Skocz do zawartości
IGNORED

High End-owe, markowe odtwarzacze, transporty plików.

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Szymon,

No to może czas odzielić ziarno od plew? Polish Hi-End Society? Czy to nie czas na taki projekt? Ale nie tylko branżowy, muszą też być ludzie niezależni. Audiofile-melomani:)

Szymon,

No to może czas odzielić ziarno od plew? Polish Hi-End Society? Czy to nie czas na taki projekt? Ale nie tylko branżowy, muszą też być ludzie niezależni. Audiofile-melomani:)

Bardzo dobry pomysł, chętnie wezmę udział w takim projekcie. Musiałby się nazywać testujemy nie kłamiemy.

Sly słuchałeś upsapler Vivaldiego zasilany z sieci NAS? jeśli nie to spróbuj.

Czas nadrobić zaległości. Zamiast pisać po próżnicy otwórz stronę na podobieństwo Pierdóły bo masz czas i lubisz się bawić klockami, nie tylko lego. Chętnie podrzucę jakieś łopatki z mojej piaskownicy :)

Bardzo dobry pomysł, chętnie wezmę udział w takim projekcie. Musiałby się nazywać testujemy nie kłamiemy.

Czy też jak w Krakowskim Towarzystwie Sonicznym obowiązkowe słuchanie jest w samych skarpetkach na stopach?

Może pójść krok dalej?

Trzeba tam także śpiewać?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Panowie,tu od samych nazw sprzętu głowa może zaboleć,a że McIntosh, to też dopiero od jakiś tam modeli-) to już nie mieści się w głowie:-) A na drugim forum,gość prawi,że wszystkie DACie grają tak samo.że wszystkie CD też,że płyta CD to skończony ideał i pliki gęste to marketingowa papka i jak ktoś mówi inaczej,to jest skończony kretyn:-) A u mnie na Marantzu płyty SACD grają dużo lepiej,niż CD a ja boję się odezwać,żeby nie wyszło,że.... To jest strasznie ciężki kawałek chleba:-),ale cieszę się,że mogę na niego chociaż popatrzeć:-)))

A co to za gość tak pisze? Z ciekawości pytam. Co do tego, że u ciebie lepiej grają płyty SACD to nie jest kwestia, że one są lepsze, tylko twój odtwarzacz preferuje SACD i odtwarza je lepiej. Na topowych, niestety drogich sprzętach te różnice są minimalne i nic nie jest lepsze tylko nieco inne. Ale różnice w DAC-ch są spore i nawet w transportach CD czy plików również. Pozdrawiam.

Rockna może i jest z Rumunii, ale facet, który za tym stoi, to tęga głowa. Jeżeli tylko jakość wykonania będzie ok, a z tym producenci z byłego 'bloku sowieckiego' mieli zawsze problem, to o resztę bym się nie martwił.

Aurendera X100L powinienem mieć u siebie w tym tygodniu. Już kilku znajomych mi go chwaliło. To może być ciekawa opcja dla osób potrzebujących napędu plikowego z wyjściem USB.

Chłopaki z Amare ZTCW postanowili napisać własny software. Dobrych aplikacji jest już sporo - Aurender, teraz Auralic, Jriver/Jremote - więc jest na czym się wzorować. Hardware mają ciekawy i jest już gotowy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sugerowałem im swego czasu, żeby tak zrobili swój odtwarzacz plików by mogły go obsługiwać istniejące już i liczne programy, które obsługują Linna. To programy dopracowane przez parę lat i świetnie działające z NAS-ami, w przeciwieństwie np do programu Autendera.

Ale woleli swój soft i jak znam życie będzie niedopracowany przez wielę lat i setki poprawek zniechęcą do tego sprzętu. Ponoć programy do Linna mają obsługiwać nowy transport Auralic-a, a jeśli to się potwierdzi to zapowiada się świetnie.

Chłopaki kiedy będzie dostępny Mark Levinson No 585.

Bazgram tutaj, bo na klubie Marka Levinsona, raczej nie ma co pisać, bo nie wiem czy by mi ktoś odpisał.

Nie piszcie mi na priva, tylko tutaj bazgrajta.

Mam rozumieć że to taki lepszy brat HK 990.

Czyli wejścia optyczne, i takie tam. "Wieta ło co chodzi"

Mark Levinson No 585 posiada wejścia na dwa subwoofery ?.

To ja lece na rower troche muzy posłuchać :)

Mozart

Vivaldi

Tchaikovsky

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Dzięki za wyczerpujące komentarze, w sprawie Marka Levinsona No 585.

"To jo se" pogadam z Panią Renatą ( Harman Kardon ).

Trzymajta się chłopaki : )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dzięki za wyczerpujące komentarze, w sprawie Marka Levinsona No 585.

"To jo se" pogadam z Panią Renatą ( Harman Kardon ).

Trzymajta się chłopaki : )

Tiia , a moderacja .....gdzie????

Nie w temacie ...śpicie czy co?

Tak się zastanawiam na ile hajendowy jest Naim NDS z dobrym zasilaniem. W HDX nie wierzę po doświadczeniach z podobnymi urządzeniami. Może ktoś słuchał u siebie?

Czy są jakieś wieści o transporcie plików Amare? Pól roku temu było głośno, już prawie był, tuż, tuż, już obudowy były w drodze a teraz co? Cisza? Nic? Na maila też brak odpowiedzi. Coś się stało? Projekt nie wypalił? Ale to już za daleko było żeby mogło nie wypalić. Dziwne….

Chyba cos Elb pisal z 2 tygodnie temu, ze dali napisac wlasny program na linuksie i to musi potrwac.

Jesli czegos nie przekrecilem ....

Konto w trakcie usuwania

A sugerowałem im, żeby zrobili tak ten transport, żeby chodził na programach sterujących, które obsługują Linn-y. To są najlepsze, najprostsze programy i jest ich kilka, część darmowa i wszystko na nich fajnie śmiga. A pisanie oddzielnego softu to już wiadomo, że długo potrwa, że będzie miał niedoróbki, potem będzie 25 poprawek ale oczywiście nadal nie będzie dobrze. Bez sensu.

A ten nowy, mały Aurender, który nie ma wbudowanych dysków to jak rozumiem jest nastawiony na pracę z NAS-ami.

Ale w tej sytuacji musi być albo inny albo poprawiony program sterujący ponieważ ten który jest do tej pory kiepsko pracuje z NAS-ami, kiepsko wyszukuje i układa zawartość NAS-a.

Już się wyjaśniło, te małe Aurendery oba mają wbudowane dyski i preferują współpracę ze swoim dyskiem.

Tak Sylwek, jak chcesz najlepszy serwer do wspolpracy z Nasem to zainteresuj sie Total d-1 server , on nie ma wbudowanych dyskow. W tescie 6 moons pobil mocno streamer Ayon S5, ktory mial super opinie.

Gra podobno najlepiej z dakami firmowymi Dual DAC i reclockerem , ale i sam serwer jest podobno swietny.

I masz goscia w miare bliske ,w Europie, w mojej ublionej Bretanii

Test w six moons

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu wazny dla Ciebie fragment :

Ukryta Zawartość

I jeszcze to :

For those with a good DAC already, the d1-server would seem a must to get the best from it. This makes for a peaceful efficient transition to digital audio for both ease of setup and quality. Without a DSD DAC, the d1-server can convert DSD to PCM on the fly. To start with a d1-server also is a way not to shock one’s bank account before going after the full Totaldac Monty which I’m now soon destined for in one of music rooms.

Aurender jest dobry jak sie chce isc w granie z wbudowanego twardziela, wszyscy pisza , ze granie z Nasa u niego jest niedopracowane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Też jestem ciekaw jak wypada Naim NDS. To może być idealna propozycja dla osób mających DACi bez wejścia USB, bub takie które lepiej graja po SPDIF.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Na-11 tez potrafi wypuscic sygnal poprzez coax badz optyka. jedyna rzecza ktora mogl marantz w tym odtwarzaczu zrobic jeszcze bylo by zlacze na zewnetrzny zegar tak jak kiedys w ich sacd

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

Witam,

projekt serwera Amare przedłuża się ze względu na dwie rzeczy, pisanie oprogramowania i jego testowanie oraz zły stan zdrowia Marcina.

Prosimy o cierpliwość.

• 4 tygodnie później...

Garść fotek z produkcji Serwera.

Pozdrawiam

Maciek

Ukryta Zawartość

post-5385-0-62259700-1404810748_thumb.jpg

post-5385-0-11893600-1404810753_thumb.jpg

post-5385-0-40986200-1404810790_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj połamią się te drewniane pułki, aluminium mimo ze lżejsze od stali też waży.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Amare - co stoi na przeszkodzie, aby wykorzystać rozwiązanie Linna ? Ostatnio stosuje je także Lumin, więc jest to zapewne jakiś kod open source.

Serwer Amare podoba mi się od strony koncepcyjnej, ponieważ jako jeden z niewielu ma porządne liniowe zasilanie i płytę główną zaprojektowaną pod audio. Większość z serwerów dostępnych na rynku, ma w sobie zwykłą płytę ITX, a więc z technicznego punktu widzenia - to zwykły, prosty komputerek w ładnej obudowie. Nie da się z tego uzyskać po USB sygnału wysokiej jakości, a co za tym idzie - ciężko budować na tym hi-endowy system.

Sly: urządzenia które możesz wziąć pod uwagę to TotalDAC Server, Vivaldi Upsampler, no i oczywiście Aurender W-20.

Większość z serwerów dostępnych na rynku, ma w sobie zwykłą płytę ITX, a więc z technicznego punktu widzenia - to zwykły, prosty komputerek w ładnej obudowie.

W20 rowniez?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.