Skocz do zawartości
IGNORED

Kukliński-zdrajca...doczekał się filmu

storczyk84

Rekomendowane odpowiedzi

Nie próbuję bronić ani ganić Kuklińskiego, po prostu zbieram informacje. A ta o tym że był agentem GRU, trochę się nie trzyma kupy, dlatego się dopytuję tych co twierdzą że tak było.

Ja nie twierdzę, bo wiem tyle, co pozbieram od innych. Ale analizując bez uprzedzeń i zbierając dostepna wiedzę można dojść do pewnych wniosków.

Raczej pewne jest, że od początku swojej kariery Kukliński uwikłany był w związki z rosyjskimi slużbami. Udokumentowanego "cudownego" wywinięcia się z kilku poważnych afer nie da się wytlumaczyć inaczej, jak interwencją na wysokim szczeblu.

Podstawowym elementam dzialania kontrwywiadu jest obserwacja, czy oficer nie żyje ponad stan, a tu według wszelkich dostepnych danych Kukliński nie żałował sobie.

Jezeli jago wystawny styl życia w siermiężnych, gomułkowskich czasach byl tolerowany to nasuwa sie naturalne pytanie - dlaczego?

Jeżeli uznajemy przydatność brzytwy Ockhama to odpowiedź może być tylko jedna.

Jestem Europejczykiem.

Ja nie twierdzę, bo wiem tyle, co pozbieram od innych. Ale analizując bez uprzedzeń i zbierając dostepna wiedzę można dojść do pewnych wniosków.

Raczej pewne jest, że od początku swojej kariery Kukliński uwikłany był w związki z rosyjskimi slużbami. Udokumentowanego "cudownego" wywinięcia się z kilku poważnych afer nie da się wytlumaczyć inaczej, jak interwencją na wysokim szczeblu.

Podstawowym elementam dzialania kontrwywiadu jest obserwacja, czy oficer nie żyje ponad stan, a tu według wszelkich dostepnych danych Kukliński nie żałował sobie.

Jezeli jago wystawny styl życia w siermiężnych, gomułkowskich czasach byl tolerowany to nasuwa sie naturalne pytanie - dlaczego?

Jeżeli uznajemy przydatność brzytwy Ockhama to odpowiedź może być tylko jedna.

Ale czy Amerykanie by o tym nie wiedzieli? Raczej wątpliwe i na pewno później takiego agenta nie traktowaliby jak gwiazdora. Nawet Brzeziński nic by tu nie pomógł. A po co lansować na bohatera konfidenta, prędzej czy później by wyszło, strona przeciwna (ZSRR) wykorzystała by ten fakt bez ogródek.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• 2 tygodnie później...

Kukliński to zdrajca wyjątkowo perfidny i szkodliwy. To przecież oczywiste. Polecam myślenie SAMODZIELNE.

Bracia Rosjanie co mi dziadka zamordowali też myślą tak samo.

Emeryci tutaj? oni wszystko zapomnieli...przecież to nie oni stali pół dnia w kolejce po kilka rolek papieru toaletowego na sznurku...Stali inni, frajerzy...oni dostawali papier za na-p-ierdalanie w łeb uczciwych ludzi, dostawali mieszkanie, duże fiaty...oni wszystko zapomnieli, wyparli w swoich starych, zmiażdżycowanych mózgach...bo jak bez tego wyparcia życ? jak życ ze swiadomoscią, że sie świnią było, że rodzice swiniami byli i ze się dzieci swoje na świnie wychowało, nieważne czy czerwone, różowe czy zielone...wszyscy wiemy o co chodzi...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Kto to Kuklinski?

To taki facet co zdradził ZSRR (CCCP, USSR), ale część polaczków uważa, że zdradził ich...

No, chyba, że ktoś mi powie w oczy, że LWP to polskie wojsko było.

To taki facet co zdradził ZSRR (CCCP, USSR), ale część polaczków uważa, że zdradził ich...

No, chyba, że ktoś mi powie w oczy, że LWP to polskie wojsko było.

Tak zdradził USSR i CCCP a Państwa Polskiego nie było na mapie przez 50 lat , nie było też wojska polskiego i w ogóle nic nie było!!!!!

Nie było również polaków byli za to jacyś HOMOSOWIETIKUSY 40 milionów aż dziw że się w ogóle rozmnażali w tym podłym ustroju !!!!

Tak Kuklński To Był jeden z nielicznych nie Homosowietikusów !!!

Bohater - prawdziwy Polak nie jakiś tam podgatunek!!

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Czego by nie mówić o jego działaniach to bezpośrednim ich skutkiem było wyznaczanie celów do ataków atomowych na terytorium Polski.

co paradoksalnie zmniejsza ilośc celów.

Można wiedzieć ,że są np 4 cele gdzieś na wybrzeżu lub w konkretnych miejscach na wybrzeżu. W tym drugim przypadku wystarczą 4 bomby a w tym pierwszym trzeba całe wybrzeże zamienić w pustynię.

Piszecie o zdradzie . A ktoś zna treśc przysięgi jaką składał oficer LWP. Pamiętacie koledzy ?

Dz.U.52.46.310 - Ustawa z dnia 22 listopada 1952 r. o przysiędze wojskowej. (Dz. U. z dnia 1 grudnia 1952 r.)

a widze ,że sie ktos postarał

wiec teraz tak w razie konfliktu globalnego miedzy ukladem warszawskim a nato armia polska ( i inne poddańcze) przestała by istnieć w pierwszej fazie konfliktu. Kraj zresztą zapewne też.

Po tych trupach armia czerwona zaniosłaby sztandar rewolucji do paryża.

Przysięga się przed narodem polskim. WIęc teraz pytanie ,które zawsze miałem jest: zdradą wobec narodu jest tworzenie planów gdzie naród jest mięsem armatnim czy ujawnianie tych planów ?

ja rozstrzygnięcia nie znam

ale dobrze ,że się skończyło jak się skończyło.

Brak lustracji i zidiocenie prowadzi do takich dyskusji. Gościu wydupczył ich system, ich 'wojsko', ich 'wywiad', wykazał niekomptenecję wiec jasne, że resortowi emeryci i ich dzieci nie będa go kochac, tak czy siak nie został zabity i ich ośmieszył. Tzw. szary człowiek opowiada dyrdymały bo jest biedny i głupi. Gadzinowski ma przynajmniej 'ecie-pecie' z tego, typowego niewolnika nie za bardzo rozumiem dlaczego tak przywiązany jest do koncepcji kraju gdzie się pracowało tydzien na troche lepszej wędliny.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Tak zdradził USSR i CCCP a Państwa Polskiego nie było na mapie przez 50 lat , nie było też wojska polskiego i w ogóle nic nie było!!!!!

Nie było również polaków byli za to jacyś HOMOSOWIETIKUSY 40 milionów aż dziw że się w ogóle rozmnażali w tym podłym ustroju !!!!

Hihihi... dobre! Po polsku to pewnie mówili wyłącznie dla niepoznaki ;-).

Jestem Europejczykiem.

tylko na kompletach dydaktycznych w piwnicy.

Brak lustracji i zidiocenie prowadzi do takich dyskusji. Gościu wydupczył ich system, ich 'wojsko', ich 'wywiad', wykazał niekomptenecję wiec jasne, że resortowi emeryci i ich dzieci nie będa go kochac, tak czy siak nie został zabity i ich ośmieszył. Tzw. szary człowiek opowiada dyrdymały bo jest biedny i głupi. Gadzinowski ma przynajmniej 'ecie-pecie' z tego, typowego niewolnika nie za bardzo rozumiem dlaczego tak przywiązany jest do koncepcji kraju gdzie się pracowało tydzien na troche lepszej wędliny.

a ten chiba jeszcze bladzi....druga w lewo.
  • 2 lata później...

No To Duda pojechał po bandzie.....

— Żołnierze muszą wiedzieć, kiedy mają do czynienia ze zdradą, a kiedy z bohaterstwem — mówił podczas uroczystości minister obrony.

Czyli komu teraz można bezkarnie sprzedawać informacje żeby zostać w przyszłości bohaterem?

W dobie informacji jak działa współcześnie siajej kogo szkoli, ....ehhh

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Bradley Manning też zdradził ojczyznę, no i co z tego?

Robił to w słusznej wierze

No To Duda pojechał po bandzie.....

— Żołnierze muszą wiedzieć, kiedy mają do czynienia ze zdradą, a kiedy z bohaterstwem — mówił podczas uroczystości minister obrony.

Czyli komu teraz można bezkarnie sprzedawać informacje żeby zostać w przyszłości bohaterem?

W dobie informacji jak działa współcześnie siajej kogo szkoli, ....ehhh

Jakie informacje?

Plany ataku ruskich na zachód europy i przeoranie naszej ojczyzny

Byłeś w wojsku?

Żołnierz przysięgał być wiernym wojsku ludowemu.

A wojsko ludowe podlegało oficjalnie Moskwie.

To komu się przysięgało? Ojczyźnie czy Moskwie? Ja przysięgę przemilczałem.

A zdradę przeciwko wojsku ludowemu w tym wypadku nie uważam (ja) za zdradę.

Oczywiście każdy ma swoje priorytety.Zdrada moskwy może być dla niektórych zdradą ojczyzny

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Amerykanie planowali że zachodnie kraje europejskie takie jak RFN itd. nie zostaną zniszczone , żadna rakieta nie doleci , a Rosjanie , ZSRR że we wschodniej europie pożoga atomowa .

To komu się przysięgało? Ojczyźnie czy Moskwie? Ja przysięgę przemilczałem.

To tylko dla twojego lepszego samopoczucia . Przysięga jest wiążąca i w razie wojny nikt by Cię nie słuchał . Dotyczy to i USA , ZSRR , RFN , NRD itd.

A jeśli przysięga jest pod presją?

Jeżeli szedł na ochotnika to nie było presji ( bohater wątku ) . Przysięga pod presją czy nie to pierdu , pierdu . " Anulować " przysięgę może inna władza .

Będąc w ZSW też nie wypowiedziałem dokładnie przysięgi ( wiosna 1989 r. ) , nie było chyba już na ZSSR , jakaś zmieniona była .

Życie jest inne . W USA mogą zaprzysiężyć na ulicy pod presją nie pytając o zdanie i nic nie zrobisz , chyba że chcesz ponieść poważne konsekwencje .

To tylko dla twojego lepszego samopoczucia . Przysięga jest wiążąca i w razie wojny nikt by Cię nie słuchał . Dotyczy to i USA , ZSRR , RFN , NRD itd.

Tyle to wiem, nie musisz mówić. Rozkaz to rozkaz.

Ale samopoczucie było lepsze. Kłaniam się - jesień 89

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ale samopoczucie było lepsze. Kłaniam się - jesień 89

Najpiękniejsze kolor to żółto zielony ha hahaha . Także kłaniam się .

Sensacyjne odkrycie w wojskowych archiwach.

To może mieć przełomowe znaczenie dla naszej wiedzy o PRL i III RP

20 tysięcy żołnierzy + 200 000 POP-ów (Pełniący Obowiązki Polaka) bliscy zdemaskowania ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Edytuję : Coś przypomniało się mi . Nie jest to na temat ,ale powiem .

Wiosna 1989 r. nadeszły zmiany . W woj Lubelskim były tzw. podwójne wybory , bo za pierwszym razem nie przeszły coś tam coś tam .

Jestem maj czerwiec , może i lipiec w Stawach koło Dęblina na unitarce . Unitarka przedłużona ze względu te podwójne wybory . Oczywiście wojsko głosuje . Jest agitacja , spotkania z jednym , czy dwoma kandydatami . Ten co właściwy to tylko jedzie po Ruskich , martyrologia , taki jego program wyborczy . Cała nasza kompania i tak ma w dupie , tak jak obowiązkowy dziennik telewizyjny oglądany z przymusu na raz działającym TV , raz nie ( kapral kułakiem z góry , to działa przez dwie minuty , brecha , to był TV , a tu dziś piszą jak podłączysz i z euroszczotki , a tym bardziej wyjścia słuchawkowego nie ma dobrego audio ) , ale nie o tym .

Do czego zmierzam , a do tego że umówiliśmy się że zdajemy nieważne głosy , cztery plutony tzn . jedna kompania . Wielu z nas zdało nieważny głos . Na apelu po wyborach ogłoszono że wygrał w JW ten właściwy i jeden głos był nieważny . Jednostka : dwie kompanie untarki i reszta . Czyżby tylko ja zdał nieważny głos ? Chyba takie wybory demokratyczne były .

Wiosna 1989 r. nadeszły zmiany

Byłem wtedy w wojsku. Po studiach trafiłem do szkoły podchorążych w Grudziądzu. Pamiętam jak mój bliski kolega w ogóle odmówił oddania głosu.

Po prostu nie poszedł na wybory. Skutkiem takiej nieobywatelskiej postawy został zdegradowany do stopnia szeregowca, oddelegowany na dalszą część służby do Braniewa jako żołnierz służby zasadniczej na 2 lata zamiast na rok, jak to było w przypadku podchorążych po studiach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.