Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz jak nie masz GM70 nie jesteś trendy :)

A tam, sam nie jesteś....

ja chociaż mam brodę

pozdr!

Konczita parówka;-)

Po 1- i tak nie używam potencjometra, steruje preamp.

Po 2- zawsze można wymienić taki potencjometr na lepszy jeśli będzie taka potrzeba.

Nudą powieje, bo gdzie nie wejdziesz, to ten sam oltarzyk.

Ja se kupię General Motors;) tez będę w clubie.

No u Ciebie to chyba teraz nie jest nudno!!

Jakbyś potrzebował maści na odciski (od siedzenia;-) to pisz zapytam ze szwagierką teściowej babci, czy jakoś tam, ponoć "czyni cuda"

A te JBL-e czy jakoś tam, co kupiłeś, to "na YouTubie" słabo grają.....;-)

sam nie wiem czy lepiej piano, czy forte.......

No prawda

OK :)

warto w ofercie dać wybór , audiofile jednak przyczepiaja sie do paru rzeczy

Po 1- i tak nie używam potencjometra, steruje preamp.

Po 2- zawsze można wymienić taki potencjometr na lepszy jeśli będzie taka potrzeba.

sly- oczywiście

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Co do wyboru to mogę zamontować tam wszystko co się gabarytowo zmieści klient nasz Pan.

Ale prawda jest taka ze jak ktoś chce pilota to raczej nie ma alternatywy dla niebieskiego alpsa.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Co do wyboru to mogę zamontować tam wszystko co się gabarytowo zmieści klient nasz Pan.

Ale prawda jest taka ze jak ktoś chce pilota to raczej nie ma alternatywy dla niebieskiego alpsa.

A kiedy ja dostąpię zaszczytu pomacania Amplifona (piszę tutaj oczywiście o wzmacniaczu) ;)

sly- oczywiście

A ktory producent daje wybor potencjometru?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Zawsze można zastosować khozmo z silniczkiem

<br />Kiedys wystawie ci rachunek<br />

Będzie z Vatem?:))

Ps.Panowie,

Zacytuje klasyka:)

Prośba o powrót do tematu wątku.

Wątek sam w sobie ciekawy i szkoda marnować papieru na przepychanki.

<br />A kiedy ja dostąpię zaszczytu pomacania Amplifona (piszę tutaj oczywiście o wzmacniaczu) ;) <br />

A macaj co popadnie:) Ciekawy jestem opinii na tle dotychczasowych.

To wracając do tematu wątku za tydzień będę mógł coś powiedzieć o lampowych monoblokach Thrax Spartacus. Przez wielu uznawane za jedne z najlepszych lamp na rynku, oczywiście SET, 70W w klasie A. Wykonanie perfekcyjne.

A za 3 tyg.....to będzie niespodzianka, pierwszy raz w Polsce, na krótko zawitają do nas....ale to później napiszę. Powiem tylko, że wybitne monobloki SET, prawdopodobnie nr 1, a przynajmniej wszystko na to wskazuje.

Prawdopodobnie kazdy ma swojego faworyta:))

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Prawdopodobnie kazdy ma swojego faworyta:))

Raczej nie, urządzenie ma grać najlepiej z wszystkich możliwych opcji - tu nie ma faworyzowania.

A jaki jest twój?

Przeciez wiesz;)

Lamm ML3, ale byc moze sa lepsze, bo to taki wirtualny faworyt, nigdy go nie slyszalem, ale mam najtansze pre tej firmy i mam monsy na gm70 i wiem ze moge sie spodziewac wybitnego dzwieku po ML3.

Raczej nie, urządzenie ma grać najlepiej z wszystkich możliwych opcji - tu nie ma faworyzowania.

Idealow nie ma. Nie ma urzadzenia ktore jest najlepsze pod kazdym wzgledem, mozna stworzyc jedynie warunki by u Nas zagralo lepiej niz inne.

To faktycznie bardzo uznane monobloki. Kilka lat temu uznawane za nr1 ale od tej pory trochę na rynku się zmieniło. Ale pewnie grają wyśmienicie.

Warto byloby przetestowac, moze Jarek sie skusi, chociaz cenowo masakruja a jak jeszcze topowe pre to cena ponad 200k,USD pewnie mozna by dostac rabat ale i tak to kupe kasy.

Lepsze pd wzgledem detalu itp moze it ak, ale niewiadomo czy lepsze pod wzgledem muzykalnosci, a to jest takie granie jakie lubisz, wogole nie doslodzone i lekko przyciemnione...

To wracając do tematu wątku za tydzień będę mógł coś powiedzieć o lampowych monoblokach Thrax Spartacus. Przez wielu uznawane za jedne z najlepszych lamp na rynku, oczywiście SET, 70W w klasie A. Wykonanie perfekcyjne.

A za 3 tyg.....to będzie niespodzianka, pierwszy raz w Polsce, na krótko zawitają do nas....ale to później napiszę. Powiem tylko, że wybitne monobloki SET, prawdopodobnie nr 1, a przynajmniej wszystko na to wskazuje.

Przeczytalem wszystkie recenzje i wypowiedzi posiadajacych ten sprzet,rewelacyjne,poziom Kondo Ongaku najlepszego w ofercie i jajdrozszego (0k.100tys $)a tu mamy za polowe ceny!ciekawe jak jest naprawde?

Ale o których piszesz? Ongaku miałem, fajny, dobre granie ale nie jest nr 1. Poza tym Kondo ma już nowe, znacznie lepsze monobloki Kagura.

Idealow nie ma. Nie ma urzadzenia ktore jest najlepsze pod kazdym wzgledem, mozna stworzyc jedynie warunki by u Nas zagralo lepiej niz inne.

Bardzo cenię produkty Lamma.

Mając na myśli beskompromisowy wzmacniacz Best of the Best mam zawsze na myśli taki który w 99% odda mi realność muzyki odtwarzanej z urządzenia do tej granej na żywo. To jest bezkompromisowe podejście i zasada nr.1

Spokoi, ale takich urzadzen juz troche jest, tylko jak ocenic ktory jest najlepszy skoro tyle opini krazy na swiecie o tych samych urzadzeniach?

ML3 dla przyklady w TAS Editors Choice award 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 czyli nie jest to jednoroczna moda na dany piec jakich wiele, ludzie trabia wow to jest numer 1 a po dwoch latach nikt o piecu nie mowi.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

DacT. Tanio nie będzie ale o lepszą jakość grania trudno.

Zdalne do DacTa sprowadzałem z Kanady. Chodzi elegancko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.