepszy dźwięk, którego na dziś płyty CD nie są w stanie zapewnić.

Mnie nie interesuje co jak może teoretycznie zagrać za 20 lat, opisuję to co słyszę dziś. Jako doświadczony audiofil nie będę się zachwycał czymś co mi się nie podoba i co oceniam jako ślepy zaułek.

:)

Przecież ten zapis cyfrowy jest dziś wszędzie ,może oprócz winyla (?) i magnetofonu ( magn.cyfrowe ,kopie z CD) :-)

To czemu mamy takich niedorobionych polityków? Gdzie jest ten bit perfekt? Kto ich zapisywał i czym?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Przeca widać, że transport ...

Może namieszać ... jeśli gra tak jak wygląda ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jeśli tak gra jak wygląda to będzie super

Faktycznie transport. To mnie wprowadziło w błąd bo ewidentnie piszą o serwerze z konwerterem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mi najbardziej się podoba wnętrze - jest niesamowicie schludne i czyste, zdaje sie, ze tez niezle przemyslane. Widac kulturę techniczną. Trzeba przyznać - zdolne chłopaki z Was :) To kiedy można będzie tego posłuchać?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Mi najbardziej się podoba wnętrze - jest niesamowicie schludne i czyste, zdaje sie, ze tez niezle przemyslane. Widac kulturę techniczną. Trzeba przyznać - zdolne chłopaki z Was :) To kiedy można będzie tego posłuchać?

Realnie pod koniec marca ,oczywiscie jak jest ktos zainteresowany odsluchem prosze o kontakt .

Wszystkie wizualizacje wyglądają czysto i schludnie, poproś o real foto. :)

Mnogość wtyczek, złączek chyba nie jest takie "PURE". Co zawiera zamknięte pudełko ?

Wszystkie wizualizacje wyglądają czysto i schludnie, poproś o real foto. :)

Zdjęcia nie długo będą przy okazji recenzji

Co zawiera zamknięte pudełko ?

to tylko wie ABW :)

tak serio płyta główna

Mnogość wtyczek, złączek chyba nie jest takie "PURE"

najlepsze na rynku neutrik usb

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Produkt ciekawy, cena hiendowa :) oparta jak rozumie na analizie ograniczonej liczbie potencjalnych nabywców. Nie planujecie dywersyfikacji modeli, cen? Po co podejmować tak radykalna polityka jak można to zrobić wielowymiarowy?

Ale to jest dywersyfikacja. Amare ma mieć też ultra high endowy model transportu z zasilaniem bateryjnym, nieco droższy. Może kiedyś będą mieć też tańszy cały player.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Co, start ceny od 4400 euro ? Pewnie jest w tym i fikusowy cenniku jakiś zamysł i strategia. Nie można zrobić modelu biznesowego z zamysłem większej dostępności, budownia marki, nasyceniavrynku, użytkowników itd, czyli trochę wizjonerstwa od 6-7 tys i modeli bardziej premium w droższych wersjach? Wysoka cena, wysoka jakość... Focala cennik nie zaczyna się od Utopi kolegi Sly:)

Oczywiście, że można ale nie w tej jakości. Linn też ma Sneaky DS, Majik DS, Akurate DS i Klimax DS. Ale różni je wiele między sobą zarówno w wyglądzie, jakości obudowy, jakości zasilania np wyjść analogowych jak i cyfrowego oraz w brzmieniu. Sądzę, że w tej jakości jaką zaprezentowało Amare nie da się wypuścić odtwarzacza za 6 tys.zł.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Nie znam i nie wnikam w poziom kosztów. W różny sposób się je optymalizuje. Konkurencja pewnie będzie rosła, transporty i całościowe playery oparte na PC itp. Szkoda, że 99% użytkowników na start choćby z tego forum być ma wykluczonych. Rozumie, światowa ekspansja jest w planach. Tylko czy bez zaangażowania w reklamę jest to możliwe. W tym temacie może być duży postęp i stała walka na modele :) zabawa w sztuki, to 90/10 produkt/ wiedza handlowe i kapitał. Większy udział i rynki zagraniczne, to odwrotnie i tu wychodzą właśnie krajowe braki... bo projektów jest dobrych dużo. Zobaczmy. Życzę powodzenia :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie da się poprawnie skalkulować ceny produktu bez założenia ilości sprzedanych egzemplarzy.

Zwykły duży producent zakłada zysk rzędu 15-30% zakładając sprzedaż np 10 tyś sztuk.

W przypadkach garażowych manufaktur (bez obrazy - niczego negatywnego nie mam na myśli) kalkulacja robiona jest zwykle tak aby nakłady na projekt zwróciły się po sprzedaży pierwszej sztuki + jeszcze zysk.

Takie "składaki" przy takich założeniach nie mogą być tanie i nigdy nie będą konkurencyjne cenowo do firmowego sprzętu.

Dokładnie to samo tyczy się wyceny nowej lampy Amplifona.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Azus, a ile osób zatrudnia na taśmie produkcyjnej fabryka lampizatora? :)

To tak samo jak ja bym się wziął sam, jednoosobowo za produkcję i sprzedaż promów kosmicznych. Też bym nie nadążał z zamówieniami ;)

serwerów nie robi

Jeśli chodzi o odtwarzacze plików to robi.

Azus, a ile osób zatrudnia na taśmie produkcyjnej fabryka lampizatora? :)

Podobno 8 osób ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.