Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No w końcu ktoś się odważył i nazwał rzeczy po imieniu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szkoda że nikt z PSLu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

No tak,skoro Moskwa tak mówi to tak musi być!

To te jabłka były przepakowywane z Zachodu?

Ciekawe,że ta prymitywna propaganda rosyjska robi taką karierę u nas.

A co myślą ci zwykli Rosjanie co u nas kupują?

Rosjanie wreszcie będą mogli upajać się swoją,ekologiczną cebulą i ogórami kiszonymi.Bo samogon to chyba mieli zawsze swój?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ty wiesz ze twoj pracodawca stosuje dyktature ktora pogrąża i ogranicza zwyklych rosyjskich obywateli ktorzy zyja nizszym poziomem zycia jak my za komuny.... a mimo to prawie nic nie produkuja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

Smakosz chińszczyzny.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gadanie, że Rosja nie przejmuje sie embargo to bajki dla gawiedzi ogłupionej oficjalną propagandą. Fajne było sprawozdanie z posiedzenia rosyjskich działaczy piłkarskich z których wiekszość to miliarderzy i kolesie Putina.

Nie słychać było pobrzękiwania szabelką tylko obawy o wartość własnych firm w wypadku objęcia ich sankcjami.

Jestem Europejczykiem.

No tak,skoro Moskwa tak mówi to tak musi być!

To te jabłka były przepakowywane z Zachodu?

Ciekawe,że ta prymitywna propaganda rosyjska robi taką karierę u nas.

A co myślą ci zwykli Rosjanie co u nas kupują?

Rosjanie wreszcie będą mogli upajać się swoją,ekologiczną cebulą i ogórami kiszonymi.Bo samogon to chyba mieli zawsze swój?

Bo chyba w całej Europie jesteśmy najbardziej walnięci. Poczynając od "gdzie dwóch Polaków, tam trzy różne zdania" po... resztę.

Unia Europejska będzie przydzielać rekompensaty dla rolników którzy ucierpią na sankcjach wprowadzonych przez Moskwę :)

Czyli reasumując wszyscy będziemy dopłacać kasę do tych jabłek które miały być wysłane do Rosji!

Bardziej dennej polityki być nie może !!

Bardziej dennej polityki być nie może !!

Oczywiście, że może!

Bardziej denne byłoby dawanie d... Putinowi jak chcieliby co poniektórzy.

Jestem Europejczykiem.

Bardziej denne byłoby dawanie d... Putinowi jak chcieliby co poniektórzy.

Czym wg Ciebie jest dawanie d...Putinowi?

I jaka jest różnica miedzy dawaniem ciała Putinowi a dawaniem żydomasonerii?

W dobie globalizacji, Ja różnicy nie widzę.

Edytowane przez Tommiashi

Czym wg Ciebie jest dawanie d...Putinowi?

I jaka jest różnica miedzy dawaniem ciała Putinowi a dawaniem żydomasonerii?

W dobie globalizacji, Ja różnicy nie widzę.

No tak, Widzę, że Kolega ma ogląd rzeczywistości przeszczepiony z anarchistycznych gazetek dla zbuntowanych gówniarzy.

Oczywiście wolno, ale u nas, u demokraty Putina już nie. To jedna z różnic które według ciebie nie istnieją.

Jestem Europejczykiem.

No tak, Widzę, że Kolega ma ogląd rzeczywistości przeszczepiony z anarchistycznych gazetek dla zbuntowanych gówniarzy.

Oczywiście wolno, ale u nas, u demokraty Putina już nie. To jedna z różnic które według ciebie nie istnieją.

Proszę mnie nie obrażać.

Nie mam kilkunastu lat.

Moj punkt widzenia rzeczywistości jest zgoła odmienny od Twojego , lecz ja niestety nie mam takich możliwości poznawczych jak Ty Jaro.

Widzisz pierwsza różnica między nami to taka że ja nie mam telewizora Ty jako bogacz którego stać na kiełbasę za 40/60 zł kg pewnie telewizor masz .

Reszta to tylko konsekwencje przekazu płynącego z TV ....ot taka różnica między nami.

Sam fakt posiadania czy nie posiadania telewizora nie ma znaczenia.W necie jest taka sama kaszana.Trzeba posiadać mózg i używać go.A z tym jest nie najlepiej.

W necie jest taka sama kaszana.

Oj, gorsza, to nawet nie kaszana....

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie przypuszczałem nigdy,że po tym co wydarzyło się w Polsce w ostatnich kilkudziesięciu latach znajdzie się ktoś kto będzie optował poważnie za Rosją jako alternatywą dla współpracy z Europą Zach.To nawet nie jest śmieszne!To jest groźne jeśli nie jest jakąś aberracją umysłową.W związku z sytuacją na Ukrainie odwołuję się do inwokacji z powieści Hemingway'a "Komu bije dzwon".

Ale kto w obecnych czasach czyta książki?

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Nie przypuszczałem nigdy,że po tym co wydarzyło się w Polsce w ostatnich kilkudziesięciu latach znajdzie się ktoś kto będzie optował poważnie za Rosją jako alternatywą dla współpracy z Europą Zach.To nawet nie jest śmieszne!To jest groźne jeśli nie jest jakąś aberracją umysłową.

Nikt nie optuje za Rosją jako alternatywą dla współpracy w Europie .

Wątek dotyczy tylko i wyłącznie tego czy Rosjanie chcą czy nie chcą modelu demokracji który zaproponował zachód np.Ukrainie.

Jak widać nie chcą!!! I Chwała im za to Wybrali inny moim zdaniem bardziej sensowny model rozwoju gospodarczego, społecznego i kulturowego , uwzględnia on całe spektrum uwarunkowań w którym obecnie znajduje się świat czy można im się dziwić ?

Tylko głupi może się dziwić, mądry zadaje pytania i szuka alternatywnych rozwiązań !

Edytowane przez Tommiashi

Putinowska Rosja jako "bardziej sensowny model demokracji"?Ani tu sensu ani demokracji.Czemu nie model północnokoreański?To też alternatywa!

Putinowska Rosja jako "bardziej sensowny model demokracji"?Ani tu sensu ani demokracji.Czemu nie model północnokoreański?To też alternatywa!

Chwalisz się ze czytasz dużo książek ale czy ze zrozumieniem?

Gdzie napisałem o "bardziej sensownym modelu demokracji"?

Napisałem o tym że Rosjanie nie chcą na siłę wprowadzonego zachodniego modelu demokracji który zawsze kończy się syfem, biedą , kolesiostwem , i innymi patologiami które toczą tak zwane " nowe demokratyczne kraje". Po sztucznym wprowadzeniu "demokracji" dochodzi do natychmiastowego demontażu gospodarczego i politycznego, a Państwo które dotknie ta tragedia staje się powoli trzecioplanowym krajem w strukturach europejskich. Społeczeństwo jest coraz biedniejsze, a przynajmniej jego większa część ledwo wiąże koniec z końcem. Natomiast obcy kapitał zwiększa zyski i wyprowadza z kraju coraz większe pieniądze kosztem tegoż społeczeństwa. Kosztami obarcza się również gospodarstwa domowe, oświatę i kulturę, opiekę zdrowotną itp.Powoli takie państwo staje się niewolnikiem korporacji i międzynarodowego kapitału. Większość ogłupiałego przez massmedia społeczeństwa nie zdaje sobie z tego sprawy lub nie dopuszczamy tej myśli do siebie.

A orężem w rękach obcego kapitału pozostaje niezmiennie mała manipulacja jak tylko ktoś mądry wspomni o o tym, że również spółki czy firmy z obcym kapitałem powinny zapłacić za doprowadzenie do obecnego stanu rzeczy grożą przeniesieniem kapitału za granicę.

Skąd ja to znam przecież to Polska mój kochany demokratyczny kraj nad Wisłą.....................

Demokracja to sciema....

Liczy się uczciwość wolny rynek praworzadnosc inwestycja w zdolne jednostki i odrzucanie kolesiarstwa zlodziejstwa itp patologii ktorymi Polska przesiakla całkowicie. ...

Ani w rosji ani w Polsce nie ma czegos takiego wiec i tu i tu bieda patologia. ... chociaz w Polsce troche lepiej jak w Rosji pod tym względem wiec i poziom zycia trochę lepszy przeciętnego obywatela.

Czytalem ostatnio badania hamerykanskich naukowcow na temat dobrobytu i z tad te wnioski... dobrobyt nie zależy od ustroju moze byc nawet w dyktaturze pod warunkiem ze beda spelnioje wyzsze warunki dlatego w Korei dalo sie a w niektorych demokracjach nie dalo sie....

a ja sadze ze gonimy rosje i to w podskokach

Przecież pisze ze lepiej u nas jak w Rosji. ... a przy obecnym sposobie zarządzania rosja jeszcze bardziej ich przescigniemy.... chyba ze kolejnego degenerata wybierzemy do wladzy.... ale chyba nikt pokroju Leppera nam na razie nie zagraza....

a ja sadze ze gonimy rosje i to w podskokach

Mentalnie to już ich dogoniłeś, na szczęście mało kto tęskni za tym kierunkiem.

W tej chwili Rosja to dyktatura która już się nawet nie maskuje.

Obecna sytuacja przypomina Niemcy po obaleniu Republiki Weimarskiej.

Putin też zaprowadził porządek i też ma poparcie ogłupionego zmasowaną propagandą narodu.

Niemcy przegrali I wojnę i przeszli okres chaosu i biedy za co winą obarczali młodą i słabą demokrację oraz obce mocarstwa.

Społeczeństwo czuło się oszukane i upokorzone i z entuzjazmem powitało wodza który pozwolił na odreagowanie wszystkich niepowodzeń.

Oczywiście nie twierdzę, że Putin to drugi Hitler, ale wykorzystuje on wszystkie socjotechniczne mechanizmy którymi posługiwał się Hitler a i sytuacja psychologicznie jest bardzo podobna.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Raczej nie. Świat zmienił się zdecydowanie, sytuacja zewnętrzna jest inna. Najmniej zmieniła się ludzka mentalność i dlatego Putin może wykorzystywać stare i sprawdzone chwyty socjotechniczne.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

tyle ze ma do dyspozycji nowsze technologie i doswiadczenie poprzednikow

No Rosja jest rzeczywiście poważnym zagrozeniem obecnie dla swiata, tym bardziej ze dyktatura tak się nasila a coraz większe angażowanie sie w wojne i sankcje będzie powodowalo ze propaganda i dyktatura może się przerodzić w system totalitarny na wzor tego jaki stworzyl stalin...

Pozniej dojdzie wspolpraca (dobrowolna a jak nie to silowa z roznymi biednymi krajami w tym arabskimi) i Putin może wywolac wojne ZACHODU z systemem poprzedniej epoki, należy pamietac ze tak ludzie sa na poziomie rozwoju lat od powojennego do lat `80 a im dalej w glab za rosja tym ta granica jest wyzsza najdalej mamy poziom średniowiecza, tacy nie znaja nawet dobrobytu wiec na wojne ich latwo wyslac... można skopiować mechanizmy hitlera...

A na operacje jakie się robilo w iraku afganizstanie w rosji nie można sobie pozwolić, trzeba znaleźć inna metoda to usuniecie niebezpieczeństwa... i to jak najszybciej bo sprawa robi się niebezpieczna, jak pol roku temu było przyzwoicie to teraz już można zaobserwować ze dyktatura rosyjska powoli wkracza na niebezpieczne rejony...

Amerykance maja problem i placza sie im ichnie doktryny. Z jednej strony chcieliby aby Rosja byla przeciwwaga dla Chin i aby sie nawzajem wykonczyli do czego potrzebna jest silna Rosja bo Chiny rosna w sile z dnia na dzien a z drugiej strony chcieliby rozszerzac swa strefe wplywow kosztem Rosji. Do tego dochodza indywidualne interesy gospodarcze roznych ichnich bonzow.

pozdrawiam,

Amerykance maja problem i placza sie im ichnie doktryny. Z jednej strony chcieliby aby Rosja byla przeciwwaga dla Chin i aby sie nawzajem wykonczyli do czego potrzebna jest silna Rosja bo Chiny rosna w sile z dnia na dzien a z drugiej strony chcieliby rozszerzac swa strefe wplywow kosztem Rosji.

Amerykanom nie plączą się doktryny a problem ma cały świat.

Problemem jest to, że Rosja sama nie wie, czego chce. Putinowska elita pluje na Zachod ale swoje dzieci wysyła na europejskie czy amerykańskie uczelnie, zażera się francuską żywnością i kupuje mieszkania w Londynie.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.