Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi o sluch SA, mysle ze sie mylisz, i tyle

A z tym się zgadzam ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Do posłuchania M2TECH, Lampizator

Lampizatora nie słuchałem ale miałem na wypożyczeniu od GradoFana przez dwa tygodnie Younga.

Zaprawdę powiadam Wam, że szkoda czasu na porównania z Phastem czy Abraxasem :)

A miałeś Younga z Palmerem ?

Zgadzam się, że bez bateryjek Young gra słabo.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość jt211

(Konto usunięte)

Stasiop piszesz takie głupoty na temat lamp że naprawdę zaczynam myśleć

że jedyną jaką słyszałeś w cieniu Stingera była ta nocna.

Jeżeli się mylę to jakich próbowałeś i gdzie w układzie ?

Jak wytłumaczysz to że najlepsze nagrania muzyki klasycznej powstały

w latach kiedy nikt o DDD nie słyszał ?

Czyżby wszyscy się mylili a Ty nie bo słuchasz na Skalpelu ?

Czy ktoś na Śląsku ma DAC Phasta ? Jeśli tak to zapraszam na odsłuch. Do posłuchania M2TECH, Lampizator i przez jakiś czas będzie Auralic VEGA.

Kolejny przykład złych urządzeń do porównania,więc żeby nie było załatw coś konkretniejszego to przyjadę.

Poza tym szczerze Ci piszę,a mianowicie Twój system nie ten poziom grania posiada...więc jest sens przyjeżdżać?

Z nie za mocnymi elementami toru nie będzie dobrego grania,więc może byś łaskawie osobiście się pojawił u mnie.

Tylko wspomnę,że kabel cyfrowy spdif to transparent reference xl.......jedyny w Polsce-bo do takiego daka jak mój

nie jest żal taki kabel wpiąć.M2TECH-GRA OSTRO I SZYBKO.Lampizatora za 11000 pln miałem u siebie i szału nie było.

Zdjęcia dziś wieczorem.

Tylko wspomnę,że kabel cyfrowy spdif to transparent reference xl.......jedyny w Polsce-bo do takiego daka jak mój

Na wtórnym rynku cyfrowego Transparenta xlr można kupić do 2000 zł więc chyba nie ma szaleństwa.

Lampizatora za 11000 pln miałem u siebie i szału nie było.

Zgadzam się, że ta wersja szalu nie robi.

Dopiero lampka Marconi + kondensatory V-CAP robią swoje.

Ja chyba rzeczywiście słyszę inaczej skoro lubię brzmienie swojego systemu. Byłem na wielu odsłuchach, AudioShowach i stwierdzam, że nie ma wstydu jeśli chodzi brzmienie mojego systemu.

Co wg Ciebie jest nie tak ? Jaki jest najsłabszy element ?

,więc może byś łaskawie osobiście się pojawił u mnie.

Jesteś z Warszawy, prawda ?

Chętnie więc wpadnę w czasie następnego Audioshow. Mam nadzieję, że propozycja będzie aktualna.

Nauczysz mnie co znaczy dobry dźwięk.

Tak lampy to sie nadaja do oswietlania pokoju a nie do wspolczesnej elektroniki. Nie uzywam lamp, brzydze sie nimi, ludzie ktorzy stosuja lampy nie maja pojecia o audio - elektronice. Robia na lampach bo latwo uzyskac dobry dzwiek. Na tranzystorach jest duzo trudniej bo trzeba miec rozlegla wiedze w lampach NIE.

Jak wytłumaczysz to że najlepsze nagrania muzyki klasycznej powstały

w latach kiedy nikt o DDD nie słyszał ?

Czemu najlepsze jak nie bylo jeszcze DDD? Caly czas powstawaly dobre i wybitne nagrania i dalej powstaja. Nie jest to zgodne z prawda!

że jedyną jaką słyszałeś w cieniu Stingera była ta nocna.

Slyszalem sporo roznych lamp ktore graja roznie oraz takie ktore sa wybitne Audio Note, Kondo, Audio Tekne, VTL, Audio Researech to sa lampy ktore maja wybitny dzwiek i o ktorym marzylem aby miec w domu (chodzi mi o barwe wokali jak i instrumentow, naturalnosci) okazuje sie jednak ze aby uzyskac taki dzwiek wcale nie sa potrzebne lampy. A na tranzystorach oprocz takiej barwy uzyskalem mozliwosc tez dynamicznego glosnego grania z glebokim dynamicznym basem co z lamp o malej mocy nie da sie uzyzkac. A z lamp duzej mocy to trzeba miec sporej wielkosci piec i slone rachunki za prad. Wzmaki tranzystorowe chodza w klasie AB i to wystarczy

A z lamp duzej mocy to trzeba miec sporej wielkosci piec i slone rachunki za prad.

Jak kogoś nie stać na prąd to nie może bawić się w poważne audio ;-)

Jak kogoś nie stać na prąd to nie może bawić się w poważne audio ;-)

Tu nawet nie chodzi o to czy stac czy nie, nature tez trzeba chronic. A nie zachowywac sie jak pasozyt! Inni ludzie gloduja i nie maja wody a audiofile wydaja tysiace na prad ktory idzie w niepotrzebne nikomu cieplo.

"Nie uzywam lamp, brzydze sie nimi, ludzie ktorzy stosuja lampy nie maja pojecia o audio - elektronice"

no i jak to skomentowac, czlowiek ktory nigdy nie stworzyl niczego co daloby drugiej osoboie zadowolenie ze sluchania muzyki wyglosza takie opinie, chyba tylko jedno slowo mozna uzyc - [WYMODEROWANO] i tyle(sry za epitet, ale jezeli sie obraza innych, to trzeba sie z tym liczyc)

Niezależnie od różnicy zdań i głoszonych poglądów, mimo wszystko prosimy dyskutować na temat tychże poglądów, a nie na temat współdyskutujących, szczególnie poprzez używanie wobec nich określeń obraźliwych.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Tu nawet nie chodzi o to czy stac czy nie, nature tez trzeba chronic. A nie zachowywac sie jak pasozyt! Inni ludzie gloduja i nie maja wody a audiofile wydaja tysiace na prad ktory idzie w niepotrzebne nikomu cieplo.

No brawo ! Ty się do UE nadajesz ! Niedługo wzmacniacze będą mogły pracować tylko w klasie D ;-)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Bez wycieczek osobistych i chamskich epitetow! Nastepny wpis w takim stylu ban.

Ale dlaczego tak delikatnie, proszę Kolegę od razu postraszyć sądem za naruszanie godności osobistej a najlepiej za psucie interesów pana pokątnych produkcji-śmiało!będzie pan zadowolony.

Czyli jak sprzedam swoje lampiaki i w zamian kupię jakiś tranzystor, to komuś przybędzie od tego jedzenia i wody? Dobrze rozumiem?

Bez wycieczek osobistych i chamskich epitetow! Nastepny wpis w takim stylu ban.

czlowieku, czy Ty nie widzisz, ze obrazasz innych doswiadczonych konstruktorow?

i dziwisz sie ze ktos na to reaguje tak jak reaguje?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

... uważam ,że jeszcze daleka i kręta droga przed tobą do skończenia twojego projektu.

Ale pracuj , jak ta mróweczka ...

Jak chłopina ma pracować, skoro prawie całą dobę siedzi przed kompem i wypisuje ciekawostki.

Dla dobra sprawy jak i projektu, gorąco namawiam MODERACJĘ do tego, aby odciąć naszemu

genialnemu konstruktorowi dostęp do forum, powiedzmy na miesiąc ! Po odniesionym komercyjnym

sukcesie będzie Wam dozgonnie wdzięczny, że takim zdecydowanym krokiem pomogliście mu w

realizacji tego zacnego projektu. CEL UŚWIĘCA ŚRODKI ... pozwólcie człowiekowi PRACOWAĆ !!!

Wyświetl postUżytkownik stary audiofil dnia 16.01.2014 - 09:56 napisał

Na wtórnym rynku cyfrowego Transparenta xlr można kupić do 2000 zł więc chyba nie ma szaleństwa.

Proszę przeczytać dokładnie, chodzi o Coax RCA model Reference XL - dwukrotnie droższy od Reference i faktycznie nie wiem czy ktoś jeszcze w naszym kraju go posiada;-)

Swoją drogą pytanie do Starego A. jakie są różnice w stosunku do zwykłego Reference, bo pewnie wcześniej z niego korzystałeś. będę wdzięczny za kilka słów.

pozdr!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak lampy to sie nadaja do oswietlania pokoju a nie do wspolczesnej elektroniki. Nie uzywam lamp, brzydze sie nimi, ludzie ktorzy stosuja lampy nie maja pojecia o audio - elektronice.

Staszek , ja ciebie lubię ale chyba powinieneś zmienić lekarza . Ten ,do którego obecnie chodzisz ewidentnie ciebie okłamuje.

Jak możesz na publicznym forum o sprzęcie audio pisać takie pierdoły?

Po koleżeńsku radzę tobie powściągliwość w pisanie takich odkrywczych teorii bo nikt , nigdy od ciebie nic w przyszłości nie kupi.

Nawet maszyny Singer ...

czlowieku, czy Ty nie widzisz, ze obrazasz innych doswiadczonych konstruktorow?

i dziwisz sie ze ktos na to reaguje tak jak reaguje?

Pisalem juz mozna dyskutowac nawet zazarcie i na noze, ale trzymajmy sie tego aby nie obrazac innych. I nie chodzi tu tylko o moja osobe ale o zachowanie zasad i trzymanie sie netykiety.

Proponuje powrot do tematu watku.

Stasiu! może faktycznie zamiast stukać w klawiaturę, skończ swój projekt, nie będzie tylu przepychanek, a Ty może zostaniesz bogatym człowiekiem;-) Jeśli oczywiście wiesz co robisz, bo ta opinia o lampach to była ostro pojechana...

Stasiu,

Rozumiem, ze szukasz w dzwieku czegos innego niz zwolennicy lamp, takie Twoje konstruktorskie prawo.

Ja jeszczee nie slyszalem systemu tranowego, ktory by poruszyl we mnie te struny, na ktorych lampy graja bez problemu. NIe zrobil tego nawet referencyjny TAD'ziu.

Moze tym co je porusza sa znieksztalcenia harmoniczne , dla mnie sprzet bez nich jest bezwartosciowy.

Konto w trakcie usuwania

Proszę przeczytać dokładnie, chodzi o Coax RCA model Reference XL - dwukrotnie droższy od Reference i faktycznie nie wiem czy ktoś jeszcze w naszym kraju go posiada;-

Witold, przy używanych Transparentach cyfrowych nie ma za wielkich różnic cenowych pomiędzy modelami Reference a Reference xl. Nie tak dawno znajomy kupił właśnie

model XL na xlr w EU za niecałe 1800 zł.

NIe zrobil tego nawet referencyjny TAD'ziu.

No a mnie TAD sie podobal.

Stasiu! może faktycznie zamiast stukać w klawiaturę, skończ swój projekt, nie będzie tylu przepychanek, a Ty może zostaniesz bogatym człowiekiem;-) Jeśli oczywiście wiesz co robisz, bo ta opinia o lampach to była ostro pojechana...

Ja kocham muzyke a nie pieniadze. Tak posluchacie mojego systemu i wtedy bedziemy dyskutowac. Teraz prosilbym o wpisy dotyczace najlepszych DAC-ow

To wszystko wyjaśnia ;-)

Stasiu,

Rozumiem, ze szukasz w dzwieku czegos innego niz zwolennicy lamp, takie Twoje konstruktorskie prawo.

Ja jeszczee nie slyszalem systemu tranowego, ktory by poruszyl we mnie te struny, na ktorych lampy graja bez problemu. NIe zrobil tego nawet referencyjny TAD'ziu.

Moze tym co je porusza sa znieksztalcenia harmoniczne , dla mnie sprzet bez nich jest bezwartosciowy.

Mysle ze wszyscy szukamy tego samego tylko dochodzimy do tego innymi drogami. Bo wszyscy szukamy dzwieku jaki mozna sluchac na zywo w salach koncertowych czy tez klubach jazzowych. I ja szukam tez takiego dzwieku, przekonalem sie ze tranzystor jest w tym lepszy chociaz przyznam ze wiekszosc tranow oferuje dzwiek znacznie gorszy niz porownywalne sprzety lampowe. Ja doceniam dzwiek lamp...tylko chodzi mi o to ze na tranzystorach mozna wyjsc jeszcze ponad to. Bo ja wole sluchac prawdziwych stradivariusow i prawdziwych harmonicznych instrumentow i wokali a nie sluchac w tym miejscu gdzie jest nawet piekny wokal czy tez piekny dzwiek skrzypiec sluchac w tym miejscu dodawanaych harmonicznych ktore nie sa ostre dla ucha ale zaslaniaja ostrosci ktore normalnie bylyby na takim sprzecie. W tym miejscu sluchacie harmonicznych ktore sa fajne dla ucha ale jak to przeanalizujecie z natura (a ja chodzilem na setki koncertow w najlepszych salach) to sie okazuje ze na instrymentach czy tez glosach ludzkich jest wiele wykwintych niuansow brzieniowych ktore na lampach sa zastepowane poprzez wlasnie THD. U mnie nie ma zaslon i nie ma ostrosci jest czysta muzyka, jeszcze nie jest to doskonale ale mysle ze BEDZIE :)

jamowie - kolejny raz i ostatni uprzejmie prosze o wpisy w temacie.

Ja kocham muzyke a nie pieniadze. Tak posluchacie mojego systemu i wtedy bedziemy dyskutowac. Teraz prosilbym o wpisy dotyczace najlepszych DAC-ow

No jasne ze TAD na Audioshow 2012 był ok, powiem więcej, był w/g mnie na tej wystawie najlepszy a na dodatek muza odtwarzana była z plików. Lampy niestety w większości grały po swojemu czyli kreowały własny przekaz.

Po koleżeńsku radzę tobie powściągliwość w pisanie takich odkrywczych teorii bo nikt , nigdy od ciebie nic w przyszłości nie kupi.

Nawet maszyny Singer ...

Ale ja mowie otwarcie ze bede konkurowal z lampa i takie powszechne opinie bede publicznie wyglaszal, czekam na klientow ktorzy beda kochac lampy ( bo oni slysza MUZYKE) a to byc moze znajda w moim sprzecie.

Czyli jak sprzedam swoje lampiaki i w zamian kupię jakiś tranzystor, to komuś przybędzie od tego jedzenia i wody? Dobrze rozumiem?

Zaoszczedzone pieniadze na pradzie przy sluchaniu dobrego wzmaka w klasie AB mozesz np przekazac dzieciakom w Afryce.Dla nich kazdy dolar to juz duzo!
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.