Skocz do zawartości
IGNORED

Wieści z Eurokołchozu

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

To ze wiek emerytalny 67 lat jest za wysoki nie trzeba nikomu przedstawiać

Ale jest jeszcze jeden problem niemcy obnizaja wiek emerytalny do 63 lat a więc zaczyna się kolejny problem europy biedni nie beda coraz bardziej dobijani przemyslowo kapitalowo ale i beda pracowac na bogatych a wiec tendencja europejska będzie wygladac tak biedni i skorumpowani beda pracowac coraz dluzej a najbogatsi beda obnizac wiek emerytalny

W ciagu 20 lat stawiam polska 70-73 lat pracy europejczycy 55-63 lat pracy

chwilowy brak działalności w audio.

Ludzie zarabiający psi grosz nie czują się zintegrowani z firmą, doceniani, dopieszczeni.

Kradzież w tym układzie jest tak naturalna jak oddychanie - "on mnie okrada, to i ja jego".

Rozwiązanie - to uczciwa praca za uczciwe pieniądze. Aby kraść się nie opłacało.

odnosząc to co napisałes do Ciebie

to skoro dzięki UE mogłes wyjechac i zarabiać godziwie to powinieneś ją chołubic a przecież nie robisz tego.

To ze wiek emerytalny 67 lat jest za wysoki nie trzeba nikomu przedstawiać

Ale jest jeszcze jeden problem niemcy obnizaja wiek emerytalny do 63 lat a więc zaczyna się kolejny problem europy biedni nie beda coraz bardziej dobijani przemyslowo kapitalowo ale i beda pracowac na bogatych a wiec tendencja europejska będzie wygladac tak biedni i skorumpowani beda pracowac coraz dluzej a najbogatsi beda obnizac wiek emerytalny

W ciagu 20 lat stawiam polska 70-73 lat pracy europejczycy 55-63 lat pracy

A mógłbyś wyjaśnić jak niby polskie podatki zasilają fundusz emerytalny w Niemczech? I jak wiek emerytalny w DE wpływa na wiek emerytalny w PL.

Z góry dzięki.

to skoro dzięki UE mogłes wyjechac i zarabiać godziwie to powinieneś ją chołubic a przecież nie robisz tego.

Dottore w ogóle jest przypadkiem wyjątkowym: chołubi PIS i prezesa, który wszystkich emigrantów nazwał nieudacznikami... (A może był to tylko jego brat Lechu, którego pamięcy i spuścizny intelektualnej Jaru tylko broni?).

Powrót po dłuższej przerwie...

niemcy obnizaja wiek emerytalny do 63

Skąd takie rewelacje? Jeszcze niedawno ustawowy wiek emerytalny był (i chyba nadal jest) w Niemczech wyższy niż w Polsce, i to zarówno aktualny jak i planowany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Wystarczy policzyć,by uświadomić sobie ,że ta ustawa jest praktycznie fikcją.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak czy inaczej nasze pierwsze miejsce w rankingu na najmłodszych emerytów w Europie (a może i na świecie) jest niezagrożone.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Watpie w to

Ostatnie przygladam sie problemowi wody i checi korporacji do jej prywatyzacji w imie zasady "kontrolujesz wode kontrolujesz ludzi" ciekawe co z tego wyjdzie ale lapowki i przelychanki ida od największych finansistow.... tym razem bez komentarza

"Trudno było spodziewać się takiego obrotu sprawy. Zabrakło zaledwie 600 głosów. Jest mi przykro, że zawiodłam kilkadziesiąt tysięcy moich wyborców i nie będę ich reprezentować w Parlamencie Europejskim - powiedziała w rozmowie z Onetem prof. Joanna Senyszyn. - Wynik wyborczy SLD jest słaby. Do dominacji prawicy na scenie politycznej dołączyła absurdalna Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikkego. W Polsce doszło do niebezpiecznego zwrotu w prawo - dodała eurodeputowana SLD, oceniając rezultat niedzielnych wyborów europejskich."

Ukryta Zawartość

Zawsze miło poczytać, że komuś się urwało czerwone koryto (by zacytować majora Bienia). :)

Tymczasem w Irlandii "niebezpieczny zwrot w prawo" również miał miejsce w lokalnych i euro- wyborach.

Była tam sobie Labour Party czyli socjaliści czyli lewaki,czyli obleśne komuchy. Miło mi zakomunikować, że Labour Party jest w IRL już tylko wspomnieniem.

Partia owa mamiła naród obietnicami jak to będzie walczyć z opłatami za wodę i wprowadzi korzystne zmiany w podatkach i w ogóle. Mogli coś z tym zrobić bo byli poważną siłą polityczną i uczestniczyli w rządzie.

Ale NIC nie zrobili i w tych wyborach wyborcy serdecznie im podziękowali. Wykosili towarzystwo równiutko! :)

I zagłosowali na Republikanów co w komuszej nomenklaturze oznacza właśnie "niebezpieczny zwrot w prawo".

Cała partyjna wierchuszka irlandzkich lewaków podała się do dymisji - partia w rozsypce.Przekonali się że niebezpiecznie jest naobiecywać a potem nic nie robić dla ludzi.

I pies ich drapał! :)

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Z tym wiekiem emerytalnym w Europie taka mała dygresja. Obecie mieszkam i pracuję w Azji południowowschodniej, ze dwa razy zgadałem się z tutejszymi o kwestię zakończenia tyry i pójścia na emeryturę, zazwyczaj było małe niezrozumienie na początku o co mi chodzi. Oni nie pytają o to kiedy będziesz mógł przejść na emeryturę, tylko kiedy zamierzasz.

Sent from my iPad using Tapatalk

Anglicy strasza EU ze z niej wystapia.... buhaha

Ja bym Anglikow juz dawno temu wywalil z EU na zbity pysk.

Narod calkowicie nie dostosowany do wspolpracy i wspolzycia z innymi narodami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki UE? Jaja sobie robisz?

Z moim wykształceniem, talentem i pracowitością mogę żyć i dobrze zarabiać gdziekolwiek.

Tylko nie w Polsce, niestety... :(

przejebane.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dzięki UE? Jaja sobie robisz?

Z moim wykształceniem, talentem i pracowitością mogę żyć i dobrze zarabiać gdziekolwiek.

i z całego świata gdzie mógłbyś dobrze żyć wybrałeś właśnie irlandzką wieś :]

urocze

i z całego świata gdzie mógłbyś dobrze żyć wybrałeś właśnie irlandzką wieś :]

urocze

Irlandię jako miejsce zamieszkania wybrali np. Ronnie Wood, czy Jeremy Irons, mogę więc i ja.

Irlandzka wieś ma swoje zalety.

Możesz zostawić swoje auto otwarte na noc, możesz zostawić rower na trawniku przed domem - spokojnie! Rano będzie.

Spróbuj tej sztuki w Polsce.

Myślę o zakupie domu w IRL teraz, wstrzymuję się tylko do przyszłych wyborów.

Jeśli PO znowu wygra to idę do agencji nieruchomości.

Do Polski nie będzie sensu wracać, bo już nie będzie Polski.

Irlandzka wieś ma swoje zalety.

Możesz zostawić swoje auto otwarte na noc, możesz zostawić rower na trawniku przed domem - spokojnie! Rano będzie.

Spróbuj tej sztuki w Polsce.

zalezy gdzie mieszkasz w PL , w pełni nonszalancko zostawiam i samochody , i rowery i inne cenne rzeczy i nie ginie.

ale ja bym wybrał jednak Kalifornię

w pełni nonszalancko zostawiam i samochody , i rowery i inne cenne rzeczy i nie ginie.

Strzeżone osiedle? Sąsiad Owsiaka?

Oczywiście że są w PL beneficjenci systemu: powtarzałem to 100x więc jeszcze raz powtórzę - k***y, złodzieje i politycy (czyli mieszanka dwóch pierwszych grup).

I ci ludzie żyją w PL jak pączki w maśle.

Reszta - jakieś 90% polskiej populacji musi zadowolić się ochłapem w postaci 10% PKB.

Typowa republika bananowa, tylko zamiast członków junty mamy ex-komuchów, ich agentów i progeniturę.

Strzeżone osiedle? Sąsiad Owsiaka?

Oczywiście że są w PL beneficjenci systemu: powtarzałem to 100x więc jeszcze raz powtórzę - k***y, złodzieje i politycy (czyli mieszanka dwóch pierwszych grup).

niepotrzebnie mnie obrażasz

w dziwnym środowisku się w Polsce obracałeś skoro rzeczy normalne są dla Ciebie osiągalne dopiero na emigracji.

To jak z człowiekiem dajmy na to z Parczewa co najdalej był w Lublinie i nagle wyjechał do Amsterdamu i dzwoni do żony ,że na zachodzie wszystko lepsze i nawet tramwaje mają. taka aluzja :)

Jako kraj do zycia PL jest ok, jako kraj do zarobkow i interesow to wciąż kolesiarstwo korupcja złodziejstwo i niskie jak i bardzo niskie zarobki... i to jest glowny powod ucieczki Polakow, sa i spokojne miejsca zywnosc jeszcze można i przyzwoita dostać od resztek małych przedsiębiorstw wszystko funkcjonuje wszystko jest (w końcu weszliśmy do unii wiec firmy handlowe i korporacje przyszly do nas żeby biznes krecic wiec jest to co w unii) jak wady zlikwisuja to będzie dobrze byle cos w polityce ruszylo

Jako kraj do zycia PL jest ok, jako kraj do zarobkow i interesow to wciąż kolesiarstwo korupcja złodziejstwo i niskie jak i bardzo niskie zarobki... i to jest glowny powod ucieczki Polakow, sa i spokojne miejsca zywnosc jeszcze można i przyzwoita dostać od resztek małych przedsiębiorstw wszystko funkcjonuje wszystko jest (w końcu weszliśmy do unii wiec firmy handlowe i korporacje przyszly do nas żeby biznes krecic wiec jest to co w unii) jak wady zlikwisuja to będzie dobrze byle cos w polityce ruszylo

Dokładnie jest jak mówisz. Jako miejsce do życia dałbym 4 gwiazdki (jedną gwiazdkę odejmuję ze względu na zimę, podłe drogi i odsetek idiotów na nich) a jako miejsce do biznesu i dobrej pracy - zaledwie 2 gwiazdki.

niepotrzebnie mnie obrażasz

Od kiedy mieszkanie na jednym osiedlu z Owsiakiem jest czymś obraźliwym?

No chyba, że należysz do beneficjentów systemu wymienionych wyżej.

Ale wówczas to nie moja wina.

Jeśli żyjesz sobie dobrze nie będąc beneficjentem systemu, to o co niby się obrażasz?

Teżznam takich ludzi. Zrobili mnóstwo kasy w Polsce dzięki sobie samym.

Ale wszyscy oni zrobili to WBREW systemowi a nie dzięki niemu.

Komuniści z KE usiłują zniszczyć gospodarkę Wielkiej Brytanii.

Na szczęście Angole nie są idiotami i rozumieją rolę niskich podatków we wzroście gospodarczym.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli żyjesz sobie dobrze nie będąc beneficjentem systemu, to o co niby się obrażasz?

Teżznam takich ludzi. Zrobili mnóstwo kasy w Polsce dzięki sobie samym.

Ale wszyscy oni zrobili to WBREW systemowi a nie dzięki niemu.

kasa kasa kasa kasa

poprostu zyję wśród kulturalnych ludzi.

a wracając do meritum

to urocze jest jak człowiek narzekający na system ,który dał mu darmowe wykształcenie teraz narzeka na system ,który pozwala mu godziwie żyć

MAruda z Pana , Panie doktorze

to urocze jest jak człowiek narzekający na system ,który dał mu darmowe wykształcenie teraz narzeka na system ,który pozwala mu godziwie żyć

MAruda z Pana , Panie doktorze

Masz rację ale nigdy nie jest za późno na pracę nad sobą. :)

Z narzekactwem u siebie walczę, natomiast nie jestem w stanie powstrzymać się od komentowania rzeczywistości.

I z przerażeniem spostrzegam, że idiotyzmy i błędy wydają się wielu ludziom oczywistością i rzeczą na którą nie mają wpływu - jak pogoda.

A wcale tak nie jest.

Drogą do poprawy rzeczywistości jest PO PIERWSZE dostrzeżenie problemu.

Jeśli go nie widzisz to jak chcesz go wyeliminować?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Brytyjska rada reklamy uznała, że reklama perfum Rihanny jest "(...)zbyt wyzywającą i demoralizującą dzieci." Dlatego "(...) reklama może być umieszczana tylko w wyznaczonych miejscach, aby zmniejszyć ryzyko oglądania jej przez dzieci."

Oto wyzywające demoralizujące zdjęcie:

98c1dcad5af02fb8bcdfe3478117d752,29,1.jpg

Wiadomo. Poprawne są tylko Gay Pride w Londynie i występy Conchity Wurst w finale konkursu Eurowizji. Nie są wyzywające i nie demoralizują dzieci. Bo dzieci już od przedszkola uczy się o gender i normalności spod znaku LGBTQ.

Ale to tez jest demoralizujace dla dzieci tylko problem w tym ze sex jest w calym biznesie ktory chlona dzieci a wiec mtv teledyskach reklamach... zachowaniu oseudogwiazd jak Rihanna. ... tak wyglada cały przemysł skierowany na dzieci i młodzież bo to głównie oni chlona ta poppapke

• 2 miesiące później...

Rewelacyjny jak zwykle St. Michalkiewicz prosto i przystępnie wyjaśnia czym jest eurosocjalizm:

POLECAM!

• 2 miesiące później...

no to na czele obecnej EU stoi pan Junkers czy jak mu tam,

koles prawdopodobnie skorumpowany po uszy , przez ostatnie lata dzialal jako premier Luxemburga i robil wszystko zeby wyrolowac i okradac , OKRADAC i jeszcze raz OKRADAC na wielka skale podatnikow europejskich !!!!

Ciekawe czy robil to bezinteresownie ??? chcialbym widziec jego wszystkie konta bankowe i przelewy od wielkich koncernow buhaha

Obecnie koles bedzie rzadzil (razem z Tuskiem ) cala EU

SUPER !!

wrazie czego, gdyby ktos sie czepiel, to wszystko bylo legalne wg luksemburskich przepisow buhaha

image-715045-breitwandaufmacher-nuum.jpg

troche blizej ziemi.Nie było to niezgodne z prawem i nie tylko europejskich.Znaj wymiary mocium panie.

<br />Skąd takie rewelacje? Jeszcze niedawno ustawowy wiek emerytalny był (i chyba nadal jest) w Niemczech wyższy niż w Polsce, i <br />
owszem jest tak ze pewna paru procentowa wyznaczona grupa urzednikow .Nie ma to wplywu na caloksztalt ale w polsce grzeje powietrze.

<br />Ciekawe czy robil to bezinteresownie ??? chcialbym widziec jego <br />
typowe nastawienie.To robił rzad luxemburga za wiedza wszystkich.Tak wiec musisz zajrzec do kont..wszytkich.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.