Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

O! Wiem! Rosjanie już mają swojego iPhone'a!

Wystarczy jedno spojrzenie na telefon, aby uzyskać pożądaną informację - tak reklamowany jest najnowszy cud techniki z Rosji. To YotaPhone! Brzmi znajomo, bo to rosyjska odpowiedż na smartfona. Z dumą pokazał go światu Władimir Putin. Szczęśliwym pierwszym posiadaczem Yotaphone'a został prezydent Chin - Xi Jiping.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

To całkiem sprytny pomysł, był prezentowany już jakiś czas temu i wysoko oceniony przez media branżowe. Ale obstawiam, że nie ma tam żadnych rosyjskich części.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Ciekawe, co widać na tym zdjęciu. Tommiashi pewnie ogląda RT, niech napisze.

Widziałem je na Wiocha.pl. Już wrzucili. Wszystko jak na dłoni, nawet ze znacząco powiększonym myśliwcem, i jak ta rakieta w postaci kreseczki z niego wylatuje. Sylwetka samolotu wyglądała trochę na Su-24, ale nie jestem znawcą w końcu.

To całkiem sprytny pomysł, był prezentowany już jakiś czas temu i wysoko oceniony przez media branżowe. Ale obstawiam, że nie ma tam żadnych rosyjskich części.

Dlatego się ucieszyłem. Bo części są pewnie chińskie a i obudowa możliwe, że też.

Zamiast mu w prezencie ruskich pierogów i barszczu ukraińskiego dostarczyć, to wymyśla Władimir jakieś cuda tiochniki i Jotafony przywozi! Po co to Xi Jipingowi?

Standardowo i tradycyjnie wykonali wszystko według własnych najnowocześniejszych i najinteligentniejszych technologii. W audio też są świetni - taki jeden ruski Amerykanin zasłynął i zaskoczył swego czasu świat BATem.

Parker's Mood

Nie mogę znaleźć, same tłuste dupska i wyszukiwanie raz na minutę :-(.

Zamiast mu w prezencie ruskich pierogów i barszczu ukraińskiego dostarczyć, to wymyśla Władimir jakieś cuda tiochniki i Jotafony przywozi! Po co to Xi Jipingowi?

Na pierwszy rzut oka głupie. Ale jak sie zastanowić, to nie do końca.

Mamy próbę zbliżenia rosyjsko-chińskiego i oczywistym jest, że obydwie strony walczą o lepszą pozycję. Rosja ma surowce i co poza tym? Putin chce pokazać, że jeżeli chodzi o technologię Rosja jest równorzędnym partnerem. Problem w tym, że poza technologiami militarnymi nie jest i Chińczycy dobrze o tym wiedzą i nie dadzą się nabrać na takie sztuczki.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Włodzimierz chyba zaczyna wierzyć w te wszystkie propagandowe pierdoły które tu zamieszcza.

(...)

Nic ci sie nie pomyliło czasem? O który konkretnie wpis ci chodzi?

(...)

Na początku było o Su-25 ale matoł który wygenerował ten pomysł nie znał się na sprzęcie. Ale to nic, ruscy szli w zaparte i udowadniali, że zestrzelenie takie jest możliwe, a za nimi Tommiashi i ktoś tam jeszcze. Ponieważ było to ewidentnie głupie pojawiły się jakieś brednie o zachodnim (chyba hiszpańskim) specjaliście który był świadkiem niecnych działań Ukrainy. Ta głupota również była kolportowana przez Rosjan a za nimi przez naszych putinowców.

(...)

Niektóre typy rakiet powietrze - powietrze, którymi dysponują siły powietrzne Rosji, a i zapewne Ukrainy mogą razić skutecznie cel na pułapie wyższym do 10 km od pułapu nosiciela. Czyli teoretycznie jest możliwe zestzrelenie nawet w wykonaniu Su-25.

(...)

Teraz pojawia się kolejny idiotyzm który również będzie kolportowany i broniony przez wiadomo kogo.

Szwedzi publikuja taki oto dowód na pobyt rosyjskiego okrętu podwodnego na ich wodach:

z16971048Q,Zdjecie-z-sonaru-przedstawiajace-wedlug-szwedzkiej.jpg

I nikt go nie neguje. Skoro mieli pewność to czemu nie obrzucili go bombami głebinowymi, aby zmusic do wynurzenia lub zniszczyć?

Ale to jest bardzo ciekawe. Miedzy innymi dlatego, że zdjęć nie robią jakieś "satelity", tylko konkretne. Więc aby uwiarygodnić te informacje, należy podać który konkretnie satelita należący do którego państwa/organizacji/firmy wykonał dane zdjęcie i oczywiście precyzyjnie kiedy. Bo to też wspaniały zbieg okoliczności: ze względów technicznych zdjęcia satelitarne są właśnie zdjęciami, a nie ciągłym strumieniem video. I tu mamy akurat zdjęcie zrobione w momencie, kiedy rakieta została wystrzelona i podobno widać jak leci, i skąd dokąd. Niezwykłe szczęście. Na marginesie: czy Holendrzy już mają szczątki rakiety, która strąciła samolot? Bo ja wiem, i Czester wie, i nawet Foma z Władymiryczem wiedzą, że rakieta ziemia-ziemia i powietrze-powietrze to bardzo różne rakiety. A po eksplozji rakiety ze wraku zostaje kupa rakietowego śmiecia.

Ale cieszy mnie jedno: jak widać niniejszym zrezygnowano z teorii (też chętnie popularyzowanej), że samolot strącił w ramach bicia życiowego rekordu samolot Su-25 za pomocą działka. Bo dużo dziurek było...

A ty zdaje sie nie wiesz, co znaczy być moderatorem, skoro ciągle obrażasz innych uczestników dyskusji. Do tego uprawiasz w niej trolling. Co widać po poniższych wpisach:

Sankcje a Kuwejt? Sprzedawali Rosji ropę?

I Rosja przestała kupować. No to klops.

Tak radosna twórczość powoduje podejrzenia, ze moderator

(...) to chyba po wielu głębszych , nie podejrzewam o troling , albo gadkę kiedy nie ma się coś konkretnego do powiedzenia .

Ja też ma takie podejrzenia odkąd ujawniłeś dane wrażliwe moje i nie tylko podczas dyskusji w tym wątku. W tym przypadku - do tych wielu głębszych. Bo gdybyś wrzucił na widok publiczny tylko moje, to miałbym pewność, że jest to wredne zwalczanie osoby o innych poglądach.

Edytowane przez Włodzimierz

Szczęśliwym pierwszym posiadaczem Yotaphone'a został prezydent Chin - Xi Jiping.

Chyba nie będzie na tyle głupi aby go używać! :) Przecież po 1 dobie KGB by wiedziało o tym biednym Chińczyku WSZYSTKO! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

14 listopada 2014, 22:39

Rosja tworzy własną Wikipedię. Obywatel ma mieć tylko "sprawdzone" informacje

Rosja tworzy własną Wikipedię. Obywatel ma mieć tylko

Foto: Kremlin.ru / Flickr (cc by sa 2.0)/Wikipedia Kreml ma pomysł na kolejny wielki projekt cywilizacyjny

Pogłębione i sprawdzone informacje - tylko takie mają się znaleźć w przyszłości w alternatywnej Wikipedii, której "tworzenie już się rozpoczęło" - podaje agencja Reutera, powołując się na oświadczenie prezydenckiej biblioteki na Kremlu.>>>I bardzo dobrze wreszcie, znowu wynalazcą zarówki bedzie łomonosow.

<br />I nikt go nie neguje. Skoro mieli pewność to czemu nie obrzucili go bombami głebinowymi, aby zmusic do wynurzenia lub zniszczyć?<br />
bo generalnie takiej dziury w piasku nie oplaca sie obrzucac bombami.

(...)

bo generalnie takiej dziury w piasku nie oplaca sie obrzucac bombami.

Rozumiem, że dla iżyniera elektronika wszysto co żółte jest pisakiem. A może tę dziurę zrobili sami Szwedzi, przeszukując dno bosakami?

pewnie by tak było gdyby mieli dziury w glowie takie jak ty.

Jak nie masz dziur w głowie, to może wodogłowie masz?

Nie mogę znaleźć, same tłuste dupska i wyszukiwanie raz na minutę :-(.

Tu masz wstawione ze źródłem :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Eh....... - nie jest tak źle jak przypuszczałem. :)

Biorąc pod uwagę komentarze "sobotnie" internautów, czyli ludzi którzy rzeczywiście piszą komentarze a nie firmy z branży PR co to pracują od Poniedziałku do piątku, to większość ma jednak podobne zdanie do mojego i jeszcze kilku kolegów z forum.

Ukryta Zawartość

Fajnie że są jeszcze osoby których do końca nie da się zmanipulować :)

To mnie napawa optymizmem..........

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Sylwetka samolotu wyglądała trochę na Su-24, ale nie jestem znawcą w końcu.

Chyba miałeś na myśli Su - 25 , ale na zdjęciu jest typowa sylwetka MiG 29 , lub Su - 27 .

<br />Fajnie że są jeszcze osoby których do końca nie da się zmanipulować :)<br />
a mozesz to zdanie skonkretyzowac oprocz chwalenia sie.

Ukryta Zawartość

Nie wiem, co optymistycznego jest w bzdurach (w większości), które tam czytam w komentarzach.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Eh....... - nie jest tak źle jak przypuszczałem. :)

Biorąc pod uwagę komentarze "sobotnie" internautów, czyli ludzi którzy rzeczywiście piszą komentarze a nie firmy z branży PR co to pracują od Poniedziałku do piątku, to większość ma jednak podobne zdanie do mojego i jeszcze kilku kolegów z forum.

Ukryta Zawartość

Obama po wyborach do Senatu ma go...no do powiedzenia (doslownie). Tyle moze na ile mu pozwola przed jego odejsciem.

Nasz premier to ma jaja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (polityczne oczywiscie).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Cena ropy Brent osiągnęła najniższy poziom od jesieni 2010 roku i w czwartek kosztowała 74,21 dol. za baryłkę.

Ceny zaczęły spadać, gdy pojawiły się nieoficjalne informacje o tym, że kraje OPEC raczej nie podejmą decyzji o ograniczeniu produkcji. Tendencja spadkowa cen ropy utrzymuje się od pięciu miesięcy. Obecnie cena surowca spadła do najniższego poziomu od 2010 roku ze względu na rosnące wydobycie m.in. w USA, Libii i Iraku przy jednoczesnym spadku popytu."

Boże, ależ ci imperialiści są okrutni!

Jestem Europejczykiem.

czy putinek przegoniony ze szczytu a któremu nie pomogły nawet okrety wojenne nasłane na Australie skutecznie oniesmielił nasze kochane mordki rosyjskie?? Ciekawe jak mordki zareaguja na koniecznosc otwarcia korytarza na krym przez ukraine.Czy mordki zrozumieja zasadnosc i koniecznosc takiego korytarzyka tak jak to kiedys oceniały mordki niemieckie w przypadku korytarzyka do gdanska??

Edytowane przez muls

No proszę, jakie ożywienie wśród mordek jankeskichm ukraińskich i żydowskich. Mają myślenie w dalszym ciagu zdominowane przez głos ameryki. Do tego zawsze muszą podporządkowywać sie jakiemus wielkiemu bratu - teraz USA. Zero samodzielnego myslenia. USA to wielki swiatowy dobrodziej, krynica mądrosci i nieomylności. Kochany przez wszystkich... Wielki przjaciel Polski i Polaków. Poczekajcie jeszcze torochę, a zobaczycie jak Polska wyjdzie na takiej ślepej miłości.

Teraz można udawać, że planowana na terenie Polski instalacja tarczy antyrakietowej jest w jej interesie. Można udawać, że admonidstracja USA nie wywiera na Polsk nacisków w kwestiach żydowskich albo, iż w tej części Europy Polska znaczy wiecej niz Ukraina. Mozna też ciagle łudzic się, że Polska jest dla USA patnerem. To wsystko sę stracone złudzenia.

I wasz napastliwy wobec innch ton tego nie zmieni.

Tymczasem Obama po uporzadkowniu wszystkich spraw w Afryce Północnej, Na Bliskim Wschodzie oraz wprowadzeniu demokracji, wolności i pokoju na Ukrainie rusza na pdbój Azji.

"Barack Obama potwierdził strategiczny zwrot Ameryki. Zapowiedział, że gospodarcze, militarne i dyplomatyczne wysiłki USA skierują się w ostatnich dwóch latach jego prezydentury na Azję i Pacyfik. Przestrzegł - choć nie bezpośrednio - Chiny przed zaognianiem sporów. Nie zapomniał też o Rosji, której politykę ocenił jako "zagrożenie dla świata".

Ukryta Zawartość

Drżyj Azjo znowu nadchodzi ludożerca.

Ukryta Zawartość

Fajne wpisy komentujących ten tekst :)

Ukryta Zawartość

Ciekawe, ze polskie media sa bardziej przestraszone niz australijskie. Putin sie zblamowal nie dlatego, ze kilka okretow wyslal ale dlatego, ze okrety te to zabytki z okresu ZSRR. Dalej podkresla sie, ze obecna Rosja to mizerny cien dawnego ZSRR i choc jej arsenal nuklearny jest pokazny to bez znaczenia bo praktycznie nie do uzycia. Putin sie zblamowal bo pokazal, ze nie ma czym przypier... i w ten sposob dal sie osmieszyc.

Co do Ukrainy to jej granice wytyczala wladza bolszewicka w owych czasach zdominowana przez Zydow wiec republika dostala czysto rosyjskie ziemie (poludniowy-wschod) badz rosyjskie zdobyte na Turcji. Kazdy rosyjski przywodca reprezentujacy rosyjska racje stanu musi dazyc do zmiany tych granic nie tylko dlatego, ze sa rosyjskie czy noworosyjskie i zamieszkale w wiekszosci przez Rosjan ale ze wzgledu na ich strategiczne dla Rosji znaczenie.

Szczescie Ukraincow, ze Putin to tylko watazka a nie rosyjski patriota bo gdyby byl patriota to w dwie dekady zrobilby Rosje na tyle silna gospodarczo i militarnie, ze zajaby wszystkie ziemie ktore uwaza za rosyjskie i nikt by slowa nie pisnal.

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

<br />wladza bolszewicka w owych czasach zdominowana przez Zydow wiec republika dostal<br />
taak to jest cenna informacja.Zydzi daja rosji rosyjskie ziemie.A wedlug jakiego..kalendarza i co na to israel?

Głąb nigdy tego nie zrozumie.

ale przeciwnie doskonale.Głab głąba zawsze. Edytowane przez muls

(...)

ale przeciwnie doskonale.Głab głęba zawsze.

Uważaj na kwasy 245888.jpeg. I naucz się w końcu po Polsku.

Edytowane przez Włodzimierz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.