Skocz do zawartości
IGNORED

Firma Sony dzisiaj ogłosiła że pozbywa się działu telewizorów i laptopów

Rekomendowane odpowiedzi

Kto jest sąsiadem ze wschodu Japonii? Bo jeśli Koreę masz na myśli to chyba pomyliłeś kierunki. Patrz dowolna mapa.

Sony nie ma obecnie środków na wynagrodzenia dla pracowników rozwiązań software.

Czy to potiwerdzone informacje?

Sony nie ma obecnie środków na wynagrodzenia dla pracowników rozwiązań software.

AKCJONARIAT = udziałowcy / finansjera = mówią DOŚĆ strat liczonych w milionach dolarów USD.

To jest KONIEC SONY.

LOGO SONY niech kupi MANTA z Targówka Przemysłowego w Warszawie.

Cóż poradzić ze mamy czasy plastiku. Samsung i lg w czasach olastiku najlepiej sobie radzą. Najlepsze marki powoli upadają. Ale sony na razie dobrze się trzyma.

chwilowy brak działalności w audio.

Chyba brzytwy.

Wierz mi hameryka jest najbardziej zadluzonym państwem (bo wie ze to tylko suma nic nie znaczaca ktora mozna skreślić jak trzeba będzie) i jakoś biedy nie widać. Sony to Nie tylko tv. To i konsole i filmy i muzyka i profesjonalny sprzęt. Także nie ulegaj minusie na koncie. Nic im na razie nie grozi.

chwilowy brak działalności w audio.

Poniżej jest kanał z tymi konferencjami CES na żywo, teraz leci Panasonic, można się też cofnąć w tył było już Sharp, LG :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Konferencja Sony była o 2 rano, a o 19 był Samsung, wcześniej podałem źle podane godziny z jakiejś Polskiej stronki. Tak czy inaczej konferencje można obejrzeć w powyższym linku, na razie pokazano tylko supercienkie flagowce, czyli tak samo jak w poprzednim roku zarówno LG, Samsung jaki i Sony nie pokazali na filmikach nowych serii standardowych modeli HD, ale pewnie jak zwykle były tam wystawione (przynajmniej chyba) ale ich fotki zostaną opublikowane dopiero z jakiś czas.

Tymczasem znalazłem takie fotki z konferencji :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Po tym co pokazało Sony, to teraz może nieco niepokoić to całe coraz większe zwiększenie cienkości, a to zawsze utrudnia równomierne podświetlenie matrycy, dlatego właśnie większość telewizorów ma z tym większe lub mniejsze problemy, a co dopiero teraz będzie ?.

Edytowane przez Krak_oN
Gość BlueMax

(Konto usunięte)

thx, mam nadzieje ze sony sie podniesie i z czasem ludzie przestana wybierac szajsunga

Też życzę Sony jak najlepiej bo to firma, która dała światu bardzo bardzo wiele w różnych dziedzinach. Mam nadzieję, że wyjdą z kłopotów. A co dał światu taki Samsung czy LG? Gdzie są ich wytwórnie filmowe, studia nagraniowe, nowe formaty audio, video, legendarne produkty? No tak, zamiast tego wszystkiego są smartfony :(

A te wytwórnie to Sony stworzyło? Bo jak ja pamiętam, to znaczek Sony pojawił się w ich nazwie w drodze kupna z dawna istniejących firm. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Poniżej macie pełny wykaz całej nowej linii 4k i HD na 2015 rok (przewinąć nieco na dół, tam są pokazane wszystkie nowe tv) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

''Nowa linia telewizorów BRAVIA 2015 dostępna będzie w sprzedaży w Europie od lutego''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

UUU !, coś nie ma praktycznie w ogóle zainteresowania (zero komentarzy !) tą nową linią, zarówno tutaj jak i na innych forach (również zagranicznych) gdzie został podany link pod którym można zobaczyć pełną linię nowych modeli. Tego jeszcze nie było, widać coś się zmieniło.

Telefonu komórkowego używam od niepamiętnych czasów. Już pogubiłem się w rachunkach ile ich było. Jakiś czas temu dałem się skusić marketingowym syrenim głosom i sprawiłem sobie (jak ten ciężki frajer) Sony XPeria Z1.

Wyjątkowy badziew. Tandeta rzadkiej klasy. Zarówno pod względem funkcjonalno-software'owym, jak i jakości wykonania. Lista zastrzeżeń do niego jest obszerna i długa. Jest to mój pierwszy i ostatni telefon od Sony.

Sorry za drobnego offtopa. To tak a propos obecnej jakości wyrobów tego producenta.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja nie byłem wybredny, jeszcze jakieś 3 lata temu używałem Nokię 3410 :)

Teraz mam Nokię standardową jak na obecne czasy, z aparatem, kamerą hd, GPS, internetem, latarką i kupą innych niepotrzebnych bajerów.

Więc nie ma co narzekać, ważne że działają tel. i smsy :)

Telefonu komórkowego używam od niepamiętnych czasów. Już pogubiłem się w rachunkach ile ich było. Jakiś czas temu dałem się skusić marketingowym syrenim głosom i sprawiłem sobie (jak ten ciężki frajer) Sony XPeria Z1.

Wyjątkowy badziew. Tandeta rzadkiej klasy. Zarówno pod względem funkcjonalno-software'owym, jak i jakości wykonania. Lista zastrzeżeń do niego jest obszerna i długa. Jest to mój pierwszy i ostatni telefon od Sony.

Sorry za drobnego offtopa. To tak a propos obecnej jakości wyrobów tego producenta.

Ja mam i chwale, bo kilku Samsungach galaxy, zakupiłem Sony i bije na głowę wszystkie Samsungi. Żona ma S5 niby fajny dodatek z zegarkiem, ale taki bałagan apek Samsung zawsze daje że masakra.

A najważniejsze to to że Z1 jest naprawdę pancerna

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

Na poniżej stronce są już dostępne nowe modele :

Ukryta Zawartość

Symbole nowych modeli są w tabelce na poniższej stronce i z niej można wpisać do wyszukiwarki z powyższego linka :

Ukryta Zawartość

Ceny jak to w Szwajcarii są nieco wyższe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedak coś chyba nie idzie tak jak trzeba skoro od zarządu Sony właśnie padły słowa że żaden biznes nie jest na zawsze albo że Sony może zamknąć biznes :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ktoś inny wykupi prawo do nazwy i będzię nadal produkował tv tak samo jak stało się z Philipsem. Kiedyś w erze kineskopów ta marka nie miała sobie równych. Ale potem nie było to już tak oczywiste.

• Pokaż nowe odpowiedzi