Skocz do zawartości
IGNORED

Dire Straits najlepsze jakościowe wydanie CD/SACD

Azorsky

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam wydania SACD Straitsów, ale teoretycznie wydanie SACD jest tym najlepszym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam tylko jedno z tych wielu najtańszych.Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Z wydań, które posiadam wymienię w kolejności od wg mnie najlepiej zrealizowanego: SHM XRCD2, SACD, XRCD, LPCD45II. Czekam w tej chwili na Platinum SHM, które podobno jest najlepiej zrealizowane z wszystkich powyżej. Jak tylko dojdzie to podzielę się wrażeniami.

Dla zainteresowanych artykuł Pacuły:

Ukryta Zawartość

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Dire Straits Love Over Gold 82 rok wydania na CD jest bardzo cenione za jakość nagrania w rankingach ludzi z branży , fascynatów , testerów i audiofilów znajduje się często w dziesiątce najlepiej zrealizowanych nagrań wszechczasów .

Podzielam Twoje zdanie, zresztą większość płyt Dire Straits, jest zrealizowana bardzo dobrze,

także moim zdaniem cudowne formaty nie wiele wnoszą dobrego ogólnie mówiąc.? Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Dire Straits, to jest jakiś fenomen tego forum... prawie niewiarygodne, że temat ciągle powraca jak bumerang i wydawałoby się, że nie ma innych płyt dobrze nagranych. Pamiętam z czasów winylowych, że miałem pierwsze tłoczenia pierwszych trzech trzech tytułów i wszystkie one bardzo dobrze brzmiały, to samo z pierwszymi CD jak i póżniejszymi remasterami... włącznie z XRCD2. Nie rozumiem idei ciągłego ulepszania dżwięku na płytach Dire Straits; nawet te pierwsze już dobrze brzmiały, a tu kolejny remaster, kolejne wznowienie, kolejna wersja... nic tylko pogratulować wytrwałości w słuchaniu tego samego po raz setny... w nowej, zawsze lepszej jakości.

Parker's Mood

Pierwsza płyta Dire Straits na CD ma zdecydowanie jasne nagranie i dużo góry późniejsze płyty mają już bardziej zrównoważone brzmienie . Także remastery i inne wydani pierwszej płyty mogą być w kręgu poszukiwań ludzi którzy za rozjaśnioną górą nie przepadają .

Understood... Dire Straits 'Brother in Arms' - brzmi bardzo dobrze z wersji XRCD2 20bitK2 made in japan. Być może jest też wydane w K2HD CDMastering, chociaż już zwykła XRCD2 powala jakością. Fajnym pomysłem byłoby mieć system audio, który by był dżwiękowo złożony pod kątem oceny poszczególnych wersji Direjsów. Dałoby się coś takiego zrobić...!?

Parker's Mood

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.