Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

To ciut, to ciut za male slowo ;)

Czym słabszy sprzęt tym inne ciut i to wcale nie lepsze dla jednego czy drugiego standardu.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Czym słabszy sprzęt (...)

Sąsiedzie,

najwyraźniej twoje legendarne już 15-ki nie tworzą synergii z youtube;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Sąsiedzie,

najwyraźniej twoje legendarne już 15-ki nie tworzą synergii z youtube;)

Dziwię się StasioP mając pod bokiem tak zacną orkiestrę pod honorowym patronatem N. Marrinera słuchać YT ;)

Co kolega chce przez te stwierdzenie powiedzieć?

to leciutka riposta na zbozne marzenie, ze nadejdzie czas kiedy cyfra bedzie grala lepiej od analogu. chyba sie jeszcze naczekamy. nie ignoruje DAC i cyfrowe muzyczne konserwy. slucham z nich z przyjemnoscia okolo 50% mojej muzyki.

po wlaczeniu czystego analogu (R2R, winyl) jednak zaraz wiadomo co bardziej naturalne, przynajmniej dla moich uszu. ale uznaje, to nie temat do tega watku.

dla tego niecierpliwie czekam na kolejne informacje od kolegow o sukcesach czy nowosciach cyfrowego odtwarzania.

Gość

(Konto usunięte)

po wlaczeniu czystego analogu (R2R, winyl) jednak zaraz wiadomo co bardziej naturalne, przynajmniej dla moich uszu. ale uznaje, to nie temat do tega watku.

dla tego niecierpliwie czekam na kolejne informacje od kolegow o sukcesach czy nowosciach cyfrowego odtwarzania.

A czy szanowny kolega nie myli przyjemności z naturalnością...?

Wiem. Moim zdaniem i tak warto.

Przesyłka wyjdzie 100 dolarów. Zarówno z Kanady jak i z USA.

Ja nie kupię bo już kupiłem Audio Note DAC4. Ale gdybym nie kupił to kupiłbym tą BADAę.

Pozdro

Nie kapuje jak w jednym systemie w jednym guscie autora mozna pogodzic granie z an i bada...przeciez to dwa rozne swiaty.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Nie kapuje jak w jednym systemie w jednym guscie autora mozna pogodzic granie z an i bada...przeciez to dwa rozne swiaty.

A można lubić i gruszki i jabłka i kochać i blondynki i brunetki ???

O Mercedesie i BMW juz wspomnę mimochodem.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Too much love will kill you...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

O najnowszym DAC-u firmy MSB - Select

Wpis autorstwa kolegi Elberoth

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu jak gra nowy DAC Select MSB na ostatniej monachijskiej wystawie.

Nuda i wata w uszach co rowniez slychac z Youtuba ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po przesluchaniu na przestrzeni ostatnich ok 3 lat nastepujacych dakow u siebie :

Vivaldi , Auralic Vega, lampizator level 5, metronome C8, lampi dsd dac, audio aero la fontaine, lampi big 7 , gryphon kalliope , metronome c8+, oto moja pierwsza trojka jakosci dzwieku, oczywiscie w moim systemie i na moje ucho ( traktuje to jako zabawe w piatkowe popoludnie i nie bede sie spieral ). Moim zdaniem w innych torach kolejnosc moze byc nieco inna np wiem , ze Sly bardzo ceni Kalliope, ktore mnie nie zachwycilo.

1/ dsd z lampi big7 - 9/10

2/ pcm z la fontaine - 8,5/10

3/ ex equo : dsd z lampi dsd dac i pcm z metronome C8+ - 8/10

Dla przykladu moj tor analogowy oceniam na 8/10 , ale nie znosze trzaskow, cd z napedu na 7/10 a sacd z napedu na 7,5/10.

Stasiu , nie pisz tylko ze lampi i avantgardy to slaby sprzet, bo sie osmieszysz, jak poprzednio, taka moja dobra kolezenska rada.

Oczywiscie, nie znaczy to , ze musza sie Tobie podobac, znaczy tylko ,ze Twoja opinia nie jest dla mnie miarodojna i w jakikolwiek sposob wiazaca.

Acha , jeszcze wyjasnienie dlaczego zaden sprzet nie dostal 10/10?

Takiego jeszcze nie ma, ale bedzie, jak autor watku skonczy swoje dzielo:)

Konto w trakcie usuwania

Ja nigdy nie pisalem ze Lampi czy tez Avantgardy to slaby sprzet. Jesli chodzi o Lampiego to pisalem zupelnie cos odwrotnego, bo doceniam jego granie jak i bardzo dobry stosunek jakosc/cena, jednoczesnie zdaje sobie sprawe z czego chyba Ty Mariusz nie zdajesz sobie za bardzo, ze Lampi ma swoje spore ograniczenia o ktorych juz pisalem. Dodatkowo sa zrodla cyfrowe znacznie lepsze anizeli Lampi n.p. stack Vivaldi, ktory w tym roku byl dobrze zestawiony i przypominal graniem to co slyszalem studio w UK, oczywiscie jest to sprzet okolo 10 krotnie drozszy. Ale nie mozna pisac ze Lampi to top zrodel of the world, jaka to recenzja sie ostatnio podparles, gdzie tak napisano, a Ty bez zastanowienia przyklasnales. ;)

Jesli chodzi o Avantgardy w tym roku zagraly zle, ale byc moze w innym zestawieniu z innym wzmakiem a co najwazniejsze zrodlem, glosniki te potrafia zagrac inaczej..na pewno potrafia...Tylko ze znowu Avantgardy to nie jest top of the world, bo jest kilka zestawow znacznie lepszych i oczywiscie sporo drozszych.

Oczywiscie mozesz robic swoje zestawienia zrodel i jest to bardzo cenne i mnie to bardzo cieszy, tylko na Twoim miejscu zaznaczylbym ze poruszasz sie w pewnym zakresie cenowym i sa jeszcze wyzsze pulapy cenowe jak i jakosciowe.

Wracajac do Lampiego to duzo bardziej wolalbym go od MSB select DAC-a, ale byc moze ten DAC z czyms innym dostanie jakiegos kopa i zagra, to co uslyszalem nie bylo zachecajace.

Co do zrodel 10/10, nie ma takiego zrodla a juz na pewno cyfrowego, najlepsze zrodla to bardzo drogie gramiaki ale ja jestem bardziej surowy i dalbym im maksymalnie 8/10.

Jesli chodzi o moje 'dzielo' chcialbym sie zblizyc dzwiekowo do najdrozszych gramiakow a byc moze w pewnych aspektach jak rozdzielczosc i definicja basu minimalnie je przescignac...oczywiscie to tylko marzenia. ;)

pozdr. stasiop

Z tym co napisane powyzej moge sie " w zasadzie " zgodzic, bo zgodny jestem z natury, szczegolnie po 2 lampkach czerwonego i przed trzecia:)

W szczegolach to bym dyskutowal ,ale mi sie nie chce,wole wino pic i muzy sluchac.

Konto w trakcie usuwania

Takiego jeszcze nie ma, ale bedzie, jak autor watku skonczy swoje dzielo:)

Już na samą myśl jesteśmy wstrząśnięci i słuchamy pilnie na YT czego to ten wybitny DAC nie będzie miał.

Teraz może nasz mistrz poleci nam co uważa za jedynie słuszny design?

Wasz MISZCZ powie ze na zewnetrznym designie sie nie zna. ;)

To może chociaż na bryła.pl coś wskaże ?

Stasiu, jak dojrzejesz niczym wino , to bedziesz wiedzial, ze prawdziwa nirvana wymaga ciaglych drobnych udoskonalen ,a nie gwaltownych zmian:)

No chyba, ze dojrzejesz jak stary browar, wtedy nic nie pomoze, tylko wylac..., znaczy ... olac, jesli prostata zdrowa?

Konto w trakcie usuwania

Udana, moim zdaniem prezentacja dcs Vivaldi, na tegorocznej wystawie w Monachium

Pytanie do znawcow tematu, co to za nagranie? Moze Stefek podpowie, jesli czyta...wczoraj wykazal sie niebywala znajomoscia tematu, moj szczery podziw dla kolegi. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A można lubić i gruszki i jabłka i kochać i blondynki i brunetki ???

O Mercedesie i BMW juz wspomnę mimochodem.

Pozdro

Wiesz tacy co kochaja wszystko i wszystkich to mieszkaja z mamusia do siwego lba,do kobiety zblizyli sie tylko na stronach internetowych a bmw ogladaja w magach motoryzacyjnych.Uprawiasz marketing miłości czy jesteś fantasta?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.