Skocz do zawartości
IGNORED

smartfon -- tymczasowo dobrowolne urządzenie do obserwowania(GPS), podsłuchiwania i czytania korespondencji właściciela

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

No to ma niezłą jazdę,a jak żona dzwoni: kup chleb po drodze bo zapomniałam, to przez telefon satelitarny,podwójnie sklonowany i potrójnie szyfrowany?Szaleństwo.

Niektórzy wyrośli z etapu zdalnego sterowania przez ŻONĘ, kobiety szybko pojęły rolę komórki ,jako smyczy. Pierwsze- pytanie: gdzie jesteś? drugie: zrób to , a to !

Wiem! Jestem żonkosiem 34 lata.

Nasze - Panowie, hausgestapo wie jak przetrzepać pamięć Waszej komórki, nie wiedząc jak przełączyć hdmi 1 na 2 na pilocie telewizora.

A może facet kasuje cookies, by nie ograniczały mu wyników wyszukiwania lektury?

Coś o skutkach używania komórek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

• 2 miesiące później...

Telefon mi zdechł. Ekran nie reaguje na dotyk. Poza tym działa.

Wie ktoś może w czym sprawa ? Czy takie coś naprawiają, czy będę musiał kupić nowy ? Szkoda by było.

Chrzanienie o kaszance nikogo nie interesuje,natomiast sama świadomość,że istnieje praktycznie nieograniczona możliwość inwigilacji elektronicznej może powodować,że człowiek może czuć się nieswojo.

Kilka lat temu dostałem maila z informacją,że na forum X mam nową wiadomość.Wszystko OK,tylko w nagłówku informacji był mój nick....z innego forum.

Niewiele osób zdaje sobie sprawę z podstawowego faktu - wiadomość email to najzwyklejszy kawałek tekstu w którym można dowolnie dlubać i wpisywać co się chce. Od jakiegoś czasu serwery weryfikują (dokładniej mówiąc próbują weryfikować) pola nadawcy i odbiorcy, ale mając własny serwer możemy to omijać.

Kilka lat temu bawiąc sie bibliotekami Pythona bez najmniejszego wysiłku wysyłałem maile od DupyJana i swojego prezesa.

Co powiesz o TOR ?

W takich np. Chinach jest do złamania. W mojej ocenie przed naszymi służbami chroni, mają zbyt małe środki a co za tym idzie możliwości.

Jestem Europejczykiem.

Problem na pewno jest i to złożony. Z jednej strony nie chodzi chyba o to, że Wiesio zadzwoni do Krychy by ta kupiła mu kaszankę i piwo, bo chodzi nie o tego konkretneto Wiesia, ale o całą masę informacji jaką można zdobyćna podstawie analizy podobnych komunikatów. To wiedza na poziomie makro, cenna komercyjnie i politycznie. Już teraz na MIT wiele osó zrobiło doktoraty nt. przewidywania trendów i wydarzeń na podstawie ruchu w sieci (odwiedzane strony, etc.). Jesteśmy jako masa b. przewidywalni, mimo, że 90% uważa się za unikalne jednostki, o wyjątkowym charakterze i niepowtarzalnych cechach. Ludzie nie zdają sobie sprawy ile z ich lajków na srajbuku można wyciągnąć informacji o nich. I dają te informacje jak na tacy (taki paradoks: kiedyś służby musiały inwigilować, dziś tylko analizują to co ludzie sami o sobie ujawniają).

Z drugiej strony, z całej tej masy informacji (btw USA nie jest w stanie przerobić już informacji które zbierają, centra analityczne mają w UK i chyba Szwecji, a i tak ledwo się wyrabiają) można wychwycić poszczególne jednostki i jest to jedna z metod operacyjnych stosowanych w walce z terroryzmem (ostatnio w UK było przesłuchanie parlamentarne w sprawie inwigilacji, gdzie służby bezp. musiały się kajać bo coś tam za dużo wyciągnęły..., ale argumentowały, że bez tego się nei da).

Czyli mamy niby ochronę przed terrrozyzmem za cenę inwigilacji. Czy warto płącić tą cenę? Pytanie czysto ekonomiczne, bo nikt nas o zdanie nie pytał i nie spyta.

Powrót po dłuższej przerwie...

tak jesteśmy bardzo przewidywalni w zachowaniach konsumpcyjnych poza wyjątkami, ale inwiglacja postepuje bo to kasa i wladza (w informacji i sterowaniu jest potega kolejnego poziomu konsumpcjonizmu i ktoś kto jest na szczycie chierarchii konsumpcjonizmu (np. hameryka) jak tego nie opanuje(czyli zdobycia informacji) będzie z tylu

chwilowy brak działalności w audio.

w banku prawie miły pan mówi do mnie

- hola hola - ale tu nie ma pana numeru telefonu -

- a ja - że nie ma i nie będzie - on - noo to tak nie może zostać - telefon musi być!

- ja - no to wypłacaj pan wszystkie moje pieniędze - na co facio - eeee tentego - jakoś to załatwimy...

(pewnie wpisał fikcyjny numer)

- ale szlak - bank ma wymaganie żeby mnie telefonicznie nękać...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Smarkfon ma taki przycisk, którym można go wyłączyć. Jak nie będzie miał włącznika, to wtedy będzie dyktatura.

Jakiś czas temu wysłałem sms-a a odbiorca otrzymał zupełnie innego ... jakiegoś z przed miesiąca a ten co wysyłałem zaginął .... hmmm... o co chodzi ?

Jakiś czas temu wysłałem sms-a a odbiorca otrzymał zupełnie innego ... jakiegoś z przed miesiąca a ten co wysyłałem zaginął .... hmmm... o co chodzi ?

minimalne falowanie matrixa - dobrze że żona nie dostała esemesa wysłanego do kochanki :) -

ale wszystko przed nami - system będzie się sypał coraz bardziej wraz ze wzrostem przechwycanych informacji

- z drugiej strony - przy takiej ilości użytkowników nawet ewidentne wpadki inwigilantów

znikną zamiecione i wchłonietę w przestrzeń...

przecież z powodu jednego esa czy majla nie będziesz szedł na wojnę z megasystemem -

- system ma na to superprosty sposób - konsultant powie

"przepraszam - coś w systemie nawaliło - czym jeszcze mogę służyć"

- i to praktycznie koniec naszych skromnych możliwośći...

KOrzystamy z udogodnień - ale trzeba wiedzieć jaka jest cena tych korzyści...

- stajemy się trybikiami...

BIESZCZADY zapraszają - naprawdę nie ma sieci miejscami -

a od dronów z kamerą bronią gęste lasy...

- świeże powietrze - grzyby jagody -

byłem właśnie 2 dni - ehh - zupełnie inaczej się oddycha :)

Ciekawe czy koledzy zdają sobie sprawę z tego że współczesne smarty mają nie jeden ale dwa lub nawet trzy mikrofony!!!

Oczywiście niby do poprawy jakości połączenia głosowego i redukcji szumów.

O ile pamiętam to jakość połączenia w telefonii komórkowej GSM to zera i jedynki..... przecież to na boga nie NMT....................

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Smarkfon ma taki przycisk, którym można go wyłączyć. Jak nie będzie miał włącznika, to wtedy będzie dyktatura.

A jest to pewne, że wyłączony na dotykowym ekranie smartfon przestaje działać????

Niektórzy zalecają wyjęcie baterii !!!

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

A jest to pewne, że wyłączony na dotykowym ekranie smartfon przestaje działać????

Niektórzy zalecają wyjęcie baterii !!!

Oczywiście że nie przestaje działać , co więcej zdalnie można uruchomić mikrofon oraz kamery.

taa - wyjmij baterie w gejofonie :) bez użycia młotka klucza śrubokręta...

No, no... zaczynamy zbliżać się do przesłanek założenia niniejszego tematu.

A teraz, w piątej generacji iluś kretynów skanuje swoje odciski palców, wprowadza do smartfona, by oddać się w imię postępu....

Kiedyś trzeba było do tego policji i powodu, by trafiło to do kartoteki.

Ciekawe czy koledzy zdają sobie sprawę z tego że współczesne smarty mają nie jeden ale dwa lub nawet trzy mikrofony!!!

O ile pamiętam to jakość połączenia w telefonii komórkowej GSM to zera i jedynki..... przecież to na boga nie NMT....................

Szanowny Kolega wykazuje zadziwiającą ignorancję w obszarze przetwarzania dźwięku. Przeciez takie rzeczy wstyd pisać na forum audiofilskim (oraz każdym innym fachowym)!

Jestem Europejczykiem.

Tym bardziej nie rozumiem , dlaczego dla tych paru gadżetów i świecidełek (aparat fotograficzny , radio , internet , kolorowy ekran Full HD , itd.,itp.) smartfoniarze zaprzedali diabłu (systemowi) swą prywatność (duszę ) ?

P.S.

Zawsze możemy zrezygnować z telefonów komórkowych na rzecz tam-tamów , co też byłoby nie mniejszą paranoją od teorii spiskowych , pozdrawiam serdecznie wszystkich i życzę zdrowia !

4533598_800.jpg

Piotr

Szanowny Kolega wykazuje zadziwiającą ignorancję w obszarze przetwarzania dźwięku. Przeciez takie rzeczy wstyd pisać na forum audiofilskim (oraz każdym innym fachowym)!

Sam nie wiem czy jakość dźwięku lepsza była w Nokii 6310 czy teraz w moim galaxyS4?

Dla przypomnienia: Samsung Galaxy S3 - 3 mikrofony.

Nokia 6310i - 1 mikrofon.

Szczerze - jeśli ktoś by miał rzeczywiście nową nokię 6310i to oddaje mu mojego Samsunga i jeszcze dopłacam.

Ale niestety to już niemożliwe..................

Dodam jeszcze że prawie wszystkie nowe Smartfony są już tak zrobione żeby nie można było wyciągnąć baterii bez rozkręcania..............

zadziwiającą ignorancję w obszarze przetwarzania dźwięku.

Dodam jeszcze że mikrofon w Nokii 6310i miał ok 0,7 cm szerokości i 0,5 grubości - rzeczywiście porównując go z dzisiejszymi "gówienkami" w Samsungach i applach to iście audiofilski "klocek".

Pozdrawiam

Tym bardziej nie rozumiem , dlaczego dla tych paru gadżetów i świecidełek (aparat fotograficzny , radio , internet , kolorowy ekran Full HD , itd.,itp.) smartfoniarze zaprzedali diabłu (systemowi) swą prywatność (duszę ) ?

Dusza i prywatność.......oraz sfera intymna ...SEX...A właściwie jego brak ze względu na uzależnienie od tego elektronicznego szajsu...

Ciekawy artykuł.

Ukryta Zawartość

i "nomofobia" jako określenie nowego zaburzenia czyli "lęku przed odcięciem............."

Ukryta Zawartość

Jeszcze raz, bo chyba Kolega nie zrozumiał.

Jakość połączenia i owszem, ale z czegoś te zera i jedynki trzeba zrobić i początku całego toru przetwarzania mamy mikrofon.

Ten drugi czy trzeci mikrofon to niby do podsłuchu?

Jestem Europejczykiem.

Dodam jeszcze że mikrofon w Nokii 6310i miał ok 0,7 cm szerokości i 0,5 grubości - rzeczywiście porównując go z dzisiejszymi "gówienkami" w Samsungach i applach to iście audiofilski "klocek".

Pozdrawiam

Dusza i prywatność.......oraz sfera intymna ...SEX...A właściwie jego brak ze względu na uzależnienie od tego elektronicznego szajsu...

Ciekawy artykuł.

Ukryta Zawartość

i "nomofobia" jako określenie nowego zaburzenia czyli "lęku przed odcięciem............."

Ludzie chcą tych srajfonow bo to ma neta fejsbuka sklep z grami i jutuba a to jest cool w tym pokoleniu...

A szpiegowanie i wszystko inno to efekt uboczny kapitalizmu po prostu jak cos jest popularne to probuje sie zarabiac na tym z kazdej strony a informacja to kasa... i to wszystko. .. no poza jeszcze jednym hameryka i jej chec dominacji swiatowej tej ma wplyw na wiele rzeczy jakie sie przy okazji dzieja potajemnie . I to juz absolutnie wszystko.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

BIESZCZADY zapraszają - naprawdę nie ma sieci miejscami -

a od dronów z kamerą bronią gęste lasy...

- świeże powietrze - grzyby jagody -

byłem właśnie 2 dni - ehh - zupełnie inaczej się oddycha :)

I kleszcze. Brrrr ...

System sledzenia ludzi za posrednictwem telefonów komórkowych ma wbudowaną taką funkcje niewidzialności. Wystarczy wyłączyć telefefon.

Na razie jeszcze.

Kolego! Na poprzedniej stronie wyjaśniono, że bez wyjęcia baterii nie wyłączysz fizycznie smartfona*.

A to (zdemontowanie baterii) jest utrudnione, lub wręcz niemożliwe.

Czyli: jesteś na widelcu!!!

To budzi moje obawy.

*To się nazywa czytanie ze rozumieniem.

Ktoś słusznie zauważył że kiedyś to służby musiały się jednak trochę napocić by zyskac jakieś info o ludziach ... Dzisiaj za kilka gówienek - ludzie sami oddają za free służbom swoją prywatność ...

Ci co piszą tu i redukują sprawę ad absurdum - nie zdają sobie sprawy z tego co może wyniknąć z takiej permanentnej inwigilacji ...

Dzisiaj "informacja to siła" ... Dlatego nawet w Polsce mamy kilka superkomputerów ... Jak myślicie - do czego one zostały zbudowane ?

Nie lekceważyłbym naszych informatyków ze służb ...

Co do tematu - nie mam smartfona i mieć nie zamierzam ... wystarczy mi stara klasyczna nokia ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.