Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jurij - na Twoim miejscu, plującego na macochę, która Cię przygarnęła i przytuliła, a wciąż pod niebiosa wychwalającego mateczkę Rassiję, która w dupsko kopnęła - o jakiejkolwiek moralności bym nawet nie wspominał.

A, gdy już pierzesz onuce - to nie 'ich', a 'je'.

Masz takie ode mnie cadeau na Święta.

Wraz z moralnością Kalego.

Ciekawe czy UK wyjdzie z UE w sytuacji tego śmiertelnego zagrożenia ze strony bandyty Putina i przy takim wysokim poziome solidarności. Oraz po ile będzie amerykański gaz dla solidarnych.

Co ty p***lisz Jurij??? A sowieci a teraz putiniści nie stosują moralności Kalego?

Poza tym po raz kolejny stosujesz te swoje propagandowe sztuczki sprowadzania do skrajności po to, żeby ośmieszyć problem. Piszę ci po raz sto pięćdziesiąty - to już jest rozszyfrowane i nie działa.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

A sowieci a teraz putiniści nie stosują moralności Kalego?

Czy chcesz powiedzieć, że pomiędzy Mordorem i Wolnym Światem brak jest różnic? :O

Jurij - na Twoim miejscu, plującego na macochę, która Cię przygarnęła i przytuliła, a wciąż pod niebiosa wychwalającego mateczkę Rassiję, która w dupsko kopnęła - o jakiejkolwiek moralności bym nawet nie wspominał.

Drogi Jacku, ja na nic nie pluję i nic nie wychwalam - po prostu Amicus Plato, sed magis amica veritas. Demonizacja na pustym miejscu Rosji nie wróży niczego dobrego tak dla macochy jak i dla mateczki.

Co do kopania w dupę. Wybór zrobiłem z własnej nieprzymuszonej woli. Lecz przyznam, że wyboru tego coraz bardziej żałuję. Niestety.

Na temat przytulenia. Nie otrzymałem od Polski nic, żadnej pomocy materialnej czy innej. Wszystko osiągnąłem sam we współdziałaniu z kilkoma przyjaciółmi Polakami. Od co najmniej ćwierćwiecza niezmiennie znajduję się w górnej części dochodowej i płacę wysokie podatki. Kilka projektów, w których aktywnie uczestniczyłem i uczestniczę znacząco wpłynęły na rozwój określonej dziedziny w Polsce. Z rezultatów tych projektów korzystają miliony Polaków. Nikomu niczego nie byłem i nie jestem winny.

Masz takie ode mnie cadeau na Święta.

Merci bolszoje.

Czy chcesz powiedzieć, że pomiędzy Mordorem i Wolnym Światem brak jest różnic? :O

To chyba ty chcesz powiedzieć. Ja chcę powiedzieć to, co powiedziałem - płaczesz jaki to Zachód niedobry a matuszka Rossija stosuje wszelkie możliwe chwyty imperialistów którymi tak się brzydzi. I to jest właśnie moralność Kalego.

Poza tym chcę cię zachęcić, żebyś nie robił z siebie idioty.

Jestem Europejczykiem.

Ani łacinnika.

Moja profesorka w liceum, gdy jej się warkocz rozpiął i bez mała dotknął podłogi - wszyscyśmy się zakochali natychmiast!

Gość

(Konto usunięte)

Poza tym chcę cię zachęcić, żebyś nie robił z siebie idioty.

Dziękuję za zachętę, ale jeżeli nie rozumiesz nawet wpisów idioty to co się stanie jak nie będę robił? ;)

Ja rozumiem twoje wpisy doskonale, tylko problem w tym, że dla mnie jako Polaka są one świadectwem kompletnego niezrozumienia sytuacji.

Tłumaczę ci od dawna zdaniami krótkimi i długimi, prostymi i złożonymi kilka podstawowych kwestii.

Polskie społeczeństwo po czterdziestu latach pozostawania pod przymusową opieką dyktatury którą była niewątpliwie ZSRR podziękowało i wybrało inną opcję, czyli przynależność do Unii Europejskiej i NATO. Rosja nie chce tego zrozumieć, pogodzić się z tym i zaakceptować.

Tych kilka prostych spraw tłumaczę ci w kółko, ale ty tego kompletnie nie łapiesz, co widać po zdziwieniu, że jak to, nie kochamy pięknej Rosji i wolimy takie Niemcy czy USA? To być nie może, to musi być jakiś podstęp. przekupstwo albo głupota Polaków.

Nie rozumiesz, a raczej nie chcesz rozumieć tego, co dla większości społeczeństwa jest proste i oczywiste i wcale nie wynika to z jakiejś mitycznej rusofobii.

Próbowaliśmy przez czterdzieści lat i nie wyszło, teraz chcemy spróbować czegoś innego a ty jesteś jak handlarz który klienta rozczarowanego kiepskim towarem łapie za rękaw i ciągnie na siłę z powrotem.

Jeżeli ileś razy powtarza się "Dziękuję" i to nie skutkuje, to w końcu trzeba powiedzieć "odp... się". Grzecznie ale stanowczo.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

nie kochamy pięknej Rosji i wolimy takie Niemcy czy USA?

Z tą ciągle przywoływaną miłością to jakiś uraz z dzieciństwa? Dorosły niezakompleksiony człowiek rozumie, że pomiędzy państwami nie liczą się uczucia a liczą się tylko interesy. Minimalnie kumaty rozumie też, że każde państwo musi realizować interesy własne a nie interesy państwa obcego. Interesy pojedynczego państwa często zbieżnie są z interesami zbiorowości, do którego należy ale też często nie są. Mądra polityka międzynarodowa polega na ciągłym balansowaniu tych różnych interesów a nie na bezmyślnym wykonywaniu rozkazów przywódców "bandy" wbrew interesom własnym.

Bezwzględna walka z Rosją jest interesem USA, nie Europy i nie Polski. Byciem na przodzie antyrosyjskich działań można zdobyć łaskę herszta pytanie tylko czy ta łaska zbilansuje się z ponoszonymi i przyszłymi kosztami.

Wraz z moralnością Kalego.

Jurko zlitujże się nad sobą?

Ruski propagandysta czyni Polakom wyrzuty w zakresie moralności???! Polakom, którzy rosyjską moralność znają od wieków przez trzy zabory i czterdziestoparoletnią okupację?

Powtórzę ci jeszcze raz - Ty nie jesteś śmieszny w propagandzie jaką tutaj uprawiasz, jesteś zwyczajnie, po rusku, bezczelny!

Jakie znów wyrzuty - stwierdzam fakty.

Ty Jurko nie "stwierdzasz" faktów. Ty jedynie konfabulujesz i tworzysz fakty nieobiektywne. Mające tyle wspólnego z obiektywnymi, co rosyjska gazeta "Prawda" z obiektywna prawdą.

A prawda historyczna jest taka, że NIGDY rządzący Rosją nie powiedzieli prawdy. Ani własnemu Narodowi, ani tym bardziej Światu. I to jest prawda historycznie potwierdzona, a nie Twoja proputinowska propaganda.

Gość

(Konto usunięte)

A prawda historyczna jest taka, że NIGDY rządzący Rosją nie powiedzieli prawdy. Ani własnemu Narodowi, ani tym bardziej Światu.

To jest jedna z "prawd" Twojej antyrosyjskiej propagandy.

Jak na niemłodego już faceta zadziwiający jest ten Twój naiwny i wybiórczy młodzieńczy maksymalizm. :)

To jest jedna z "prawd" Twojej antyrosyjskiej propagandy.

Przypisywanie mnie antyrosyjskości jest jedynie Twoją propagandowa erystyką Jurij. I ma tyle wspólnego z rzeczywistością i prawdą o mnie, co cała Twoja agitka prowadzona na tym Forum :-)

Ja Jurij jestem antyputinowski, antysowiecki, antyfaszystowski i antykościelny. I nigdy tego nie ukrywałem. Odwrotnie jak Ty, ukrywający swoje prawdziwe pobudki jakie kierują Toba w uczestnictwie w tej zakładce.

Cały czas z uporem czysto ruskim, traktujesz mnie i uczestników tego wątku jako durnych, pozbawionych umiejętności samodzielnego myślenia i oceny rzeczywistości, niedouczonych polaczków. Czynisz to z prawdziwie wielkoruską oczywistością :-)))

Gość

(Konto usunięte)

Odwrotnie jak Ty, ukrywający swoje prawdziwe pobudki jakie kierują Toba w uczestnictwie w tej zakładce.

Nic ja nie ukrywam a cały czas powtarzam to samo - w polityce antyrosyjskiej Polska moim zdaniem realizuje nie swoje interesy. Oraz to, że nad Polakami "wisi" przeszłość, która nie pozwala im trzeźwo myśleć. Plus to, że polityka międzynarodowa Polski zawsze była kiepskawa a obecnie jest tragiczna.

Rosja to nie Irak czy Libia, które można było stosunkowo łatwo roz..lić pod wymyślonymi "demokratycznymi" pretekstami. Jeszcze raz powtórzę - chce dożyc spokojnie ile mi tam jeszcze pozostało. I nie jest to żadne "rosyjskie straszenie" - jest to przewidywanie rezultatów obecnej bezsensownej eskalacji napięcia prowadzonej przez USA i satelitów partnerów.

Demonizacja/brak rozumienia drugiej strony i brak balansowania interesów nawet w czymś tam sprzecznych zawsze kończy się wojną. W Rosji wojny nikt nie chce. Bycia junior partnerem USA - też.

czysto ruskim

A nuż jestem rosyjskim Żydem - odważysz się napisać coś o wspólnych cechach żydowskich? Uprzejmie proszę o zaprzestanie uogólniających rasistowskich odzywek - wielokrotnie wskazywane Tobą cechy negatywne ma większość narodów, w tym naród polski.

Jak w życiu - oni, czyli Rosjanie, co innego mówią, co innego myślą i co innego robią. Nic się nie zmieniniło od wieków - zawsze ta sama chujnia!

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)

co innego mówią, co innego myślą i co innego robią

Czy są jakieś postępy z poszukiwaniami broni masowego rażenia w zniszczonym przez Amerykanów i partnerów Iraku?

Nie, skądże - u was tylko konfiety i pokojowe nastawienie.

Trzeba się też zastanowić, jakby wyglądał świat, gdyby szeryfem była Rosja? Albo Polska? Wyobrażmy sobie...???

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)

Zobaczymy jak będzie wyglądał świat - krótkie czasy panowania jedynego światowego szeryfa się kończą, czy chce on tego czy nie.

Każdy monopol jest zły.

Nic ja nie ukrywam a cały czas powtarzam to samo - w polityce antyrosyjskiej Polska moim zdaniem realizuje nie swoje interesy.

Dokładnie taka propagande każą Wam/Tobie w internecie propagować.

Oraz to, że nad Polakami "wisi" przeszłość, która nie pozwala im trzeźwo myśleć. Plus to, że polityka międzynarodowa Polski zawsze była kiepskawa a obecnie jest tragiczna

Tu pełna zgoda.

Nad Polakami wisi przeszłość nierozerwalnie związana z Rosją carską, Rosja radziecka i Rosją putinowska jako agresorami i okupantami Polski. O obecnej "polityce zagranicznej" swołoczy dzierżącej obecnie władzę, piszę otwarcie w wątkach tej polityce poświęconych.

Natomiast Ty o agresji, przewrotności, perfidii rządów Putina nie piszesz nic. Czyżbyś nie stwierdził ich istnienia? Pomroczność jasna Jurij??? :-)

Rosja to nie Irak czy Libia, które można było stosunkowo łatwo roz..lić pod wymyślonymi "demokratycznymi" pretekstami.

NATO to nie Ukraina, gdzie można łatwo zająć któryś kraj lub jego część, pod perfidnym pretekstem "obrony mniejszości rosyjskiej" Jurij. Znów traktujesz mnie i innych jak niedorozwiniętych umysłowo???

Demonizacja/brak rozumienia drugiej strony i brak balansowania interesów nawet w czymś tam sprzecznych zawsze kończy się wojną.

Interesy po rosyjsku, to jedynie gospodarcze uzależnienie strony w ten "interes" wciągniętej. Innych interesów Rosja zachodowi nie proponuje!

W Rosji wojny nikt nie chce. Bycia junior partnerem USA - też.

Powiedz to Narodom kaukaskim, Gruzinom, Tatarom krymskim, Ukrainie, Afgańczykom i wybranym krajom arabskim. Powiedz to otwarcie wciąż prowokowanym i straszonym krajom bałtyckim.

A nuż jestem rosyjskim Żydem - odważysz się napisać coś o wspólnych cechach żydowskich? Uprzejmie proszę o zaprzestanie uogólniających rasistowskich odzywek -

A od kiedy to nazwanie Rosjan ruskimi jest rasistowskie???! Nie ma dla mnie żadnego znaczenia jesteś rosyjskim Żydem, Czeczenem, Gruzinem, czy przedstawicielem dowolnej nacji zamieszkującej ten olbrzymi wielonarodowościowy kraj.

Dala mnie jesteś wyłącznie zakłamanym proputinowskim propagandystą, który w przypadku braku argumentów i wobec historycznej prawdy o Rosji, stajesz się agresywnym i bezczelnym !

Tylko tyle.

Gość

(Konto usunięte)

Dokładnie taka propagande każą Wam/Tobie w internecie propagować.

Jeżeli masz dowody na owe kazanie - je opublikuj. Jeżeli nie - to ZAPRZESTAŃ TE SWOJE KŁAMLIWE OSKARŻENIA. Nie wszystko z czym się nie zgadzasz jest propagandą - nie jesteś BOGIEM, wiele rzeczy nie znasz i nie rozumiesz. Jak każdy z nas. Mania wielkości nie jest dobrą cechą inteligentnego człowieka.

I jeszcze raz - ja jestem JA a nie MY/WY.

Ty o agresji, przewrotności, perfidii rządów Putina nie piszesz nic.

Wszyscy pozostali o tym w kółko piszą - nie lubię być częścią tłumu. Dlaczego nic nie piszesz o agresji, przewrotności, perfidii rządów w USA i UK?

Dala mnie jesteś wyłącznie zakłamanym proputinowskim propagandystą

Ty to destylat prawdy:

Nad Polakami wisi przeszłość nierozerwalnie związana z Rosją carską, Rosja radziecka i Rosją putinowska jako agresorami i okupantami Polski.

Kiedy to putinowska Rosja okupowała Polskę? Wybiegasz w przyszłość? :)

Powtarzasz wciąż te same "prawdy" nie rozumiejąc kompletnie na czym polega geopolityka. Zresztą jak zdecydowana większość Polaków i polskiej klasy politycznej. Geopolityka to nie jest wymysł propagandy rosyjskiej a myśli politycznej anglosaskiej (i nie tylko).

I jeszcze raz - ja jestem JA a nie MY/WY

Skoro tak twierdzisz to Ok. Ale nie żądasz abym w to wierzył? :-)

Wszyscy pozostali o tym w kółko piszą - nie lubię być częścią tłumu.

A ha :-)

Ty to destylat prawdy:

Bo z tą prawda polityczną jest tak jak z żoną - każdy ma własną. Natomiast kiedy Ty w moim kraju stręczysz mi swa własną, to wybacz ale szacunku do niej ode mnie nie wymagaj. A do siebie nawet nie próbuj :-)

Powtarzasz wciąż te same "prawdy" nie rozumiejąc kompletnie na czym polega geopolityka.

To może wyjaśnisz mi, co tak wybitny znawca geopolityki robi w Polsce, zamiast służyć ogromna wiedza i doświadczeniem swemu Narodowi i umiłowanemu przywódcy, batiuszce Putinowi obecnemu Carowi Wszechrosji???

Tak bardzo umiłowałeś moich rodaków i moja Ojczyznę, że postanowiłeś wciąż upominać nas jak wielki błąd popełniamy nie kochając Rosji z jej doskonałym ustrojem politycznym, wolnością demokratyczna i moralnością władzy, a szczególnie najdoskonalszego z jej przywódców Włodymira Włodymirowicza Putina?

Z miłości do Polski i Polaków za główne zadanie na naszym maluczkim forum, w nic nie znaczącej zakładce pozamerytorycznej, poświęcasz swój czas aby z serca płynącej potrzeby uświadomić nas, jak bardzo mylimy się i jak wielki popełniliśmy błąd łącząc swa przyszłość z NATO i cywilizacja zachodnią?

Sam nie mogę zrozumieć czemu nic a nic nie jestem ci za to poświęcenie wdzięczny a w szczerość Twych intencji za cholerę nie wierzę??? :-)))

Ale personalnie Ciebie lubię Jurku i tak jak już zaznaczałem - "róbmy swoje" :-))

Kiedy to putinowska Rosja okupowała Polskę? Wybiegasz w przyszłość? :)

Wybiegam w przyszłość, aby NIGDY do tego nie doszło Jurij!!! Ukraina dała mi absolutny mandat do takiego wybiegania w przyszłość!

Zrobić go prezydentem dożywotnim i już.

jest dożywotnim, spokojnie.

Dorosły niezakompleksiony człowiek rozumie, że pomiędzy państwami nie liczą się uczucia a liczą się tylko interesy. Minimalnie kumaty rozumie też, że każde państwo musi realizować interesy własne a nie interesy państwa obcego.

bardzo słusznie - dlatego podziękowaliśmy ZSRR, po 44 długich, straconych latach.

Byciem na przodzie antyrosyjskich działań można zdobyć łaskę herszta pytanie tylko czy ta łaska zbilansuje się z ponoszonymi i przyszłymi kosztami.

po raz kolejny wzruszasz mnie swoją troskę o Polskę... nie martw się, razem z nami ponad 20 innych państw wywaliło rosyjskich dyplomatów, więc nie jesteśmy tacy osamotnieni "na przodzie" jak piszesz.

Edytowane przez rasputin
  • Redaktorzy

Jura, ja oczywiście podziwiam twoją lojalność dla ościennego państwa (chociaż w sumie lojalność wobec państwa, którego zdaje się jesteś obywatelem, też byłaby mile widziana), jednak dlaczego uważasz, że musisz łykać każdy kawałek propagandy z Kremla? To musi być jakaś twoja słodka tajemnica. Rozmawiałem z wieloma Rosjanami, znam nieźle język, ale wszyscy moi rozmówcy wykazywali w sprawach politycznych typową rosyjską autoironię i dystans. Wyrobiły to w was lata spędzone w coraz bardziej murszejącym przodującym ustroju. Dlaczego jesteś nietypowy, Jurik?

Gość

(Konto usunięte)

Ty już przecież wiesz że przeprosiny będą potrzebne.

Ja wiem, że nie będzie żadnych przeprosin (chyba, że opozycja w UK wykorzysta te kłamstwa do obalenia rządu). Zaciągną śledztwo aż wszyscy o tym zapomną.

Solidarność Europy i innych krajów zachodnich może boleć.

Mam nadzieję, ze ta "solidarność" zaboli kiedyś uczciwych Polaków tak samo jak ich bolała "solidarność" z ZSRR.

Jura, ja oczywiście podziwiam twoją lojalność dla ościennego państwa (chociaż w sumie lojalność wobec państwa, którego zdaje się jesteś obywatelem, też byłaby mile widziana), jednak dlaczego uważasz, że musisz łykać każdy kawałek propagandy z Kremla? To musi być jakaś twoja słodka tajemnica. Rozmawiałem z wieloma Rosjanami, znam nieźle język, ale wszyscy moi rozmówcy wykazywali w sprawach politycznych typową rosyjską autoironię i dystans. Wyrobiły to w was lata spędzone w coraz bardziej murszejącym przodującym ustroju. Dlaczego jesteś nietypowy, Jurik?

Bo Jurij siedzi sobie w Polsce i problemy z demokracją w Rosji kompletnie go nie dotyczą. Dle niego Rosja to piękna idea, dla Rosjan to rzeczywistość. Jest niczym zachodni intelektualista wielbiący Stalina w latach trzydziestych. Na odległość, bo w łagrze nie przeżyłby kilku miesięcy.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Bo Jurij siedzi sobie w Polsce i problemy z demokracją w Rosji kompletnie go nie dotyczą. Dle niego Rosja to piękna idea, dla Rosjan to rzeczywistość. Jest niczym zachodni intelektualista wielbiący Stalina w latach trzydziestych. Na odległość, bo w łagrze nie przeżyłby kilku miesięcy.

To jeszcze nie świadczyłoby o nim bardzo źle. O rozumie, owszem, niezbyt, ale o człowieku jako takim jeszcze nie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.