Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  183 członków

Focal Klub
IGNORED

klub miłosników kolumn Focal'a

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszałeś jak Cię wypytywałem brzmienie Twoich zestawów.

Stosunkowo blisko Ciebie sprzedawali Yamahy ściągane z komisu w Niemczech. Szmerana sprawa, pisałem o tym na forum.

Cały czas mam w głowie kolumny Focala, głównie myślę o Mini Utopi bo u mnie jest pokój jednak dużo mniejszy.

Mam nadzieje, że kiedyś się w końcu uda spotkać.

Zabralibyście mnie jadąc z Wawy? I tak autostradą będziecie jechać to po drodze byście mnie mogli zgarnąć.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

xniwax ,

Dziękuje , grasz nadal na Zollerach ?

PS. będe chciał napisać proównanie pomiedzy electrą 905 a zmodyfikowanymi PS 5.1 , twoje porównanie Super :)

A żeby nie było to i ja wkleje fotki :)

post-46071-0-71630400-1461732379_thumb.jpg

post-46071-0-97939800-1461732379_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Miałem możliwość podpiąć integrę H360, ale niestety z Be1038 sobie nie poradziła. Za mało prądu :(.

Ciekawe czy z 948 by sobie poradzil h360 ?

-=SLAYER RUL3Z =-

Ciekawe czy z 948 by sobie poradzil h360 ?

Słuchałem jakiś czas temu w salonie zestaw Hegel zintegrowany (nie pamiętam, jaki model, kosztował trochę ponad 20 kPLN ) z Electrami 1028. Super! Dynamicznie, rozdzielczo, z piękną barwą, wypełnieniem... I bas trzymał wybrzmienia, nic się nie ciągnęło, kopał elegancko. Tak, jak lubię

Właściciel powiedział, że w tym zestawieniu jest extra, ale z mniejszym Heglem było słabiutko, dźwięk siedział w głośnikach i dynamika plaska. Nie słyszałem tego, więc nie mogę zweryfikować, ale z tym większym wszystko pięknie grało. Synergia 100%.

Ktoś sprzedawał używaną integrę Jeffa Rowlanda Concentra 1 - do Jmlabów, Focali - polecam jeśli w dobrym stanie i do max 9-10 kzł.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dirk34 ,

To te z aledrogo czy OLX ? Jak grają

Ja mam ps 5.1 i 906

Dirk34 ,

To te z aledrogo czy OLX ? Jak grają

Ja mam ps 5.1 i 905

Ale poluje na mini utopie

Witam,

Kupiłem po odsłuchu, była aukcja na aledrogo.

Brzmienie ciężko mi porównać bo w życiu nie słyszałem kolumn które moznaby z nimi porównywać.

Są idealne do lampy, tylko moj SET chyba jest troche za słaby.. ale ta barwa.. i nieostra góra

Póki co dynaudio stoją jeden dzień ale różnie są tak ogromne, że wystarczy kilka kawałków i juz wszystko wiemy. Słuchałem narazie tylko z lampami , które preferują focale w ogóle caly zestaw był pod nie konfigurowany.

Dynaudio maja dużo lepszą przestrzeń, rysowanie instrumentów jest super dokładne a rozmar poszczególnych pięknie wyważony, wokale bardzo realistyczne niemal obecne. Mezzo pokazują instrumenty większe i nie tak precyzyjnie rozmieszczone.

Focale grają oczywiście jaśniejszym i bardziej otwartym dźwiękiem ale wcale nie ma więcej szczegółów dzięki temu. Po obcowaniu z focalami i wczorajszym odsluchu karmy 3.2 dynie jednak wydają mi się nieco anemiczne i zbyt pastelowe ale da się to poprawic elektroniką bo wiem jak grały z krellem fbi i arc cd8. Mezzo mają bezapelacyjnie większy wykop, dynamikę i bas jest swobodniejszy w 50m2

Jedne i drugie bardzo dobre nie wiem, które zostaną.

Podlacze jutro emittera i zobaczymy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.