Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Stasiop a jak Ty czy inni bujający w oparach prawie kosmicznej techniki wytłumaczycie kilka prostych faktów.

Dlaczego najniższy i najwyższy DAC Audio Note ma IDENTYCZNĄ płytkę cyfrową nawet ten za 130 000 ojro ?

Dodam że prostą jak budowa cepa :) Wiem gdyż mam identyczną w DACu :)

Skąd się wzieła swiatowa mania na Lampiego DSD gdzie w sumie nie ma kości DAC ?

Jak sie to ma to tych super nano zegarow i kosmicznej techniki ?

Może to poprostu ściema i marketing ?

Moda na Lampiego to pewnie dlatego , że w Dacu za 90 000 zł krzywo przykręcają gniazdo :))) a może to poprawia dźwięk:)

post-59766-0-04485500-1442418622_thumb.jpg

Moda na Lampiego to pewnie dlatego , że w Dacu za 90 000 zł krzywo przykręcają gniazdo :))) a może to poprawia dźwięk:)

Ale sie kolega czepia! ;) Co tam taki nieistotny szczegol. :) Prosze zwrocic uwage na znaczek CE ktory tam wystepuje. Jestem pewny ze urzadzenie nie miesci sie w normach co do ilosci emitowanych zaklocen do sieci energetycznej ( brak filtra sieciowego, oraz ogromna ilosc kabli w miejscach ktore emituja ogromne ilosci zaklocen) ani z pewnoscia testow bezpieczenstwa porazeniowego (siec nie jest podwojnie oslonieta) co jest wymogiem koniecznym, jak i koniecznej blokady przed rozprzestrzenianiem sie pozaru po urzadzeniu ( zamontowana na calosi deska, pozar bedzie sie wiec przemieszczal po urzadzeniu co moze spowodowac pozar w domu ) co jest juz drastycznie niezgodne z CE. Ale napisac mozna wszystko. I zeby nie bylo, ze sie czepiam Lampizatora jako zawistnik i osoba walczaca z konkurencja, bo wcale tak nie jest, stwierdzam tylko gole fakty. No coz Pan Lampizator juz w kilku miejscach odstawia mocna maniane zaczynajac od jakosci czesci a konczac na CE. To wszystko ma krotkie nogi...co nie znaczy ze zle zycze Lampizatorowi bo zycze mu jak najlelepiej, ale to chyba Lampizator nie zyczy sam sobie dobrze. ;)

Nie krytykuj to pewnie wpływ silnej sekcji prostowniczej która tak wykrzywia wchodzący prąd ;)

Blachy lepiej przykręć albo odkręć bo Ci odlecą; wiesz o co chodzi ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Prosze zwrocic uwage na znaczek CE

Wystarczy już brak klosza osłaniającego lampy.

Dziwię się ,że P.Fikus oświadcza ,że urządzenie jest zgodne z CE bo jak znajdzie się jakiś "zatroskany obywatel" i doniesie gdzie trzeba to za takie rzeczy grożą wysokie kary finansowe.

Chyba ,że na wyposażeniu urządzenia takowe osłony są.

Wtedy jest o.k.

Dziwię się ,że P.Fikus oświadcza ,że urządzenie jest zgodne z CE bo jak znajdzie się jakiś "zatroskany obywatel" i doniesie gdzie trzeba to za takie rzeczy grożą wysokie kary finansowe.

A jak kogos popiesci mocno prad to az strach myslec jaka bedzie z tego babajaga.

Prawde mowiac Lampizator wystawia bardzo zla wizytowke polskim konstruktorom audio i to juz nie jest mi obojetne.

Ale sie kolega czepia! ;) Co tam taki nieistotny szczegol. :) Prosze zwrocic uwage na znaczek CE ktory tam wystepuje. Jestem pewny ze urzadzenie nie miesci sie w normach co do ilosci emitowanych zaklocen do sieci energetycznej ( brak filtra sieciowego, oraz ogromna ilosc kabli w miejscach ktore emituja ogromne ilosci zaklocen) ani z pewnoscia testow bezpieczenstwa porazeniowego (siec nie jest podwojnie oslonieta) co jest wymogiem koniecznym, jak i koniecznej blokady przed rozprzestrzenianiem sie pozaru po urzadzeniu ( zamontowana na calosi deska, pozar bedzie sie wiec przemieszczal po urzadzeniu co moze spowodowac pozar w domu ) co jest juz drastycznie niezgodne z CE. Ale napisac mozna wszystko. I zeby nie bylo, ze sie czepiam Lampizatora jako zawistnik i osoba walczaca z konkurencja, bo wcale tak nie jest, stwierdzam tylko gole fakty. No coz Pan Lampizator juz w kilku miejscach odstawia mocna maniane zaczynajac od jakosci czesci a konczac na CE. To wszystko ma krotkie nogi...co nie znaczy ze zle zycze Lampizatorowi bo zycze mu jak najlelepiej, ale to chyba Lampizator nie zyczy sam sobie dobrze. ;)

Stasiop a co z Audio Notem ? O tym że masz uczulenie na Lampiego to już wiemy :)

Dlaczego najniższy i najwyższy DAC Audio Note ma IDENTYCZNĄ płytkę cyfrową nawet ten za 130 000 ojro ?

Dodam że prostą jak budowa cepa :) Wiem gdyż mam identyczną w DACu :)

Skąd się wzieła swiatowa mania na Lampiego DSD gdzie w sumie nie ma kości DAC ?

Jak sie to ma to tych super nano zegarow i kosmicznej techniki ?

Może to poprostu ściema i marketing ?

Lampi i Audio Note to urzadzenia muzykalne ale bez rozdzielczosci w roznych aspektach, Dac-i oparte o nowoczesna konstrukcje - Trinity, MSB, DCS sa znowu rozdzielcze ale brakuje im muzykalnosci. Wazne jest jedno i drugie moim zdaniem. Prawda wiec lezy po srodku.

O tym że masz uczulenie na Lampiego to już wiemy :)

Nie mam zadnego uczulenia na nic, nie mysle w kategoriach czarno-bialych, mi osobiscie dzwiek Lampiego sie dosc podoba i doceniam wiedze High-endowa konstruktora, jednak na innych polach konstrukcyjnych konstruktor moim zdaniem albo jest zbyt chytry albo bardzo krotkowzroczny i sam zmierza do tego aby sobie zrobic kiedys bolesne bubu.

Ma się to mniej więcej tak , jak spojler do Daewoo Tico.

Tylko czemu Twoj Metronome ma sporo w sobie takich nowoczesnych i technicznych spojlerow? Bo rozdzielczosc tez jest wazna, jak wiesz. Wybrales po prostu dobry kompromis pomiedzy rozdzielczoscia i muzykalnoscia. Metodologia konstrukcyjna taka jak jest w Trinity tez dziala. To wszystko nie jest takie proste.

Tylko czemu Twoj Metronome ma sporo w sobie takich nowoczesnych i technicznych spojlerow?

Staszek chyba się nie zrozumieliśmy.

Ja miałem na myśli tylko to ,że femtosekundy i pierdyliony kHz nie mają aż takiego wielkiego znaczenia jak to jest im przypisywane przez niektórych producentów.

Gra cały układ poprawnie zaprojektowany i wykonany.

Wsadzenie wiadra zegarów nawet najlepszych nie gwarantuje sukcesu.

Tylko tyle...

Ma się to mniej więcej tak , jak spojler do Daewoo Tico.

Jarek nawet nie wiesz jak bardzo z tym spoilerem trafiłeś :)

Teraz Stasiop moja dobra rada wymień w Twoim DACu to Tico czyli te opampy LME49990 na coś w stylu Ferrari np. dobry moduł lampowy czy A-klasowy na JFETach a wtedy reszta czyli spoiler będzie jak najbardziej na miejscu. To tak w żartach ale potraktuj to jako naprawdę dobrą radę. Ja jak się dowiedziałem że ten AN za 130 000 ojro ma taką samą cyfrówkę jak ten najtańszy to poszedłem po rozum do głowy i do tej płytki zrobiłem sobie lampwe Ferrari ale bez spoilera :)

Teraz Stasiop moja dobra rada wymień w Twoim DACu to Tico czyli te opampy LME49990 na coś w stylu Ferrari np. dobry moduł lampowy czy A-klasowy na JFETach a wtedy reszta czyli spoiler będzie jak najbardziej na miejscu.

Lampy to nie moja bajka, A klasowy koniec byl testowany, bardzo szybkie Op-ampy rowniez, JFET-y tez, przewalilem wlasciwie wszystkie mozliwe rozwiazania, zostalo na LME49990, ja nie musze nigdzie 'zaginac' juz dzwieku, bo mam to juz wczesniej dobrze zagiete, moge sobie pozwolic na maksymalna wiernosc i brak dosladzania zawartoscia THD i IMD. Prawdziwe Ferrari to wlasnie wierne OP-ampy, ale zrodlo musi byc na wysokim bardzo poziomie.

ale zrodlo musi byc na wysokim bardzo poziomie.

Mógłbyś wymienić taką referencyjna trójkę źródeł chciałbym wiedzieć z czego wychodzisz jako referencja.

Mógłbyś wymienić taką referencyjna trójkę źródeł chciałbym wiedzieć z czego wychodzisz jako referencja.

Chyba mnie zle zrozumiales, sygnal ktory idzie na wzmacniacze operacyjne idzie z mego DAC-a wlasnie.

Chyba mnie zle zrozumiales, sygnal ktory idzie na wzmacniacze operacyjne idzie z mego DAC-a wlasnie.

OK rozumiem ale wcześniej jednak tego nie robisz przed DAC-em tak że może daj tą trójkę referencyjną przed DAC-em.

Jestem pewny ze urzadzenie nie miesci sie w normach co do ilosci emitowanych zaklocen do sieci energetycznej ( brak filtra sieciowego, oraz ogromna ilosc kabli w miejscach ktore emituja ogromne ilosci zaklocen) ani z pewnoscia testow bezpieczenstwa porazeniowego (siec nie jest podwojnie oslonieta) co jest wymogiem koniecznym, jak i koniecznej blokady przed rozprzestrzenianiem sie pozaru po urzadzeniu ( zamontowana na calosi deska, pozar bedzie sie wiec przemieszczal po urzadzeniu co moze spowodowac pozar w domu ) co jest juz drastycznie niezgodne z CE. Ale napisac mozna wszystko. I zeby nie bylo, ze sie czepiam Lampizatora jako zawistnik i osoba walczaca z konkurencja, bo wcale tak nie jest, stwierdzam tylko gole fakty. No coz Pan Lampizator juz w kilku miejscach odstawia mocna maniane zaczynajac od jakosci czesci a konczac na CE. To wszystko ma krotkie nogi..

Referencyjne wykonanie bez deski :)

Trochę prądem raził, ale to drobiazg.

Czyja to konstrukcja ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niech kolega jeszcze raz dokładnie obejrzy zdjęcie, to gniazdo jest poziomo...to cały DAC jakiś krzywy jest.

Napisac mozna wszystko nawet ze jest CE oraz ze...cyt:

'Wszystko co mogę kupić - kupię najdroższe i wszystko to na raz zaaplikuję w naszym flagowym DAC-u BIG-7. I tak narodził się Golden Gate.

To smutne ze w Polsce myslenie jak i dzialanie jest rodem z dzikiego wschodu...

Wstyd mi za Polakow i Polske! :(

Ogladnalem setki urzadzen, przeczytalem setki recenzji urzadzen z calego swiata z czyms takim sie jeszcze nie spotkalem.

Wiem, nie znam sie :D

nie wiem czy nie było lepiej jak przez chwilę nie pisałeś na forum...

Lepiej dla kogo? Dla mnie? Bo co prawda w oczy kole?

Nie interesuje mnie co jest lepsze dla ciebie, o tym decyduj sam.

O jakiej ty prawdzie piszesz ? Mi nie podoba mi się twoja nagonka na Polaków i za nich wstyd, które wylewasz na polskim forum.

----------------------------------------------------

Nie interesuje mnie co jest lepsze dla ciebie, o tym decyduj sam.

O jakiej ty prawdzie piszesz ? Mi nie podoba mi się twoja nagonka na Polaków i za nich wstyd, które wylewasz na polskim forum.

Proponuje zapytaj kogos kto jest zaawansowany w elektronice, pokaz mu zdjecia Big7 a pozniej zweryfikujcie CE i zweryfikujcie stosowanie najdrozszych czesci jakie mozna kupic. Pokaz mi tez producenta audio ktory stosowal takie same praktyki, wystarczy jednego, a pozniej dopiero pisz!

Mi nie chodzi o lampizatora, jego budowę, itd, bo o jego kupnie niech każdy sam decyduje używając rozumu. Chodzi jedynie o twoje "żale i wstyd" za Polaków. To jest polskie forum audio i jeżeli ci jest za nas wstyd to po co tu w ogóle zaglądasz ?

----------------------------------------------------

Chodzi jedynie o twoje "żale i wstyd" za Polaków. To jest polskie forum audio i jeżeli ci jest za nas wstyd to po co tu w ogóle zaglądasz ?

Stasiu, posłuchaj kolegi, bo zachowujesz się troszkę nieładnie..... co, Ty jesteś z innego kraju?

Jak uważasz za słuszne, to krytykuj audio-zabawki, chociaż i to należy robić w przemyślany sposób, ale nie generalizuj i nie obrażaj naszego kraju i rodaków - bo obrażasz nas wszystkich i siebie samego.....

Oczywiście budowa Lampizatora nie musi Ci się podobać. Ja miałem kontakt tylko ze starszymi produktami, nie mam dobrych wspomnień;-)

Oczywiście budowa Lampizatora nie musi Ci się podobać.

Tu nie chodzi juz czy mi sie podoba czy tez nie, chodzi o to ze to co pisze Lampizator to mowiac lekko oglednie to mijanie sie z prawda!

Ale powyżej jest zdjęcie DAC-a Stasiopa, takie 6 czy 7 pudełeczek pospinanych plątaniną kabelków. I on krytykuje Fikusa? A to jego coś to co to jest? Spider-DAC? Sixnity DAC?

Ja się nie znam, ale kuchenki mikrofalowej mi on nie przypomina.....

to znaczy, że można przy jego pomocy odgrzać zupę?

P.S.

Weź kurcze zrób wersję godną świata i pokaż, to skończą się przytyki, zarówno życzliwe, jak i złośliwe!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.