Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

No paczpan, a ponad dwadzieścia lat temu dostali kopa i musieli się wynieść z Polski.

Jakiego kopa ? Od kogo ?

Jeśli mówisz o zamianie systemu politycznego w Polsce, to było ponad 30 lat temu i było możliwe dzięki rozpadowi ZSRR, nie przeceniaj zasług Polski.

Jakiego kopa ? Od kogo ?

dostali kopa bo chcieli zostac w zamian za te same gwarancje co dla ukrainy

Widzę, że mamy wojownika klawiatury.

nie oceniaj mnie przez pryzmat swojej osoby

No pewnie ,że chodzi o ograniczenie rozlewu krwi i to jest najważniejsze ale ja uważam ,że zezwolenie Zachodu i wojska ukraińskiego na bezkarność Putina tylko go upewnia ,ze może brać co chce i nikt mu się nie postawi . Więc weźmie jak najwięcej Ukrainy ( może cała południowo-wschodnia ) skoro mu ja dają za darmo a potem będzie miał argument w ręku . I wtedy powie ,, Dobra oddam wam Odessę ale Krym , Charków , Donieck , Charków , Dniepropietrowsk , Zaporoże itp rejony rosyjskojęzyczne przyłączam do Rosji . Na to Zachód przyklepnie dla świętego spokoju i już - po Ukrainie bo bez zagłębia ten kraj nie istnieje .

I dopiero wtedy dojdzie do rozlewu krwi jak sobie Ukraińcy uświadomią ,że bez tych regionów są tylko biednym krajem rolniczym niezdolnym do przetrwania . I co odbiją wtedy wschód i południe . Jak nie to popadnie ten kraj w ruinę bo tam NIC nie ma - ani przemysłu ani surowców . Tylko dobra ziemia .

...there is no spoon...

Użytkownik Shrek777 dnia 03.03.2014 - 09:20 napisał

Nie masz racji, taką gwarancję daje dobrobyt. A Ukraina w tym stanie w jakim jest byłaby karykaturą stanu obecnego Polski.

(czyli wszystkie polskie patologie + nędza do kwadratu)jak na pastucha to mamy tu wybitnego znawce i eksperta.W kazdym badz razie za takiego sie ma w przeciwienstwie do..donka.Ten raczej jest umiarkowany w opiniach.O sobie.Krotko mówiac na swiecie sa tylko polskie patologie plus nedza.No i polskie pastuchy.

Muls nas różni tylko jedna rzecz, po za tym jesteśmy tacy sami.

Wiesz co ? Ja mam mózg i umiem z niego korzystać.

Ale luzik jako dobry pastuch nie oddam cię do rzeźni, póki będzie z ciebie wełna póki swoją porcję trawy dostaniesz. Także przeżuwaj w spokoju.

polskie pastuchy doszly juz do kranca stwierdzajac ze w rosji jest fajnie milo i tanio.Nie wiadomo w ktorej rosji ale zapewniam ze nikt z nich nie zechcailby tam mieszkac na stałe.Poczawszy od nachodki poprzez chabarowsk a skonczywszy na moskwie.Opowiesci z okna autobusu to można dzieciom przed zasnieciem.Wystarczy popatrzec na portale znajomosciowe i ile i jak szybka reaguja rosjanki na propozycje towarzyskie z polski. Porownac dlugosc zycia alkoholizm,ilosc prawdziwych rosjan na kilometr kwadratowy etc.

Muls nas różni tylko jedna rzecz, po za tym jesteśmy tacy sami.

Wiesz co ? Ja mam mózg i umiem z niego korzystać.

Ale luzik jako dobry pastuch nie oddam cię do rzeźni, póki będzie z ciebie wełna póki swoją porcję trawy dostaniesz. Także przeżuwaj w spokoju.

ogolnie rzecz biorac czy ty masz musg to twoja opinia nie ma tu nic do rzeczy.Przecietny psychiatryk tez sądzi ze jest w porzo.

tyle ze musg w filcach to.... przesada.

do roli jakiej pragniesz wystarcza ci..filce.

ale generalnie mozesz popiac jeszcze troche, to sie przyjrzymy czy ci z musgu...dymi.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

W przeciwieństwie do Ciebie baraninę toleruję jedynie jako dobrze przyprawiony gulasz na gorąco. W tym przypadku jednak masz racje, że warto liczyć tylko na wełnę. Sfrustrowany baran może być nie do przełknięcia. Nawet w formie gulaszu.

Mapa Ukrainy z zaznaczeniem lokalizacji przemysłu .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...there is no spoon...

No pewnie ,że chodzi o ograniczenie rozlewu krwi i to jest najważniejsze ale ja uważam ,że zezwolenie Zachodu i wojska ukraińskiego na bezkarność Putina tylko go upewnia ,ze może brać co chce i nikt mu się nie postawi . Więc weźmie jak najwięcej Ukrainy ( może cała południowo-wschodnia ) skoro mu ja dają za darmo a potem będzie miał argument w ręku . I wtedy powie ,, Dobra oddam wam Odessę ale Krym , Charków , Donieck , Charków , Dniepropietrowsk , Zaporoże itp rejony rosyjskojęzyczne przyłączam do Rosji . Na to Zachód przyklepnie dla świętego spokoju i już - po Ukrainie bo bez zagłębia ten kraj nie istnieje .

I dopiero wtedy dojdzie do rozlewu krwi jak sobie Ukraińcy uświadomią ,że bez tych regionów są tylko biednym krajem rolniczym niezdolnym do przetrwania . I co odbiją wtedy wschód i południe . Jak nie to popadnie ten kraj w ruinę bo tam NIC nie ma - ani przemysłu ani surowców . Tylko dobra ziemia .

Nie ma dobrego rozwiązania. Zachód oczywiście nie może się biernie przyglądać, ale z drugiej strony aktywna ingerencja NATO może tylko sprowokować nieobliczalnego Putina, a wtedy wojna globalna gotowa.

Może rzeczywiście sankcje i dyplomatyczna próba zażegnania konfliktu, oparta na szeroko pojętych kompromisach.

Nie widzę innego sposobu.

nie oceniaj mnie przez pryzmat swojej osoby

Oceniam poprzez Twoje wypowiedzi. siedząc przed komputerem pewnie, że można się napinać.

Co proponujesz ? Pyskowanie do Rosji ? Bo tylko tyle możemy, pogadać sobie.

A może wyślemy tam nasze wojska ?

Napinanie się takiego kurczaka jak Polska do boksera wagi ciężkiej jak Rosja (co starasz się robić) jest śmieszne, nie poważne i najzwyczajniej głupie, można tylko po głowie dostać i tyle, tym bardziej, że nie mamy w tym żadnego interesu.

Powiem więcej Janukowycz był chyba bardziej przychylny Polsce niż zdaje się, że będą obecne władze.

Rosja zrobi na Ukrainie co jej się podoba, a reszta może co najwyżej pokrzyczeń, nikt dla Ukrainy nie zaryzykuje konfliktu zbrojnego.

Myślę, że najwięcej będzie zależeć od samych władz Ukraińskich, jak tą sprawę z Rosją dogadają, czy uda im się doprowadzić do jakiegoś kompromisu.

Nie ma dobrego rozwiązania. Zachód oczywiście nie może się biernie przyglądać, ale z drugiej strony aktywna ingerencja NATO może tylko sprowokować nieobliczalnego Putina, a wtedy wojna globalna gotowa.

z drugiej strony są te ukłądy z budapesztu i tu jasno jest napisane co robi usa i uk w razie agresji :)

MIedwiediew już łopatologicznie powiedział czego oczekują. w zasadzie dobrze gada

a do tego omena

się nie napinam , tylko pisze co myślę.

a że to odbierasz jako napinkę, to właśnie mnie kreślisz swoją miarą

Oceniam poprzez Twoje wypowiedzi. siedząc przed komputerem pewnie, że można się napinać.

gadasz z trollem, który pod różnymi nickami ma różne poglądy. ArtDeco i wiesław to jedna osoba. I jeszcze kilka innych nicków.

No pewnie ,że chodzi o ograniczenie rozlewu krwi i to jest najważniejsze ale ja uważam ,że zezwolenie Zachodu i wojska ukraińskiego na bezkarność Putina

Bezkarność Tuska, Kwaśniewskiego i innych tłustych Komoruskich.

A krew we wraku tupolewa- hi hi kabareciarze wyśmieją :)))))

dieu est tres fin

"...13:07 Wojska, prawdopodobnie rosyjskie, otoczyły dziś kilka małych posterunków wojskowych i zażądały rozbrojenia ukraińskich żołnierzy..."

Małe prawdopodobieństwo...

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

gadasz z trollem, który pod różnymi nickami ma różne poglądy. ArtDeco i wiesław to jedna osoba. I jeszcze kilka innych nicków.

Czujesz sie otoczony przez Onych?

Moze chcialbys o tym porozmawiac?

Kolegę Kubri już widać całkiem poniosło . Banderowcy mu dzieci wieszają na płocie ...

A tymczasem prorosyjski ,,Tłum wdarł się do siedziby administracji w Doniecku" I co , nikt do nich nie strzelał ? Mieli prawo wyrazic swoja niechęc do nowych ,, banderowskich waładz ?" I ci źli banderowcy do nich nie strzelali? Nie wywozili do lasu i nie katowali jak bertuk Janukowycza . To dziwne . Może to nie jest bydło ta nowa władza skoro stara władza mordowała protestujących a nowa nie morduje .

Ty Kubri nie chcesz widziec różnicy między cywilizacją a bydłem . I taki już umrzesz . Boś poprostu głupi . Nawet fakty do ciebie nie przemawiają .

...there is no spoon...

onin sa tak sprytni ze sie ukrywaja ale jak pokaza swoje prawdziwe oblicze banderowca to najpierw rzucom sie na dziadkow zeby ich gwałcic.

Ty Kubri nie chcesz widziec różnicy między cywilizacją a bydłem . I taki już umrzesz . Boś poprostu głupi . Nawet fakty do ciebie nie przemawiają .

nie ze nie chce ale nie widzi.Tak ma od tuchajbeja.Jak nabijali na pal tak dalej...nabijajom.Tyle ze jemu juz wbic sie nie da....

A tymczasem prorosyjski ,,Tłum wdarł się do siedziby administracji w Doniecku" I co , nikt do nich nie strzelał ?

A to do ilu budynków administracji wdarł się tłum antyrosyjski? I w ilu do nich strzelano?

Mieli prawo wyrazic swoja niechęc do nowych ,, banderowskich waładz ?"

Do władz, które rządzą dzięki zamachowi stanu? Oczywiście, że mieli. Bo to nie żadna demokratyczna władza, tylko władza obrażonego tłumu, który nawet wyborów wygrać nie umie.

A to do ilu budynków administracji wdarł się tłum antyrosyjski? I w ilu do nich strzelano?

Do władz, które rządzą dzięki zamachowi stanu? Oczywiście, że mieli. Bo to nie żadna demokratyczna władza, tylko władza obrażonego tłumu, który nawet wyborów wygrać nie umie.

zamach stanu jest lepszy od zamachu na prezydenta.Cós trzeba wybrac,

obrazony tlum w swoiej wiekszosci jest..narodem.

Bezczelne typy. Jak w końcu przeciwnicy nacjonałów pokazują, że to wcale nie był zryw całej ukrainy, to teraz źle. Wcześniej pokazali wyborami, ale was jednego z drugim gówno obchodzą wyniki wyborów. No to teraz wychodzą na ulice, bo skoro można atakować rząd demokratyczny, to wybaczcie, ale rząd zyskujący władzę w wyniku zamachu stanu nie ma żadnych praw.

obrazony tlum w swoiej wiekszosci jest..narodem.

Jak jeszcze trochę tłum pokozakuje, to się za niego weźmie większy tłum. Ten, którego jeden z drugim nie bierze pod uwagę, jako obywateli Ukrainy.

Ciekawe, co by jeden z drugim obrońca "prawdziwego Narodu Ukraińskiego" powiedział, jakby u nas środowisko trybunowo-patriotyczne wpadło do Warszawy obalać reżym Tuska. A za granicą by pier**lili: "narodzie polski, jesteśmy z wami!". Czy mulsaty byłby dalej taki mulsaty, i czy by razem opony pod sejmem palił.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.