Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby za chwilę nie okoazało się, że Andżela powie: "Donek, oddaj mi Wrocław z Jelenią... w zamian za to, Władimir da ci Lwów z terrorystami"

Parker's Mood

Mnie niepokoi poziom patriotyzmu u tych, którzy piszą polska, polacy...

Wy humaniści jeszcze starszej daty szczególnie macie uwrażliwienie na tym punkcie obserwuje to wszędzie to zwracanie uwagi tylko ze nowe pokolenie wychowane na sieci i hamerykanizacji nie zwraca uwagi na te szczegoly wiec niepotrzebna panika po prostu net zmienil nawyki na tzw pismo "slangowe" jak i zachowanie po prostu garniaki sztywność odeszly i trochę inaczej postrzega ta potrzebe dużej litery obecne pokolenie jak i pisanie ę ą, ale to tylko szczegoly o niczym nie decydujące a już na pewno nie o patriotyzmie

chwilowy brak działalności w audio.

Teraz poważnie ,co mówią fachowcy:

"Zdaniem gen. Polki powinna nastąpić reakcja wojsk Ukrainy. - Kiedy nieznane grupy na terenie suwerennego państwa otaczają lotniska, a Ukraina nawet nie próbuje sprawdzić, kto to jest, bo z tak kuriozalną sytuacją mieliśmy do czynienia, to błąd, który nie powinien mieć miejsca - ocenia. - W Kosowie miałem pod sobą kampanią ukraińską, wielokrotnie współdziałałem z Ukraińcami - to dzielni żołnierze, którzy jeśli są dobrze dowodzeni, przedstawiane im są konkretne plany, potrafią reagować. Wojsko jest konstytucyjnie powołane do ochrony integralności terytorialnej i suwerenności i nietykalności granic, dlatego kiedy następuje agresja, kiedy granice są naruszane, jakkolwiek by to zabrzmiało, powinno zostać użyte - stwierdza."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wytłumaczcie mi bo nie rozumiem; jeśli ktoś nas napada to czekamy aż pozajmuje wszystko i wtedy mówimy walcz? czy walczymy od samej granicy i każdemu agresorowi obojętnie czy pasywnemu czy aktywnemu odstrzeliwujemy łeb?

Od razu piszę że żołnierze jednej i drugiej strony są mocno spanikowani tak że ostatni czas na zastraszenie przeciwnika.

jakaś logika w tym jest

Przyjechało wojsko rosyjskie udające samoobronę , szukało zaczepki, bandytów, nacjonalistów a tu nie ma nikogo. NIkt nie atakuje, nikt nie walczy.

Szans Ukraina na utrzymanie krymu nie ma w walce z Rosją to lepiej być totalnie poszkodowanym niż tym co przegrał wojnę .

Patriotyzm to nie sprawa ortografii jak i również tego kto najgłośniej wykrzykuje to słowo.Słowo to jest traktowane instrumentalnie,w celach politycznych.Kto jest a kto nie jest patriotą to się okaże dopiero w chwili próby.

dokładnie, humaniści szczegolowcy bo was poblokuje bo rozwalacie tematy (zaobserwowane)

@antymalkontent: są pewne symbole, dla których kultura wymaga zachowania odpowiedniego szacunku, również w słowie pisanym.

Poza tym idiotycznie wygląda posługiwanie się słowem patriotyzm przez kogoś, kto nie potrafi prawidłowo napisać nazwy swojego kraju.

@antymalkontent: są pewne symbole, dla których kultura wymaga zachowania odpowiedniego szacunku, również w słowie pisanym.

Poza tym idiotycznie wygląda posługiwanie się słowem patriotyzm przez kogoś, kto nie potrafi prawidłowo napisać nazwy swojego kraju.

Prostym ludziom jakoś ten patriotyzm codziennie wychodzi mimo ze mają problemy z ortografią tak ze za bardzo bym się nie czepiał!

Was ist das?

ok już jestem spokojny ;p ale to dyskusja o poważnych sprawach wiec przerywanki ortograficzne najmniej mnie tutaj interesują...

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Wy humaniści jeszcze starszej daty szczególnie macie uwrażliwienie na tym punkcie obserwuje to wszędzie to zwracanie uwagi tylko ze nowe pokolenie wychowane na sieci i hamerykanizacji nie zwraca uwagi na te szczegoly wiec niepotrzebna panika po prostu net zmienil nawyki na tzw pismo "slangowe" jak i zachowanie po prostu garniaki sztywność odeszly i trochę inaczej postrzega ta potrzebe dużej litery obecne pokolenie jak i pisanie ę ą, ale to tylko szczegoly o niczym nie decydujące a już na pewno nie o patriotyzmie

Antymalkontent. Nie jestem humanistą, tylko ścisłowcem, a i mnie trudno się czyta Twoje posty, gdzie rozróżnienia na duże i małe litery, oraz interpunkcji nie uświadczysz :). Pomijam dywagacje nt. patriotyzmu lub jego braku, jako, wg mnie, niepotrzebną. To po prostu się źle czyta :)

Prostym ludziom jakoś ten patriotyzm codziennie wychodzi mimo ze mają problemy z ortografią tak ze za bardzo bym się nie czepiał!

dokładnie - dużo bardziej im wychodzi problemy z patriotyzmem maja wlasnie ci szczegolowcy, prosty wspomoże będzie walczyl będzie chciał dobra dla ogolu ci dokładni 9mozna przypatrzeć się politykom jak się zachowują)

podsumowujac...dwóch niezupełnie lotnych facetów dzieli mieso i welne z owcy której jeszcze nie maja a za to winia zydow i komunistow i niedlugo wezma sie za łby.Jak sie poczyta to co tu sie dzieje to jest pewnosc ze tak samo to wyglada na Ukrainie i nie wyglada to...dobrze.Dla Ukrainy.Tak samo zreszta bedzie wygladało jak w takiej sytuacji znajdzie sie Polska.Znowu bedzie nauczanie ,prawdziwy patryjota ,katolik, prawdziwy polak i takie tam bzdety.

jakaś logika w tym jest

Przyjechało wojsko rosyjskie udające samoobronę , szukało zaczepki, bandytów, nacjonalistów a tu nie ma nikogo. NIkt nie atakuje, nikt nie walczy.

Szans Ukraina na utrzymanie krymu nie ma w walce z Rosją to lepiej być totalnie poszkodowanym niż tym co przegrał wojnę .

To czysta spekulacja atakującego że nie będzie strat, w wypadku strat nagle w kraju odzywają się rodziny zabitych i taki np. Putin idzie w odstawkę bo nikt nie lubi jak się przegrywa życie swoich bliskich.

Tak że wywołanie takich strat jest konieczne żeby cokolwiek zmienić.

Teraz poważnie ,co mówią fachowcy:

"Zdaniem gen. Polki ...W Kosowie miałem pod sobą kampanią ukraińską....którzy jeśli są dobrze dowodzeni, przedstawiane im są konkretne plany, potrafią reagować.

To się nazywa profesjonalny PR Małego Rycerza II-go :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

rostym ludziom jakoś ten patriotyzm codziennie wychodzi mimo ze mają problemy z ortografią tak ze za bardzo bym się nie czepiał!

Prości ludzie, prosty patriotyzm... patriotyzm-idiotyzm dla wszystkich, którzy mieli dwóje w szkole.

Parker's Mood

To się nazywa profesjonalny PR Małego Rycerza II-go :-)

PR PR-em ale mimochodem trochę prawdy powiedział.

Taki lokalny patriotyzm kloci sie z idea wspolnej Europy

Mamy byc Europejczykami z paszportami EU a nie Polakami, lub Slazakami ....lub Warszawiakami z dzielnicy Mokotow ...itd

I uwolnimy Ukrainę od... Ukraińców.

Tak jak w piłkę nożną ? Mierz siły na zamiary. Może za 100 lat jak nie będziemy narzekać tylko zapieprzać.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie chcę takim być w zjednoczonej Europie...

Ja też nie (i pewnie nikt inny), ale innej drogi w budowie potęgi gospodarczej chyba nie ma. Tylko potęgi gospodarcze mogą stawiać warunki.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie przypominam sobie aby NATO czy USA gwarantowały coś Ukrainie.

USAmeryka, Rosja i Wielka Brytania na mocy Memorandum Budapesztańskiego z 1994 roku "Stany Zjednoczone, Rosja i Wielka Brytania zobowiązały się do respektowania suwerenności i integralności terytorialnej Ukrainy oraz powstrzymania się od wszelkich gróźb użycia siły przeciwko jej niepodległości i integralności terytorialnej".

http://pl.wikipedia.org/wiki/Memorandum_Budapeszta%C5%84skie

To czysta spekulacja atakującego że nie będzie strat, w wypadku strat nagle w kraju odzywają się rodziny zabitych i taki np. Putin idzie w odstawkę bo nikt nie lubi jak się przegrywa życie swoich bliskich.

Tak że wywołanie takich strat jest konieczne żeby cokolwiek zmienić.

W rosji straty podczas inwazji nie mają niemal żadnego znaczenia. Rodziny od zawsze sa przyzwyczajone milczeć.

Brak walk to konsekwencja mówienia przez władze Ukrainy,że na Krymie nie ma sił zagrażających rosjanom.

Czyli poczatek taki sam jak w Gruzji ale zachowanie napadniętego inne.

USAmeryka, Rosja i Wielka Brytania na mocy Memorandum Budapesztańskiego z 1994 roku "Stany Zjednoczone, Rosja i Wielka Brytania zobowiązały się do respektowania suwerenności i integralności terytorialnej Ukrainy oraz powstrzymania się od wszelkich gróźb użycia siły przeciwko jej niepodległości i integralności terytorialnej".

no no.....ale w sumie nie jest napisane jak dlugo zobowiazuja sie nie uzywac sily. :)) haha

Wedlug Putina gwarancja juz minela :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.