Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Starcie tytanow ??

Rozumiem, ze o kobietach można zawsze porozmawiać ale tu jakiś bełkot o kulturystycznych osiągnięciach i sylwetkach facetów ...

----------------------------------------------------

Czas na małe podsumowanie wrażeń odsłuchowych z lampowych monobloków Thrax Spartacus. Jak zawsze przypomnieć muszę, że to tylko moje subiektywne wrażenia, w moim systemie, pokoju i z perspektywy osobistych preferencji. Nie ma w tym więc nic obiektywnego i każdy może odnieść zupełnie inne wrażenia. W sumie nie wiem co napisać bo W.Pacuła napisał sporo, Stefek dopisał jeszcze trochę, to co ja biedny miś mam jeszcze dodać? Myślę, że są to najlepsze firmowe lampowe wzmacniacze jakie miałem. Wykonanie po prostu zwala z nóg. Wszystkie inne lampowe legendy, z przecież dużo lepszego od naszego świata zachodu wyglądają przy Spartacusach jak garażowe zabawki, a niektóre wręcz są tandetnie!! Widać, że za Thraxem stoi poważna firma i co z tego, że z Bułgarii? Kiedyś jakbym dowiedział się, że coś jest z Bułgarii to nawet nie wziąłbym na odsłuch, a tu takie zaskoczenie. Firma, która robi ten sprzęt to poważna, duża firma działająca w różnych branżach, a dział audio to takie realizacje ambicji i hobby szefostwa. Widać, że wszystko w sprzęcie jest zrobione na maxa, widać, że jest "grubo"! Krótka pogawędka z ich Bossem w Monachium nie pozostawiała wątpliwości, że idą na całość i nie interesują ich kompromisy. Ale deklaracje to jedno, a realia to co innego. Nie ma to jak posłuchać u siebie. Wiecie, że jestem bardziej krytykiem sprzętu lampowego niż jego fanem, choć doceniam niektóre sprzęty. Tym bardziej więc moja opinia pewnie nie będzie dla nikogo nic warta ale napisać "cóś se mogę" a co!… :-)

One nie mają żadnych wad lamp. Wiele sprzętów lampowych po prostu ordynarnie szumi albo brumi. Nawet największa lampowa legenda też brumiła. Pierwszym wzmacniaczem, który nie brumił i przykładając ucho do tweetera słychać tylko słabiutki przydźwięk jest Amplifon GM70 Pana Andrzeja. Ale tu zaskoczenie bo ze Spartacusów nie ma "prawie" tylko w ogóle nie ma nic, zupełna cisza. To mnie zaskoczyło. Nie ma też innych wad jak zmulenie dźwięku, przesłodzenie czy kiepska góra albo nędzna rozdzielczość.

Mogę ocenić tylko same wzmacniacze podłączone do preampa Burmestera. Ponoć rewelacyjny jest lampowy preamp Thraxa i z nim Spartacusy pokazują jeszcze wyższy poziom całego zestawu ale nie miałem okazji słyszeć takiej konfiguracji. Stefek słyszał i potwierdza, więc musi być coś na rzeczy. U mnie grały czystym, dynamicznym dźwiękiem, głęboką, szeroką sceną, bardziej oddalonymi planami i piękną, lekko aksamitną górą. Niektóre lampowe wzmacniacze trochę męczyły się z moimi 2 metrowymi Utopiami, jakoś tam dawały radę ale bez mile widzianej swobody, a Spartacusy tą swobodę mają. To jest fajne. No i ponad to mają wybitną rozdzielczość i tu pokonały wszystko, łącznie z moim Amplifonem Limited ale o tym za chwilę.

Czy mają jakieś wady? Nie mają. Jedynie, że nie wszystkie lampy świecą. To bzdura i bez znaczenia bo w końcu to nie są latarki ale jedna duża lampa fajnie świeci, 3 małe się żarzą, kolejne 3 duże nie dają światła. Trochę szkoda ale może gdyby waliły światłem wszystkie lampy z oby monobloków to byłoby za jasno. Nie wiem. Ponoć te wzmacniacze to trochę SET, a trochę Push Pull. Nie wiem co tam w nich siedzi ale jeśli to Push Pull to żaden inny nie ma startu, a jeśli SET to powalczyć mogą tylko najlepsi jak Kondo Kagura, które niebawem mam mieć, Amplifon Limited no i może jeszcze jakieś.

Pewnie wiele osób jest ciekawych jak wypadło porównanie z moim Amplifonem. To i tak nie jest miarodajne bo mój Amplifon gra inaczej od wersji normalnej. Ma nie tylko wsadzone Duelundy, Shinkohy ale też zupełnie inne trafa, okablowanie wewnętrzne, dumpery Herbies i gniazda Furutecha ze sprzęgłami. Zresztą takie same gniazda głośnikowe mają Thraxy. Najlepsze jakie widziałem. Zastosowanie sprzęgła gwarantującego równomierny docisk wszystkich widełek kabli głośnikowych to rewelacja.

Czy one są lepsze niż Amplifon Limited? Myślę, że na tym poziomie grania nie ma już lepszego ani gorszego. Jest jedynie inny lub coś komuś bardziej się podoba, a innemu podoba się coś innego. Wg.mnie Amplifon gra nieco gęstszym dźwiękiem i bardziej dopaloną średnicą i nieco cieplej ale za to Spartacusy dają większą rozdzielczość, a przez to też większy wgląd w nagranie. To porównanie u mnie i tak jest bez sensu bo porównuję same monobloki z innym preampem vs kompletną integrę lampową. Gdyby był preamp Thraxa to wtedy porównanie byłoby bardziej miarodajne. Może się okazać, że z preampem cały set Thraxa pokonuje Amplifona w każdym aspekcie…a może nie. Jeśli jednak to też za mimo wszystko dużo większe pieniądze. Tak czy inaczej to świetne wzmacniacze. Nawet bez dedykowanego preampa grają rewelacyjnie. Do analitycznych kolumn prawdopodobnie lepiej żeby był dedykowany preamp ale już do cieplejszych kolumn bardziej neutralne i super rozdzielcze Spartacusy wpasują się nawet z innym preampem.

Przy okazji dzięki nim dowiedziałem się, że mam pewien błąd w instalacji elektrycznej. Włączając wpierw jeden wzmacniacz, a po chwili drugi nic się nie działo. Ale włączając oba naraz kilka razy wyleciał mi bezpiecznik w kotłowni gdzie mam centralę elektryczną. Ale znów kilka razy nie wyleciał. Dzwoniłem nawet do Pana Andrzeja by zapytać co to może być i dowiedziałem się, że tam jest duże, klasyczne zasilanie i mimo, że potem w czasie grania obciążenie prądowe nie jest duże to w momencie włączenia obu naraz, gdy są oba wpięte w tą samą linię AC to taki bezpiecznik może wylecieć.

Nadal nie dawało mi to jednak spokoju i ściągnąłem swojego elektryka, który robił instalację, a teraz opiekuje się nią. To świetny fachowiec. Przyznał, że wiedział, iż lubuję się w sprzętach i na zapas, trochę nadgorliwie założyli mniejsze bezpieczniki typu 16A-B, czyli szybki, ale można założyć 16A-C, czyli zwłoczny albo 20A zwłoczny. Niektórzy twierdzą, że na kabel 2.5m2 w ścianie pod tynkiem, gdy jest daleka droga do centrali można dać nawet 25A ale ustaliliśmy, że nie będziemy przesadzać i założą za tydzień 20A-C. Teraz pilnuję żeby włączać wpierw jeden, a potem drugi i jest ok. Jeśli ktoś kiedyś będzie je testował i wszystkie inne poważne wzmacniacze, np tranzystory w klasie A i oba monobloki będą wpięte w tą samą linię AC to zalecane jest by wpierw włączać jeden i jak się "uzbroi" to dopiero drugi. O tym wcześniej nie pomyślałem, a człowiek uczy się całe życie. No chyba, że ktoś ma bezpieczniki 20A-C to może włączać oba naraz.

Fajne sprzęty, zgrabne, świetnie wyglądają i świetnie grają. Świat się zmienia.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Rozumiem, że podobnie jak w przypadku odsłuchów Amplifona sekcję basową Utopii napędzasz piecami Burmestera?

Opis fajny i rzetelny, dowodzi faktu że coraz bardziej zaczynają Ci się podobać lampy. Ja mogę ze swej strony powiedzieć tyle, że jest dużo innych; wartych uwagi wzmacniaczy lampowych; i jakbyś je też przesłuchał to może w ogóle pozbyłbyś się wszystkich uprzedzeń do lamp jako takich:-)

Tak, sekcję niskiego basu napędzają Burmestery ale to jest poniżej 80hz. A od 80hz do 40000hz napędzają lampy.

Owszem, najlepsze lampy podobają mi się, ale i tak największym zaskoczeniem ostatnich pojedynków są najnowsze tranzystorowe Vitusy SM-011. Rewelacja. Spartacusy to czułem, że świetnie zagrają i tak teź grają. Ale te Virusy brałem z myślą o drugim systemie i właściwie były wzięte tak trochę na siłę. Nie wiedziałem czego szukać do tego systemu. Nie liczyłem na nie, a to dopiero zagrało i to w obu systemach.

Mam wiarygodne info na temat tych lamp. Mocno szumią i daleko im do najlepszych SET. Nie są złe ale też żadna rewelacja.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mam wiarygodne info na temat tych lamp.

To widać mamy innych informatorów:-) Ja ich słuchałem osobiście.

A jak chodzi o SET to najlepszy który znam to poniższy WAVAC SH-833. Niestety w Polsce chyba też nie ma dystrybutora. Ten który słuchałem znajduje się w północnej Polsce, pochodzi z prywatnego importu.

Tak, sekcję niskiego basu napędzają Burmestery ale to jest poniżej 80hz. A od 80hz do 40000hz napędzają lampy.

Owszem, najlepsze lampy podobają mi się, ale i tak największym zaskoczeniem ostatnich pojedynków są najnowsze tranzystorowe Vitusy SM-011. Rewelacja. Spartacusy to czułem, że świetnie zagrają i tak teź grają. Ale te Virusy brałem z myślą o drugim systemie i właściwie były wzięte tak trochę na siłę. Nie wiedziałem czego szukać do tego systemu. Nie liczyłem na nie, a to dopiero zagrało i to w obu systemach.

co robi za zwrotnicę?

PS. czasami wychodzi z Ciebie stary audiofil ale dzisiaj rzetelna rećenzja, gratuluję. BTW to kiał być komplement.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Ja już jestem stary i do tego audiofil… :-)

Zwrotnica jest w kolumnie a preamp Burmestera rozdziela sygnał w proporcjach jakie mu ustawię. Mogę niezależnie wzmocnić sekcję basową lub osłabić. Ale zgodność reguluje zwrotnica w kolumnie. Wiem, że to nie jest idealny bi-amping bo musiałaby być zew.zwrotnica, a kolumny wybebeszone z fabrycznych zwrotnic ale nie można mieć wszystkiego… :-)

co robi za zwrotnicę?

W 100% analogowa)))))

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W ramach fajnej recenzji Sly'a pozwolę sobie na wklejenie krótkiego filmiku o Spartakusach jako uzupełnienie Jego opisu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Bardzo chętnie przesłuchałbym te Spartacusy, bo też nie mam jakichkolwiek uprzedzeń do sprzętu z Bułgarii, Rumunii, itp.

W każdym razie widać z tego, że na całym świecie powstają wybitne konstrukcje lampowe, a do nas trafia jedynie niewielka ich część... Pamiętam jak około 10 lat temu dosłownie z butów wyrwały mnie monobloki Sun Audio na lampach 300B, zmodyfikowane tak, aby można było je stosować wymiennie z 2A3.

Tak myślałem ... MY stare pryki lubiące audio zazwyczaj mamy kasę na nasze przyjemności i ... nie lubimy kompromisów i dyskusji.

Z doświadczenia wiem ze stare pryki łagodzą obyczaje i tonują wypowiedzi przy lampce dobrego wina albo szlachetnego malta.

:)

Pozdro

BTW mieszam teraz szlachetnego malta ze słuchaniem czarnych placków na słuchawkach.

Co za debil wymyślił twierdzenie, że nie powinno się słuchać winyli na słuchawkach? Piramidalna bzdura chyba ze placki są porysowane gwoździem.

Skorpion HV-1 + Senki HD800 + srebrny kabel + "najlepsze" lampy ... rządzą. Nie ma basu? Ach te niskie rejestry fortepianu z Jamesa Lasta Piano a Gogo.

Polecam spróbować.

To tak apros lampa vs. tranzystor. BTW lampa OTL bez transformatorów !

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Bardzo chętnie przesłuchałbym te Spartacusy, bo też nie mam jakichkolwiek uprzedzeń do sprzętu z Bułgarii, Rumunii, itp.

W każdym razie widać z tego, że na całym świecie powstają wybitne konstrukcje lampowe, a do nas trafia jedynie niewielka ich część... Pamiętam jak około 10 lat temu dosłownie z butów wyrwały mnie monobloki Sun Audio na lampach 300B, zmodyfikowane tak, aby można było je stosować wymiennie z 2A3.

I znalazłeś potem swoje buty?

Nadal nie dawało mi to jednak spokoju i ściągnąłem swojego elektryka, który robił instalację, a teraz opiekuje się nią. To świetny fachowiec. Przyznał, że wiedział, iż lubuję się w sprzętach i na zapas, trochę nadgorliwie założyli mniejsze bezpieczniki typu 16A-B, czyli szybki, ale można założyć 16A-C, czyli zwłoczny albo 20A zwłoczny. Niektórzy twierdzą, że na kabel 2.5m2 w ścianie pod tynkiem, gdy jest daleka droga do centrali można dać nawet 25A ale ustaliliśmy, że nie będziemy przesadzać i założą za tydzień 20A-C.

Przewody w ścianie z racji gorszego odprowadzenia ciepła przenoszą mniejszy prąd niż swobodnie wiszące i dla tego bezpieczniki daje się o niższej wartości!!! Przykładowo dla 2,5mm2 w ścianie długotrwale przepływający prąd nie powinien być wyższy niż 20amperów!!! Wyższy prąd może być przy kontakcie przewodów z materiałem łatwopalnym w ścianie źródłem pożaru gdyż przewody wtedy się mocno nagrzewają. Zwyczajowo na 2,5mm2 daje się zabezpieczenie 16Amper mimo że 20Amper też by było na styk. Przyczyna jest banalna przy długich liniach jak np. u Ciebie z kotłowni przewodem może iść znacznie wyższy prąd zwarciowy (jeszcze większe ryzyko pozaru) i bezpiecznik 20Amperowy zadziała za późno lub wcale i domu może już nie być! Dla tego ktoś wcześniej rozsądnie własnie założył Ci bezpiecznik o średnim czasie zadziałania 16Amper tzw B. I tak przy długiej linii było to dobrane na styk! Jeśli byś chciał założyć koniecznie bezpiecznik 20Amper i na dodatek C czyli zwłoczny to powinieneś go założyć na końcu linii czyli w pomieszczeniu odsłuchowym (po drodze za nim nie wolno robić wtedy jakiegoś miejsca poboru prądu. Wtedy jest szansa że taka długa linia nie będzie stanowić zagrożenia pożarem. Myślę że wtedy nawet warto by było założyć sobie coś audiofilskiego z bezpieczników :)

Tak że przy zabezpieczeniu 20A łączna moc podpiętych urządzeń odbiorczych (także pamiętaj o żarówkach i laptopie) nie powinna być większa niż 4,6kW a przy 16A 3,6kW

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Pewnie masz rację. Pilnuję tego, żeby obciążenie linii nie było większe niż 3KW. Do sprzętu mam podciągnięte 2 linie,więc 6KW na luziku może dawać, a nawet 7KW. O 9KW nawet nie myślę i nie ma takiej potrzeby. Jedynie w momencie włączania wielkich wzmacniaczy może być chwilowy większy pobór.

Mam dostać na testy Vitusy Masterpiece MP-M201. Tam jest trafo 2.2KW czyli oba 4.4KW. Wtedy podłączę po jednym na linię i resztę sprzętów rozłożę po trochę na każdą linię.

sly 30

Czy te Thraxy wytrzymują porównanie z tymi monoblokami Vitusa i Burmestera które masz ?

Z czego obudowy są wykonane w tych Thrax'ach - z aluminium czy blachy ?

Pilnuję tego, żeby obciążenie linii nie było większe niż 3KW.

To jest chwilowy pobór prądu, ładują się kondensatory w zasilaczach, niektórzy konstruktorzy stosują moduły wolnego startu.

Pamiętam jak miałem pewne tranzystorowe końcówki mocy, jedna sztuka już wywalała korki!

Zwrotnica jest w kolumnie a preamp Burmestera rozdziela sygnał w proporcjach jakie mu ustawię. Mogę niezależnie wzmocnić sekcję basową lub osłabić. Ale zgodność reguluje zwrotnica w kolumnie. Wiem, że to nie jest idealny bi-amping bo musiałaby być zew.zwrotnica, a kolumny wybebeszone z fabrycznych zwrotnic ale nie można mieć wszystkiego… :-)

Spodziewalem sie super porownania i ciekawej recenzji dwoch wzmacniaczy i kazdego z osobna tez ,jak graja z kazdym gatunkiem muzycznym i jak sobie z nimi radza a tu wiecej o bezpiecznikach i instalacji.

To jest chwilowy pobór prądu, ładują się kondensatory w zasilaczach, niektórzy konstruktorzy stosują moduły wolnego startu.

Pamiętam jak miałem pewne tranzystorowe końcówki mocy, jedna sztuka już wywalała korki!

Zasilacze impulsowe zapewne mają one

Wywalanie korków wtedy zapewnione)

Mirek, szczegółowe opisywanie wpływu tych wzmacniaczy na konkretną muzykę uważam za bezsensowne z 2 powodów. Po 1-gra cały system i wpływ na konkretne gatunki ma też źródło, kolumny, okablowanie i akustyka. Wyłuskanie z tego samego wzmacniacza w kontekście wpływ np na soul czy blues jest bardzo trudne jeśli w ogóle możliwe. Po 2-to nie są wzmacniacze typy 300B, które owszem, mają piękną średnicę ale reszta kuleje i przez to takie wzmacniacze nie nadają się do wielu rodzajów muzyku. Spartacusy czy Amplifon Limited to poważne konstrukcje grające ze swobodą każdy rodzaj muzyki,łącznie z metalowym wykopem. Przy czym Amplifon zagra to z nieco większą gęstością i soczystością, a znów Tharaxy z jeszcze większą rozdzielczością, wykopem i wglądem w nagranie. Amplifon pokaże plany bliżej, a Spartacusy z większej odległości, nieco oddalone względem Amplifona, który jak każda lampa SET gra trochę na twarz.

sly 30

Czy te Thraxy wytrzymują porównanie z tymi monoblokami Vitusa i Burmestera które masz ?

Z czego obudowy są wykonane w tych Thrax'ach - z aluminium czy blachy ?

Jakość wykonania Burmestera to od lat znana perfekcja. Vitus również ma świetne wykonanie z grubych płyt aluminium. Thrax jest dokładnie tak samo perfekcyjnie wykonany, zarówno końcówki mocy jak i DAC, którego też miałem kilka dni, a potem….mi go zabrali źli ludzie… :-)

Obudowa Spartacusów jest zrobiona z grubych płyt aluminium z dodatkowymi wlotami wentylującymi. Chyba nie zdradzę tajemnicy, że firma do której należy Thrax to duże, poważne przedsiębiorstwo, które działa w kilku branżach, w tym w branży obróbki aluminium. Produkują wysokiej jakości dodatki jak i obudowy dla wielu zachodnich firm, nie tylko z działu audio.

Mirek, szczegółowe opisywanie wpływu tych wzmacniaczy na konkretną muzykę uważam za bezsensowne z 2 powodów. Po 1-gra cały system i wpływ na konkretne gatunki ma też źródło, kolumny, okablowanie i akustyka. Wyłuskanie z tego samego wzmacniacza w kontekście wpływ np na soul czy blues jest bardzo trudne jeśli w ogóle możliwe. Po 2-to nie są wzmacniacze typy 300B, które owszem, mają piękną średnicę ale reszta kuleje i przez to takie wzmacniacze nie nadają się do wielu rodzajów muzyku. Spartacusy czy Amplifon Limited to poważne konstrukcje grające ze swobodą każdy rodzaj muzyki,łącznie z metalowym wykopem. Przy czym Amplifon zagra to z nieco większą gęstością i soczystością, a znów Tharaxy z jeszcze większą rozdzielczością, wykopem i wglądem w nagranie. Amplifon pokaże plany bliżej, a Spartacusy z większej odległości, nieco oddalone względem Amplifona, który jak każda lampa SET gra trochę na twarz.

O rany

Odstaw kolumny od tylnej ściany.!!

Lampa SET gra na twarz?..............jeszcze.małe doświadczenie w audio masz.

Kwestia zasilania w Thraxie jest do poprawy-bo Twój elektryk obojetnie jaką szkołę wykonania reprezentuje tzn. otwocką lub serocką jest nieważne.

Thraxy z zasilaczami impulsowymi są nie do przyjęcia-bo narastanie jest za gwałtowne-to powoduje wywalanie korków-miekkiego startu nie ma.

Zapytaj sie kogoś kto zna sie na elektronice niech zajrzy we wnętrze Dionizosa-tego preampa Thraxa za 67500......dla mnie to kpina jest.

Granie tzw.na twarz zapewni każda cyfrówka tara Labs i dość wąski sweet spot jednocześnie-wiem to z własnego doświadczenia.

Także granie na twarz jest niezależne od tego czy gramy w triodzie,tetrodzie pentodzie............teraz pisanie jest chyba w modzie)

Odstaw kolumny od tylnej ściany a bedziesz usatysfakcjonowany)

Scena i jej tworzenie jest zależne od orkiestry jak usiądzie bądz jak stanie-u nas w domach orkiestrą są kolumny-tak uważam.

Nieustająco pozdrawiam-niepokorny Piotrek piszący zawsze prawdę.

Robi dla wielu różnych firm.

Zasilacze impulsowe zapewne mają one

Wywalanie korków wtedy zapewnione)

To chyba bzdura. Mają klasyczne zasilanie. Gdyby miały impulsowe to właśnie nic by nie wywalało. Miałem dwa Jeff Rowland 725, które grały w klasie AB ale zasilacze były właśnie impulsowe. Nigdy nie wywaliło bezpiecznika.

Jakość wykonania Burmestera to od lat znana perfekcja. Vitus również ma świetne wykonanie z grubych płyt aluminium. Thrax jest dokładnie tak samo perfekcyjnie wykonany, zarówno końcówki mocy jak i DAC, którego też miałem kilka dni, a potem….mi go zabrali źli ludzie… :-)

Obudowa Spartacusów jest zrobiona z grubych płyt aluminium z dodatkowymi wlotami wentylującymi. Chyba nie zdradzę tajemnicy, że firma do której należy Thrax to duże, poważne przedsiębiorstwo, które działa w kilku branżach, w tym w branży obróbki aluminium. Produkują wysokiej jakości dodatki jak i obudowy dla wielu zachodnich firm, nie tylko z działu audio.

O wlasnie! pisz o tym wszystkim wiecej,wlasnie wiecej oczekuje o Amplifonie abys napisal, bo recenzje o Spartacusie czytalem,nie interesuje mnie co myslisz o wzm na lampe 300B bo to sa wzm dla melomanow a nie audiofili.

Dla melomanów, którzy słuchają tylko vokali i małych składów? Bo melomani, którzy lubią też rock, pop, soul, duże składy czy energetyczny jazz to sobie na 300B raczej sobie nie posłuchają… :-)

Przy okazji dzięki nim dowiedziałem się, że mam pewien błąd w instalacji elektrycznej. Włączając wpierw jeden wzmacniacz, a po chwili drugi nic się nie działo. Ale włączając oba naraz kilka razy wyleciał mi bezpiecznik w kotłowni gdzie mam centralę elektryczną. Ale znów kilka razy nie wyleciał. Dzwoniłem nawet do Pana Andrzeja by zapytać co to może być i dowiedziałem się, że tam jest duże, klasyczne zasilanie i mimo, że potem w czasie grania obciążenie prądowe nie jest duże to w momencie włączenia obu naraz, gdy są oba wpięte w tą samą linię AC to taki bezpiecznik może wylecieć.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

zmiana bezpiecznika zalatwia problem

jest to czesty problem jak słyszałem na prezentacjach u klienta lub pokazach w hotelach , nie wynika ze złej budowy sprzętu tylko odmiennej od tego co zwykle właczamy w domach na klasycznym zabezpieczeniu 16A

klientom zwykle sie podoba :) osobom dokonujacym pokazu mniej bo rodzi zawsze niepewnośc co do dalszego efektu

przerabiasz raz domową instalacje i po problemie

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.