Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Stary mial najwyzsze referencyjne transparenty z obecnej produkcji, to chyba dobre?

Ja staram sie juz nie odzywac;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Sylwek od dawna pisze, ze odsluchy wylacznie w naszym systemie nie sa obiektywne bo caly system gra. Dlatego moglo sie tak zdarzyc, ze wiele klockow u Ciebie nie zagralo bo sie nie wpasowaly a mogly byc super.

Ja wole dobre srebro zamiast puszek:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Wiadomo, że sprzęt musi zagrać w danym systemie. To oczywistość. Ale jeśli robi się porównania to miło gdy choć trochę są zbliżone szanse.

Jeśli ja wepnę u siebie np super Kondo, super kable, super preamp, a ty przyjedziesz do mnie z np Lebenem i średnimi kablami to twój Leben będzie pozamiatany i nie ma co się dziwić. A potem będę mógł powiedzieć, że mój wzmacniacz rozjechał twojego, że aż było żal, bo twój jest kiepski. Jak być się poczuł? I tu nie chodzi o Starego bo akurat on nie wypowiadał się w tej kwestii, ale Wojtek już się wypowiadał.

Sylwek pełna zgoda, ja tylko podobnie jak Cybant uważam,że to nie Stary jest odpowiedzialny za ten shootout, miałem na nim być ale z zawodowych powodów nie mogłem dotrzeć i wiem,że tam nie miały odbywać się zawody.Ja do Piotra i tak się wybiorę bo chcę posłuchać skończonego Dzieła, to w Polsce rzadkość:)) a z innej mańki ,nie wielu jest odważnych jak Stary, który zazwyczaj z przymróżeniem audiofilskiego ślepia stwierdza: moje jest najlepsze, ktoś chce startować?ja to kupuję:) Wiem,że Piotr ma do tego dystans ale i kompetencje:)

Ja wole dobre srebro zamiast puszek:)

Srebra miałem dużo ale zostałem zapuszkowany. Duża w tym zasługa Piotrka, ściągnął mnie na kryminalną ścieżkę :)

Sly też jest w bandzie wiec miej się na baczności bo załatwimy Cię na amen :)

Wojtek MPW to najlepsze monobloki na świecie

Grają z każdą kolumną duża i małą

Są tańsze od Amplifona i lepiej wykonane

Mówię to ja Jędek z Amplifona:)

A Ty myslisz, ze ja puszek nie mam? 4sztuki plus srebro na wampiry;)

Wiec Wy uwazajcie:)

Andrzej myslalem, ze mielismy juz o MPW i Amplifonie nie pisac. Piszemy o kablach jakbys sie nie zorientowal.

Wiem,że Piotr ma do tego dystans ale i kompetencje:)

No właśnie ja też mam dystans i dlatego ostatni tu piszę:) Gdybym wiedział że reguły gry się zmienią inaczej by to wszystko wyglądało bo nie o to chyba wszystkim chodziło.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Andrzej tak się zdenerwował , że biedny zwaryjował normalnie.....

I to wszystko przez nas...wstydźmy się...

Nie zwariowałem tylko dobrze się bawię:)

Spokojnie to tak dla rozładowania niepotrzebnych emocji:)

A po za tm ja nie mam puszek to nie mam o czym pisać.

Gość cybant

(Konto usunięte)

A Ty myslisz, ze ja puszek nie mam? 4sztuki plus srebro na wampiry;)

Wiec Wy uwazajcie:)

Andrzej myslalem, ze mielismy juz o MPW i Amplifonie nie pisac. Piszemy o kablach jakbys sie nie zorientowal.

Najlepsze to są Vovoxy ;)))

Wiecie ile haczyków do procy można z nich zrobić????

A ludzie czytaja i sie smieja.

A Ty co maruda polska .....????

Puszki puszkom nie rowne a srebro srebru:)

Ale te od Piotrka i Sylwka to bym z checia przytulil gdyby byly tansze.

Jest okazja bo Sylwek zmienia kable na inną konfigurację to szykuj talary i jazda. W rozliczeniu zostaw MPW :)

Ty nie chcesz? MOwie Ci te Sylwkowe puszki sa duuzo wieksze niz Twoje:))

Beda Ci bardziej do pokoju pasowaly:)

Twoje puchy to sa polowy wielkosci mojej kolumny:)

Wiem , wiem...:))

Artur wyraził chęć odwiedzin ....ja się też podpinam ;)

Możemy zabrać moją albo jego i złoimy Ci tyłek;)))

Melduję nie wykonanie zadania)

hura,hura,hura wreszcie..............brawo za odwagę...........Panie Jędrku(chyba tak powinno być)

taki upał a dołożone do pieca,aż kafle trzeszczą.

a może tak kończ Waść wstydu oszczędż?

ps.

Dlaczego tak się stało tego nie wie nikt...........własnie leci kabarecik

:)

Cały ten wątek zaczyna przypominać spotkanie 16-o latków w saunie i licytacje z naocznym porównaniem kto ma dłuższego i deklaracje ile i jakie panienki z tego dobra zaznały.

Żenada. Dajcie na luz.

Muza gra tylko w systemie składającym się z pomieszczenia, klocków, uszu i nastroju słuchającego. Oraz albo przede wszystkim z Jego wyobrażenia o odbieranej muzyce, emocjach czy technice.

Wymiana jednego z tych elementów na inny przypadkowy powoduje tylko same problemy albo euforię ... i ew. rozczarowanie albo achy i ochy. I to zapewne stało się tutaj.

A reszta to ściema.

Pozdro.

Muszę przewietrzyć mój system…

Cały ten wątek zaczyna przypominać spotkanie 16-o latków w saunie i licytacje z naocznym porównaniem kto ma dłuższego i deklaracje ile i jakie panienki z tego dobra zaznały.

Żenada. Dajcie na luz.

Muza gra tylko w systemie składającym się z pomieszczenia, klocków, uszu i nastroju słuchającego. Oraz albo przede wszystkim z Jego wyobrażenia o odbieranej muzyce, emocjach czy technice.

Wymiana jednego z tych elementów na inny przypadkowy powoduje tylko same problemy albo euforię ... i ew. rozczarowanie albo achy i ochy. I to zapewne stało się tutaj.

A reszta to ściema.

Pozdro.

Chcesz przez to nam powiedzieć,że Twój ptaszek to tytan jest?

Najlepiej to gra u Ciebie na blogu.........Ty blogersie))

U mnie na glosnikach logiteca troche gorzej gra:)

Chyba sie nie spasowaly z komputerem:)

Ja mam bi-wire a Szymon potrzebuje chyba singlewire. Poza tym IC mam XLR.

Niestety musze miec singla i to dluzszego. Sly ma za krotkiego weza ale za to z dwiema koncowkami. Ponoc jest bi, wire. Jakbym kupowal kable to wylacznie robione przez gruba babe, ktora jedna reka lutuje a druga karmi dziecko ogladajac tvshop. Bardzo lubie kobiety przy kosci. Moja zona jest tego przykladem :)

Stary mial najwyzsze referencyjne transparenty z obecnej produkcji, to chyba dobre?

Ja staram sie juz nie odzywac;)

Zapytaj grubej baby to Ci opowie o najwyzszych modelach Transparenta. Seria Reference jest 3 od gory.

musze miec singla i to dluzszego

Bardzo lubie kobiety przy kosci.

Na tym forum można zgłupieć:))

Raz dziewczynka, raz chłopaczek:)?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.