Skocz do zawartości
IGNORED

Gender - o co chodzi?

Peter75

Rekomendowane odpowiedzi

Ten film nie pozostawia wątpliwości - komik ośmieszył wyznawców gender

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) foto: YouTube

W internecie coraz popularniejszy staje się film dokumentalny „Gender Equality Paradox” („Paradoks równości płci”), norweskiego komika Haralda Eii, który obnaża absurdy idei ostatnio propagowanej również w Polsce. Po opublikowaniu filmu Uniwersytet w Oslo zamknął "gender studies". Czy na naszych uczelniach także wywoła podobną reakcję i wreszcie zakończy debatę o gender, przed którą przestrzega Kościół.Film będący jednym z odcinków programu pt. „Hjernvask” („Pranie mózgów”) i ośmieszającym politykę gender - z polskimi napisami - udostępnił internautom portal Rebelya.pl.

Eia, udając laika, zadawał pytania na temat kobiet i mężczyzn norweskim naukowcom i innym intelektualistom specjalizującym się w „gender studies” (bada społeczno-kulturową tożsamość płciową). Następnie o to samo pytał uznanych naukowców z uniwersytetów brytyjskich i amerykańskich, ale nie specjalistów od gender, lecz innych dziedzin - psychologii ewolucyjnej, genetyki behawioralnej i biologii. W krajach anglosaskich i w swojej ojczyźnie otrzymał zupełnie różne odpowiedzi niż w Norwegii. Potem pokazywał je znowu norweskim rozmówcom i rejestrował ich reakcje. Pytał też "zwykłych ludzi", co pokazało, w jak różnych światach żyją masy i świat elit intelektualnych.

Inne odcinki z serii „Hjernvask”, w sumie jest ich siedem, dotyczą m.in. kwestii homoseksualizmu, wychowania, ras, natury, żywienia.

Harald Eia, oprócz tego, że jest znanym w Norwegii komikiem, jest również socjologiem i antropologiem. Jego motywacją było zweryfikowanie stanu współczesnej nauki norweskiej. Prawda okazała się brutalna. Jego filmy skłoniły władze do cofnięcia funduszy na część badań. Na przykład „Gender Equality Paradox” przyczynił się do zamknięcia finansowanego przez państwo Nordyckiego Instytutu Gender Studies na Uniwersytecie Oslo.

I zachęcam do obejrzenia .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piotr

a cóż złego jest w lewicowych poglądach?

Następny, który nie umie rozróżnić lewactwa od lewicowości.

Qrna z jakiego kurnika żeś wyskoczył ?

Bo z prawiczka w łóżku marna pociecha.

Czy autosexografia Wojciecha jest interesująca?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

zamiast komika lepiej obejrzec historie europy pod panowaniem menzszczyzn w tym historie takiego komika jak hitler ktory takich komikow zamieniał w chomikow w dziuplach.Zachecam.Moze komik poruszy sprawe dzieci zostawianych wraz z matkami przez menzszcyzn kiedy dowiaduja sie ze dziecko jest chore lub niepelnosptrane.Moze komik zajmie sie sprawa pedofilek mordujacych dzieci tasmowo albo kaplanek nawolujacych do zbrodni.Albo matek z rozpaczy zabijace swe dzieci bo wlasnie opuscił je maz lub do tego zachecił...Bo taka wytworzyła sie sytuacja PAN- pani...Komik n ie byłby komiczny gdyby nie walczyła o niego matka a komizm jego olega na tym ze nadal jest ...durniem.jak jego ogladacze.

Juz menzsczyzna idiota ropoczal te komiczna epopeje kiedy to EWA zdradziła !!!! a on wyszedł na durnia....I dla wlasnego uspokojenia ciagnie te komiczne historie ustami durniow w sutannach i calych komicznych facetow trzymajacych sie spodnic tychże.

Ze nie wspomne o zebrze adama bo to komizm nad komizmy.I nad takim komizmem posmiejscie sie....durnie komiczni.

Dziwne ze na calym swiecie durnie zabijaja ....dziewczynki.

TYLKO..... zamiast sami sie zabic.

Następny, który nie umie rozróżnić lewactwa od lewicowości.

Qrna z jakiego kurnika żeś wyskoczył ?

a moze wyjasnisz w trzech slowach..roznice.Bo generalnie...nie wiem.

Eia, udając laika, zadawał pytania na temat kobiet i mężczyzn norweskim

a nie musial bo przeciez specjalistom jest jak to komik małokomiczny.Mogl zadac rozne pytania np wyznawcom muzulmanom,chrzescijanom jak rowniez prawoslawnym i zydom na temat religji i wiary i boga.To byloby dopiero komiczne....co do tresci i jakiez...jednakowe.I generalnie pół kosciolow uleglo by zamknieciu i likwidacji.

Moze jakis komik zajmie sie tez tym w najblizszym czasie to sie tez...posmiejemy.

polecam.

Moze komik poruszy sprawe dzieci zostawianych wraz z matkami przez menzszcyzn kiedy dowiaduja sie ze dziecko jest chore lub niepelnosptrane.....

Muls to ta "cywilizacja" najpierw tych egoistycznych mężczyzn wykreowała by teraz przy pomocy gender z nimi walczyć. Zapominasz tylko o tej stworzonej przez naturę roli matki dzięki której te kobiety do tych poświęceń są zdolne, odwrócenie tych ról na siłę do marne efekty.

Po drugie tam gdzie nie ma miłości między rodzicami i dziećmi takie wypadki będą miały miejsce a każda tragedia rodzinna będzie te relacje pogarszać i żadne odgórnie wprowadzane gender ideologie w tym nie pomogą. Wiem coś o tym, bo byłem w takiej sytuacji i wbrew temu co piszesz to ja a nie żona przejąłem w tym czasie większość obowiązków związanych z opieką nad dzieckiem.

Dziękuję może skorzystam jak znajdę chwilkę....przypominam o pytaniu które zadałem kilka dni temu....czyżby milczenia oznaczało przyznanie mi racji i nim przyznajesz że ten tekst jest oparty na artykułach z Naszego Dziennika.....zaskakujesz. :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Trudno się rozmawia z ludźmi kościelno skostniałymi z epoce kamienia łupanego. Cechuje ich wybiórcza empatia, od jak zawieje wiatr i jak im wygodnie i pasuje. Dobrze że czas gra na wasza niekorzyść.

Gender to nic innego jak różnica kulturowa między Saudyjką i Polką. Resztę nienawiści wkręcił Wam polski kościół katolicki im podobni.

Tu np jedna z instrukcji, jak powstawały takie pokolenia i jak je dziś rozpoznać

idoj.jpg

Trudno się rozmawia z ludźmi kościelno skostniałymi z epoce kamienia łupanego....

Jeszcze trudniej z insynuatorami Twojego pokroju tryskającymi w moim kierunku w każdym z tematów "kulturą i taktem" o "znajomości tematu" nie wspominając! ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie sadze zeby babom z czworgiem dzieci chcialo sie ganiac po pustyni w poszukiwaniu wrogow.Do tego potrzebny jest chlop idiota.

oj tam oj tam, swego czasu szefami cosa nostry byli faceci i w ewentualnych porachunkach nie było honorowe zabijać kobiety i dzieci. Ale towarzystwo albo zostało odstrzelone albo poszło siedzieć i ster przejęły szanowne małżonki. I od tej pory strzelano zarówno do kobiet jak i do dzieci jeśli była taka potrzeba. Także wiesz muls, po prostu różnie z tym bywa.

No to idźmy dalej: załóżmy, że para homosiów adoptowała sobie dziecko. I jeden z nich przychodzi do lekarza, żądając prolaktyny, bo chce karmić piersią.

Albo nawet obydwaj - jak nowocześnie, to nowocześnie! :)

dottore, jesteś chory :) co ma piernik do wiatraka, gdzie gender a gdzie homoseksualizm, kurcze nie widzę związku?

zamiast komika lepiej obejrzec historie europy pod panowaniem menzszczyzn w tym historie takiego komika jak hitler ktory takich komikow zamieniał w chomikow w dziuplach.Zachecam.Moze komik poruszy sprawe dzieci zostawianych wraz z matkami przez menzszcyzn kiedy dowiaduja sie ze dziecko jest chore lub niepelnosptrane.Moze komik zajmie sie sprawa pedofilek mordujacych dzieci tasmowo albo kaplanek nawolujacych do zbrodni.Albo matek z rozpaczy zabijace swe dzieci bo wlasnie opuscił je maz lub do tego zachecił...Bo taka wytworzyła sie sytuacja PAN- pani...Komik n ie byłby komiczny gdyby nie walczyła o niego matka a komizm jego olega na tym ze nadal jest ...durniem.jak jego ogladacze.

Ideologia Gender nie jest antidotum na patologię (zbrodnie , hitleryzm , dzieciobójstwo , itd.)

Juz menzsczyzna idiota ropoczal te komiczna epopeje kiedy to EWA zdradziła !!!! a on wyszedł na durnia....I dla wlasnego uspokojenia ciagnie te komiczne historie ustami durniow w sutannach i calych komicznych facetow trzymajacych sie spodnic tychże.

A kto był większym idiotą , Adam , który posłuchał Ewy , czy Ewa , która dała posłuch szatanowi ?

Dziękuję może skorzystam jak znajdę chwilkę....przypominam o pytaniu które zadałem kilka dni temu....czyżby milczenia oznaczało przyznanie mi racji i nim przyznajesz że ten tekst jest oparty na artykułach z Naszego Dziennika.....zaskakujesz. :))

Być może Maju , dokładnie nie wiem , gdyż ów tekst nie pochodził ze strony " Nasz Dziennik " , skopiowałem go z Forum traktujące o Gender .

Muls to ta "cywilizacja" najpierw tych egoistycznych mężczyzn wykreowała by teraz przy pomocy gender z nimi walczyć. Zapominasz tylko o tej stworzonej przez naturę roli matki dzięki której te kobiety do tych poświęceń są zdolne, odwrócenie tych ról na siłę do marne efekty.

Po drugie tam gdzie nie ma miłości między rodzicami i dziećmi takie wypadki będą miały miejsce a każda tragedia rodzinna będzie te relacje pogarszać i żadne odgórnie wprowadzane gender ideologie w tym nie pomogą. Wiem coś o tym, bo byłem w takiej sytuacji i wbrew temu co piszesz to ja a nie żona przejąłem w tym czasie większość obowiązków związanych z opieką nad dzieckiem.

Z powyższym się zgadzam !

Piotr

Trudno się rozmawia z ludźmi kościelno skostniałymi z epoce kamienia łupanego. Cechuje ich wybiórcza empatia, od jak zawieje wiatr i jak im wygodnie i pasuje. Dobrze że czas gra na wasza niekorzyść.

Gender to nic innego jak różnica kulturowa między Saudyjką i Polką. Resztę nienawiści wkręcił Wam polski kościół katolicki im podobni.

O jakiej Ty różnicy kulturowej piszesz ? Jeśli za kulturę i rozwój masz na myśli to, że dziecku ma wbijać się w przedszkolu do głowy to, że jako chłopiec może zachowywać się jak dziewczynka, nosić kiecki albo wg posła Grodzkiego, może sobie w wieku 13 lat dobrowolnie uciąć fiuta i stać się dziewczynką to ja tego nie uważam za rozwój kulturowy a wręcz przeciwnie. Kościół oczywiście broni przed tym z oczywistych względów. Nie z żadnej nienawiści tylko z ochrony rodziny.

O jakiej Ty różnicy kulturowej piszesz ? Jeśli za kulturę i rozwój masz na myśli to, że dziecku ma wbijać się w przedszkolu do głowy to, że jako chłopiec może zachowywać się jak dziewczynka, nosić kiecki albo wg posła Grodzkiego, może sobie w wieku 13 lat dobrowolnie uciąć fiuta i stać się dziewczynką to ja tego nie uważam za rozwój kulturowy a wręcz przeciwnie. Kościół oczywiście broni przed tym z oczywistych względów. Nie z żadnej nienawiści tylko z ochrony rodziny.

Ja również jestem przeciwny temu , aby płeć społeczna miała decydować o płci biologicznej , i jak już pisałem wcześniej , zastanówmy się , czy to jest w ogóle możliwe ?

Piotr

idoj.jpg

Był sobie indyjski władca który zrobił eksperyment z wychowaniem grupy dzieci bez wymuszania na nich języka, liczył że same z siebie zaczną mówić pierwotnym językiem ludzkości. Wyrosły na dzikusów nie rozumiejących żadnej mowy poza małpimi rykami.

Trudno się rozmawia z ludźmi kościelno skostniałymi z epoce kamienia łupanego.

Rambo proszę Cię , abyś nie łączył fanatyków religijnych z ludźmi wierzącymi .

Był sobie indyjski władca który zrobił eksperyment z wychowaniem grupy dzieci bez wymuszania na nich języka, liczył że same z siebie zaczną mówić pierwotnym językiem ludzkości. Wyrosły na dzikusów nie rozumiejących żadnej mowy poza małpimi rykami.

Cóż , kultury nie dziedziczymy , instynkt tak .

Dlatego w ramach wychowania i kultury możemy narzucić role społeczne kobietom i mężczyznom , ale nie jesteśmy w stanie zmienić ich roli biologicznej .

Piotr

Nawet w prawosławiu, nie chrzci się z takim uporem jak w kk dzieci, zanim zdobędą świadomość i możliwość wyboru, co jest moje co nie jest moje.

Jakoś to od podziału kościoła na wschodni i zachodnia sie sprawdza.

O jakiej Ty różnicy kulturowej piszesz ?

Np o takiej że Saudyjka nie może iść na studia czy prowadzić samochodu.

Polka w Iranie czy Arabii Saudyjskiej również nie może bo dalej jest.. kobietą

To jest właśnie Gender, a to co cześć kolegów piszę to mainstreamowa papka z ambony czy mediów, która nas niepotrzebnie dzieli

Jeszcze trudniej

Grunt że wyczułeś że to też do Ciebie, nikt inny się jakoś nie poczuł, i tak sam sobie laurkę wystawiasz, i słusznie

W ogóle przekonanie że dzieci rodzą się z natury dobre, jest totalną bzdurą z czasów najpewniej Oświecenia, gdzie takie tuzy intelektu jak Rousseau zalecali np. pozostawianie dzieci samym sobie żeby wychowywały się przez "dzikie bieganie". Sam zresztą oddał wszystkie swoje dzieci w liczbie bodajże 6 do sierocińca, gdzie miały kilkuprocentową szansę przeżycia przy ówczesnych technikach żywienia i ogólnie zajmowania się małymi dziećmi bez matczynej troski non-stop.

Tymczasem w kwestii wrodzonej natury człowieka jest dokładnie odwrotnie - rodzi się on jako złośliwa małpa i dopiero właśnie indoktrynacja w procesie wychowania sprawia że większość daje się okrzesać na tyle, żeby nie zrobili wielkiej krzywdy innym jak i nawet sobie.

Ukryta Zawartość

Dodam od siebie jeszcze jeden przykład - rozwiązywanie wszelkich sporów i sygnalizacja np. pożądania zabawki przez gryzienie w przypadku młodszego dziecka. Najczęstszy komentarz rodziców "nikt jej / go tego nie uczył".

Ukryta Zawartość

Nawet w prawosławiu, nie chrzci się z takim uporem jak w kk dzieci, zanim zdobędą świadomość i możliwość wyboru, co jest moje co nie jest moje.

Jakoś to od podziału kościoła na wschodni i zachodnia sie sprawdza.

I w tym punkcie całkowicie się z Tobą zgadzam , powyższe pozwala nam rozróżnić fanatyzm religijny i wiarę w Boga .(+)

Tymczasem w kwestii wrodzonej natury człowieka jest dokładnie odwrotnie - rodzi się on jako złośliwa małpa i dopiero właśnie indoktrynacja w procesie wychowania sprawia że większość daje się okrzesać na tyle, żeby nie zrobili wielkiej krzywdy innym jak i nawet sobie.

Czy sumienie również się wykształca w procesie wychowania , żeby była jasność , nie pytam o szkolenie sumienia ?

Piotr

Opór ateistów przed chrzczeniem dzieci jest zupełnie irracjonalny. Jeżeli Boga nie ma, chrzest nie ma żadnej mocy, ani pozytywnej ani negatywnej. BTW - czy istnieje jakakolwiek religia która odrzuca ochrzczonych w obrządku katolickim jako konwertytów a nie-ochrzczonych przyjmuje?

Czy sumienie również się wykształca w procesie wychowania , żeby była jasność , nie pytam o szkolenie sumienia ?

Są poważne poszlaki że tak. Nie na darmo w kambodżańskich obozach śmierci Pol-Pot'a najokrutniejszymi strażnikami były dzieci od urodzenia szkolone do tej roli.

Są poważne poszlaki że tak. Nie na darmo w kambodżańskich obozach śmierci Pol-Pot'a najokrutniejszymi strażnikami były dzieci od urodzenia szkolone do tej roli.

To jest przykład na to , że możemy zagłuszyć / wyszkolić sumienie , ale to nie oznacza , że rodzimy się bez sumienia , a o to właśnie pytałem ?

Opór ateistów przed chrzczeniem dzieci jest zupełnie irracjonalny.

Brzmi racjonalnie ! (pełna zgoda)

Jeżeli Boga nie ma, chrzest nie ma żadnej mocy, ani pozytywnej ani negatywnej.

Gdyby nawet Bóg istniał , to nieświadomy chrzest też nie ma żadnej mocy sprawczej , gdyż nie jest aktem wyboru (czy nierozumiejące dzieci mogą podjąć świadomą decyzję , komu służyć ?)

BTW - czy istnieje jakakolwiek religia która odrzuca ochrzczonych w obrządku katolickim jako konwertytów a nie-ochrzczonych przyjmuje?

Nie , ponieważ chęć zysku jest zbyt wielka !

Piotr

Zacznijmy od mechanizmów biologicznych - instynkt opieki nad czymś małym, piszczącym i nieporadnym, jak również naśladownictwo rodziców - te dwie rzeczy obok synapsyd robią nawet archozaury. Do tego dochodzi najświeższa ewolucyjnie i oparta na neuronach lustrzanych empatia, charakterystyczna dla małpoludów i być może nawet bonobo, plus pamięć wydarzeń z przeszłości - czy wrodzone sumienie można wyczerpująco wyjaśnić tymi mechanizmami, czy jest jeszcze coś ponad to, myślę że jeszcze długo nie doczekamy się odpowiedzi.

Faktem jednak jest że bez wychowania w duchu jakiejś etyki człowiek staje się totalnym dzikusem, w najlepszym wypadku strachliwym.

Faktem jednak jest że bez wychowania w duchu jakiejś etyki człowiek staje się totalnym dzikusem, w najlepszym wypadku strachliwym.

Ale nawet dzikusy nie zabijają swoich dzieci/dzikusów , co do reszty pełna zgoda , odezwę się po 19.00 , idę na śniadanie , serdeczności ! (za kulturalną dyskusję )

Piotr

Ideologia Gender nie jest antidotum na patologię (zbrodnie , hitleryzm , dzieciobójstwo , itd.)

nie ma zadnej ideologii gender w przeciwiensywie do ideologii religii jak i nie ma nic wspolnego z patologiami.Jest tylko bezrozumne pakowamie wszystkiego do jednego wora przez ludzi nie rozumiejacych sensu tych badan.Bezrozumny komik jak i widzowie nie rozumia jednak ze plaszczyzna wyrównania szans nie ma nic wpólnego z noszeniem kiecki przez chlopcow w przedszkolach jak chce inny idiota tu piszacy, ze plaszczyzna wyrównania szans odbierana jest różnie przez różnych ludzi i w różnych kulturach.Nawet tych ktorzy pracuja na rzecz gender.Tak samo jak praktykujacy w roznych wiarach beda roznie odbierac wyrownanie szans i dlugo sie to nie zmieni wobec ograniczen idiotow bo jak na razie nie sa jednakowo zdefiniowac pojecie swojego boga..

A kto był większym idiotą , Adam , który posłuchał Ewy , czy Ewa , która dała posłuch szatanowi ?

wlasnie kto był wiekszym idiotą.Zapytaj o to różnych w roznych kulturach np terlikowskiego i Olejnik.A dlaczego czerwony kapturek jest kobietą a nie jas.

czysty idiotyzm.Wykreowali sie mezszcyzni a nikt nie walczy z mezsczyznami tylko wyznacza im wlasciwe im miejsce.Co do roli matki to wlasnie jest to badane bo ta natura to tez wymysl takich jak ty.Juz nie ta natura i nie ta matka kiedy mezszcyzni polowali a kobieta gotowaly.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.