Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie zagra to zawsze mozna i tak zgonic na kolumny, zrodlo lub kable;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Wydajność prądowa transformatorów głośnikowych, impedancja wyjściowa pomylona z wejściową... czy to nie za dużo jak na wybitnego "znafcę" wzmacniaczy lampowych ?

No to należy się tylko cieszyć że telefony dzwonią :) będą zamówienia na najlepsze monobloki świata tańsze od Amplifona

Nie wiem czy najlepsze ale skoro sie tutaj pisalo, ze SET42 jest w pierwszej 3 na swiecie to wyglada na to, ze w najgoreszym przypadku zepchnely Ampiego na 4 pozycje;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Nie ściemniajmy, pewnie dlatego, że sprzęt DIY z przyjętego założenia nie mógł mierzyć się jakością ze sprzętem firmowym.

Ja i tak uważam, że dobry firmowy nie da szans żadnemu DIY.

Ja i tak uważam, że dobry firmowy nie da szans żadnemu DIY.

Zdziwił byś się, w firmach na taśmie przy monotonnej często pracy siedzą kucharze,sprzętaczki,e.t.c. którzy elektroniki nie musza rozumieć ni w ząb

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jak nie zagra to zawsze mozna i tak zgonic na kolumny, zrodlo lub kable;)

Wojciechu ... "zapomniał wół jak cielęciem był" ... a co się stało z Twoimi MPW u mnie jak podłączyliśmy je do kabli MIT'a i do gorzej "zesparowanego" z MPW mojego pre Manleya niż Twój Lamm ... była na Twoich monoskach wielka ŻENADA ... a wiesz, że moje kolumny grają bardzo przestrzennie i dopiero MPW z Lamm'em i AQ K2 dopiero pokazały co potrafią ...

Jeżeli chodzi o temat kosztów … że MPW jest tańszy niż Ampi SET42 … Panie i Panowie to kolejny mit … MPW to „drukarka atramentowa” a Ampi „drukarka laserowa”. Jak porównasz koszty zakupy MPW z pre + odpowiednie bardzo drogie lampy + kable, do Ampli + lampy tzw. „miedziane wypasy” + kable … to co Ci wyjdzie … przestań zaklinać rzeczywistość … MPW jest wtedy droższe !

Nie masz pojęcia jak potrafi zagrać "golas" Amplifon …ja wiem jak gra Twój „golas” … skończ to napinanie się … od strony 47 nic nie robisz tylko bijesz pianę (oczywiście nie tylko Ty bijesz pianę, inni też).

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

To dotyczy dużych, masowych producentów i wtedy masz rację.

Weź takie Audio Tekne - rodzinną manufakturę. Według ubiegłorocznej zapowiedzi ma być także w tym roku w listopadzie. Posłuchaj i zmierz się z tym. Możesz liczyć na moje "powodzenia".

Moim skromnym zdaniem to należy sprawdzić urządzenie w 3-4 systemach aby wyrobić sobie zdanie na jego temat. Rozmawiałem z kilkoma właścicielami GMki Amplifona oraz słuchałem jej u siebie i jest to wybitna integra za bardzo atrakcyjną cenę. Jednemu pasuje charakter 300B inny szuka neutralności i lepszej kontroli na basie, jeszcze inny bezawaryjnego i profesjonalnie wykonanego urządzenia. Na rynku miejsce dla każdego się znajdzie.

Z każdego sprzętu można zrobić karykaturę i każdy doświadczony lis to wie. Jak MPW podłączysz do mocno barwnych i wyeksponowanych na średnicy kolumn to co się stanie? Jak podepniesz do bardzo trudnych w obciążeniu kolumn to co się stanie? Jak podłączysz do wysoko skutecznych kolumn to co się stanie? Ja już znam ograniczenia tej konstrukcji i poważne niedociągnięcia również więc skompromitowanie sprzętu to tylko kwestia chęci składającego system. Proszę odwiedzić Sly z monoblokami i posłuchać Amplifona w korzystnej dla niego aplikacji. Wtedy porozmawiamy ile jest wart.

Wojciechu ... "zapomniał wół jak cielęciem był" ... a co się stało z Twoimi MPW u mnie jak podłączyliśmy je do kabli MIT'a i do gorzej "zesparowanego" z MPW mojego pre Manleya niż Twój Lamm ... była na Twoich monoskach wielka ŻENADA ...

A jednak system ma znaczenie.

Wojtek, u mnie MPW miały 2 poważne wpadki i co mam je odradzać do każdego systemu. W innym zestawieniu, mądry audiofil będzie potrafił zamaskować niedociągnięcia i wydobyć zalety. Na tym ta zabawa polega. Sam słyszałeś, że transport cd uznany przez kilka osób za zamulacz potrafi przepięknie zagrać. Apeluję aby żadnej konstrukcji tak szybo nie skreślać bo jest to bardzo krzywdzące i nieprofesjonalne.

To dotyczy dużych, masowych producentów i wtedy masz rację.

Weź takie Audio Tekne - rodzinną manufakturę. Według ubiegłorocznej zapowiedzi ma być także w tym roku w listopadzie. Posłuchaj i zmierz się z tym. Możesz liczyć na moje "powodzenia".

Słuchałem w zeszłym roku, do niszowej muzyki ujdzie jako coś uniwersalnego już niestety nie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wojciechu ... "zapomniał wół jak cielęciem był" ... a co się stało z Twoimi MPW u mnie jak podłączyliśmy je do kabli MIT'a i do gorzej "zesparowanego" z MPW mojego pre Manleya niż Twój Lamm ... była na Twoich monoskach wielka ŻENADA ... a wiesz, że moje kolumny grają bardzo przestrzennie i dopiero MPW z Lamm'em i AQ K2 dopiero pokazały co potrafią ...

Jeżeli chodzi o temat kosztów … że MPW jest tańszy niż Ampi SET42 … Panie i Panowie to kolejny mit … MPW to „drukarka atramentowa” a Ampi „drukarka laserowa”. Jak porównasz koszty zakupy MPW z pre + odpowiednie bardzo drogie lampy + kable, do Ampli + lampy tzw. „miedziane wypasy” + kable … to co Ci wyjdzie … przestań zaklinać rzeczywistość … MPW jest wtedy droższe !

Nie masz pojęcia jak potrafi zagrać "golas" Amplifon …ja wiem jak gra Twój „golas” … skończ to napinanie się … od strony 47 nic nie robisz tylko bijesz pianę (oczywiście nie tylko Ty bijesz pianę, inni też).

Artur po pierwsze to ja juz dawno chcialem zakonczyc ten spor, ale koledzy z Twojego obozu nie dawali za wygrana.

Co do moich monosow z Mitami 770 to faktycznie byla zenada i ja Ci od razu powiedziualem, ze to razem nie zagra, ale chciales sprawdzic. Pozniej podlaczylismy K2 i bylo duzo lepiej, z duzo wiekszym rozmachem niz Twoj Manley z Luxmanem. Po podlaczeniu Lamma okazalo sie, ze Manley potrafi jedynie plumkac;) Niestety u siebie nie dales sie nawet Lammowi wygrzac, pomimo tego co wpinalismy moj komponenet bylo coraz lepiej i to w obcym systemie. ale co stalo sie nastepnie? Zaczales szukac po sieci pre Lamma zebyu kupic, nie znalazles nic taniego, wiec po kilku dniach napisales mi, ze jednak kupisz Ampli bo wystarczy jeden konekt i jeden zasilajacy a do Zzestawu pre +monobloki potrzeba wiecej wydac na kable.

Co do drugiego odsluchu to Amplifon u Piotrka rowniez zagral zenujaco, nie chcialem tego pisac na fgorum, pisalem jedynie, ze MPw zagralo lepiej, ale skoro chcesz zeby ludzie poznali prawde to byla taka, ze Amplifon zagral bez przestrzeni, z zapiaszczona gora, i bez rozdzielczosci na basie, to samo bylo gdy podlaczyles swoje kable glosnikowe. Jakbys narzucil kocyk na kolumny, to byl dokladnie ten efekt!

Taka byla prawda.

Nierozumiem dlaczego nie zwracasz uwagi swoim kolegom zeby sie nie napinali i nie bili piany skoro Oni tez to robia?

Andrzej sie nie napina? Acha Pan Andrzej moze to robic, zapomnialem bo to wielki konstruktor a Wojtek jest be bo napisal co mysli. Widac pisanie prawdy sie dzisiaj nikomu nie oplaca...lepiej bajdurzyc opowiesci dziwnej tresci. Najlepiej nie pisac, zeby nie psuc interesu Andrzejowi, niech audiofile nie wiedza, ze cos moze lepiej zagrac.

Podsumowujac to Panowie mysle, ze szansy na rewanz nie bedziecie mieli. Zyjcie w swojej blogiej swiadomosci posiadania najlepszego wzmaka swiata.

Artur, Wojtek, chyba czas na kolejnego podwójnego burgera ;)

Piotrek - podziękowania za fantastyczne spotkanie.

----------------------------------------------------

Kolumny (Audio Tekne) zostały odpowiednio dobrane w stosunku do odległości siedzącego od nich (czyli były właściwe do tego pokoju).

Dasz większe paczki, to i uniwersalność się pojawi - mają takie w ofercie.

Po stronie internetowej widać, że potrafią dostroić system.

Przy tym stosowany przez nich komplet kabli głośnikowych kosztuje 2 tys. złotych.

Uwagi na boku, ale wpisują się w post mówiący o całym systemie.

Nie pieniądze grają, a talent i wiedza osoby dopracowującej brzmienie.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Artur po pierwsze to ja juz dawno chcialem zakonczyc ten spor, ale koledzy z Twojego obozu nie dawali za wygrana.

Co do moich monosow z Mitami 770 to faktycznie byla zenada i ja Ci od razu powiedziualem, ze to razem nie zagra, ale chciales sprawdzic. Pozniej podlaczylismy K2 i bylo duzo lepiej, z duzo wiekszym rozmachem niz Twoj Manley z Luxmanem. Po podlaczeniu Lamma okazalo sie, ze Manley potrafi jedynie plumkac;) Niestety u siebie nie dales sie nawet Lammowi wygrzac, pomimo tego co wpinalismy moj komponenet bylo coraz lepiej i to w obcym systemie. ale co stalo sie nastepnie? Zaczales szukac po sieci pre Lamma zebyu kupic, nie znalazles nic taniego, wiec po kilku dniach napisales mi, ze jednak kupisz Ampli bo wystarczy jeden konekt i jeden zasilajacy a do Zzestawu pre +monobloki potrzeba wiecej wydac na kable.

Co do drugiego odsluchu to Amplifon u Piotrka rowniez zagral zenujaco, nie chcialem tego pisac na fgorum, pisalem jedynie, ze MPw zagralo lepiej, ale skoro chcesz zeby ludzie poznali prawde to byla taka, ze Amplifon zagral bez przestrzeni, z zapiaszczona gora, i bez rozdzielczosci na basie, to samo bylo gdy podlaczyles swoje kable glosnikowe. Jakbys narzucil kocyk na kolumny, to byl dokladnie ten efekt!

Taka byla prawda.

Nierozumiem dlaczego nie zwracasz uwagi swoim kolegom zeby sie nie napinali i nie bili piany skoro Oni tez to robia?

Andrzej sie nie napina? Acha Pan Andrzej moze to robic, zapomnialem bo to wielki konstruktor a Wojtek jest be bo napisal co mysli. Widac pisanie prawdy sie dzisiaj nikomu nie oplaca...lepiej bajdurzyc opowiesci dziwnej tresci. Najlepiej nie pisac, zeby nie psuc interesu Andrzejowi, niech audiofile nie wiedza, ze cos moze lepiej zagrac.

Podsumowujac to Panowie mysle, ze szansy na rewanz nie bedziecie mieli. Zyjcie w swojej blogiej swiadomosci posiadania najlepszego wzmaka swiata.

Jednak dobrze mnie łupało w krzyżu , że nic z tego nie będzie....

Taka byla prawda.

Super, ze to napisales teraz jestem w 100% pewny, ze Ampli byl calkowicie niedopasowany do reszty toru bo... Wymieniles jego najwieksze zalety jako wady :) U mnie zagral totalnie przeciwnie. Basior mial o klase lepszy od MPW, kontrole i glebie tez. Przestrzeni to on ma hektary jak ja. Jedyne czego bym sie spodziewal to mniejszego dociazenia na stednicy. Ampli jest bardziej neutralny i konturowy.

Moim skromnym zdaniem to należy sprawdzić urządzenie w 3-4 systemach aby wyrobić sobie zdanie na jego temat. Rozmawiałem z kilkoma właścicielami GMki Amplifona oraz słuchałem jej u siebie i jest to wybitna integra za bardzo atrakcyjną cenę. Jednemu pasuje charakter 300B inny szuka neutralności i lepszej kontroli na basie, jeszcze inny bezawaryjnego i profesjonalnie wykonanego urządzenia. Na rynku miejsce dla każdego się znajdzie.

Zapominacie, że robicie krzywdę również Panu Waldemarowi. Co się stanie jak na forum grasuje urzędnik skarbowego i powie sprawdzam lub prąd porazi kupującego bo lampki są bez zabezpieczenia?

Z każdego sprzętu można zrobić karykaturę i każdy doświadczony lis to wie. Jak MPW podłączysz do mocno barwnych i wyeksponowanych na średnicy kolumn to co się stanie? Jak podepniesz do bardzo trudnych w obciążeniu kolumn to co się stanie? Jak podłączysz do wysoko skutecznych kolumn to co się stanie? Ja już znam ograniczenia tej konstrukcji i poważne niedociągnięcia również więc skompromitowanie sprzętu to tylko kwestia chęci składającego system. Proszę odwiedzić Sly z monoblokami i posłuchać Amplifona w korzystnej dla niego aplikacji. Wtedy porozmawiamy ile jest wart.

A jednak system ma znaczenie.

Wojtek, u mnie MPW miały 2 poważne wpadki i co mam je odradzać do każdego systemu. W innym zestawieniu, mądry audiofil będzie potrafił zamaskować niedociągnięcia i wydobyć zalety. Na tym ta zabawa polega. Sam słyszałeś, że transport cd uznany przez kilka osób za zamulacz potrafi przepięknie zagrać. Apeluję aby żadnej konstrukcji tak szybo nie skreślać bo jest to bardzo krzywdzące i nieprofesjonalne.

Wyszedl szymon z worka...nawet nie bede tego komentowal

Wojtek wiele postów temu przed spotkaniem pisałem że Ampli to nie "ósmy cud świata" ale to co usłyszałeś u SA to była kopia tego co się stało u mnie jak byłeś i zrobiliśmy pierwsze podłączenie ... dlatego dziwi mnie że nie przyjmujesz do wiadomości że tak Amplifon nie gra. Dobranoc idę spać ...

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Nie wiem czy najlepsze ale skoro sie tutaj pisalo, ze SET42 jest w pierwszej 3 na swiecie to wyglada na to, ze w najgoreszym przypadku zepchnely Ampiego na 4 pozycje;)

Ty,chłopaku uważaj sobie,a moje monobloki na 2a3 to co nie słuchałeś,nie pamiętasz.........to już jest 5 miejsce

Jako konstruktor to napisz co moglismny wykombinowac?

Jednak dobrze mnie łupało w krzyżu , że nic z tego nie będzie....

Czy mam pojechać i naprawdę złoić Wam skórę elektronicznie znowu?

Podśmiewajcie się ile chcecie-odsłuch powie prawdę.....znowu-będzie wstyd ..........chcecie tego?

Czas pomyśleć o życiu a nie o pierdołach.

Wyszedl szymon z worka...nawet nie bede tego komentowal

Zaczely sie uprzejmosci. Nie spodziewalem sie tego po Tobie. Ja sie prawdy nie boje.

Chodzą słuchy , że sam Kondo San powstał zmartwych i do Warszawy przybył po nauki....

Ale wysiłek.

Poproszę rzućcie może ręcznik!!

oooojjjjj gdybym to ja wiedział:)

Ale przynajmniej wiem że musiało być coś nie tak i jestem tego teraz już pewien.

Mam dziwne przeczucie że cała 3 dniowa awantura jest spowodowana jakąś pierdołą.

I oby nie było tak że wszyscy wszystkich będą przepraszać.

tia

Wojtek w sumie dobrze że wreszcie to napisałeś bo teraz to już na serio się zastanawiam co w żeście tam wykombinowali.

Mnie penkła guma od majtek przez te impedancje,rezystancje......i jeszcze wydajność prądowa.....i rozbolała mnie głowa

A BYŁO TO TAK WSZYSCY WYZNAWCY AMPLIFONA CHWALILI

PODCZAS KONFRONTACJI WSZYSCY DUPĘ ZMOCZYLI.

PO CO TAKIE SPOTKANIA?ABY OCENIĆ JAKOŚĆ GRANIA

LUDZIE ZEJDŻCIE NA ZIEMIĘ NIC SZCZEGÓLNEGO NIE MA W MOIM SYSTEMIE.

Z TEGO AMBARASU KARTA SIM MI PADŁA....TAK LUDZISKA DZWONIĄ I CHCĄ MONOSÓW POSŁUCHAĆ

Wojtek w sumie dobrze że wreszcie to napisałeś bo teraz to już na serio się zastanawiam co w żeście tam wykombinowali.

Mi sie zdawalo, ze juz pare stron wczesniej pisalem, ze sie pewnie nie wpisal, ale widac niewielu potrafi czytac ze zrozumieniem, emocje przycmily umysl czy jak?

Artur, Wojtek, chyba czas na kolejnego podwójnego burgera ;)

Piotrek - podziękowania za fantastyczne spotkanie.

Bardzo dziękuję

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.