Skocz do zawartości
IGNORED

Gender - o co chodzi?

Peter75

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Prosiłbym jeszcze moderację o wycinanie postów i zawieszanie userów którzy na forum sieją nienawiść, ksenofobię, kłamstwa, nietolerancję oraz głupotę.

moze lepiej po prostu zamknac forum?na jedno wyjdzie

i za szerzenie herezji tak justas

Koledzy, słowo wyjaśnienia.

Moderacja nie zamierza oceniać głoszonych przez kogokolwiek poglądów, czy są mądre, głupie, czy kompletnie bezsensowne. Szczególnie w wątkach na bocznicy, która z natury rzeczy służy do dyskusji na dowolne tematy. Ocenie podlegać będzie wyłącznie sposób wyrażania tych poglądów. Czy mieści się w rozsądnych granicach, w dyskusjach nawet o wysokiej temperaturze, ale jednak z zachowaniem minimum przyzwoitości.

Wyzwiska kierowane personalnie nie mogą być substytutem dyskusji, nawet na Bocznicy. Pomimo, że służy ona do rozmowy na dowolne tematy, to jednak nie dowolnym sposobem. Dotychczasowe i przymykanie oka, spowodowało że personalne wyzwiska stały się być "trendy", jako forma dyskusji, za co wręcz zbiera się lajki od znajomych. Forum oczywiście nikt nie zamierza zamykać ani ograniczać dyskusji, ale postanowiliśmy nieco ten niekorzystny trend odwrócić, co do jej formy.

Dość prymitywny szantaż - "konserwatyści - siedźcie cicho w sprawie homo, bo przypniemy wam łatkę że sami jesteście niepewni".

A czy kobiety tak bardzo zyskają na "równości" - śmiem wątpić. Zaproponuj którejś "równościowe" koedukacyjne toalety...

Chodziło mi o Jarosława K ...

nie błaźnij się Il Dottore wrzucając takie źródła,

niezależna, fronda, może jeszcze nasz dziennik?

Nie rozumiem, to jakie źródła by cię satysfakcjonowały? Czosnkowa? Sorry - nie czytam. WSI24? - sorry, nie oglądam.

Ale jeśli szukasz wolnego słowa i prawdziwych informacji to niezalezna.pl i fronda są OK, oczywiście Nasz Dziennik też jest bardzo dobry.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Prosiłbym jeszcze moderację o wycinanie postów i zawieszanie userów którzy na forum sieją nienawiść, ksenofobię, kłamstwa, nietolerancję oraz głupotę.

Absolutnie się zgadzam!

Do powyższej listy dodam jeszcze propagowanie komunizmu, co w Polsce jest przestępstwem!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Osobiście uważam , że heteroseksualizm jest zdecydowanie bardziej zaraźliwy !

Norma nie może być zaraźliwa.

Norma jest normą. Ona jest. Po prostu.

Tak jak wzorzec metra. Co dłuższe i co krótsze NIE JEST metrem ani "odmianą metra".

Na litość Boską: metr to nie jest pies, który bywa dłuższy bądź krótszy.

Tak to jest z normami. Są bezwzględne, są obiektywne. Istnieją, nie ewoluują.

doktorku

Jak zwykle nie chwytasz niuansów.Wpis justasa był o tobie.

Akurat ten przykład z metrem to strzał w stopę!Przecież metr w przyrodzie nie istnieje,nie stworzył go również P.Bóg.To wymyślili ludzie.Po prostu umówili się.To sprawa umowna.Tego nie da się podciągnąć pod "normalność' czy "naturę".

Norma nie może być zaraźliwa.

Norma jest normą. Ona jest. Po prostu.

Tak jak wzorzec metra. Co dłuższe i co krótsze NIE JEST metrem ani "odmianą metra".

Na litość Boską: metr to nie jest pies, który bywa dłuższy bądź krótszy.

Tak to jest z normami. Są bezwzględne, są obiektywne. Istnieją, nie ewoluują.

Moja wina , zapomniałem ubrać swoje słowa w znaczki " ........"

" zaraźliwy "

Piotr

Norma to norma. Człowiek ją ustala, nie tylko Bóg.

Normą jest metr, kilogram...

Tak, to kwestia umowy.

Natomiast normy społeczne - te różnią się w zależności od kultury. Chrześcijańska norma - 1 żona, muzułmańska - 4, komunistyczna - wszystkie żony wspólne.

"Prawo naturalne" - to jeszcze inna kwestia. Bo "prawo naturalne" różni się w zaleznośći od religii. Choć wiele norm społecznych i prawnych wynika z prawa naturalnego - weźmy "nie zabijaj".

Jak zwykle nie chwytasz niuansów.Wpis justasa był o tobie.

wojtusiu

Ależ nie. Znowu jesteś w błędzie. To był wpis o buszujących na tym forum lewakach.

Tak przynajmniej go rozumiem.:)

normy się zmieniają, doktorku. taki los społeczeństw i cywilizacji.

kiedyś normą było zrzucanie chorych noworodków ze skały. chwilę potem - napar szamana. dziś - inkubatory.

kiedyś był funt, dziś normą jest kilogram. kiedyś był łokieć, dziś są cale, metry.

normy się zmieniają a ty masz dwie drogi; albo nabierzesz dystansu i to zrozumiesz albo będziesz betonem. i, jak widać, wybrałeś tę drugą drogę.

ps. za insynuacje i bezpodstawne oskarżenia, które uskuteczniasz - też są paragrafy. ale w sumie to,że jesteś hipokrytą to inna sprawa :)

Choć wiele norm społecznych i prawnych wynika z prawa naturalnego - weźmy "nie zabijaj".

ps. ta wspaniała "norma" do której się odnosisz jest tak bardzo naturalna, że musiała zostać niektórym wyryta na kamiennej tablicy, bo przecież sami by się ludzie nie domyślili. istotnie, bardzo to naturalne.

Norma to norma. Człowiek ją ustala, nie tylko Bóg.

Normą jest metr, kilogram...

Tak, to kwestia umowy.

Natomiast normy społeczne - te różnią się w zależności od kultury. Chrześcijańska norma - 1 żona, muzułmańska - 4, komunistyczna - wszystkie żony wspólne.

"Prawo naturalne" - to jeszcze inna kwestia. Bo "prawo naturalne" różni się w zaleznośći od religii. Choć wiele norm społecznych i prawnych wynika z prawa naturalnego - weźmy "nie zabijaj".

Ale nie rozmawiamy o normach oraz o tym , co jest normalne i naturalne , lecz , cytuję kolegę Cale 66 , czy rzeczywiście " pedalstwo jest zarazliwe jak adidas " ?

Piotr

ps. ta wspaniała "norma" do której się odnosisz jest tak bardzo naturalna, że musiała zostać niektórym wyryta na kamiennej tablicy, bo przecież sami by się ludzie nie domyślili. istotnie, bardzo to naturalne.

Czyli postawa "nie zabijaj" nie jest normalna? Tu cię mam!

Zatem: przywracamy karę śmierci!

W to mi graj! :)

na pewno nie jest naturalna.

i na niczym zdrożnym mnie nie przyłapałeś - ani ze mnie praktykujący katolik, ani naładowany empatią baranek boży.

norma - a więc to co normalne - to pojęcie bardzo względne.

kiedy zaprezentowano bikini w latach 50-tych nie obyło się bez oskarżeń o obrazoburcze epatowanie seksualnością.

więc zalecam ostrożność z ferowaniu wyroków - w wielu kwestiach - odnoszących się do dzisiejszego pojęcia "normalności".

Ale nie rozmawiamy o normach oraz o tym , co jest normalne i naturalne , lecz , cytuję kolegę Cale 66 , czy rzeczywiście " pedalstwo jest zarazliwe jak adidas " ?

numerk umow z yagiem na szwanc party a znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie

Gender - pretekst aby z natury zrobić byt nienaturalnie zdeformowany czyli jak wciskać gówno do łbów co jest oczywiście wbrew naturze i logice.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

ani ze mnie praktykujący katolik, ani naładowany empatią baranek boży.

Nie śmiałbym nawet tak przypuszczać... ;)

Czyli co?

"Nie zabijaj" do lamusa? :)

Gender - pretekst aby z natury zrobić byt nienaturalnie zdeformowany czyli jak wciskać gówno do łbów co jest oczywiście wbrew naturze i logice.

Przestań przyp... się do księży czyli facetów żyjących w celibacie i chodzących w sukienkach co jest oczywiście wbrew naturze i wszelkiej logice.

Jeszcze raz a doktorek podp... cię do moderacji!

Jestem Europejczykiem.

chodzących w sukienkach

To nie są sukienki, celibat to stara tradycja starsza niż pierwszy ksiądz na ziemi.

Poza tym Jaro niedługo i tak wszyscy będą nosić spodnie na łbie, a suknie na dupie.

Jeśli się nie podporządkujesz zostaniesz zmuszony do aborcji posiłku po każdym posiłku.

Ave Gender.

To nie są sukienki, celibat to stara tradycja starsza od niż pierwszy ksiądz na ziemi.

Poza tym Jaro niedługo i tak wszyscy będą nosić spodnie na łbie, a suknie na dupie.

No chyba prawackie zboczki.

To jak iksik, nie ma czegos takiego, jak prawo naturalne, nagle ważniejsza jest "tradycja"?

Bo tak akurat w tym momencie pasuje?

Jestem Europejczykiem.

Co pasuje?

Ja się nie przymierzam do sukienek i nikomu nie narzucam ich noszenia tym bardziej chłopcom w wieku lekko bezmyślnym

celibat to stara tradycja starsza niż pierwszy ksiądz na ziemi.

pretekst aby z natury zrobić byt nienaturalnie zdeformowany czyli jak wciskać gówno do łbów co jest oczywiście wbrew naturze i logice.

Jacku , to samo można powiedzieć o obowiązkowym celibacie (tradycja kościelna ), jest to przykład , jak tradycja wzięła górę nad rozumem , naturą i Słowem Bożym .

Gwoli ścisłości dodam tylko , że Jezus mówił o dobrowolnym celibacie .

norma - a więc to co normalne - to pojęcie bardzo względne.

kiedy zaprezentowano bikini w latach 50-tych nie obyło się bez oskarżeń o obrazoburcze epatowanie seksualnością.

więc zalecam ostrożność z ferowaniu wyroków - w wielu kwestiach - odnoszących się do dzisiejszego pojęcia "normalności".

Bardzo trafna i słuszna uwaga !(szklaneczka)

Jestem bardzo ciekawy , co mają do powiedzenia orędownicy " normalności " w kwestii kazirodztwa ? (również z moralnego , religijnego punktu widzenia )

Piotr

Jacku , to samo można powiedzieć o obowiązkowym celibacie (tradycja kościelna ), jest to przykład , jak tradycja wzięła górę nad rozumem , naturą i Słowem Bożym .

Jaka tam tradycja? Kasa, misiu, kasa.

Kto nie spał na lekcjach historii ten wie, że do XIIw. na polskich ziemiach księża mieli normalne rodziny.

Celibat wprowadzono w związku z problemem czyja jest ziemia po zmarłym księdzu: kościelna cy może należy do jego spadkobierców?

Jaka tam tradycja? Kasa, misiu, kasa.

Kto nie spał na lekcjach historii ten wie, że do XIIw. na polskich ziemiach księża mieli normalne rodziny.

Celibat wprowadzono w związku z problemem czyja jest ziemia po zmarłym księdzu: kościelna cy może należy do jego spadkobierców?

Doskonale o tym wiem , ale dobrze , że to Ty o tym powiedziałeś , gdyż mnie zaraz by posądzono o walkę z kk .

Piotr

Co pasuje?

Ja się nie przymierzam do sukienek i nikomu nie narzucam ich noszenia tym bardziej chłopcom w wieku lekko bezmyślnym

Czyli podstarzałym satyrom w stylu abp Paetza? Paetz Shop Boys?

Jestem Europejczykiem.

Przestań przyp... się do księży czyli facetów żyjących w celibacie i chodzących w sukienkach co jest oczywiście wbrew naturze i wszelkiej logice.

Wypaczenie przez kk treści słów Jezusa Chrystusa , który wspominał tylko o dobrowolnym , a nie obowiązkowym celibacie unaocznia nam , nie tylko walkę z naturą , chrześcijańską moralnością , czy logiką i związane z tym implikacje tak dla samych zainteresowanych(księży) , jak i ogółu społeczeństwa , ale nade wszystko dziwi , iż to właśnie kk , który prze wypaczenie nauk z PŚ nie dopisał moralnie zabiera głos w kwestii gender .

Piotr

Doskonale o tym wiem , ale dobrze , że to Ty o tym powiedziałeś , gdyż mnie zaraz by posądzono o walkę z kk .

Mówienie prawdy nigdy nie oznacza walki z czymkolwiek.

Ludziom pomyliły się pojęcia.

A trzeba mówić prawdę - np. o furii o. Rydzyka gdy TVN chciał zrobić z nim wywiad:

Czyli podstarzałym satyrom w stylu abp Paetza? Paetz Shop Boys?

I do tego śmią nam wskazywać drogę do normalności , moralności i Boga , groteska !

Mówienie prawdy nigdy nie oznacza walki z czymkolwiek.

Niestety , nie wszyscy tak uważają .

Piotr

Niestety , nie wszyscy tak uważają .

stąd tyle negatywnej energii na tym forum - Arton by rzekł, iż Reptilianie mają czym się karmić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.