Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Bylo to co bylo, taka byla droga rozwoju, wtedy kiedy robilem ten filmik gralo tragicznie teraz to juz rozumiem. ;)

Nic nie bede usuwal, dla mnie to pamiatka.

To nawet lepiej, jest weselej :D W tym szalenstwie jest metoda ;)

A myslisz ze po co ja dalem ten filmik? :D

Ja Polske bede ze sprzedaza omijal szerokim lukiem, wole juz u Ruskich sprzedawac, maja bardziej we lbach poukladane. Nie zalezy mi tu na wiarygodnosci zupelnie! Kto sie na tym na prawde zna, wie o co chodzi! ;)

Jasne, nie poddawaj sie, pewnego dnia im wszystkim pokazesz :-)

Wydaje sie , ze za punkt honoru przyjal ,ze musi miec w kazdej dyskusji ostatnie slowo, sadzac, ze ten kto glosniej krzyczy, ma wiecej racji.

Musi zrozumiec, ze nie tedy droga.

To prawda, że mógłby pisać o tym na czym się zna i może w bardziej konstruktywny sposób, ale to Jego decyzja i pomysł na forumową działalność....

Cały dzień słucham, jednego utworu..

A co to za utwór?

Gość vittorio

(Konto usunięte)

To prawda, że mógłby pisać o tym na czym się zna i może w bardziej konstruktywny sposób, ale to Jego decyzja i pomysł na forumową działalność....

Hmm... ale w takim przypadku... musiałby przestać pisać cokolwiek.

To co Stasiop wypisuje na temat DAC-ów to w głowie się nie mieści. Pisze, że rozpoznaje brzmienie DAC-a w całym systemie, którego przecież nie zna dobrze. Masakra. Zbanował mnie w swoim wątku, więc tam pisać nie mogę. Pisze, że słucha w studiach, na wystawach itd. Bycie chwile na Audio Show czy w Monachium, w hałasie i tłumie ludzi ma niewiele wspólnego ze słuchaniem. Byłem w Monachium wiele razy i wiem jak jest. Można się spotkać, pogadać z ludźmi, pooglądać sprzęty, dotknąć, zadać niewygodne pytania konstruktorom, ale słuchanie jeśli w ogóle jest możliwe to tak na luzie bez możliwości realnej oceny sprzętu. Taka jest prawda. Ale geniusz Stasiop rozpoznaje bezbłędnie cechy każdego elementu toru audio z osobna!! Toż to Nobel za to się należy!!

I jeszcze pisze o jakichś studiach. Wiadomo, że nie o studiach nagrań bo te widział co najwyżej na zdjęciach. A zresztą w studiach nie używają sprzętu domowego High Endu. W studiach mają zupełnie inne sprzęty i ocena sprzętu w studio ma się jak porównywanie piłki do metalu z piłką nożną.

To co Stasiop wypisuje na temat DAC-ów to w głowie się nie mieści. Pisze, że rozpoznaje brzmienie DAC-a w całym systemie, którego przecież nie zna dobrze. Masakra. Zbanował mnie w swoim wątku, więc tam pisać nie mogę. Pisze, że słucha w studiach, na wystawach itd. Bycie chwile na Audio Show czy w Monachium, w hałasie i tłumie ludzi ma niewiele wspólnego ze słuchaniem. Byłem w Monachium wiele razy i wiem jak jest. Można się spotkać, pogadać z ludźmi, pooglądać sprzęty, dotknąć, zadać niewygodne pytania konstruktorom, ale słuchanie jeśli w ogóle jest możliwe to tak na luzie bez możliwości realnej oceny sprzętu. Taka jest prawda. Ale geniusz Stasiop rozpoznaje bezbłędnie cechy każdego elementu toru audio z osobna!! Toż to Nobel za to się należy!!

I jeszcze pisze o jakichś studiach. Wiadomo, że nie o studiach nagrań bo te widział co najwyżej na zdjęciach. A zresztą w studiach nie używają sprzętu domowego High Endu. W studiach mają zupełnie inne sprzęty i ocena sprzętu w studio ma się jak porównywanie piłki do metalu z piłką nożną.

swirus ale mało szkodliwy:))))
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Sly , że Tobie się jeszcze chce ;)

Stasiop jest znanym częstym gościem podczas nagrań studyjnych ;

- Abrakadabra Hifi

- Fatamorgana Studio Magic

- Schizofrenic Music

Wszystko to uznane studia nagraniowe ;)

Ty słuchasz tylko u siebie w domu i nie masz punktu odniesienia ...

Teraz w studiach to używają samych kompów i słuchawek ....głośniki są do samochodu a nie do domu...

Dlatego Stasiop ma taki słuch ;)

Tematem tego wątku nie jest @Stasiop. Dalsza nagonka i ataki personalne będę karał.

Sylwek gnębisz Staszka personalnie we wszystkich watkach w jakich on się pojawi, a w dotyczących Lampiego szczególnie. Zostało to zauważone i potwierdzone.

Proszę o spieranie się merytorycznie w tematach i natychmiastowe zaprzestanie ataków osobistych.

To ty mi wladowałeś teraz 3 punkty karne? I za co? Za Hirohito Audio Design? Masz coś z głową? To są żarty! Widomo, że poczucie humoru idzie w parze z inteligencją i odwrotnie! Jeśli to jest twoim zdaniem trolling to osoby takie jak Stasiop, ildottore, electro czy 747 powinny mieć bana non stop na całym forum!! Bo czym innym jak nie trollingiem są abstrakcyjnie wpisy 747 i absurdalne konfabulacje Stasiopa, który merytorycznie w tematach audio nie ma nic do powiedzenia!!

Jak można merytorycznie spierać się ze Stasiopem, który sprzęty audio ocenia po zdjęciach i filmikach kręconych telefonem? Przecież on nic nie słyszał. Nie ma pojęcia o brzmieniu sprzętów. Równie dobrze możemy się tu spierać o formy życia na 15 planetach w układzie Oriona, na których mogą być warunki do życia! Śmiech na sali. W ogóle zauważyłem, że na tym forum chroni się durni, a napiętnuje tych którzy wykazują głupotę owych durni. Takich przypadków było już wiele. Nie dziwota, że forum jest pośmiewiskiem i wielu audiofilów i melomanów nie chce tu zabierać głosu. Widać niektórzy z moderacji reprezentują podobny poziom do tych "twórczych youtubowych geniuszy" i łączą się z nimi we wspólnym bólu egzystencjalnym. Taka koalicja miernot i nieudaczników, rączka rączkę myje! Stasiop skarży się o wszystko moderacji, któryś dureń mający władze nad punktami karnymi zaraz bezmyślnie wciska i wali karniakami! Ale trollowania donosiciela jakoś nie zauważa!

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tematem tego wątku nie jest @Stasiop. Dalsza nagonka i ataki personalne będę karał.

Sylwek gnębisz Staszka personalnie we wszystkich watkach w jakich on się pojawi, a w dotyczących Lampiego szczególnie. Zostało to zauważone i potwierdzone.

Proszę o spieranie się merytorycznie w tematach i natychmiastowe zaprzestanie ataków osobistych.

Vlado.....

Czy Wy naprawdę nie widzicie jakim trollem jest Stasiop ...?

Poczytaj sobie złośliwą i trollowatą ocenę Stasiopa części użytych do budowy Lampozatora ....

Potrafisz to podsumować merytorycznie ?

Dalsza nagonka i ataki personalne będę karał.

Sylwek gnębisz Staszka personalnie we wszystkich watkach w jaki on się pojawi a w dotyczących Lampiego szczególnie. Zostało to zauważone i potwierdzone.

Vlado, brawo!

P.s. Nie można byłoby przypadkiem nałożyć limitu wpisów na dobę przez poszczególnych użytkowników forum? Znacznie ułatwiłoby to przedzieranie się przez grafomaństwo Sly'era. Gdzie nie spojrzy się, niezależnie od pory dnia lub roku, tam Sly: analog, hi-end, bezpieczniki, winyl, hobbistyczne składanie długopisów, wszędzie Sly, choćby nie miał nic wartościowego do napisania. Wystarczyłby limit np. 500 postów na dzień, zresztą tylko Sly by go przekraczał. Byłaby to swego rodzaju ochrona forum przez atomo-trollingiem, bo w końcu Sly to taki Uruk-Hai wśród trolli (dla niewtajemniczonych, zmutowany do entej potęgi troll: skrzyżowanie trolla-orka).

Pozdrowienia,

Forumowicz SVART

To ty mi wladowałeś teraz 3 punkty karne? I za co? Za Hirohito Audio Design? Masz coś z głową? To są żarty! Widomo, że poczucie humoru idzie w parze z inteligencją i odwrotnie! Jeśli to jest twoim zdaniem trolling to osoby takie jak Stasiop, ildottore, electro czy 747 powinny mieć bana non stop na całym forum!! Bo czym innym jak nie trollingiem są abstrakcyjnie wpisy 747 i absurdalne konfabulacje Stasiopa, który merytorycznie w tematach audio nie ma nic do powiedzenia!!

Jak można merytorycznie spierać się ze Stasiopem, który sprzęty audio ocenia po zdjęciach i filmikach kręconych telefonem? Przecież on nic nie słyszał. Nie ma pojęcia o brzmieniu sprzętów. Równie dobrze możemy się tu spierać o formy życia na 15 planetach w układzie Oriona, na których mogą być warunki do życia! Śmiech na sali. W ogóle zauważyłem, że na tym forum chroni się durni, a napiętnuje tych którzy wykazują głupotę owych durni. Takich przypadków było już wiele. Nie dziwota, że forum jest pośmiewiskiem i wielu audiofilów i melomanów nie chce tu zabierać głosu. Widać niektórzy z moderacji reprezentują podobny poziom do tych "twórczych youtubowych geniuszy" i łączą się z nimi we wspólnym bólu egzystencjalnym. Taka koalicja miernot i nieudaczników, rączka rączkę myje! Stasiop skarży się o wszystko moderacji, któryś dureń mający władze nad punktami karnymi zaraz bezmyślnie wciska i wali karniakami! Ale trollowania donosiciela jakoś nie zauważa!

+1
Gość vittorio

(Konto usunięte)

No i tu Kolega sly30 ma moje pełne poparcie.

A do Kolegi moderatora vlado mam prośbę o banowanie osobników nie będących w stanie napisać jednego postu bez błędów ortograficznych a skoro jest Kolega moderatorem w wątku jak by nie było hi-endowym to może by tak zadbać o merytoryczność i pradomówność w/w przez sly30 Panów i na nic się zdadzą argumenty, że przecież pozostali uczestnicy dość swobodnie trzymają się głównych tematów wątków bo to akurat jest zachowanie zupełnie naturalne i pomimo to, że wpisy nie trzymają się ściśle tematu to są w pełni akceptowane przez wszystkich.

Vlado.....

Czy Wy naprawdę nie widzicie jakim trollem jest Stasiop ...?

Ja bym Stasiopa ujął jak to już zrobił bodajże Marslo i jeszcze jedna osoba: niesforny, acz nieszkodliwy gaduła. Ma to trochę swoistego uroku :). Przynajmniej nie klepie na oślep w każdym temacie i nie jest nadętym bucem.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ja bym Stasiopa ujął jak to już zrobił bodajże Marslo i jeszcze jedna osoba: niesforny, acz nieszkodliwy gaduła. Ma to trochę swoistego uroku :). Przynajmniej nie klepie na oślep w każdym temacie i nie jest nadętym bucem.

No jest złośliwym , zakompleksionym i niespełnionym człowiekiem ..próbującym się tutaj dowartościować ...

Zresztą zupełnie niepotrzebnie ...gadają ze Slyem jak pijany z głuchym ...

Zupełny brak zrozumienia ...

To ty mi wladowałeś teraz 3 punkty karne?

Sly,

Stasio jest jaki jest. Może ma pewne braki, ale techniczną wiedzą, co by tu nie powiedzieć, przerasta Cię o lata świetlne. I nie ważne czy zrobi tego DACa, czy nie, ale niestety w tej branży wiedza techniczna liczy się najbardziej, chociażby tysiąc audiofilów twierdziło inaczej.

Mimo, że trochę fanazjuje, nie ładnie jest go tak bez żadnego zażenowania atakować.

A ten wątek ma dla mnie charakter wybitnie reklamowy.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Sly,

Stasio jest jaki jest. Może ma pewne braki, ale techniczną wiedzą, co by tu nie powiedzieć, przerasta Cię o lata świetlne. I nie ważne czy zrobi tego DACa, czy nie, ale niestety w tej branży wiedza techniczna liczy się najbardziej, chociażby tysiąc audiofilów twierdziło inaczej.

Mimo, że trochę fanazjuje, nie ładnie jest go tak bez żadnego zażenowania atakować.

A ten wątek ma dla mnie charakter wybitnie reklamowy.

Dlatego napisałem , że gadają jak pijany z głuchym ( bez podtekstów)...

A atakują się wzajemnie ...taka fantazja ..;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Dlatego napisałem , że gadają jak pijany z głuchym ( bez podtekstów)...

Jest takie powiedzenie: "wiódł ślepy kulawego i ... dobrze się im wiodło";-) Ale ono nie oddaje dobrze sytuacji, bo Sly jest osłuchany jak mało kto na forum. A w ogóle jak czytam po powrocie z wakacji radosną twórczość z ostatnich trzech tygodni w całej zakładce hi-end to ogarniają mnie mdłości, mniej więcej takie same jak po śmierdzącej siarką wodzie z kanaryjskich odsalaczy;-)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

A w ogóle jak czytam po powrocie z wakacji radosną twórczość z ostatnich trzech tygodni w całej zakładce hi-end to ogarniają mnie mdłości, mniej więcej takie same jak po śmierdzącej siarką wodzie z kanaryjskich odsalaczy;-)

Nie przejmuj się po kilku dniach jak już dobrze nasiąkniesz treścią forum nic nie będziesz czuł (od czasu do czasu tylko scyzoryk będzie Ci w kieszeni sam się otwierał i będziesz miał ochotę popełnić bana na jakimś osobniku, ale nic to) :-((

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nie przejmuj się po kilku dniach jak już dobrze nasiąkniesz treścią forum nic nie będziesz czuł

Vittorio, faktycznie jest tak jak piszesz...

Jak nie pisałem przez trzy tygodnie to ostrość zmysłów jakby lepsza. Na codzień jak się tkwi w tym smrodku to w rzeczy samej jakby mniej śmierdziało;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.