Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj był o kaszance ale moderacja ją bezczelnie pożarła!

jak tak będzie dalej to wyjdzie z tego niezły pasztet !

----------------------------------------------------

Jak klient sie uprze to oczywiscie klient nasz Pan, ale jak poslucha na USB i porowna z SPdif-em to raczej nie bedzie marudzil i zostanie przy USB.

jeśli będzie w ogóle chciał.... spora ilość osób ma dużo płyt i dobre transporty i świadomie rezygnując z wejść innych niż USB zamykasz się na pewną grupę potencjalnych zainteresowanych;-)

jeśli będzie w ogóle chciał.... spora ilość osób ma dużo płyt i dobre transporty i świadomie rezygnując z wejść innych niż USB zamykasz się na pewną grupę potencjalnych zainteresowanych;-)

Może się nie zamyka bo dobry SPdif to też trzeba umieć zrobić :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

No i zawsze jest szansa, że ktoś zacznie produkować konwertery spdif-USB. Skoro USB ma być lekiem na całe zło, to czemu nie :D

A tak poważnie, to konstruowanie przetwornika cyfrowo-analogowego aspirującego do grona sprzętów wysokiej klasy, bez standardowego wejścia cyfrowego to dość odważny i osobliwy pomysł. Grupa docelowa na takie produkty wywodzi się raczej z konserwatywnej części użytkowników sprzętów audio. Więc przyjęcie takiej strategii może być zawodne.

Czesc SlawkuR wlasciwie to ucieszylem sie jak zobaczylem ze jestes moderatorem, mam nadzieje ze nie gniewasz sie za nasze ostre dyskusje...:) ale wspominam to mile wbrew pozorom, szanuje Twoja wiedze, nie mysle ze nie, tylko jak juz emocje wziely gore...:D

A jesli chodzi o spdif to prawda jest taka ze musialbym 3-4 miesiecy dodatkowo popracowac w dziale badawczym ;)....mysle ze wiem jak zrobic naprawde dobre spdif ale na to potrzeba czasu, a ja go nie mam. Ale zwykle Spdif to bedzie dostepne w moim DAC-u jak ktos bedzie chcial. Sam nie wiem jak by to zagralo juz teraz...

Nastawiam sie na USB glownie.

Więc przyjęcie takiej strategii może być zawodne.

Duzo ludzi juz slucha na czystym USB tylko malo w PL ;)

Czesc SlawkuR wlasciwie to ucieszylem sie jak zobaczylem ze jestes moderatorem, mam nadzieje ze nie gniewasz sie za nasze ostre dyskusje...:) ale wspominam to mile wbrew pozorom, szanuje Twoja wiedze, nie mysle ze nie, tylko jak juz emocje wziely gore...:D

A jesli chodzi o spdif to prawda jest taka ze musialbym 3-4 miesiecy dodatkowo popracowac w dziale badawczym ;)....mysle ze wiem jak zrobic naprawde dobre spdif ale na to potrzeba czasu, a ja go nie mam. Ale zwykle Spdif to bedzie dostepne w moim DAC-u jak ktos bedzie chcial. Sam nie wiem jak by to zagralo juz teraz...

Nastawiam sie na USB glownie.

Duzo ludzi juz slucha na czystym USB tylko malo w PL ;)

W Czechach już powstał DAC Casea ORION Lite USB ze S/PDIF jako opcja, ale jak gra i się sprzedaje nie wiem.

PS.NA cenę tego DAC nie zwracaj uwagi, patrz w inną strone

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nagle Stsio jest już zdrowy i jest głównym inż. Konstruktorem przetwornikow w Polsce?

Chyba na razie za wcześnie aby cokolwiek i kogokolwiek oceniać?

"Po owocach ich poznacie ..."

Bedzie gotowy produkt to będzie możliwość dać Staszkowi order albo skierowanie do psychiatry.

Tymczasem rozgorzała dyskusja o NICZYM bo niby co chcecie oceniać ?

Film nagrany komórką na youtube?

Poczekajmy.

Problem leży gdzie indziej.

Staszek "trąbi w wielką trąbę" i rzucił wyzwanie najlepszym producentom przetworników na świecie.

Twierdzi ,że jego produkt (którego nikt poza nim nie słuchał) gra / będzie grać lepiej niż wszystko co do tej pory na naszej planecie skonstruowano.

Nie chciał bym być w jego skórze jak okarze się , że jest inaczej niż twierdzi.

Ale jego zapał i upartość docenić należy bez względu na to co czasami "wymamrocze" na AS. ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jak okarze się

Chyba poziom tego wątku udzielił się również mi ;)

Oczywiście "nie okarze się " bo nie może .

Okaże się winno być. ;)

Pycha kroczy przed upadkiem....więc sukcesu nie wróżę.

Niestety w wielu przypadkach jest dokładnie tak jak napisałeś.

Ale może w tym przypadku będzie inaczej.

Zobaczymy.

Wolałbym po posłuchaniu tego produktu Staszka powiedzieć "wow" zamiast "a nie mówiłem" .

No tak. Gdy pisze z sensem o konkretach to ludzie postrzegają go lepiej. A gdy wypisuje kosmiczne dyrdymały to tak też wtedy go ludzie postrzegają.

Ot i cała tajemnica widocznie nie wszyscy na tym forum idą z uporem i w zaparte mając zakuty łeb

''Loża szyderców '' miewa czasem w życiu otrzeźwiający pozytywny wpływ

to ze zmienilismy zdanie/podejscie swiadczy o rozsadku, jezeli stasiop pisze rozsadnie to i tak jest postrzegany, jezeli pisze idiotyzmy to tak tez jest postrzegany, chyba naturalne

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No tak. Gdy pisze z sensem o konkretach to ludzie postrzegają go lepiej.

Przewaznie pisalem o konkretach to dla Was sa to dyrdymaly kosmiczne nie poparte nauka, a dla mnie to czysta wiedza naukowa. To Wasz brak wiedzy nie moj...;)

Twierdzi ,że jego produkt (którego nikt poza nim nie słuchał) gra / będzie grać lepiej niż wszystko co do tej pory na naszej planecie skonstruowano.

Nie twierdze ze bedzie najlepszy, twierdze tylko ze aspiruje do tego poziomu, a co z tego wyniknie to sie bedzie konfrontowac z wszystkim co najlepsze w tej dziedzinie. A DAC-a juz kilka osob sluchalo...ale nie w tej wersji co obecnie i wszystkim sie jakos podobalo.

"To Wasz brak wiedzy nie moj...;)"

i stary stasiop powrocil, no coz, to w nim siedzi, a przyznanie mu racji tylko moze go rozzuchwalic, dlatego ostrozne z pochwalami, taki juz typ osobowosci

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ale nie chodzi o zuchwalosc tylko jesli rozmawiamy o konkretach to prosze mi napisac gdzie pisze dyrdymaly, mozemy o tym podyskutowac merytorycznie. Tu nie chodzi o to ze ja chce miec tylko racje chodzi o to gdzie jest racja? Jesli ktos mnie przekona merytorycznie to przeciez napisze i powiem przepraszam mylilem sie...ale jakos nie widze nikogo kto by chcial merytorycznie dyskutowac...

A samo stwierdzenie w stylu ze pisalem dyrdymaly kosmiczne, sorki ale mnie nie przekonuja ;)

Problem leży gdzie indziej.

Dokładnie.

Stasiop założył ten wątek,by promować swój produkt,i nie byłoby w tym nic złego,gdyby nie to,że swojego DACa "spozycjonował"wśród najlepszych na świecie,mimo,że faktycznie tego produktu nie ma i nikt go nie słyszał.

Nawet sam konstruktor nie miał okazji porównywać go z innymi DACami ;).

Większość wpisów jest nie w temacie najlepszych DACów high-end,tylko jest zwykłą promocją własnego dzieła,więc jeśli dzieło to ma charakter DIY to powinien być w dziale tym opisywany.

Na umieszczenie wątku w DIY prawdopodobnie nie pozwala pycha i brak pokory,oraz wiara we własną nieomylność oraz poczucie wyższości nad innymi kolegami.

Natomiast jeśli ten wątek ma charakter branżowej autopromocji to może powinien być zamieszczony w dziale "Sponsorowane" ?

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Caly czas, (prosze przeczytac) ze prosze o powrot do tematu watku i zachecam do pisania o DAC-ach dostepnych na rynku, ale co jak Wy ciagle wracacie do tego tematu. Przestancie o tym pisac to temat wroci na tory. Prosze mnie nie posadzac o cos czego nie robie albo o cos czego nie ma. Nie promuje produktu bo go nie ma a dwa Polska nie jest rynkiem na takie urzadzenia i ten rynek nie interesuje mnie docelowo, zreszta sami wiecie...

a może Klub DAC-Stasiop ? jest kilka ciekawych watków klubowych prowadzonych przez branżowca i jego klientów

zakladka DIY z racji konta branża wzbudzi niezdrowe emocje

watek jest oczywiście manipulacją bo dubluje inny watek o tym samym temacie dodatkowo pozycjonując nieistniejacy produkt handlowy autorstwa Stasiop

tak więc dyskuje o DAC-ach do watku sly30 , dyskusje o DAC-u Stasiop do zakładki Kluby

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Zreszta mam mocne wrazenie ze wiekszosc z Was dziala na rozwalenie tego watku roznymi prymitywnymi metodami. I to jest smutne ze wieloma z Was (nie wszystkimi) kieruje zwykla polska zawisc.:(((((

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Caly czas, (prosze przeczytac) ze prosze o powrot do tematu watku i zachecam do pisania o DAC-ach dostepnych na rynku,

Staszek ale po co ludzie mają pisać o najlepszych dac-ach w tym wątku i prowadzić dyskusję z tobą?

Przecież ty żadnego z tych urzadzeń nie słuchałeś w kontrolowanych warunkach.

Więc o czym mają ludzie z tobą dyskutować?

Dlatego powinieneś założyć swój własny wątek w DIY do czasu wypuszczenia swojego gotowego produktu a po jego premierze dopiero zakładać taki wątek.

Tym bardziej ,że tego typu wątków jest już kilka na AS więc po co je w kółko dublować?

Wiele osób używa transportów CD oraz streamerów które nie chodzą po USB.

Czas więc na wymianę staroświeckich klamotów - koniec z konwersjami i2c w tą i z powrotem ... :)

StasioP - wspomniałeś coś o zegarze, że ma być HPXO. Nie ma takiej półki, a High Precision w nazwie tego

oscylatora to jedynie marketing, to zwykły T(V)CXO o rząd wielkości słabszy od OCXO, a o RbXO nawet nie wspomnę.

Zaszalej po całości i zapodaj takt RbXO synchronizowany GPSem ... nie ma śmiechu, to działa lepiej niż CsXO,

z precyzją zegara atomowego ... a co, a kto bogatemu zabroni ? :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.