Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

i jeszcze jotbeela nie se kupi...

Do dupy z takimi Audiofilami ;)))

Jutro podłączam Iphona i system idzie do sprzedania ;)))

Gramofon wyłączony z prunda, pre włączony słychać brum ale jak wypne gramofon z phono to brumu nie ma.

Pewnie Ci się masa przy wkładce poluzowała ale bardziej prawdopodobne że w którejś wtyczce masz t.z.w. zimny lut.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Pewnie Ci się masa przy wkładce poluzowała ale bardziej prawdopodobne że w którejś wtyczce masz t.z.w. zimny lut.

Jutro będzie więcej czasu i dzienne światło to przejrzę dokładnie kable i wtyki. Dzięki!

Właśnie od tygodnia gram z plików bo mnie gramniak wkurzył.

Nie wiem czy w phono czy w gramofonie.

Gramofon wyłączony z prunda, pre włączony słychać brum ale jak wypne gramofon z phono to brumu nie ma.

A nie są to spadki napięcia? Lampy tego nie lubią.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ty to mi lepiej DACa odsprzedaj bo poluje i oprócz 5 nic na rynku wtórnym nie ma :(

Masza..., pliki + audio note + ciepłe lampy + Harbeth ....idź do laryngologa ....;)))

I pomyśleć , że miałeś WLM -a....

Ale załamka ...przechodzę na stronę Jarka i Sylwka ;)))

Nie , bo tylko gramiak żle mu gra ...

Masza..., pliki + audio note + ciepłe lampy + Harbeth ....idź do laryngologa ....;)))

...

on po prostu słucha muzyki a nie dźwięków z osobna:)

----------------------------------------------------

Jak napięcie spada na wyłączonym z prądu gramofonie to już na prawdę musi być bardzo nie dobrze ;)

....bo,zostanę sam ze Starym ...

i ... i wtedy będzie nowela "o dwóch takich co drapaka jeszcze mieli" :)

i system idzie do sprzedania ;)))

no to ja bardzo chętnie przygarnę Twojego DIY CDka, niech stracę a co :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jak napięcie spada na wyłączonym z prądu gramofonie to już na prawdę musi być bardzo nie dobrze ;)

Ewidentnie coś się dzieje z masą w drapaku..

Odpiąłem uziemienie i skończył się przydźwięk a zaczął typowy brum.

A jak gramiaka odepnę z zasilania przy włączonym pre to w głośnikach cisza. Ani brumu ani przydźwięku.

To nic z wkładka bo po odpięciu headshella dalej brumi.

Ewidentnie coś się dzieje z masą w drapaku..

Odpiąłem uziemienie i skończył się przydźwięk a zaczął typowy brum.

A jak gramiaka odepnę z zasilania przy włączonym pre to w głośnikach cisza. Ani brumu ani przydźwięku.

To nic z wkładka bo po odpięciu headshella dalej brumi.

To już jesteś blisko albo coś we wtyczkach wpinanych do pre ale już bliżej może się poluzował lub ułamał we wtyczce zasilającej gramiak kabel uziemiający tam bym najpierw sprawdził dokładnie końcówki kabla zasilającego i później solidnie je podokręcał we wtyczce. Jak dalej będzie brumieć to sprawdź drugi koniec tego kabla zasilającego bo tam może być ten sam efekt chociaż to mniej prawdopodobne bo kabel tam przy mocowaniu zgodnie ze sztuką powinien mieć zabezpieczenie przed wyrwaniem z obudowy (nikt się na nim z domowników nie wywrócił? popytaj delikatnie).

To już jesteś blisko albo coś we wtyczkach wpinanych do pre ale już bliżej może się poluzował lub ułamał we wtyczce zasilającej gramiak kabel uziemiający tam bym najpierw sprawdził dokładnie końcówki kabla zasilającego i później solidnie je podokręcał we wtyczce. Jak dalej będzie brumieć to sprawdź drugi koniec tego kabla zasilającego bo tam może być ten sam efekt chociaż to mniej prawdopodobne bo kabel tam przy mocowaniu zgodnie ze sztuką powinien mieć zabezpieczenie przed wyrwaniem z obudowy (nikt się na nim z domowników nie wywrócił? popytaj delikatnie).

Nadążasz z wystawianiem faktur za porady:))

Nadążasz z wystawianiem faktur za porady:))

Teraz odpisuję jako branża ;)

Jest taka opcja!

Mogę zacząć od zrobienia śledztwa kto się wywrócił; w końcu z czegoś trzeba żyć ;)

Łee, to dojdzie VAT :(

Tak ale świetnie tłumi rezonanse w audio jak ktoś ma za duże parcie do przodu z zakupem sprzetu ;)

Ale kolega i tak cały VAT w firmę wciągnie tak ze nie wiem o co chodzi ;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

To całe szczęście, że Rafaell z Krakowa a nie z hameryki bo jeszcze cło i akcyza by doszła :)

Dzięki. Jutro będa patrzył po kablu.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dzisiaj cisza. Nic nie brumi, zero przydźwięków.

Chyba wiem o co chodzi i czeka mnie śledztwo.

Od dawna nie słuchałem gramofonu za dnia.

Ten przydźwięk musi łapać z instalacji zasilającej. Coś włączanego wieczorem to powoduje.

O dziwo listwa Gigawatta sobie z tym widać nie radzi.

Też tak sugerowałem, że to sieć, może spadek napięcia, a ten często jest spowodowany działaniami sąsiadów.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Też tak sugerowałem, że to sieć, może spadek napięcia, a ten często jest spowodowany działaniami sąsiadów.

Napięcie mam monitorowane. Nigdy nie spada poniżej 232V.

Sąsiedzi? Nie wiem. Mam indywidualną linię do domu od "głównego" druta w ulicy. Nie wiem czy od sąsiadów coś się aż tak przedostaje.

Bardziej bym szukał winnego gdzieś u mnie.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

To możliwe. Lodówka? Jakieś obrzęknie np w łazience?

Lodówka chodzi cały czas.

Pewnie będzie jakieś oświetlenie włączane wieczorem. I to pewnie z tych "nowoczesnych". LEDy?

Dobra, nie ma co się domyślać. Trzeba wszystko po kolei w domu włączać :)

Grunt, że to nic z klockami.

A swoją drogą można to jakoś odseparować? Jakiś mocny filtr co wykastruje wszystkie śmiecie?

Na dźwięk nie będzie miał żadnego wpływu bo będzie z tego zasilany tylko gramofon.

A swoją drogą można to jakoś odseparować? Jakiś mocny filtr co wykastruje wszystkie śmiecie?

Na dźwięk nie będzie miał żadnego wpływu bo będzie z tego zasilany tylko gramofon.

Tak najprościej to załóż sobie na kable wychodzące z urządzeń zakłócających ferryty; TDK robi dosyć porządne.

Tu masz do wyboru do koloru ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zmierz sobie tylko grubość kabli zamów takie dokładnie na wymiar i banalnie prosto załóż na kablach. Ja tak sobie profilaktycznie pozakładałem zarówno na pralkę lodówkę, e.t.c. Wydatek nie audiofilski a później nie robisz pracy doktorskiej na temat zakłóceń :)

Jak byś był ambitny to mógłbyś sobie założyć także na złączu dochodzącym przy drucie na ulicy. Tam proponował bym na każdą fazę (drut) osobny filtr.

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jak byś był ambitny to mógłbyś sobie założyć także na złączu dochodzącym przy drucie na ulicy. Tam proponował bym na każdą fazę (drut) osobny filtr.

A można coś takiego założyć na wejściu do tablicy w domu?

A można coś takiego założyć na wejściu do tablicy w domu?

Zasada jest jedna, filtry ferrytowe instalujemy najbliżej jak się tylko da źródeł zakłóceń!

Po drodze linia zasilająca ze słupa do domu to też łapacz zakłóceń tak że i ten odcinek Ci dojdzie Moim zdaniem lepiej to mieć w tym przypadku zasilania na słupie gdyż taki filtr pewne swoje negatywne efekty (bo jest to linia zasilająca! a nie pralka czy lodówka) ma niejako odsunięte od urządzeń audio daleko i nie ingeruje wtedy w dźwięk.

Dla tego założenie takich filtrów na kablach bezpośrednio zasilających urządzenia audio nie jest najlepszym pomysłem (proponuje mimo to poeksperymentować i posłuchać)

U mnie pralka ...sieje jak pieron ...i zmywarka też ...

Pewnie to Bosch oni robią jedynie dobrze instalacje zapłonowe i tak do innych swoich urządzeń to tak z rozpędu zaaplikowali ;)

Jak by Ci motocykl nie odpalał to podepnij do pralki ;)

Ty to mi lepiej DACa odsprzedaj bo poluje i oprócz 5 nic na rynku wtórnym nie ma :(

Maciek, moja "3ka" to cienki bolek przy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z alledrogo - to jest dac dla Ciebie !

Ukryta Zawartość

Moj kolega ma do sprzedania AN3.1 signature,oglasza sie na HiFi

Moj kolega ma do sprzedania AN3.1 signature,oglasza sie na HiFi

na jakim hifi ? 3.1x Signature nie widziąłem juz dość długo w EU.

Maciek jeżeli to prawda to taki jak mój tylko, że jeszcze ma zasilanie na lampie... będzie Pan zadowolony :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.