Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Konkluzja recenzji w tłumaczeniu google :

Berkeley Alpha DAC audio Projekt Seria Reference to DAC na wieki. Delikatność, szczegółowo, i niezrównaną przejrzystość to cechy RS. Odtwarzając jeszcze obecne instrumenty miękkie tło tak wyraźnie, jak na gitarze jest coś tylko Alpha DAC RS zrobił w moim systemie. Ten przetwornik jest w stanie podpinania słuchacza do godziny długich odsłuchów nawet kosztem coraz inne prace. Innymi słowy, przetwornik alfa RS odtwarza wciągająca dźwięku.Seria Reference to, co termin "zmieniarka gra" miała opisać. To tylko sprawia, że DAC PCM większość innych uniwersalnych na rynku przetworników bez znaczenia. Bez znaczenia, bo kosztuje więcej i nie brzmi tak dobrze.DAC, który może dokonać standardowej rozdzielczości (16 / 44,1) dźwięk materiał tak dobry jak duży rozmiar jest prawdziwy zmieniarka gry. Zaawansowane filtrowanie cyfrowe algorytmy stworzone przez Berkeley AUDIO DESIGN zrobić dokładnie, że z 16 / 44,1 muzyki. Nie znam żadnego DAC dostępne dziś, że można odtworzyć REDBOOK zawartość CD, jak również Alpha DAC RS. Okres. Gdybym mógł sobie na to pozwolić, a moja praca pozwoliły, Alpha DAC RS jest tylko DAC będę używać w najbliższej przyszłości.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To jak to jest ?

Ten DAC nie ma wejścia USB i potrafi grać?!

Co na chłopcy komputerowcy - highendowcy?

Podobno tylko przez wejście USB można osiągnąć " audio nirvanę" ? ;)

I jeszcze koncowa partia recenzji z kluczowym końcowym zdaniem:

Organiczne i przejrzysty sposób opisać słuchania Brushfire bajek Jacka Johnsona przez Alpha DAC RS. To nie jest najbardziej dobrze nagrany album, ale przez coś magicznego "RS" pochodzi z każdego utworu. Alpha DAC RS nie dodając niczego lub wymuszanie podpisu Hi-Fi na albumie, a kolejne dźwięki i niuanse są wpadające przez niż kiedykolwiek przez jakikolwiek inny DAC.Utwór Flake oferuje bardzo miękkie stalowym bębnie w lewym kanale i gitara akustyczna w prawym kanale na początku. Gitara brzmi bardzo organicznie i realistyczne, podczas gdy bęben stalowy gładko płynie w tle z miękkiej obecności. Przez mniej zdecydowanych DAC Często zwiększyć głośność podczas tej części toru, ponieważ nie słyszę bęben stalowy wystarczająco jak na mój gust. Przez Alpha DAC Bęben stalowy RS magicznie przechodzi przez odpowiednio miękkie, ale właściwie obecny. To naprawdę magiczne, aby usłyszeć te pozornie przeciwstawne (soft / obecny) cechy są przez z delikatnością i przejrzystości, jak nigdy dotąd.

Zamknięcia z okresu przeglądu chciałem przesunąć granicę basów Alpha DAC RS. Co słyszałem do tej pory był bardzo napięty i głęboki bas z tradycyjnych źródeł, takich jak rock and rolla i jazzu. To był czas na mały Jay Z, jeden z moich ulubionych artystów hip biodrowych wszech czasów. Jay-Z w MTV Unplugged (z zespołem Roots) jest wielki brzmiący album, ale to nie ma basu albumu Magna Carta ... Holy Grail. Po rozgrzewce z MTV Unplugged przeszedłem do śledzenia Świętego Graala m.in. Justin Timberlake.Syntetyczny syntetyczny fortepian i nieco brzmiący wokal rozpocząć ścieżkę przed ogromnym kopnięć w basowe. Przy sprzyjających warunkach, jestem pewien, że można by wysadzić głośniki niskotonowe w kolanach słuchacza. Na szczęście ścieżka nie jest tylko ścieżka basu potwór / demo.Głęboki rytm jest wielka, jak są słowa z próby Nirvany Smells Like Teen Spirit. Alpha DAC RS gasi najgłębsze i ścisły bas każdego DAC Mam jeszcze słyszał. Słuchanie tego głęboko zwarty bas dał mi podobną uczucie słuchania miękkich i obecnych bębnów stalowych z Jackiem Johnsonem.Głęboki bas był wszechobecny, jak to miało być, ale to nie był przytłaczający. Jay Z jest i śpiew Timberlake były wyraźnie słyszalny i zrozumiały, jak było mnóstwo innych dźwięków dzieje na torze. Kreda tę magię do Alpha DAC RS i jego genialny projektant Michael "Pflash" Pflaumer i resztą zespołu, "Berkeley", którzy wzięli udział w tworzeniu najlepszego DAC na rynku.

To jak to jest ?

Ten DAC nie ma wejścia USB i potrafi grać?!

Co na chłopcy komputerowcy - highendowcy?

Podobno tylko przez wejście USB można osiągnąć " audio nirvanę" ? ;)

Z wejsciem USB niezmiernie ciezko sobie poradzic, przykladem moze byc ten DAC ktory pomimo dzwieku ponoc top-High-Endowego dalej uzywa wejsc SpdiF. Jednak USB dobrze zaimplementowane daje dodatkowe spore korzysci wiem bo u siebie nawet nie chce juz od dluzszego czasu patrzec na SpdiF, ktory chociazby poprzez brak asynchronicznosci jest standartem sporo gorszym.

Mowiac szczerze to slyszalem tylko jedno zrodlo po USB oprocz mojego dobrze grajace bylo to zrodlo wlasnie Marcina GPS na AS 2013 i Monachium 2013. A tak zazwyczaj jest sucho i malo muzycznie. Ale standart jest lepszy bez apelacyjnie tylko producenci dalej nie moga sobie z tym poradzic, ale to jak juz pisalem, sprawa najblizszej przyszlosci...:)

przykladem moze byc ten DAC ktory pomimo dzwieku ponoc top-High-Endowego dalej uzywa wejsc SpdiF.

... czy może fire-wire

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Nie jest łatwo ale do ogarnięcia. Znowu aż tak nie trzeba cudować. Dodatkowa karta USB, dobre zasilanie i gramy !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Weiss to jest TO - te starsze z zielonymi kwadratowymi przyciskami łzy u mnie wyciska jak na nie patrzę!

imho inne opcje to właśnie Berkeley albo Lavry - Stosiop zobacz jak ten najnowszy Lavry jest zrobiony... i korzystaj ;-)

Kosztuje 16.000 $ .Może być ciekawie.

A ta firma do niedawna miała całkiem normalne ceny. Szaleństwo trwa w najlepsze...

U nas by kosztował jakieś z 70 tyś PLN gdyby mógł być sprzedawany.

Mowiac szczerze to slyszalem tylko jedno zrodlo po USB oprocz mojego dobrze grajace

... producenci dalej nie moga sobie z tym poradzic

To co Ty tutaj chłopie robisz ? Patentuj i sprzedawaj najlepszym !

Ale jak się domyślam, to jedziesz na AMANERO i takie to Twoje wynalazki ...

Wystawiasz się na AS 2014 ?

i takie to Twoje wynalazki ...

A o Data dependent jitter kolega slyszal? ;) i analizowal jak zaskakuja przerzutniki ? ;) bo ja dosc doglebnie...To tyle w sprawie wynalazkow ;)

pozdr.

interesujace, ze stasiopa dac jest najlepszym jaki slyszal(oprocz marcina), oczywiscie wg stasiopa, a czy stasiop moglby chociaz jednej osobie pozwolic to potwierdzic, w koncu, i dopiero wtedy deklarowac genialnosc swoich rozwiazan, bo na razie nie wyglada to za dobrze, gdy ktos tak sie nieladnie przechwala

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Najlepszy Dac tak jak w tytule. Słuchałem go to informuję, że taki istnieje. Ostatnio w wątku obok, kabel tego samego producenta robi furorę po teście Elberotha. Przejrzyj sobie jak ten dac jest zbudowany.

Weiss ma parametry wybitne, kolega zle sprawdzil.

Ja nie muszę ich sprawdzać, ja ich prawie codziennie słucham ;).

Pisząc "słabe" miałem na myśli "tylko" 24/192, brak DSD itp.

Przy moim Weissie i Klimax i Lumin też klęknęły ale ... się nie poddały. Porównywalny dźwięk.

Chętnie posłuchałbym BADAy. W wersji Alpha 2. Na Reference mnie nie stać.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

chociaz jednej osobie pozwolic

Jakie Ty masz kwalifikacje do oceny czegokolwiek w hi end...może nabyłeś jakiś relatywnie warościowy przedmiot z tej branży i tym samym, teraz nadałeś sobie, czy ktoś inny z tego powodu, status opinotwórczego Experta...!!!???

Piszecie tu Szanowni Państwo o swoich wyobrażeniach, jesteście w 99,98% pozbawieni nawet możliwości poznania przedmiotowej wiedzy z dziedziny, którą tu rozpatrujecie.

Przywołujecie rozwiązania komercyjne i na ich podstawie wartościujecie.

Współczuję i pozdrawiam.

Przejrzyj sobie jak ten dac jest zbudowany.

Uwazam ze wielobitowce jakim jest TotalDAC nigdy w pewnych aspektach nie dorownaja niksobitowcom jaki jest w Berkeley-u czy tez moim DAC-u. Wielobitowce to oddech przeszlosci oczywiscie na nich bardzo latwo uzyskac bardzo zadowalajacy dzwiek to jednak moim zdaniem prawdziwa jakosc lezy w dobrze zaaplikowanych niskobitowcach. To tylko moje zdanie...oczywiscie, czas pokaze zreszta ;) tak samo jak pokaze ze USB to przyszlosc top-HighEndu

<p>747, pytasz o kwalifikaje innych, poddajesz pod watpliwosc mozliwosc oceniania przez innych , a ja zapytam kim Ty jestes, zeby tak strasznie sie madrzyc, bo z Twoich opisow nie wynika nic oprocz oblakanczej pasji ostro zwichrowanego osobnika, ktory nic nigdy nie osiagnal i nie osiagnie, i dlatego na sile probuje udowodnic innym, ze jest kims niezwyklym

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

ktory nic nigdy nie osiagnal i nie osiagnie

Posłuchaj tylko swojego sprzętu po zdemontowaniu wszelkich elementów jego obudowy, następnie poskręcaj wszystko, załącz i opisz na forum wrażenia.

Jak już ten etap poznawczy przejdziesz pomyślnie, przejdziemy do kolejnego, jednak będzie on już cokolwiek kosztował.

BAN

To działanie ukłdaów scalonych wprowadza tą nerwowość u Kolegi, proszę banować do woli, tylko tyle Kolega potrafi w zdziałać w zakładce hi end...

Posłuchaj tylko swojego sprzętu po zdemontowaniu wszelkich elementów jego obudowy, następnie poskręcaj wszystko, załącz i opisz na forum wrażenia.

Jesli beda to mocne paramagnetyki nie sadze aby byly jakies zmiany co innego z lekkimi ferromagnetykami czy tez twardymi ferromagnetykami ;) Wiec 747, nie do konca jest to stwierdzenie sluszne ;)

No dobrze, piszmy w temacie, jaki dack(topowy) poleca kolega 747, i dlaczego ten a nie inny?

To działanie ukłdaów scalonych wprowadza tą nerwowość u Kolegi, proszę banować do woli, tylko tyle Kolega potrafi w zdziałać w zakładce hi end...

Ja jestem otwarty na krytyke...ale prosze piszmy w temacie, tylko o to mi chodzi! :)

nie do konca jest to stwierdzenie sluszne

Nie o właściwości materiałów tutaj chodzi, lecz o dostęp do powietrza, którego indywidualne pola występujące wewnątrz urządzenia potrzebują jak powietrza.

Oczywiście sprawa materiałów obudowy również ma ogromne znaczenie, lecz ich właściwości tylko " dobijają " dźwięk zepsuty brakiem swobody dla propagacji sygnałów wewnątrz urządzenia.

Wystarczy zaobserwować jak niektóre firmy "przewymiarowują" kubaturę dla swoich konstrukcji, gdyż znają uwarunkowania.

no wiec, ktory dac bez obudowy lub z przewymiarowana obudowa jest godny uwagi?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.