Skocz do zawartości
IGNORED

Wczasy nad morzem z aquaparkiem

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Kto zna jakies hotele nad morzem dysponujace aquaparkiem względnie basenem, oczywiscie kryte i sauną?

Jakos szukam i szukam w googlach i nic konretnego znaleźć nie mogę. Byłem już w Sandra Spa i cos podobnego by mi stykło.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

https://www.audiostereo.pl/topic/109045-wczasy-nad-morzem-z-aquaparkiem/

Nad naszym polskim. Za granicą nie trzeba basenów bo zawsze jest pogoda

Wysłane z mojego ZP810 za pomocą Tapatalk 2

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

SIam Park w Adeje polecam - największy w Europie!

Słowo "Europa" użyte oczywiście administracyjnie a nie geograficznie...

Tak czy owak: naprawdę cały dzień można tam się bawić i nie będzie dość.

Samo Adeje jest bardzo przyjemne - dorośli i dzieci codziennie znajdą coś dla siebie.

Zaletą Adeje jest niska zabudowa - nie ma tu wieżowców jak w pobliskim Los Christianos czy właściwie jak wszędzie indziej w płd. części Teneryfy.

Kto nie zna angielskiego - wszędzie dogada się po rusku. :) Z Puerto Colon codziennie wyruszają jachty na obserwację wielorybów i delfinów.

Fajki - 10 zeta za paczkę Marlboro czy Cameli, Benzyna - 3,50 zł za litr, Whisky Grants 44 złote za litr, Sangria Don Carlos 4 złote za litr lub 3.20 za litr w dwupaku, znakomite lokalne piwo Dorada - 3,20 zł za pół litra, genialne lokalne wino - 16 zł za 0,7l, obiad w knajpie - od 24zł ("jedz ile chcesz" u Chińczyka - płacisz tylko za wejście) do 48 złotych w lepszej knajpie (wielki stek z frytkami, sałatą i sosami mojo lub tak samo podany wielgaśny półmisek grillowanych ryb, małży, kalmarów i krewetek - jedna osoba tego nie przerobi). Miejscowe specjały to papas arrugadas - małe kartofelki gotowane w morskiej wodzie pokryte białym solnym nalotem i Gambas al Ajillo - krewetki wrzucone wraz z czosnkiem i siekaną natką pietruszki do wrzącej oliwy: bajka, ale bardzo niebezpieczne bo można się poparzyć! :).

Piwo w barach - 4 złote za pół litra.

Także paella z krewetkami i kawałkami ryb to prawdziwy kanaryjski przysmak.

No i sezon trwa praktycznie cały rok... największy tłok to grudzień-styczeń.

Teneryfa jest wspaniała do zwiedzania - wiele atrakcji łącznie z największym europejskim(?) wulkanem, gdzie kręcono pustynne sceny z wizyty Luke'a Skywalkera w pałacu Jabby Huta.

No i rybki w knajpach tak świeże, że mowę odbiera, a nie mrożone a zamiast śmierdzącej kapusty dają do nich wspaniałe sosy mojo. :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Co kto lubi.

Ale nie myl samego Adeje z Costa Adeje - co do Los Christianos/Playa Las Americas to podzielam Twój pogląd.

Adeje bardzo się różni, choć odległość od w/wym jest niewielka.

Przejeżdżając przez Los Christianos/Playa las Americas - jestem przerażony, co zrobiono z Teneryfą.

Lanzarote zostało uratowane przez takimi "zdolnymi" inwestorami - tam jest zupełnie inaczej (zakaz budowy budynków wyższych niż najwyższa palma), ale Lanzarote jest fajne na góra tydzień - troszkę wiocha, choć wulkany, winnice i krajobrazy - nieprawdopodobne. Mirador del Rio to jedno z najpiękniejszych miejsc na Ziemi.

Wolę jednak Teneryfę - 20% niższe ceny i naprawdę jest co robić i co zwiedzać.

SIam Park w Adeje polecam - największy w Europie!

Jak już to Siam Park;-)

Costa Adeje/Los Christianos/Playa de Las Americas to najbardziej gówniane miejsce na Teneryfie.

Kurort i nic więcej.

Nie łączyłbym tych miejsc, choć leżą wzdłuż tego samego wybrzeża......

Christianos/Americas to faktycznie zatłoczony, głośny kurort, ale Costa Adeje od strony Los Gigantes jest spokojna, nie zatłoczona, urocza i jest gdzie pochodzić....

A Teneryfa tak ogólnie jest b. sympatyczne, zwłaszcza zimą!

Costa Adeje urocza i spokojna?

To praktycznie część Playa de Las Americas.

Hotel, hotel, knajpa, hotel,hotel, sklep, hotel, hotel, knajpa...

Urocza to jest np. Buenavista del Norte czy La Orotava.

Praktycznie każde ferie zimowe spędzamy na Teneryfie.

Najbliższe ciepłe miejsce, świetna kuchnia ( oczywiście nie w hotelach i turystycznych knajpach), wyborne wina.

Costa Adeje urocza i spokojna?

To praktycznie część Playa de Las Americas.

Hotel, hotel, knajpa, hotel,hotel, sklep, hotel, hotel, knajpa...

Urocza to jest np. Buenavista del Norte czy La Orotava.

Praktycznie każde ferie zimowe spędzamy na Teneryfie.

Najbliższe ciepłe miejsce, świetna kuchnia ( oczywiście nie w hotelach i turystycznych knajpach), wyborne wina.

Miejsca które wymieniasz znajdują się po północnej stronie wyspy, która tak się różni od południowej jak dzień od nocy.

Nieraz miałem tak,że przejechawszy przez góry z południowej patelni na północy było owszem - cieplutko ale zachmurzenie i deszczyk(!). :)

Teneryfa dzieli się na 2 części - północną która przypomina jeden wielki ogród (bo wulkan zatrzymuje chmury) i południową wypaloną słońcem patelnię z kołchozami dla turystów.

Część północna oczywiście jest ładniejsza i pełna swojskich klimatów, natomiast jeśli ktoś szuka typowo - urlopu z gwarancją słońca, to tylko południe.

I tutaj Adeje jest świetnym wyborem, mówię to z pozycji wieloletnich doświadczeń.

I naucz się odróżniać Adeje od Costa Adeje,bo już drugi raz powtarzasz to samo.

Ale prosiłem i polskie wybrzeże. Za granicę nie pojadę bo dziecko nie przetrwa podróży , za małe jest.

Teneryfa kurka... :)

Vincci-Seleccion-Buenavista-Golf-Spa-5-Lujo-Tenerife-sub.-english.jpg

Do marca nie mam szans niestety - już w 100% jestem rozpisany. :(

Może kwiecień-maj? O! W kwietniu Teneryfa a w maju do Polski.

To jest myśl.

Ale prosiłem i polskie wybrzeże. Za granicę nie pojadę bo dziecko nie przetrwa podróży , za małe jest.

Przetrwa. Samolotem 3-4 godziny to żadna afera. Nawet wygodniej niż tłuc się samochodem nad morze z centr. Polski.

Dziecko kolegi miało 11 dni a już pruli do Dani autem.

Miejsca które wymieniasz znajdują się po północnej stronie wyspy, która tak się różni od południowej jak dzień od nocy.

Nieraz miałem tak,że przejechawszy przez góry z południowej patelni na północy było owszem - cieplutko ale zachmurzenie i deszczyk(!). :)

Teneryfa dzieli się na 2 części - północną która przypomina jeden wielki ogród (bo wulkan zatrzymuje chmury) i południową wypaloną słońcem patelnię z kołchozami dla turystów.

Część północna oczywiście jest ładniejsza i pełna swojskich klimatów, natomiast jeśli ktoś szuka typowo - urlopu z gwarancją słońca, to tylko południe.

I tutaj Adeje jest świetnym wyborem, mówię to z pozycji wieloletnich doświadczeń.

I naucz się odróżniać Adeje od Costa Adeje,bo już drugi raz powtarzasz to samo.

Znam doskonale Teneryfę. I odróżniam Adeje od Costa Adeje.

A Ty się naucz czytać , nieprzyjemny człowieku.

panowie spokojnie,chlopak prosi o info nad baltykiem a wy tu sie chwalicie kto zna lepiej ten wulkaniczny zadupek z plazami z popiolu.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

panowie spokojnie,chlopak prosi o info nad baltykiem a wy tu sie chwalicie kto zna lepiej ten wulkaniczny zadupek z plazami z popiolu.

Przecież to "norma", ktoś pyta o wzmak za 2tys. zł, a po 5 postach musi kupić sieciówkę za 6tys. $:/.

bumbum>

Polecam (jeśli dziecko maleńkie, chociaż gimbusy też bywają zadowolone) ten hotel:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rewelacyjna kuchnia, uwielbiają dzieci, miejscowość spokojna, czysta (jak na polskie standardy). Ja odpoczywam/łem tam o każdej porze roku. Ale są tacy, którzy za wielki minus tego obiektu uważają emerytów z Niemiec - poza lipcem i sierpniem - obłożenie 80%.

Ukryta Zawartość

odróżniam Adeje od Costa Adeje.

Otóż nie odróżniasz, o czym świadczą 2 wpisy w których popełniasz ten sam błąd.

Polecam (jeśli dziecko maleńkie, chociaż gimbusy też bywają zadowolone) ten hotel:

Ukryta Zawartość

Rewelacyjna kuchnia, uwielbiają dzieci, miejscowość spokojna, czysta (jak na polskie standardy). Ja odpoczywam/łem tam o każdej porze roku. Ale są tacy, którzy za wielki minus tego obiektu uważają emerytów z Niemiec - poza lipcem i sierpniem - obłożenie 80%.

I o to chodzi. Dzieki, na pewno wezmę pod uwagę. O posiłki to szwedzki stół? Pytam bo lubię dobrze zjeść :)

Ukryta Zawartość

I o to chodzi. Dzieki, na pewno wezmę pod uwagę. O posiłki to szwedzki stół? Pytam bo lubię dobrze zjeść :)

Tak, tak:-))). W dodatku 3x dziennie (poza lipcem i sierpniem - w tym okresie jest hb, ale dla dzieci do lat 12 po południu "wydają" ciepły posiłek, oprócz tego grill, "gotowanie z szefem kuchni, itp.:-)). Zresztą, za miesiąc będę tam po raz -nasty.

• 10 miesięcy później...

Witam ponownie. Wczasy zaliczone , niestety nieudane. Tak dla potomnych, wystrzegac się Hotelu "Laguna" w Mrzeżynie.

Teraz poproszę o to samo ale w górach ( POLSKICH lub CZECHY-Słowacja), koniecznie z aquaparkiem. W Libercu juz byłem, było pięknie, więc coś podobnego bym chciał.

Witam ponownie. Wczasy zaliczone , niestety nieudane. Tak dla potomnych, wystrzegac się Hotelu "Laguna" w Mrzeżynie.

Teraz poproszę o to samo ale w górach ( POLSKICH lub CZECHY-Słowacja), koniecznie z aquaparkiem. W Libercu juz byłem, było pięknie, więc coś podobnego bym chciał.

Gołębiewski w Wiśle ma aquapark z tego co pamiętam. Oczywiście tamtejszy aquapark jest to taki trochę miś na miarę naszych możliwości. ;)

Sam hotel - trochę kołchoz ale Wisła jest naprawdę uroczym miejscem. Szczególnie polecam odwiedzić Wisłę w czasie dorocznego Festiwalu Folkloru Ziem Górskich.

Wstęp na festiwal do amfiteatru kiedyś był darmowy. Teraz - nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.