Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Ale może jestem w mniejszośc

Ależ oczywiście, że jesteś w mniejszości! Toż to jest pasjonujący pojedynek i nawet nie wiesz co tracisz?!

MarkN ale skoro na vinylu kontrabasik ladnie brzdeka, ladnie brzdeka na pierwszym wydaniu CD a przestaje brzdekac na XRCD tylko sobie buczy i juz nie wiem jaka to nuta bo wszystko gra na tej samej nucie, a na vinylu i CD slychac wyraznie linie melodyczna, to co jak myslisz, do doopy mam DAC-a ? ;) I tak cale pasmo jest z kaszanione, na swoj sposob w XRCD. No dobra juz sie nie wcinam i nie krytykuje XRCD to co mialem powiedziec powiedzialemm z mojej strony koniec.

Ale konkret poproszę? Na jakim konkretnie cd? Ma prawie wszystko! Tytuł poproszę?

Parker's Mood

Gość jt211

(Konto usunięte)

Ja, przyznam się szczerze, przeskakuje od wczoraj wpisy MarkN i Stasiop w tym konkretnym wątku. Szkoda czasu na czytanie kłótni.

Ale może jestem w mniejszości.

Pewnie że jesteś bo to jakaś odmiana w pojedynku Elb kontra Szymon :>)))

Arne Domnerus Group, Jazz At The Pawnshop

Roznica pomiedzy Vinylem, CD, a XRCD, jest jak row marianski, na niekorzysc XRCD ma sie rozumiec.

Jak sie poslucha pierwszego tloczenia tej plyty na vinylu to mozna zlapac sie za glowe co jest narobione na XRCD.

MarkN ale skoro na vinylu kontrabasik ladnie brzdeka, ladnie brzdeka na pierwszym wydaniu CD a przestaje brzdekac na XRCD tylko sobie buczy i juz nie wiem jaka to nuta bo wszystko gra na tej samej nucie ( nieokreslonej nucie), a na vinylu i pierwszym wydaniu CD slychac wyraznie linie melodyczna, to co jak myslisz, do doopy mam DAC-a ?

Tego powyższego nie doczytałem, sorry! To już w ogóle jest jakiś nieokreślony bełkot i chyba sam Stasiop nie zastanowił się nad tym wpisem. Chcę być dobrze zrozumiany - nie przeszkadza mi absolutnie audiofilska jazda, nawet ta ekstremalna i wymagająca nakładów nie tylko finansowych, ale też jak najbardziej mentalnych. Nie potrafię krytykować pasji i audio maniaków, bo to są dla mnie oczywiste klimaty i super hobby dla tych, którzy mają na to środki. Wkurza mnie natomiast sytuacja, kiedy z tego hobby robi się rynek udający profesjonalistów i inżynierów od nagrań, a co najgorsze, inżynierów od muzyki i jej skomplikowanych zagadnień. Na konkretne pytania odpowiadają bełkotem i arogancją co wydaje mi się być strzałem w kolano nawet w zupełnie lużnych i amatorskich pogawędkach. Panowie! Naprawdę za dużo słyszałem i widziałem w swoim życiu, żeby uwierzyć w pociskanie kitu i bełkot zupełnie niekompetentnych osób.

Parker's Mood

Mam, oczywiście, że mam! Mam też Jazz At The Pawnshop 2 - oryginalne szwedzkie wydanie z 1991 Propius Musik AB. XRCD to wydanie pierwsze z FIM - brzmi genialnie, z pogłosem, detalem, przestrzenią i praktycznie każdym niuansem dżwiękowym. W każdym setupie, który mam u siebie, brzmi ta płytka naprawdę świetnie - zarówno w detalicznym i studyjnym brzmieniu z 802N jak i w lekko 'brudnym' Dynaudio C1 w konfiguracji stereo 2.2. Nie wiem Stasiop czego i jakich wad się doszukałeś w tym nagraniu, ale jeżeli się doszukałeś, to powinieneś swojego DCAa wyrzucić i zbudować zupełnie coś innego! Zresztą poproszę o opinie wszystkich posiadaczy tego krążka w wersji FIM XRCD - to najlepiej odda obraz całej sytuacji przedstawionej przez Stasiopa. Właśnie wrzuciłem do odtwarzacza ten krążek i muszę powiedzieć, że brzmi wybornie!

Parker's Mood

Właśnie wrzuciłem do odtwarzacza ten krążek i muszę powiedzieć, że brzmi wybornie!

OK :D

Dalsza dyskusja jest zbyteczna ja wiem swoje a ty swoje. Ta plyta jest na maksa skopana, w porownaniu z oryginalem, takie masz zrodlo MarkN, takie zrodlo :D :D :D

Stasiop, musiałbyś żyć tak co najmniej czterysta lat, żeby chociaż w ułamku słyszeć to co ja już dawno mam za sobą - mówię całkiem poważnie, sorry!

... i tak jak już wspomniałem, proszę o wypowiedż postronnych osób! Czy ty Stasiop posiadasz fizycznie płytę XRCD z FIM Jazz at the Pownshop?

Parker's Mood

Gość jt211

(Konto usunięte)

Roznica pomiedzy Vinylem, CD, a XRCD, jest jak row marianski, na niekorzysc XRCD ma sie rozumiec.

Jak sie poslucha pierwszego tloczenia tej plyty na vinylu to mozna zlapac sie za glowe co jest narobione na XRCD.

Jaki gramofon Stasiop ? też youtube ?

poproszę o opinie wszystkich posiadaczy tego krążka w wersji FIM XRCD

O moją nie musisz się chyba pytać,brzmi genialnie :)

A tu inna opinia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Pewnie że jesteś bo to jakaś odmiana w pojedynku Elb kontra Szymon :>)))

O przepraszam cię bardzo. Przez ostatnie pół roku moje odpowiedzi na zaczepki Szymona można policzyć na palcach jednej reki.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Chcialbym sie posmiac na dobranoc

Wrzuć Zarozumialcu zdjęcia swoich posiadanych egzemplarzy tej płyt,to wtedy my się pośmiejemy.

A teraz cos na przemyslenia, czemu XRCD nie moze sie rownac z pierwszym tloczeniem ani z pierwszym wydaniem na CD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

proszę o wypowiedż postronnych osób

Opinia p.Pacuły na temat tego tytułu:

"wolę XRCD, która jest dla mnie wzorcowa."

proszę o wypowiedż postronnych osób

Kolejny cytat:

"jeśli ja miałbym wybierać, to wybrałbym jednak – jako tę właściwą – wersję XRCD FIM-u. Jej dynamika, bliskość wydarzeń, bas itp. były fantastyczne"

To tak a propos basu ;)

Pan Pacula napisal 10/10 - myli sie

Oczywiście.

Ma dużo słabszy system od Twojego.

mam tez dobry ubaw

My też.

Gość jt211

(Konto usunięte)

No i co z tego ze Pan Pacula napisal 10/10 - myli sie, 10/10 jest pierwsze tloczenie na vinylu. a teraz mozecie sobie drwic, ja mam tez dobry ubaw! :D

Stasiu Ty stanowisz ubaw sam w sobie :))) Najlepsze było pytanie MarkN o CDP !!!

Stasiop, jesteś naprawdę dziwnym gościem i zupełnie nie mam pojęcia co chcesz udowodnić? Jak na razie udowodniłeś, że jesteś ignorantem i osobą totalnie niewiarygodną!

Nie mnie oceniać twoją wiedzę i świadomość, ale z tego co prezentujesz i z twoich pokracznych wypowiedzi wynika jedynie, że jesteś mocno zakompleksionym i niereformowalnym osobnikiem

Parker's Mood

pierwsze tloczenie na vinylu. a teraz mozecie sobie drwic

Póki nie pokażesz,że je posiadasz to dla mnie jesteś zwykłym kłamcą.

MarkN poczekajmy jak ludzie wbija sie w podany przeze mnie wykres, wtedy sie posmiejemy :D

A zreszta nie mam ambicji nikomu nic udowadniac, sluchajcie sobie tych XRCD, to wszystko sprawa lepszych DAC-ow, zobaczycie ;)

poczekajmy

Czekamy.

wtedy sie posmiejemy

Wtedy się pośmiejemy,jak zaprezentujesz,że posiadasz w swojej płytotece rzeczony album.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Stasiop, jesteś naprawdę dziwnym gościem i zupełnie nie mam pojęcia co chcesz udowodnić? Jak na razie udowodniłeś, że jesteś ignorantem i osobą totalnie niewiarygodną!

Nie mnie oceniać twoją wiedzę i świadomość, ale z tego co prezentujesz i z twoich pokracznych wypowiedzi wynika jedynie, że jesteś mocno zakompleksionym i niereformowalnym osobnikiem

Stasio robi tu ruch tylko tyle.

Cos chyba jednak panowie nie jestescie do konca pewni jakosci tych swoich XRCd skoro takie zamieszanie? :D

Mam pokazywac plyte? :D A niby po co? Przeciez spieramy sie co do jakosci a nie posiadania, wlacznie myslenie panowie ;)

Niestety jestem daleko od domu wiec przykro mi nawet gdybym chcial pokazac to nie mam jak i co! ;) wiec pewnie bede klamca???!!!, tylko gdzie klamalem, moge wiedziec? Stefku mocne oskarzenia bez podstaw!

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Skąd wiesz jak brzmi kontrabas w ogóle? Kontrabas jak i każdy inny instrument - brzmi inaczej w każdych rękach, brzmi inaczej w każdym miejscu, brzmi inaczej z każdym wzmacniaczem

Nie wiem w tym krótkim fragmencie o co tu chodzi? Kontrabas jako taki nawet ten poziomy od Jarka&Ani to duży instrument o doskonałej nośności dźwięku. Fortepiany też współpracują ze wzmacniaczami?

Kolejne pytanie odnośnie kontrabasu i zachwytami nad jego nagraniem na płycie XRCD. Jak Pacuła w tym małym swoim pokoiku mógł go usłyszeć dobrze? To się nie mieści w pale nawet jak ma się łeb jak sklep!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.