Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem u siebie, słuchałem, a dwa Raptory jeszcze nawet w ogródku pomieszkują... :-)

Sly - tylko nie rób sobie foty z zabitym dinozaurem bo Cię amerykańscy internauci rozszarpią :-)

Ależ skąd. Jako animalsowaty nie mogę propagować zabijania zwierzaków, choć z drugiej strony taki Raptor byłby śmiertelnym wrogiem zwierzaków, które kocham, i tym samym z sympatii do psów, kotów, koni itd musiałbym stanąć po ich stronie eliminując agresora... :-)

Ależ skąd. Jako animalsowaty nie mogę propagować zabijania zwierzaków, choć z drugiej strony taki Raptor byłby śmiertelnym wrogiem zwierzaków, które kocham, i tym samym z sympatii do psów, kotów, koni itd musiałbym stanąć po ich stronie eliminując agresora... :-)

z taką fotą na fejsie znalazłbyś się w doborowym towarzystwie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba w starciu tytanów 18-go trup słał się gęsto, bo nikt nie pisze.

A może nikt nie ma powodów do pisania, bo z jednej strony koleżeństwo nie wpadło w zachwyt nad najlepszym systemem, a z drugiej nadzwyczajna konstrukcja Amplifona nie okazała się lepsza od wykonanej w bardziej partyzancki sposób?

To jest ten bezapelacyjny zwycięzca potyczki czy go nie ma?

Jeden sławny tytan trafił już do ogłoszenia o sprzedaży, więc bić się o niego, czy nie zabiegać?

Masz na myśli Amplifona? Bo jeśli tak to ogłoszenie jest już nieaktualne. Za to tak jako ciekawostkę, to kolumny WLM są 2 pary na sprzedaż, co aż dziwi w przypadku konstrukcji, które występują na naszym rynku bardzo rzadko. Co jeszcze dziwniejsze to jedne z nich to chyba wysoki model WLM i wisi w ogłoszeniu już ponad rok, a chętnych brak. Nie znaczy to jednak, że kolumny są złe. Ale pokazuje to, że rynek wtórny rządzi się swoimi prawami i na podstawie ewentualnych ofert na dany sprzęt nie można wyciągać pochopnych wniosków, że coś jest bardzo dobre czy może jednak kiepskie.

Chyba w starciu tytanów 18-go trup słał się gęsto, bo nikt nie pisze.

A może nikt nie ma powodów do pisania, bo z jednej strony koleżeństwo nie wpadło w zachwyt nad najlepszym systemem, a z drugiej nadzwyczajna konstrukcja Amplifona nie okazała się lepsza od wykonanej w bardziej partyzancki sposób?

Co taki wytrawny audiofil jak Ty może wiedzieć o monoblokach Pana Waldka(dla mnie po prostu Waldek)

Jest to konstrukcja wybitna pod względem brzmienia-wygląd to nie wszystko.

Spotkanie doszło do skutku i teraz będę zapraszał obu konstruktorow do siebie na dywanik.

Dziekuję wszystkim za przybycie tzn. artuku,squad,cytrus,niutek,bonaventura,bubusia,wojtek 76.

O dżwięku nie będę się jako gospodarz wypowiadał........jak chcą to niech to zrobią inni...........tylko szczerze i na temat.

A może lepiej nic nie pisać.................sam już nie wiem.

W trakcie odsłuchu trwały intensywne dyskusje.

Przed odsłuchami tego rodzaju,należy się zastanowić-czy warto?

Piszcie jak chcecie i co chcecie-ja wiem swoje jak zawsze zresztą.

pozdrawiam

Oczywiscie. Przedewszystkim trzeba sluchac, tego nic nie zastapi:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Forumowe opinie i recenzje mozna wlozyc miedzy bajki.

Sylwek szkoda, ze nie chcesz MPW u siebie posluchac.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Spotkanie doszło do skutku ...

Dziekuję wszystkim za przybycie tzn. artuku,squad,cytrus,niutek,bonaventura,bubusia,wojtek 76.

Dzięki Piotrek za informację. Miło mi jest niezmiernie...

Poza tym każdy lubi jednak nieco inny dźwięk.

Tu nic nie ma do rzeczy samo lubienie..........to ma grać jak trza -to podstawa.

Dlaczego jestem tu tak nielubiany np?.............bo piszę zawsze prawdę.

Od dziś nikomu na tegorocznym AS pierwszy nie powiem dzień dobry,lub cześć)

No wlasnie Macieju, czemu Cie nie bylo?

Piotr, ja również dziękuję ... super spotkanie, fantastyczna Ekipa, bardzo ciekawe doświadczenia. Teraz zapraszamy do Krakowa ... oczywiście z Twoją GMką :) pozdrawiam

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Również thx, potwierdzam, ekipa super, co do dzwieku, w obu przypadkach swietny, troche inny, wymagajacy zapewne innych sprzetow towarzyszacych, glownie kolumn, jedna z charakterystycznych cech, ktora pozostala w mojej glowie to wokale z MPW, chyba nie mozna lepiej, po prostu total reference

pozdrawiam rowniez

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Czyli co, tyle się psioczy na prasę, że nie pisze szczerze, a tutaj również brak odwagi i animuszu, żeby napisać co się rzeczywiście słyszało. Z wypowiedzi aż bije, że zadowolenie (a czasem i pewność) gdzieś uleciały. Tak liczne grono osób i nikt nie chce się narazić, chyba w imię jakiejś samoistnie powstałej solidarności. Byłaby szkoda.

Amplifon-b dynamiczny, precyzyjny, przestrzen bardziej do przodu, z innymi kolumnami mogloby byc inaczej

MPW- bardzo naturalny, rowniez precyzyjny, ale z tymi kolumnami bardziej grajacy do tylu, no i ten wokal

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Maciek przeciez termin byl znany od 2 miesiecy:)

WLM ja i SA nie jestesmy obiektywni bo mamy MPW, Artuku ma Amplifona to tez niie. Moze ktoras z neutralnych osob sie wypowie, zeby nie bylo.

Spotkanie bylo bardzo fajne, tytany sie starly w Warszawie, jezeli trzeba bedzie to i w Krakowie sie zetra:)

Amplifon-b dynamiczny, precyzyjny, przestrzen bardziej do przodu, z innymi kolumnami mogloby byc inaczej

MPW- bardzo naturalny, rowniez precyzyjny, ale z tymi kolumnami bardziej grajacy do tylu, no i ten wokal

Bubi a jak cenowo te dwa lampowce są wycenione ?

Nie ma sie co doszukiwac spiskow, obydwie konstrukcje wybitne, po prostu inny charakter

i co racja to racja, najlepiej byc i widziec, tzn slyszecco do cen, podobnie, nie wnikajac w szczegol 30 tysiakow lub w okolicach

W tym systemie jako dla osoby nie do konca bezstronnej Mpw pod kazdym wzgledem duzo lepiej, zwlaszcza gora i bas oraz czystosc i przestrzen, swoboda, rozmach. Moze w Krakowie role sie odwroca. To kiedy spotkanie?

Wojtek76, ale smaczku tej całej Waszej zabawie dodaje to, że podobno jest to najlepszy system na planecie, a już na pewno w Polsce. Ciekawi mnie też to, czy realizm prezentacji zabijał, czy następowało wirtualne przenoszenie się na miejsce muzycznych wydarzeń, czy bas grzmiał, a wysokie głaskały.

Nie mówcie tylko, że było zwyczajnie.

A może będzie jak zawsze, że gospodarz miły, poczęstunek smaczny, atmosfera przyjemna. Tym razem można oczekiwać, że takie stwierdzenia nie są nikomu (z czytających) do szczęścia potrzebne.

Ja też nie zostałem zaproszony, dlatego chętnie poczytam...

Zestaw Piotra ... to czysta SYNERGIA ... wszystko doskonale spasowane i efekt znakomity. Mam wrażenie, że za te przepiękne wokale i średnicę odpowiedzialna jest bardziej fantastyczna "Zofia" 300B niż GM70.

Piotr, podziękowani jeszcze dla Twojej „Małżowinki” za fantastycznego kurczaka.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

co do cen k magnepan, to obydwa w okolicy 30 t.

co do nieludzkich doznan k WLM, to wokal z MPW, reszta po prostu referencyjna, z MPW lepiej wpasowanym, ale Amplifon tez mial swoje plusy, pomimo chyba nie najlepszego wpasowania, super dynamika, zgadzam sie z k. artuku, koncepcja 300setki jako sterujacej GM 70 to mistrzostwo swiata, wokalne mistrzostwo swiata, i tyle

W tym systemie jako dla osoby nie do konca bezstronnej Mpw pod kazdym wzgledem duzo lepiej, zwlaszcza gora i bas oraz czystosc i przestrzen, swoboda, rozmach. Moze w Krakowie role sie odwroca. To kiedy spotkanie?

Wojas ... za chwilę jadę do Cybanta oddać GMkę to ustalę pryncypia :) ... po wakacjach, myślę, że we wrześniu można zmontować jakiegoś Tytana 2.

Jak świat światem wiadomo, że gra cały system pieczołowicie dobierany niekiedy przez lata ... wczorajsze spotkanie było tego "nausznym" przykładem.

Wojtek76, ale smaczku tej całej Waszej zabawie dodaje to, że podobno jest to najlepszy system na planecie, a już na pewno w Polsce. Ciekawi mnie też to, czy realizm prezentacji zabijał, czy następowało wirtualne przenoszenie się na miejsce muzycznych wydarzeń, czy bas grzmiał, a wysokie głaskały.

Nie mówcie tylko, że było zwyczajnie.

A może będzie jak zawsze, że gospodarz miły, poczęstunek smaczny, atmosfera przyjemna. Tym razem można oczekiwać, że takie stwierdzenia nie są nikomu (z czytających) do szczęścia potrzebne.

Ja też nie zostałem zaproszony, dlatego chętnie poczytam...

To nastepnym razem sie wpraszaj;) Piotrek bardzo goscinny jest.

Trudno, zeby do kazdego forumowicza indywidualne zaproszenie wysylac:)

Moze Krakow?

Najlepiej samemu sluchac.

Wojas ... za chwilę jadę do Cybanta oddać GMkę to ustalę pryncypia :) ... po wakacjach, myślę, że we wrześniu można zmontować jakiegoś Tytana 2.

Jak świat światem wiadomo, że gra cały system pieczołowicie dobierany niekiedy przez lata ... wczorajsze spotkanie było tego "nausznym" przykładem.

Dokladnie. Napisz pozniej jak QB8 Ci sie wpasowala.

Zestaw Piotra ... to czysta SYNERGIA ... wszystko doskonale spasowane i efekt znakomity. Mam wrażenie, że za te przepiękne wokale i średnicę odpowiedzialna jest bardziej fantastyczna "Zofia" 300B niż GM70.

Piotr, podziękowani jeszcze dla Twojej „Małżowinki” za fantastycznego kurczaka.

Masz racje Arturze, sophia ladnie gra, Waldek nieprzypadkowo uzywa w swoich koncowkach 300b, co jeszcze ciekawsze nie wplywaja one negatywnie na ilosc basu.

A powiedzcie jeszcze czy były rockowe łojenia, co było najostrzejszą muzą?

Wiekszosc muzy to byl ciezki rock, byli Zeppelinie i kilka wysmienitych kapel ktorych ja jeszcze nie znam, ale napewno nadrobie te zaleglosc, byla tez klasyka i troche jazzu.

Grand Funk Railroad, UFO, Lynyrd Skynyrd, Thin Lizzy, SRV i cos tam chyba jeszcze

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.