Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie - niektórzy - proponuję mniej filmów akcji z gatunku zabili go i uciekł.

Jednostki specjalne są świetne jeśli mają za sobą element zaskoczenia. Jeśli nie - powiem tak, w Czeczeni też jakiś fan gier wideo wprowadził do walk w miastach elitarne jednostki specjalne (rosyjskie). Skończyło się to ich masakrą...

Komentarz chyba zbędny ?

Amerykanie planują dostarczać gaz do Europy (stara zasada: na wojnach Ameryka zarabia i wychodzi z kryzysu)

I ponieważ naszego łupkowego nie pozwolą nam wydobywać (byłby siłą rzeczy dużo tańszy o amerykańskiego). To zostawiam bez komentarza.

Ale ciekawi mnie czy ktoś z naszych krzykaczy już myśli nad tym żeby wykorzystać polskie rurociągi, porty i zarobić chociaż na przesyle tego gazu.

Rzebyśmy pierwszy raz na jakiejś zadymie zarobili, a nie tylko dawali 4literek...

Acz obawiam się, że za dużo wymagam :(

"- Można powiedzieć z całą pewnością, że [na Majdanie - red.] przegrała - i to z kretesem - Polska - uważa dr Jerzy Kozakiewicz, były ambasador RP w Kijowie. W rozmowie z portalem kresy.pl, historyk zauważa, że polityka władz RP opiera się na "polskiej rusofobii" i błędnym przekonaniu, że Ukraina jest naturalnym sojusznikiem przeciwko Moskwie. - Niestety, jest to koncepcja politycznych idiotów i takie też skutki zazwyczaj przynosi - czytamy."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nasza polityka jest jak nasza tu dyskusja , jest prorosyjska albo antyrosyjska.

A naszym celem powinno być uniezaleznienie się od moskwy i dbanie o to aby imperialne zapędy jej realizowały się z dala od nas.

Stąd też nie jest dobrze dla Polski jeśli Ukraina wpadłaby w rece moskalów w całości ale nie jest tez dobrze jeśli będzie w Nato czy Ue.

Rosji nie pokonamy ale nie możemy też dać się uzaleznić. Najlepiej jest gdy rosja będzie obok tylko tego niestety nie da się zrobić siedząc cicho.

Bo polaków nauczono (wręcz na chama) iż można być albo wolskim z pisu, albo złodziejem z po. Trzeciej drogi nie ma i szlus !!!!

I niestety to się przenosi na każdą dyskusję - jakby tylko były dwa kolory, a wystarczy jeśli ktoś nie jest daltonistą otworzyć oczy.

Naszym celem jeśli mogę nie powinno być uniezależnianie się od iksa, a budowanie silnego państwa - wtedy takie dylematy nie występują. Państwa nie mają przyjaciół państwa mają interesy. Jak to powiedział pewien amerykański prezydent: ekonomia idioto, ekonomia ponad wszystko.....

I na koniec jeden ogólnoplanetarny hegemon - nie ważne kto nim będzie, to niewolnictwo dla reszty planety. Będzie tylko jeden wybrany przez Boga naród... ;P Czym to grozi pokazał b. prymitywnie Adolf Hitler

Bo nasi politycy to gównozjazdy prawie od zawsze. Przekupne mendy i swołocze.

Jak mawiał Piłsudski: "Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to k**wy!"

Bo nasi politycy to gównozjazdy prawie od zawsze. Przekupne mendy i swołocze.

Jak mawiał Piłsudski: "Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to k**wy!"

Piłsudzki mówił: Polska to taka k**wa którą wszyscy pier**lą.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Amen

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Polskich jogurtów nie chcą kupować polscy klienci. Jeśli klienci ich nie kupują, to sklepy również nie zamawiają ich u producenta lub w hurtowni i nie ma polskich jogurtów w sklepach - nawet dla ekscentryków szukających polskich jogurtów. Gdyby klienci w dużej liczbie chcieli kupować polskie jogurty, szybko by się w sklepach pojawiły. To naprawdę żaden spisek.

a ja zawsze myslalem ze to ta bogatsza firma z zachodu przyjezdza do sklepu , proponuje koszystne warunki, moze i jakies prezenty...stawiaja w kazdym rogu budke z coca cola ....no i polskich juz nie trzeba zamawiac :))

Bo polaków nauczono (wręcz na chama) iż można być albo wolskim z pisu, albo złodziejem z po. Trzeciej drogi nie ma i szlus !!!!

Bardzo dobra uwaga, jak i zresztą cały post.

Da się zauważyć, że dzisiaj w mediach są bardzo chętnie pokazywani ludzie o skrajnych poglądach, ponieważ są wyraziści, wywołują emocje.

Ludzie bardziej umiarkowani w poglądach, rozważni, stonowani, są dla mediów bezbarwni i nieatrakcyjni.

Później taki agresywny klimat przenosi się na społeczeństwo. Tu na forum już niektórzy chcą jechać bić się ze specnazem :)

Naszym celem jeśli mogę nie powinno być uniezależnianie się od iksa, a budowanie silnego państwa - wtedy takie dylematy nie występują. Państwa nie mają przyjaciół państwa mają interesy. Jak to powiedział pewien amerykański prezydent: ekonomia idioto, ekonomia ponad wszystko.....

Kolejny strzał w sedno. Tłumacze często w rozmowach ze znajomymi, nie tylko tu na forum. My Polacy nie musimy wiecznie cierpieć za miliony, walczyć o każdego uciśnionego robiąc sobie na dodatek dookoła wrogów. Stonujmy naszą ułańską fantazję, mierzmy siły na zamiary, bądźmy bardziej pragmatyczni, pomyślmy co dobre dla nas w krótszej i dłuższej perspektywie czasu i realizujmy te cele.

Mi sie marzy od dawna aby nasz kraj w koncu poszedl po rozum do glowy i mial przynajmniej 80% zbrojnosc jak Turcja, przespalismy sporo lat wierzac i sniac o bezpieczenstwie ze wschodu- ten lysy choleryk putin mowie wam dopiero sie rozkreca wspomnicie mnie juz niedlugo.......

Mi sie marzy od dawna aby nasz kraj w koncu poszedl po rozum do glowy i mial przynajmniej 80% zbrojnosc jak Turcja, przespalismy sporo lat wierzac i sniac o bezpieczenstwie ze wschodu- ten lysy choleryk putin mowie wam dopiero sie rozkreca wspomnicie mnie juz niedlugo.......

Zacznijmy robić pralki Beko a może zacznijmy produkować cokolwiek co się dobrze sprzedaje i na czym jest godziwy zysk ot choćby jak Francja okręty desantowe dla Rosji.

ja bym do tego pralki nie mieszal ani Francje....

Dla czego by nie sprzedać na wschód z dobrym zyskiem tanio parę milionów pralek które zabiją ich produktywność na śmierć?

Stonujmy naszą ułańską fantazję, mierzmy siły na zamiary, bądźmy bardziej pragmatyczni, pomyślmy co dobre dla nas w krótszej i dłuższej perspektywie czasu i realizujmy te cele.

Prawdziwie przemyślane cele Polska będzie mogła mieć wtedy kiedy Rosja właściwa będzie się kończyła na rzece Don. Jesli Rosja będzie się kończyła na Bugu to cele Polski będą głównie obronne (polityczne, ekonomiczne i wojskowe).

Tak więc mieszanie się w sprawy Ukrainy to nie żadna ułańska fantazja tylko czysty pragmatyzm. Ułańską fantazją jest mówienie ,że jeśli nawet będziemy mieli 1000 km granicy z rosją to będziemy niezależni.

Tak ale po to te unie zeby nie mial.... tylko zeby mial najbogatszy zeby byl jeszcze bogatszy

Po to hameryka mysli o gazie do Europy a nasz zabronila produkowac lupkowy

chwilowy brak działalności w audio.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

"Były generał KGB Oleg Kaługin uważa, że inwazja na Krym może doprowadzić do wojny domowej na Ukrainie, ale nie sądzi, by doszło do konfliktu zbrojnego Rosji z Zachodem. Jego zdaniem prezydent Putin nie może sobie pozwolić na utratę Krymu, bo zostałby usunięty ze stanowiska."

Kacapią rządzi grupa oligarchów z KGB - a kto konkretnie? Od jakich bandytów zależny jest Putin?

Jego zdaniem prezydent Putin nie może sobie pozwolić na utratę Krymu, bo zostałby usunięty ze stanowiska."

Kacapią rządzi grupa oligarchów z KGB - a kto konkretnie? Od jakich bandytów zależny jest Putin?

To ,że Putin walczy o władzę to widac i juz tu o tym pisałem. To jest najgorszy scenariusz bo nie znane jest źródło decyzji i ich motywacja .

Ale ktoś miał moc aby tego człowieka ściągnąc do Moskwy , potem obsadzić na stanowiskach i utrzymać. Gra idzie o tak dużą kasę ,że muszą być jakieś rakcje. Ciekawe sa np. relacje Putina z Miedwiediewem.

Suworow udzielił kiedyś wywiadu w ,którym twierdził ,że w chwili upadku sojuza były trzy siły: KGB, GRU i aparat partyjny (oligarchowie uwłaszczeni na majątku państwowym). I oligarchów i GRU wziął Putin za twarz. Myślę ,że ma wystarczająco dużo wrogów czekających na jego potknięcie.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

http://m.onet.pl/wiadomosci/prasa,kswxv - à propos Turcji.

Żeby budować armię trzeba mieć za co, może być i za pralki.

Później mogło by powstać hasło nasza armia pierze lepiej niż pralki Beko.

Jak sadzicie za co Turcy maja taką silną armię czyż nie za te tanie sprzęty AGD. W sumie dziwne że jeszcze okretami nie interweniowali w sprawie 15% mniejszości tureckiej na Krymie.

Panowie boicie się Rosyjskiego niedźwiedzia - ok. Ja wilkołaków - każdy ma jakąś fobię...

Ale czemu sądzicie iż Ukraiński wilk - obecny (!!!) premier fan bandery, najpoważniejszy kandydat na prezydenta - faszysta, już nie są groźni ???

Hipotetyczna sytuacja: Jacy ludzie rządzą Ukrainą już wiemy, teraz Ukraina wchodzi do UE i kończy jak Polska - tylko gorzej x 2. I sorry ,ale nie wierzę iż ktoś nie rozszarpie świeżego mięska z powodów sentymentalnych. Człowiek nie świnia i w Oświęcimiu byli tacy co zarabiali. Majątek Ukrainy - bezbronnej, zbankrutowanej - na to się rzucą stada hien made in zachód. Ukraińcy oligarchowie przy nich to zaledwie szczeniaczki...

Jak się wtedy zachowają kochani bracia Ukraińcy którzy uświadomią sobie iż Lachy ich perfidnie oszukały, a wierzą iż metodami majdanu da się wszystko. A rządzą nimi banderowcy o faszystowskim zabarwieniu - tej reakcji to ja bym się bał.... Bo obstawiam iż polałaby się polska krew...

A co do armii nasze 40 parę F-16 (nadal przypominam iż nie mamy do nich kodów) przy Rosyjskim lotnictwie to żart.

Brak kodów - to informacja dla specjalistów militarnych (choćby z poprzedniej strony), to ekonomicznie brak możliwości zakupu nieamerykańskiego (czytaj tańszego uzbrojenia). Dwa możliwość praktycznego wyłączenia myśliwca - pod to podchodzi system swój/obcy - np.)

Boję się że teraz damy się po raz 259 wydy.ć i kupimy zbędny nam amerykański złom za xx miliardy złotych.

Bo nikt nie pomyślał iż Polska nie potrzebuje armii ofensywnej, a obronnej i to armii która jest skazana na klęskę przy normalnych bitwach.

Bo przepraszam, ale zarówno Niemcy jak Rosjanie nas rozniosą. Jeśli ktoś natomiast planuje inwazję Słowacji, lub Litwy to - pardon.

Sorry, ale my musimy jasno się nastawić na działania bliższe partyzantce i na wykrwawienie przeciwnika - a nie np. bitwę czołgów.

A to wymaga innego inwestowania w armię, szerokiego zaplecza polaków potrafiących strzelać - obrona cywilna ? gwardia narodowa ? rezerwa ? Jak zwał tak zwał. Dalej patriotyzmu i chęci walki za kraj - obecnie 80% polaków by się rzuciło do ucieczki szybciej niż polskie dowództwo w 1939 roku.

To kto miałby walczyć jak cała ludność by zwiała ??? Zwiałby każdy, sorry, ale umieranie za panów Tuska, Kaczyńskiego, za Lidla i Biedronki ???

Sorry NIE. Obywatel musi się identyfikować z państwem, to musi być jego państwo, niedoskonałe, ale jego. A Obecne.... jaki "kuń" jest każdy widzi.

A od strony ekonomicznej - jak Koledzy piszą, musimy być jedną z aort ekonomicznego systemu zachodu. Zachód bez mrugnięcia okiem odda Polskę nawet Eskimosom, ale jeśli to oddanie będzie oznaczać miliardy euro strat - o wtedy ręce precz od Polski !!!

Sorki za post kobyłę :(

za Lidla i Biedronki ???

A od strony ekonomicznej - jak Koledzy piszą, musimy być jedną z aort ekonomicznego systemu zachodu. Zachód bez mrugnięcia okiem odda Polskę nawet Eskimosom, ale jeśli to oddanie będzie oznaczać miliardy euro strat - o wtedy ręce precz od Polski !!!

Albo rybka, albo akwarium

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

@Less Hi, Hi znowu albo pis, albo po - przykładowo (sorry,ale nie działają mi żadne funkcje na tym forum nie mogę nawet cytować.)

W obecnej formie kapitalizm w Polsce to patologia. Z tym się każdy z nas zgodzi, nie zależnie czy zarabia 1000 zł czy 100 tys. zł na miesiąc.

Tylko to znowu nie oznacza: albo tak jak jest, albo komunizm (czy, inna zaraza).

Mogą być i Lidle i Biedronki (chociaż to akurat jest ekonomiczny debilizm - nawet nie idiotyzm - wpuszczenie obcych handlowców w tej ilości, na tych warunkach), ale może też być polski przemysł i jakieś znośnie warunki pracy dla robotników. To nie ogień i woda, to da się połączyć w taki sposób iż obie strony są zadowolone.

To działa w całej starej europie zachodniej. O państwach skandynawskich już nie napiszę... Czyli można inaczej ? No raczej tak ;P

Także ja się nie dziwię iż taki procent polaków OBECNIE by zwiało. Podobnie nie dziwię się iż Polski chętnie rodzą..... ale w Anglii ;)

(humorystycznie: Polski rząd wydaje 50 miliardów złotych rocznie na poprawę przyrostu naturalnego (fuj co za słowa) ciekawe ile by wyszło na dziecko, gdyby te pieniądze dać bezpośrednio mamom i czy to by wpłynęło na liczbę urodzeń ;P

Gazeta Polska tradycyjnie niezawodna:http://natemat.pl/94623,gazeta-polska-codziennie-na-tropie-kto-w-tvp-wystawil-donatana-do-konkursu-eurowizji-to-prorosyjski-artysta

"I choć na jakiś czas o Donatanie zapomniano, prawicowi dziennikarze znów zwrócili na niego uwagę: bo czy fakt, że jego wybór na reprezentanta Polski na Eurowizji zbiegł się w czasie z rosyjską agresją na Krymie, to przypadek? Niektórzy twierdzą oczywiście, że nie."

Psychiatra potrzebny od zaraz :-)))

Hipotetyczna sytuacja: Jacy ludzie rządzą Ukrainą już wiemy, teraz Ukraina wchodzi do UE i kończy jak Polska - tylko gorzej x 2

A Polska źle skończyła ?

Myslę ,że tę nasza nędzę braliby w ciemno tak jak my francuski kryzys.

Bo nikt nie pomyślał iż Polska nie potrzebuje armii ofensywnej, a obronnej i to armii która jest skazana na klęskę przy normalnych bitwach.

Sorry, ale my musimy jasno się nastawić na działania bliższe partyzantce i na wykrwawienie przeciwnika - a nie np. bitwę czołgów.

Gdzie ty chcesz ich wykrwawiać ? Na równinach polskich chcesz wykrwawić 80 milionowy naród niemiecki czy 140 milionowy rosyjski ?

Polska to stół płaski, prosty i suchy po ,którym mozna jeździć z lewa na prawo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.