Skocz do zawartości
IGNORED

Odsłuch magnetofonowy

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Gdzieś przepadł wątek Discomaniaca, zakładam zatem wątek niniejszy.

Od dawna istnieje pomysł aby w ramach cyklicznych odsłuchów, odbywających się u mnie, porównać jak największą ilość decków.

Nie będę kadził i zwodził więc tylko powiem tyle. Jest chata, jest czas, są możliwości - czas to wreszcie zrobić.

Miejsce spotkania znajduje się ok 2 km od Krakowa, w pobliżu zjazdu z autostrady A4 w Balicach.

Termin jest do wyboru - 22 lutego względnie 1 marca.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o informację, który termin bardziej pasuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/109141-ods%C5%82uch-magnetofonowy/
Gość rydz

(Konto usunięte)

Takie odsłuchy odsłuchy , nic poza tym .

Bo niby co , przykładowo 4 magnetofony różnych klas , szpulowe ? kasetowe ? będziecie nagrywać ? kalibrować ? potem odtwarzać i oceniać ?....na koniec napisze ktoś na forum który najlepszy ? hi.

A czy to muszą być odsłuchy z cyklu audiofilskich? Może warto się spotkać , posłuchać fajnej muzyki, pooglądać fajne magnetofony i pogadać o swoim hobby. Bez ocen, typowania najlepszych itd.

Pzdr

A czy to muszą być odsłuchy z cyklu audiofilskich? Może warto się spotkać , posłuchać fajnej muzyki, pooglądać fajne magnetofony i pogadać o swoim hobby. Bez ocen, typowania najlepszych itd.

Pzdr

Witam!!! ja jestem za jak dla mnie termin obojętny bardzo chętnie się spotkam w miłym gronie.Pozdrawiam
Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />A czy to muszą być odsłuchy z cyklu audiofilskich? Może warto się spotkać , posłuchać fajnej muzyki, pooglądać fajne magnetofony i pogadać o swoim hobby. Bez ocen, typowania najlepszych itd.<br />

No i właśnie o tym napisałem :)

<br />Takie odsłuchy odsłuchy , nic poza tym .<br />

Witam.

Ja się pojawię. Przytargam Sony TC-K730ES oraz szpulowca: Tascam 32. Swoją drogą słucham właśnie sobie z 730`stki i żeby tak u ludzi grało... z CD/Winylu... 21 luty mi pasuje.

>>pmcomp

Błagam Cię, wypowiadasz się w tematach o których chyba nie bardzo masz pojęcie. I tak za każdym razem. Na winylu chyba też raczej nie masz pojęcia... Także daj sobie tutaj spokój.

Dlaczego ludzie nie mogą się spotkać? Tak po prostu? Prawo tego zakazuje?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Będę śledził i czytał z ciekawością :)

Wpadając ostatnio w wir decków mam już cztery sztuki ale trzeba przy nich chwilę posiedzieć :)

Robinson - obraziłeś się że nie odpisujesz na pw ?

Ja drogi futrzaku jak będzie podana dokładna data spotkania postaram się dotrzeć. Jak będę w kraju to na pewno, a z Albionu postaram się przylecieć jeśli odbierzesz mnie z lotniska:-)

Magnetofonów mogę nie przywieźć, ale kto wie? :-)

Włodek.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

Panie i Panowie.

Zapraszam 1 marca (sobota) tak od 17-tej w górę.

Miejscowośc nazywa się Cholerzyn, jest 2 km od granicy Krakowa i ok. 4 km od zjazdu z autostrady A4 w Balicach.

Osoby, które nie były jeszcze na odsłuchach u mnie proszę o PW - podam namiary i prześle mapę dojazdu.

Wiadomo już jakie decki będą ?

Od nastu dni jestem pod ogromnym wrażeniem Sony 750ES .

Dzisiaj przyszły do decków Qedy Performance ( nie będę przesadzał z kablami do decków ) i nagrywając / odtwarzając na tych kablach różnica między oryginałem ( po XLR Eqilibrium Turbine ) a kopią ( RCA po tym Qedzie ) na Sony Metal XR naprawdę nie jest duża !

Mam też 870ES wizualnie jak nowy , niestety wraca do sprzedawcy . Ma problemy z nagrywaniem metalek a jakość brzmienia jest bardzo , bardzo niska .

Nie będzie żadnych zapasów. Spokojna, rzeczowa wymiana poglądów na temat funkcjonowania i konserwacji decków połączona z odsłuchem kaset. Tyle.

Disko a jakie maszyny będą w użyciu?

W.

Pzdr

Popieram. Każdy mógłby też zabrać coś swojego.

Przed chwilą rozmawiałem przez telefon z kolegą Maniusem i chętnie byśmy się wybrali. Jeśli jednak to spotkanie odbywa się dziś (jak pisze powyżej), to już niestety nie da rady. Ale innym razem, bardzo chętnie :-)

• 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.