Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam takie pytanie.

Udostepnilem folder z muzyka na 2 kompi (dla calej grupy domowej). Wpisuje ades ip komputera nazwe uzytkownika i nazwe folderu ze wszystkimi znakami oczywiscie zapisuje i robie restart i daphile nie widzi tego folderu..

Co z tym fantem zrobic??

Miałem podobny problem z plikami zapisanymi na Ubuntu ,zgrywałem płyty na dysk zewnętrzny (oczywiście do wave :)) i jak tylko zmieniałem coś,np. przestawiałem folder czy pliki w folderze,to daphile ich nie widział .Musiałem je udostępniać przez ustawienie dostępu.

O dziwo pliki ,na których nie robiłem żadnych operacji widziane są przez daphile bez problemu.

Na chwilę obecną polecam od razu stworzyć sobie "bibliotkę" za pomocą daphile,czyli wykorzystując cd ripper i menedżera plików w daphile.

Jedyny mankament,to słaba baza cd-info dla Polskiej muzyki,co już było zgłaszane przez kogoś.

Witam. Czy taka konfiguracja będzie działać poprawnie pod Daphile:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (podpięty pod router)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze jedno, jaki dysk można podpiąć pod ten terminal i co z cd. Chciałbym zarchiwizować swoje zbiory.

Ma być sterowany tabletem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Jak chcesz mieć dużo lepsze granie to kup sobie konwerter USB/SPDIF z izolacją i DAC Wolf od Nostromo.

Wyjdzie Ci drożej ale bezporównywalnie lepiej.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Witam. Czy taka konfiguracja będzie działać poprawnie pod Daphile:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (podpięty pod router)

Ukryta Zawartość

Jeszcze jedno, jaki dysk można podpiąć pod ten terminal i co z cd. Chciałbym zarchiwizować swoje zbiory.

Ma być sterowany tabletem

ja osobiście bym kupił wersje z 2GB ram,może się przydać przy większej bibliotece muzyki,dac mam ten model nostromo działa prawidłowo z daphile,dysk usb może być 2,5 cala jak i też 3,5 cala ,dyski 3,5 cala mają większą dostępną pojemność talerzy,napęd cd/dvd wystarczy poszukać jakiegoś na usb,polecanego przez ludzi w danym przedziale cenowym

Jak chcesz mieć dużo lepsze granie to kup sobie konwerter USB/SPDIF z izolacją i DAC Wolf od Nostromo.

Wyjdzie Ci drożej ale bezporównywalnie lepiej.

ja zapytam się tak z ciekawości z jakiego segmentu cenowego powinny być kolumny i wzmacniacz aby proponowany przez ciebie zestaw był w pełni wykorzystany ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Praktycznie w każdym przedziale cenowym usłyszysz różnicę. Izolacja wznosi dźwięk na wyżyny. Za małe pieniążki.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Czy ktoś używa Deezera z Daphile ? Chciałbym się podpytać czy problem dostępu do pełnej funkcjonalności serwisu występuje tylko u mnie czy jest to globalny defekt ? :-)

Problem się okazał prozaiczny. Po prostu wygasła mi subskrypcja Premium. Po opłaceniu wszystko wróciło na swoje miejsce. Szkoda tylko że Deezer nie przysłał żadnej notyfikacji o zakończeniu oferty. Najważniejsze że znowu gra muzyka :-)

STX FS-250 n + Sony TA-F570ES było by lepiej niż z nostromo 5 ?

Ja kupiłem wspomniany konwerter ( ten o którym się tu tyle pisze izolacją) i nie zauważyłem istotnej poprawy, raczej jest regres względem NForce u 192, który w mojej subiektywnej ocenie gra lepiej i to jest wyraźna różnica. Mimo wszystko przestrzegam przed zakupem tego konwertera ponieważ występują z nim problemy pod Daphile, jak kogoś interesuje jakie to opiszę jakie.

Opisz problemy.

Ja nie zauważyłem żadnych. Współpraca z Daphile jest wzorowa.

Jaki masz system ? Ten Nuforce to też może być ciekawa propozycja.

Opisz problemy.

Ja nie zauważyłem żadnych. Współpraca z Daphile jest wzorowa.

Jaki masz system ? Ten Nuforce to też może być ciekawa propozycja.

Dla jasności problem występuje z Nforce w postaci sporadycznych zakłóceń dźwięku, zniekształceń w wyższych rozdzielczościach plików, lecz pomimo tego gra on wyraźniej lepiej niż konwerter autorstwa Pana Jarka C z izolacją galwaniczną. Co do kultury pracy tego drugiego nie mam zastrzeżeń, tylko słucha się tak jakoś dziwnie bez „polotu”. Kupiłem z uwagi na wspomnianą izolacje wejścia USB, ale to nie jest panaceum na dobre brzmienie.

Nieno, co by nie pisać o konwerterze Nostromo, to nigdy się nie zgodzę ze stwierdzeniem że są z nim jakiekolwiek problemy natury technicznej.

W życiu :)

To jest urządzenie stabilne jak skała.

Jeżeli coś Ci w nim szwankuje, to albo masz walnięty egzemplarz albo coś z kompem (np. sterowniki od kontrolera USB)

Swojego nostromo testowałem na kilku pecetach, dwóch laptopach, dwóch terminalach i za każdym razem działał tak samo dobrze - zero problemów.

Czy coś wnosi do brzmienia? - nie stwierdziłem.

Ale bezsprzecznie nie przenosi absolutnie żadnych zakłóceń, co jest upgrad'em względem odbiornika USB w moim Audio-GD (i poprzednim Teac AH-01), w których zdarzało się że słyszałem krótki trzask w lewym kanale podczas słuchania muzyki - gdy Audio-GD był podłączony do kompa via USB :)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

BeatX

dario.alf sprecyzował, że problemy są z Nuforce a nie z konwerterem Nostromo/JarkaC ;-)

Coś źle testujecie sprzęt skoro izolacja galwaniczna nie wnosi wam poprawy. Ja od razu, w każdym systemie słyszę jej pozytywny wpływ. Ale wiem na co zwracać uwagę przy testach. Izolacja znacząco podwyższa radość z odbierania wrażeń muzycznych.

No i widzisz Piopio.. Tobie izolacja galwaniczne polepszyła dźwięk, koledze wyżej pogorszyła, mi natomiast nic nie zmieniła.. ;)

Panuje jakiś syntax error, czy jak? :D

Tzn chciałem napisać, że separacja galwaniczna, nie zmieniła mi brzmienia :)

Ustały jedynie wszelkie słyszalne zakłócenia.

Szanowni koledzy proszę o podzielenie się informacją, jaki kto używa konwerter lub jaki testował pod Daphile i jak go ocenia. Mile widziana informacja o wersji oprogramowania wewnętrznego, jeśli takowa dostępna. Ja teraz testuje Combo Amanero 384.

Szanowni koledzy proszę o podzielenie się informacją, jaki kto używa konwerter lub jaki testował pod Daphile i jak go ocenia. Mile widziana informacja o wersji oprogramowania wewnętrznego, jeśli takowa dostępna. Ja teraz testuje Combo Amanero 384.

ja używam nostromo 5 dac,oceniam na 10/10

Ja postawilem Daphile na Foxconn nt-330i. W moim systemie slychac wplyw kazdego dokladanego elementu. Trzeba znac poszczegolne nagrania, zeby wychwycic roznice. Roznica pomiedzy NAS Synology a tym Foxconnem na korzysc tego drugiego to mniej zapiaszczone talerze. W moim torze uzywam jeszcze iLink + iusbpower. W planie na przyszly tydzien bede mial wypozyczenie ppa i audiobyte hydra z. DAC jaki uzywam aktualnie to tani modul zintegrowany w Atoll CD100, do konca tego tygodnia powinienem miec Audiobyte Black Dragon.

Potwierdzam bezproblemową współpracę Daphile z:

Audio-GD NFB10ES3 (odbiornik USB: VIA Vinyl Audio VT1731)

USB-SPDIF "Nostromo" (odbiornik USB: TAS1020B)

DAC "Nostromo 5" (odbiornik USB: CM6631A)

regres względem NForce u 192, który w mojej subiektywnej ocenie gra lepiej i to jest wyraźna różnica

U mnie z Nuforce DAC 80 + Konwerter Nostromo z izolacją galwaniczną też jest regres. Sam DAC gra czyściej i wyraźniej.

dodanie Nostromo to:

kolejny zasilacz

konwersja i2s do spdif

nadajnik spdif

kabel

odbiornik spdif

W sumie ma prawo być tak jak w moim systemie.

Trzeba by wstawić w tor sam izolator z dobrym zasilaniem by wykluczyć choćby niepotrzebny Spdif

Potwierdzam bezproblemową współpracę Daphile z:

Audio-GD NFB10ES3 (odbiornik USB: VIA Vinyl Audio VT1731)

USB-SPDIF "Nostromo" (odbiornik USB: TAS1020B)

DAC "Nostromo 5" (odbiornik USB: CM6631A)

Zapewne kolega podłączał USB-SPDIF "Nostromo" (odbiornik USB: TAS1020B) do DAC "Nostromo 5, jak takie zestawienie zagrało. Kiedyś posiadałem konwerter oparty na CM6631A i byłem z niego zadowolony.

zaczynają sie jaja

To nie jaja to słychać,w dobrym systemie :)

Audio-GD

Działa z dahile co potwierdzam i nie potrzeba konwertera do VIA Vinyl po to,żeby likwidować jakieś trzaski jak miewało to miejsce w windzie.

Miałem swego czasu Hegla HD2 i próbowałem go jako konwertera,nic nie wniósł,a ostateczny wynik był zależny od kabla coax.

Dużo lepszym rozwiązaniem była by dedykowana maszyna ,jaką proponuje Piopio z konkretnym zasilaczem i separacją galwaniczną bez konwertowania.Moim zdaniem konwerter jest dobrym rozwiązaniem w wypadku starszych układów usb,lub przetworników bez sekcji usb.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.