Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Durniowi którego cytujesz dać w gebę to za mało za taką wypowiedź. Jest jawnym przykładem tego ze z bezmózgowiem mozna życ znacznie dłużej niż 93 dni i pisać idiotyzmy cytowane przez równie mądrych.

Ot i wychodzi poszanowanie dla poglądów odmiennych od Twoich... Zaraz powiesz, że powinien być wprowadzony nakaz zabijania dzieci kiedy zajdzie podejrzenie, że mogą urodzić się chore. W przytoczonym przezemnie cytacie jest informacja, że urodzenie dziecka było decyzją matki a Ty osobie która to opisuje chcesz "dać w gębę".

W mojej opinii, jeśli praca wymagałaby ode mnie postępowania niezgodnego z moim sumieniem to bym ją zmienił. Cóż za problem dla osoby chcącej zabić dziecko nie iść do lekarza o katolickich zasadach moralnych. Może pójść do takiego, który zasad moralnych nie ma w ogóle.

Sytuacja podobna jest trochę do tej, gdzie oszuści próbują telefonicznie wciskać staruszkom różne niepotrzebne im produkty. Tylko osoba nie mająca kręgosłupa moralnego może w takiej firmie pracować, pomimo tego że działa zgodnie z prawem. Czemu lekarz, który całe życie szkoli się aby ratować życie ma mieć nakaz aby to życie odbierać?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Tylko czy za słowami Premiera pójda jeszcze czyny?

A to już zależy od prokuratury. Pocieszjące jest, że przynajmniej premier wskazał na wątpliwości natury prawnej, wynikające z tej deklaracji.

A tak naprawdę szkoda to czytać, krąży to pod różnymi nazwami i z drobnymi modyfikacjami....gdzieś w internecie jest coś bardziej interesującego - ktoś rzeczowo zajął się tymi w dużej mierze manipulacjami i kłamstwami....to proponuję (warto) przeczytać. ;)

Tak, tak, oczywiście. Jak tylko się podaje udokumentowane fakty historyczne, a są one nader niewygodne i nie pasujące do auto-laurki -to się te fakty neguje, podważa ich wiarygodność. Skąd my to znamy? Stara, dobra szkoła materializmu historycznego i dialektyczego nauczania historii, opracowana przez Andreja Źdanowa (jakby kogoś interesowało kto zacz - odpowiadam: szef propagandy u Wujka Józia Wąsate Słoneczko Narodów).

Są tacy którym się zdaje że zjedli wszystkie rozumy, na takiego mi wyglądasz!

Dorozumiewam się, że u siebie tego nie widzisz, skądże znowu. Przecież cały czas żyjesz w niczym niezmąconym przeświadczeniu, że tylko Twój punkt widzenia i Twój światopogląd są jedynie słuszne.

Religie były pierwsze. To z nich i ich metod zniewalania umysłu korzystały i czerpały garściami potem wszystkie ideologie totalitarne. One tworzyły tylko nowe religie.

Ambonka, to poletko do takiej uprawy....

Ot i wychodzi poszanowanie dla poglądów odmiennych od Twoich... Zaraz powiesz, że powinien być wprowadzony nakaz zabijania dzieci kiedy zajdzie podejrzenie, że mogą urodzić się chore.

Ot i wyszły już nie szczyty, ale Himalaje cynizmu, hipokryzji, zakłamania i podwójnej moralności. Dla siebie i Tobie podobnych domagasz się poszanowania poglądów. Dla adwersarzy masz epitety w rodzaju "zabijanie dzieci", czego logicznym następstwem jest konkluzja, że są mordercami. Przyjmijcie do wiadomości, że w cywilizowanych krajach świata aborcja nie jest uważana za zabójstwo, a płód nie jest (jeszcze) dzieckiem. Tolerancja tylko dla Was i Waszych poglądów? Niedoczekanie!

Religie były pierwsze.

Masz rację. To, co się działo w ZSRR za Stalina, czy też to, co się dzieje aktualnie w Korei Północnej - jest typową religią z umiłowanym przywódcą w roli boga.

Gość _avw_

(Konto usunięte)

Ot i wychodzi poszanowanie dla poglądów odmiennych od Twoich...

Nie obchodza mnie poglady półgłówkowatych sadystów.

Edit moderator

Ostrzeżenie za wpis o wysoce obraźliwym i prowokacyjnym charakterze.

Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10

Nie obchodza mnie poglady półgłówkowatych sadystów.

A mnie obchodzą, szczególnie jeśli mogą wpłynąć na "wygląd świata" w którym żyję. Sadysta - dobre określenie dla człowieka zabijającego dziecko w łonie matki.

Dla adwersarzy masz epitety w rodzaju "zabijanie dzieci"

Sam chyba napisałeś wcześniej, aby nazywać rzeczy po imieniu. Przerywanie życia = zabijanie, czyż nie?

Sam chyba napisałeś wcześniej, aby nazywać rzeczy po imieniu. Przerywanie życia = zabijanie, czyż nie?

zabijanie płodu. Płód =/= dziecko, chyba, że jest się nałkowcem katolikiem.

Drodzy księżą, nie bójmy w tym naszym kraju referendum w tej sprawie. Podważacie w ten sposób jego katolickość.

sąd sądem, ale sprawiedliwość i tak musi być po ich stronie ;d W końcu prawo bozi ma wyższość nad prawem ludzkim.

A mnie obchodzą, szczególnie jeśli mogą wpłynąć na "wygląd świata" w którym żyję.

Kształt wyłącznie zgodny z Waszą wizją świata? Nie obchodzi Was, że są tacy, którzy ten świat widzą inaczej. No, ale przecież Wy posiedliście monopol na prawdę. We własnym mniemaniu oczywiście.

Problem tkwi w tym, że tylko Wy traktujecie to jako przerywanie życia. Powtarzam: żądacie szacunku dla Waszych poglądów - szanujcie poglądy innych. I zaprzestańcie lżenia adwersarzy pod pozorem, że nazywacie rzeczy po imieniu. Nikt Wam nie dawał monopolu na posiadanie prawdy. Sami sobie ten monopol przydzieliliście. Ale to wynika tylko z przyjętej przez Was ideologii, żadnych obiektywnych przesłanek.

Tu idzie o coś więcej niż kradzież, chodzi o zabicie istoty ludzkiej. Czuję się zobowiązany bronić prawa do życia dla każdego człowieka.

Swym wpisem udowodniłeś maksymalny ładunek złej woli i fanatycznego zacietrzewienia. Powtarzasz stale te same wyświechtane slogany godne podręcznika partyjnego agitatora. I to pomimo mojej prośby o zaniechanie lżenia myślących inaczej.Do tego ten fotomontaż i pseudo-logiczne wygibasy myślowe. Wszystko razem rodem ze stalinowskich propagandówek. Raz jeszcze pragnę podkreślić, że to nie jest Forum poświęcone nawracaniu. Są inne. Misjonarstwo to nie tu.

Uzurpowanie sobie występowania w czyimkolwiek imieniu jest totalitaryzmem. Z jednej strony głosicie wyłączność władzy rodziców, z drugiej sami sobie przyznaliście prawa obrońców zygot. I daruj sobie proszę dalszą pokrętną logikę, w której będziesz próbował udowodnić, że bronisz jedynie słusznej prawdy.

Dalsza dyskusja z fundamentalistycznym betonem jest stratą czasu. Przykład Afganistanu dowiódł, że jedynym argumentem, który przemawia do fanatyków religijnych są drony i bombowce B-52.

Wiedzą, że je z kretesem przegrają. Dlatego za wszelką cenę, za pomocą nadmuchiwanych pseudoargumentów, próbują do niego nie dopuścić. Daremny trud, ono się i tak prędzej czy później odbędzie. Czy im się to podoba, czy nie.

Zatem Ty występujesz w swoim? Znaczy jesteś kobietą chcącą dokonać aborcji?

Mogę być mężem albo partnerem jednej z nich.

Dalsza rozmowa na poziomie zaproponowanym przez Ciebie uwłacza mojej godności. Sorry, na tych poziomach nie bywam, dlatego z pewnością pokonasz mnie doświadczeniem. Dlatego rozmowę z Tobą uważam niniejszym za zakończoną.

53d7793ee5d622db96c0056a0485b9fb_original.jpg?1402399880

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

lista kato-lekarzy?

obrzydliwe, jak oni mogą to robić?

Chazan dziś w TVN, pożal się Boże.

Faktycznie, KK upada na naszych oczach, a wraz z nim honor wielu, których karmi on i jego słowa.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

[...]Faktycznie, KK upada na naszych oczach, a wraz z nim honor wielu, których karmi on i jego słowa.

To akurat wiadomo od dawna. Problem jest inny: jak wiele zła wyrządzi, próbując kurczowo uchronić się przed upadkiem ???

Jak wiadomo - tonący brzydko się chwyta ...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Dziwi mnie postawa obrońców życia niepoczętego.

Wszak od ciała ważniejsza dla nich powinna być dusza.

Skoro w zarodku ciało jest zdeformowane, należy je usunąć, a dusza znajdzie wówczas nowego nosiciela.

Dwulicowość katoli jest doprawdy zdumiewająca i może wynikać m.in z zachłanności.

Przepraszam, ale to Wam brakuje argumentów od samego początku. Stąd te wiecowe slogany, pustosłowie i dywan utkanych frazesów.

Konkwista Ameryki Południowej rozpoczęła się pod hasłem ewangelizacji. Złoto znaleziono później i przypadkiem. Więc proszę nie mijać się z faktami.

"Argument" w stylu "gdyby ciocia miała wąsy to by był wujaszek, a gdyby ciocia miała kółka to by był tramwaik".

Skąd wziąłeś te 100 mln? Rosyjski Memoriał szacuje na max 30 mln. Aby być dobrze zrozumianym: o 30 mln za dużo. Ale bądźmy w zgodzie z faktami.

Dobra metoda. Niewygodna informacja? Udajemy niewiedzę.

Skąd w Ameryce Południowej i Środkowej - po tych milionowych hekatombach rdzennych mieszkańców - dokonanych przez OKRUTNYCH katolików - ponad 80% ludzi to czystej krwi potomkowie tych "wymordowanych" ... Zerknij na to jak wyglądają mieszkańcy tamtych rejonów ...

Dla antyklerykałów fakty i rzeczywistość nie mają żadnego znaczenia ...

Najważniejsze by dokopać KK .... Skąd ta nienawiść ? Nie mam pojęcia ... Z rozumu ona się nie bierze ... |

Co do liczby ofiar komunizmu - ponad 100 000 000 to liczba ofiar komunizmu na świecie - nie tylko w związku sowieckim ...

To i tak jest zaniżona liczba ofiar chorych eksperymentów komuchów co to Pana Boga wyrzucili na śmietnik i sami zapragnęłi być jak bogowie i "uszczęśliwić ludzkość " ...

Aborcja to morderstwo i tyle ...

KAŻDY człowiek był na początku ledwo widzialnym punkcikiem na USG ...

Jeśli można zabić człowieka w 21 tygodniu życia - dlaczego nie można zabić go jak ma 2 czy 3 lata ? Co to za różnica ?

Aborcjoniści to ludzie o zawężonym oglądzie rzeczywistości ...

Lewactwo wyrzucając ze swego życia Boga stawia na wiele bożków ... Seks , kasa , konsumpcja ... Oczywiście uważają że są wolni i niezależni ... A to jest guzik prawda ... Są zniewoleni ...

Religie były pierwsze. To z nich i ich metod zniewalania umysłu korzystały i czerpały garściami potem wszystkie ideologie totalitarne. One tworzyły tylko nowe religie.

Ambonka, to poletko do takiej uprawy....

Bzdura ...

Totalitaryzmy sowiecki i niemiecki a po wojnie chiński i sowiecki - były i są ANTYCHRZEŚCIJAŃSKIE do szpiku kości ...

Chrześcijanie są dzisiaj najbardziej prześladowaną grupą ludzi na świecie ...

Dalsza rozmowa na poziomie zaproponowanym przez Ciebie uwłacza mojej godności

Czyli masz jakąś godność, nabyłeś ją po urodzeniu? tak? Chwilę wcześniej nie miałeś jej wcale?

pffffffffffffffffffffffffff mam twoje przekonania w dupie.

Kolejny "silny argument" na Twoją korzyść.

obrzydliwe, jak oni mogą to robić?

Chazan dziś w TVN, pożal się Boże.

A mnie się wypowiedź Pana Profesora bardzo podobała.

Skoro w zarodku ciało jest zdeformowane, należy je usunąć, a dusza znajdzie wówczas nowego nosiciela.

Czy możesz sprawić, aby chwila obecna wróciła kiedyś jeszcze i dała się drugi raz przeżyć? Patrząc nawet czysto biologicznie i naukowo, każdy człowiek poczęty jest wyjątkowy, ma swój unikalny i niepowtarzalny kod DNA.

jak wiele zła wyrządzi, próbując kurczowo uchronić się przed upadkiem ???

Jak wiele zła wyrządzą jeszcze ludzie, którzy utożsamiają seks z miłością i wolność ze zniewoleniem mamoną czy żądzą sławy?

Wczoraj oglądałem dokument o obiektofilach, czyli osobach kierujących swój popęd seksualny w stronę różnych przedmiotów. Na naszych oczach "tworzą się" nowe, "równo uprawnione" orientacje seksualne...

ponad 100 000 000 to liczba ofiar komunizmu na świecie

Liczbę ofiar komunizmu na świecie szacuje się na prawie 2e+8.

Co do komunizmu... Wczoraj oglądałem dokument o Korei Północnej. Nawet biorąc pod uwagę to, że dane mogą być przesadzone a reportaż nieobiektywny, to ogrom zbrodni komunizmu trudno mieści się w głowie. W latach 90-tych z głodu zmarło 10% populacji kraju a obecnie 40% dzieci cierpi głód. Dyktatura odmawia przyjęcia z zewnątrz jakiejkolwiek pomocy siejąc przy tym propagandę o dobrobycie mającym panować w kraju...

Maju dnia 10.06.2014 - 13:32 napisał

"A jaką to ma moc prawną i gdzie uzasadnia to co sugerowałeś?

Wyobraźnia nie dość że bujna to jeszcze na to wygląda że chora!' :)))

Zamiast rozmawiać i spierać sie na argumenty, Ty preferujesz prostackie, prymitywne docinki osobiste.

Nie będę zniżał się do tego poziomu ,, dyskusji'', więc proszę już nie prowadź dalej dyskusji ze mną.

Jeżeli Twoimi "argumentami" pozostaje sugerowanie że lekarz katolik będzie co niedzielę jeździł na pielgrzymki a inni za niego będą pracować i do tego zmierza ta deklaracja to masz rację nie pozostaje mi nic innego jak ci podziękować za rozmowę. :))

Zapominasz przy tym że nie odebrano jeszcze ludziom praw człowieka a tam stoi jak byk "prawo do wolności myśli, sumienia i wyznania" co też gwarantuje nasza konstytucja.

Maju dnia 10.06.2014 - 12:08 napisał

"A tak naprawdę szkoda to czytać, krąży to pod różnymi nazwami i z drobnymi modyfikacjami....gdzieś w internecie jest coś bardziej interesującego - ktoś rzeczowo zajął się tymi w dużej mierze manipulacjami i kłamstwami....to proponuję (warto) przeczytać'. ;)

Tak, tak, oczywiście. Jak tylko się podaje udokumentowane fakty historyczne, a są one nader niewygodne i nie pasujące do auto-laurki -to się te fakty neguje, podważa ich wiarygodność. Skąd my to znamy?

Stara, dobra szkoła materializmu historycznego i dialektyczego nauczania historii, opracowana przez Andreja Źdanowa (jakby kogoś interesowało kto zacz - odpowiadam: szef propagandy u Wujka Józia Wąsate Słoneczko Narodów).

Ja ci napiszę skąd ja znam takie odpowiedzi, ano przyzwyczaili mnie tacy jak ty (rambo54) którzy nie biorą pod uwagę faktu że nie mam w zwyczaju tak jak wy oceniać ludzi lub pisać o nich oszczerstw nie mając żadnych na to dowodów!

Wiesz co to jest - to zwykłe kłamstwa i pomówienia!

Jak wcześniej napisałem warto przeczytać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Maju dnia 10.06.2014 - 13:32 napisał

"Są tacy którym się zdaje że zjedli wszystkie rozumy, na takiego mi wyglądasz!"

Dorozumiewam się, że u siebie tego nie widzisz, skądże znowu. Przecież cały czas żyjesz w niczym niezmąconym przeświadczeniu, że tylko Twój punkt widzenia i Twój światopogląd są jedynie słuszne.

Nie, nie jestem takim zarozumialcem jak mnie tu przedstawiasz.

Różni mnie od Ciebie to że przynajmniej szukam prawdy a ty kolejny raz mnie oceniasz bez przedstawienia na to żadnych dowodów, na podstawie swojego widzimisię!

Drodzy księżą, nie bójmy w tym naszym kraju referendum w tej sprawie. Podważacie w ten sposób jego katolickość.

Nie pomyliłeś się....naprawdę sądzisz że są wśród nas tacy, skoro w ten sposób się zwracasz?

Aż tak jesteś naiwny że sądzisz że tu zaglądają duchowni? ;)

Myślisz że coś stoi na przeszkodzie by takowi (jeżeli istnieją na forum) się ujawnili?

Wystrczy referendum, by rzewczywiście ocenić, kto w czyim imieniu występuje ;)

Masz na myśli takie przed którym będzie zagwarantowany równy dostęp do informacji? :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Użytkownik marcin316 dnia 10.06.2014 - 17:28 napisał

Tu idzie o coś więcej niż kradzież, chodzi o zabicie istoty ludzkiej.

pffffffffffffffffffffffffff mam twoje przekonania w dupie.

Marcinie316. Podobnie dyskutuje się w temacie o Kościele. Temat ten ma już milion stron. No, to powodzenia.

Dziwi mnie postawa obrońców życia niepoczętego.

Wszak od ciała ważniejsza dla nich powinna być dusza.

Dwulicowość katoli jest doprawdy zdumiewająca i może wynikać m.in z zachłanności.

Czeka Cię katedra.

Oczywiście uniwersytecka, WUML mają wskrzeszać :)

Swym wpisem udowodniłeś maksymalny ładunek złej woli i fanatycznego zacietrzewienia. Powtarzasz stale te same wyświechtane slogany godne podręcznika partyjnego agitatora. I to pomimo mojej prośby o zaniechanie lżenia myślących inaczej.Do tego ten fotomontaż i pseudo-logiczne wygibasy myślowe. Wszystko razem rodem ze stalinowskich propagandówek. Raz jeszcze pragnę podkreślić, że to nie jest Forum poświęcone nawracaniu. Są inne. Misjonarstwo to nie tu.

Kolego Marcin316! Ponieważ zgadzam się z powyższą argumentacją - Jesteś pierwszą osobą tu zbanowaną.

Obrzydziłeś sobą ten temat.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Ponieważ nie zgadzam się z tą "argumentacją", bardziej wygląda mi to na atak personalny na zbanowanego, a dodatkowo pachnie mi to ideowym wazeliniarstwem proponuję byś i mnie zbanował (skoro był pierwszy pewnie zakładasz następnych) a temat będzie miał jedynie słuszny wydźwięk!

Taki cel chcesz osiągnąć? :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

ponad 80% ludzi to czystej krwi potomkowie tych "wymordowanych"

Nie udało się Wam zamordować (przepraszam: nawrócić) wszystkich. W przypadku Prusów udało się. Naród został wymazany z powierzchni Ziemi.

Dla antyklerykałów fakty i rzeczywistość nie mają żadnego znaczenia

Wprost przeciwnie. Właśnie ujawniamy fakty i rzeczywistość. A że są one dla Was nadzwyczaj niewygodne stąd Wasza wściekłość. W dobie Internetu i powszechnego dostępu do informacji nie uda się Wam zamieść Waszej "chwalebnej" przeszłości pod dywan.

Z rozumu ona się nie bierze

No tak. Tylko człowiek nierozumny może być Waszym przeciwnikiem. Tak uważał Breżniew zamykając przeciwników w psychiatrykach.

Co do liczby ofiar komunizmu - ponad 100 000 000

Czyli połowa tego, co Wam się udało w ciągu 2000 lat istnienia. Nie uprawiedliwia to komunizmu. Ale jak wynika z pewnej (nie wiem czy znanej Tobie) księgi: "kto z was jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem".

Pana Boga wyrzucili na śmietnik

Znów Ci się pomyliła ambona z forum dyskusyjnym. Na marginesie: biorąc pod uwagę Waszą "chwalebną" historię rozumiem że powyższe zdanie mówi o Tobie i Twoim środowisku?

Aborcja to morderstwo

Ależ uważaj sobie co chcesz. Na przykład że Ziemia jest płaska. Tylko nie próbuj narzucać swoich ideologicznych fantasmagorii innym.

Aborcjoniści to ludzie o zawężonym oglądzie rzeczywistości

Gdy Was się ocenia - uważacie to za przejaw nietolerancji. Sami natomiast uważacie się za uprawnionych do oceniania innych.

Lewactwo wyrzucając ze swego życia Boga stawia na wiele bożków

Prymitywna agitka w stylu KPZR.

Są zniewoleni

"Ludzie USA i innych krajów, gdzie panuje imperializm są zniewoleni. Prawdziwą wolnością mogą cieszyć się tylko ludzie radzieccy i bratnich krajów budujących socjalizm" (referat Józefa Stalina na XIX Zjeździe WKP(b), listopad 1952, opublikowany w Prawdzie i Trybunie Ludu)

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Katole tak perfidnie podnoszą temat ciała do rangi boskiej nadprzyrodzoności, że aż się wierzyć nie chce że to mówią.

Ciało "drodzy" katole jest tylko nosicielem duszy.

Jeśli jest chore, to i dusza nie ma komfortowych warunków aby w nim egzystować.

"W zdrowym ciele zdrowy duch", a duch znaczy nic innego jak dusza - zapomnieliście o tym ?

Jeśli ciało jest uszkodzone to duch z niego umyka.

Śmierć człowieka, płodu, nienarodzonego nie wynika z obumarcia tkanek, ale z braku duszy w takim ciele.

Dusza nie chce przebywać w takim ciele, meczy się i znajduje nowego nosiciela, nowonarodzonego.

Bóg nie ma fabryki dusz, one wciąż reinkarnują, z racji tego że są nieśmiertelne i znajdują kolejne nowe, zdrowe ciała.

Wszystko jest zbudowane z atomów, dusza z atomów tzw. newralgicznych.

Połączona z ciałem, które powstaje w wyniku np. gwałtu, przejmuje negatywne drgania takiego ciała, bo ciało takie rodzi się z grzechu gwałtu.

Oddajcie człowiekowi co człowiecze, a bogu co boskie, czyli duszę.

Chcecie tu na Ziemi być bogami ludzkich ciał i decydować o nich niczym o własnych niewolnikach ?

Nie martwcie się więc o nasze ciała i lepiej własne zachowajcie w takiej kondycji psychicznej, abyście jako nosiciele duszy nie zmuszali jej do cierpienia.

Czeka Cię katedra.

Oczywiście uniwersytecka, WUML mają wskrzeszać :)

Ani mi to w głowie.

Po prostu pokonuję katoli ich własnym "mieczem".

Bo swiętojebliwi skupili się na ciele, a zapomnieli o duszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.