Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Spór o Krym nie trwa od wczoraj. Zaczęło sie w 1991 roku. W czasach ZSRR miał kto dawać Ukrainie takie prezenty w rodzaju Krymu. W Czasach Rosji nie ma kto tego podarunku odebrać. Wiadomo że Ukraina podnosi larum ale to nieuniknione. Kraj jest niestabilny politycznie. Ruchy nacjonalistyczne z zachodu usiłują w nim rządzić przeciwko prorosyjskiej większości. Co prawda obecnie się trochę opamiętali i mianowali urzędników z lokalnych partii prorosyjskich.

Ale metoda skoków na władzę znana nam doskonale w Polsce ma na Ukrainie wymiar spotęgowany. Kraj jest niestabilny politycznie zwłaszcza w porównaniu z Rosją

Trzeba to własnie teraz powiedzieć po róznych takich sytuacjach jak w Czeczeni, Gruzji, Afganistanie.

Nie potrzebujemy następnych sytuacji destabilizujacych pokój na swiecie.

Tylko kup sobie dwa bilety: jeden do Moskwy drugi do Nowego Yorku. (jeśli chcesz protestować)

Bo obie strony destabilizują świat traktując go jak swoje podwórko.

A już powoli budzi się trzeci zły: Chiny - Ci mają potężne niewyrównane rachunki z Japonią - a Chińczycy nigdy nie zapominają i nie wybaczają - usiądź nad brzegiem rzeki i czekaj aż przypłynie ciało wroga - to ich ;)

Oki miłej niedzieli wszystkim politykom i nie tylko....

Trzeba to własnie teraz powiedzieć po róznych takich sytuacjach jak w Czeczeni, Gruzji, Afganistanie.

Nie potrzebujemy następnych sytuacji destabilizujacych pokój na swiecie.

Właśnie Rosja atakuje posterunki Ukraińskie a Europa czeka na koniec weekendu .

Część nawet mówi że to nie wojna tylko co ?

Czas na wprowadzenie obserwatorów NATO w celu pilnowania Rosjan na Ukrainie był tydzień temu tym działaniem można było odebrać Putinowi przewagę ale już wtedy pokazano że ma wolną rękę teraz on rozdaje karty , szantaż siedzieć Cicho grzeczni chłopcy bo jestem szalony i zdolny do wszystkiego .

jacm

1. Kapitaliści sprzedadzą nam sznur na którym ich powiesimy - Lenin (chyba)

2. Nie będziemy umierać za Gdańsk - Francuzi (chyba)

3. Globalna gospodarka - Ogr (chyba) Ukraina to coś na końcu świata - albo już księzyc, Handel z Rosją (U.E. & USA) to konkretne pieniądze.

i na koniec: Wy zamiatacie tu, my zamiatamy tam, a głupim 7 miliardom przed TV wciśniemy to co zawsze...

Z Bogiem

jacm

1. Kapitaliści sprzedadzą nam sznur na którym ich powiesimy - Lenin (chyba)

2. Nie będziemy umierać za Gdańsk - Francuzi (chyba)

3. Globalna gospodarka - Ogr (chyba) Ukraina to coś na końcu świata - albo już księzyc, Handel z Rosją (U.E. & USA) to konkretne pieniądze.

i na koniec: Wy zamiatacie tu, my zamiatamy tam, a głupim 7 miliardom przed TV wciśniemy to co zawsze...

Z Bogiem

Jak władza idzie na wojnę to tylko po władzę rękami ludu a nie dla ludu .

Tylko powstania ludowe są o wolność i chleb .

Kubri ,

Krym był tatarski a nie rosyjski tylko resztkę Tatarów wysiedlono w czasach stalinowskich i rozproszono po azjatyckim obszarze byłego ZSRR . Rosyjska czystka w stosunku do Tatarów krymskich trwa od XVIII wieku gdy wybuchły wojny rosyjsko - tureckie . Tatarów ( wtedy prawie 95% ludności Krymu ) wygnano za poparcie dla Turcji lub uciekli z powodów represji i biedy ( tracili ziemię na rzecz napływających Rosjan ) . Podobny los spotkał tamtejszych Greków , Ormian , Romów , Bułgarów , Niemców ,Żydów i inne mniejszości . Teraz Krym to Rosja ale dzięki rosyjskiemu kolonializmowi i czystkom etnicznym .

...there is no spoon...

Europa czeka na koniec weekendu

To wszystko przez to ze rosjanie zaczeli wszystko w szabas-pełne zaskoczenie :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Wireless

(Konto usunięte)

To jest powtórka z 38 roku. Scenariusz i przyczyny dokładnie takie same. Po Ukrainie przyjdzie pora na następnych. Pewno znowu dopiero przy Polsce świat się obudzi. Bo na razie to tylko przez sen protestuje.

W Soczi Putin powiedział że nie ma miejsca gdzie by się można spokojnie napić kawy, na drugi dzień stała kawiarnia a w niej Putin pił kawę.

Moze uczmy się od mistrza skuteczności ? On tylko napomknął a co będzie jak zażąda cokolwiek?

Coś mi tu nie pasuje powiedzenie kto ma miekkie serce ten ma twarde cochones no ale może się mylę myslac o naszych elitach politycznych.

Generalnie cokolwiek Putin zrobi jest ugotowany. Akcja z Krymem to początek jego końca.

Zapominasz w jakich formacjach Putin zdobywał doswiadczenie.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

...

Coś mi tu nie pasuje powiedzenie kto ma miekkie serce ten ma twarde cochones no ale może się mylę myslac o naszych elitach politycznych.

Do naszych tzw. "elit" politycznych (cudzysłów jak najbardziej świadomie) pasowałoby powiedzenie przeciwne: twarde serce i miękkie cochones. Ale to zupełnie inna sprawa, mająca wymiar wyłącznie lokalny. W przypadku Ukrainy natomiast sprawa ma wymiar globalny.

Po niej przydzie kolej na Kraje Bałtyckie, no a potem już my....

Zapominasz w jakich formacjach Putin zdobywał doswiadczenie.

To nie ma znaczenia. Rządy zgredka są kwestią czasu i to niedługiego. Właściwsze pytanie kto i co po nim?

To jest powtórka z 38 roku. Scenariusz i przyczyny dokładnie takie same. Po Ukrainie przyjdzie pora na następnych. Pewno znowu dopiero przy Polsce świat się obudzi. Bo na razie to tylko przez sen protestuje.

Co Ty opowiadasz, jakieś niezależne historie :) Jak na razie to Rosja zaspała, a właściwie jak dziecko dostała zabawkę olimpiadę dla odwrócenia uwagi, hehe :) Ruskie zajmowali się przygotowaniami do olimpiady, a reszta zajmowała się przygotowaniami do akcji na Ukrainie. Dopiero po fakcie maładcy zajarzyli jak ich wyruchano olimpiadą, więc chociaż Krym sobie chcą zatrzymać na otarcie łez. Ty byś się nie wkurzył, gdyby Cię wyruchali za bilet do cyrku? A co dopiero ma powiedzieć Putin... :)

Ludzie, uciekajcie! Ruskie idą Polskę oswabadzać! :D :D :D

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Co Ty opowiadasz, jakieś niezależne historie :) Jak na razie to Rosja zaspała, a właściwie jak dziecko dostała zabawkę olimpiadę dla odwrócenia uwagi, hehe :) Ruskie zajmowali się przygotowaniami do olimpiady, a reszta zajmowała się przygotowaniami do akcji na Ukrainie. Dopiero po fakcie maładcy zajarzyli jak ich wyruchano olimpiadą, więc chociaż Krym sobie chcą zatrzymać na otarcie łez. Ty byś się nie wkurzył, gdyby Cię wyruchali za bilet do cyrku? A co dopiero ma powiedzieć Putin... :)

Ludzie, uciekajcie! Ruskie idą Polskę oswabadzać! :D :D :D

Głupoty piszesz niestety.

Rosji nikt nie odwracał uwagi. To Rosja olimpiadą starała się odwrócić uwagę od tego, co się dzieje na Ukrainie. W końcu to nie EU nie podpisała umowy stowarzyszeniowej z Ukrainą, tylko odwrotnie. Protesty rozpoczęły się właśnie od tego posunięcia Janukowycza a Putina nikt nie wyruchał. Krym należy do Ukrainy i ma autonomię, której nic nie zagrażało. A w ogóle to co to za myślenie o zatrzymaniu czegoś nieswojego "na otarcie łez" ? Nie wiem, jaki Ty masz np. wzmacniacz, być może lepszy od mojego (bo w "o mnie" nic nie widać" :) ). Czy w takim przypadku mogę Twojego wzmaka sobie zatrzymać "na otarcie łez" po Ukrainie ?

Głupoty piszesz niestety.

Rosji nikt nie odwracał uwagi. To Rosja olimpiadą starała się odwrócić uwagę od tego, co się dzieje na Ukrainie.

Rosja wykorzystała olimpiadę do obalenia Janukowycza i oddania władzy w ręce europejskich majdanowców? :) Niezła teoria, niezła...

Po wczorajszym wystąpieniu,.. żona pyta czy zdążymy do Niemiec w godzinę.

Spytaj ją ile klamotów zamierza zabrać.

Ciekawe co robi nasza armia . Siedzą i czekają na zbawienie ( czyli jak dawniej Francuzów i Aglików ) czy mobilizują siły wzdłuż granic wschodnich ( w szczególności obwodu kaliningradzkiego )

...there is no spoon...

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Do naszych tzw. "elit" politycznych (cudzysłów jak najbardziej świadomie) pasowałoby powiedzenie przeciwne: twarde serce i miękkie cochones. Ale to zupełnie inna sprawa, mająca wymiar wyłącznie lokalny. W przypadku Ukrainy natomiast sprawa ma wymiar globalny.

Po niej przydzie kolej na Kraje Bałtyckie, no a potem już my....

No co Ty? - My będziemy się tłuc do zatracenia. W końcu jesteśmy Polakami.

A na poważnie - ubiegłego lata, siedząc z sąsiadem Komunistą na działce, rozmawialiśmy o stabilizacji naszego regionu i on powiada - widzisz Krzysiek, ja jestem pierwszy z rodziny, który nie dał się zabić, nie poniósł ran i nie stał się kombatantem. Data urodzenia? - 1944.

Ja na to, że nas/moją rodzinę mordowali do 1956, ale i tak jest nieźle, bo nie mam tak przepierdolonego życia jak choćby moi przodkowie. W pudle siedziałem tylko raz z powodów politycznych i na własne życzenie.

To wszystko jest jednak ulotne. Praktycznie, kto chce mieć spokój, zapewnić dzieciom przyszłość i nie pójść na jakąś j**aną barykadę w wieku 80ciu lat z nogą od taboretu, niech zwiewa stąd do Kanady, Australii, czy Nowej Zelandii.

Ja już tu zostanę, choćby z niezdrowej ciekawości, ale jestem szczęśliwy, że córka i wnuki mieszkają w normalsie.

Sam się obudź :-)

Teraz poza taktyką wojskową ( gdzieś ten swój arsenał Putin musi przestrzelić, wymienić na nowszy, bo ile można przeterminowanego - nielegalnie- sztotu pchać do Afrykiczy Afganistanu?) światem rządzi kapitał. Putin dobrze wie, że nie jest samowystarczalny, tak więc nie narazi się na odcięcie od Świata. Przecież nawet Chińczycy zorientują się i skumają o co chodzi. Podniosą ceny i wymagania i Władimir będzie musiał otrzepać kolanka przez Obamą.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

...

Ja już tu zostanę, choćby z niezdrowej ciekawości, ale jestem szczęśliwy, że córka i wnuki mieszkają w normalsie.

Ja podobnie, już chyba za stary jestem na wyprowadzkę. Córki natomiast (jeszcze w wieku szkolnym) uświadamiam, mam nadzieję skutecznie, co do przyszłości życia w tym kraju. Ale to już offtop ;)

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Sam się obudź :-)

Teraz poza taktyką wojskową ( gdzieś ten swój arsenał Putin musi przestrzelić, wymienić na nowszy, bo ile można przeterminowanego - nielegalnie- sztotu pchać do Afrykiczy Afganistanu?) światem rządzi kapitał. Putin dobrze wie, że nie jest samowystarczalny, tak więc nie narazi się na odcięcie od Świata. Przecież nawet Chińczycy zorientują się i skumają o co chodzi. Podniosą ceny i wymagania i Władimir będzie musiał otrzepać kolanka przez Obamą.

Putin ma surowce, którymi szantażuje cywilizowany świat. I to wg niego, póki co, wystarczy.

91km do granicy

A to może w 4 zdążysz ;)

To Rosja olimpiadą starała się odwrócić uwagę od tego, co się dzieje na Ukrainie.

To znaczy że Rosjanie już 5 lat temu dokładnie wiedzieli, że w lutym 2014 roku będzie dym na Ukrainie? No to mamy wreszcie prawdziwych architektów Majdanu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.