Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Po prostu pokonuję katoli ich własnym "mieczem".

Bo swiętojebliwi skupili się na ciele, a zapomnieli o duszy.

A w jakim celu mieliby się na niej skupiać? Wszak dusza to domena Stwórcy. Taka dusza nie da lekarzowi w łapę, ani na tacę nie rzuci. :-) A dzieci chciane czy nie, niech się rodzą, wszak w masie cała nadzieja kleru bo to Ona masa ich utrzymuje i zapewnia dobra pożądane przez kościoły. Władzę, majątki i ciała do rozrywki.

Dusza? A kogóż w ogóle obchodzi dusza? Dzisiaj panuje kult ciała i dóbr materialnych zarówno w świecie świeckim jak i kościelnym imperium.

Włodek.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Dusza? A kogóż w ogóle obchodzi dusza? Dzisiaj panuje kult ciała i dóbr materialnych zarówno w świecie świeckim jak i kościelnym imperium.

Ci ludzie zawierzyli złej religii i złym prorokom.

Jesteśmy cielesną "marnością nad marnościami", to dusza dająca nam życie zasługuje na taki dom-ciało w którym się będzie mogła rozwijać.

Bóg po to stworzył człowieka, aby dusze miały swoje schronienie.

Dusza jest niczym innym jak częścią boga-Absolutu.

Jak w nano taki i w makro - podzielność w niepodzielności.

Kolego Marcin316! Ponieważ zgadzam się z powyższą argumentacją - Jesteś pierwszą osobą tu zbanowaną.

Obrzydziłeś sobą ten temat.

Masz plusa i kolejkę. Proponuję: zrób to samo z odniesieniu do @Maju (nota bene sam o to prosi), któremu pomyliła się ambona z tutejszym Forum, uprawia nachalną propagandę, odnosi z pogardą do poglądów odmiennych od swoich własnych, a lżenie adwersarzy uważa za "przedstawianie obiektywnej prawdy".

Mówienie, że "wątek będzie przedstawiał jedynie słuszny punkt widzenia" jest stawianiem sprawy na głowie i "odwracaniem kota ogonem". Bo to właśnie @Maju całokształtem swoich tu wypowiedzi, jak również doborem zwrotów, określeń i sformułowań - dowiódł, że uważa się za depozytariusza jedynie słusznej prawdy, a każdy inny punkt widzenia zasługuje (jego zdaniem) li tylko na pogardę.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Cóż wart będzie wątek kiedy usuniesz z niego adwersarzy? Ta "excelowska" maniera ma widzę wiernych naśladowców.

W.

Mam podobne odczucia.

Cóż wart będzie temat bez różnicy poglądów w nim reprezentowanych ?

Mimo że jestem po przeciwnej stronie "barykady", to apeluję o zdjęcie banów.

sb

Nazywania Mają ślepym jest przejaskrawieniem.

Maju jest ubezwłasnowolniony religią która wyznaje, a skutki jakie tego są wszyscy wolni od tej doktryny widzimy od początku ludzkości. Czy możemy się na niego za to gniewać..? Niech każdy sam uzna zgodnie z własnymi wartościami i doświadczeniem. Natomiast jego forumowa misja inkwizycyjna mnie osobiście odraża tak samo jak odraża mnie działalność tych którym Maju zawieżył swój stan duchowości.

Rambo też tak mam jak czytam Twoje wpisy do mnie z których niewiele nie jest personalnym atakiem, ale wiem że tak odreagowujesz swoją niemoc i to że nie potrafisz tego poprzeć rzeczowymi argumentami, dlatego nie mam ci tego za złe.;)

Masz plusa i kolejkę. Proponuję: zrób to samo z odniesieniu do @Maju (nota bene sam o to prosi), któremu pomyliła się ambona z tutejszym Forum, uprawia nachalną propagandę, odnosi z pogardą do poglądów odmiennych od swoich własnych, a lżenie adwersarzy uważa za "przedstawianie obiektywnej prawdy".

Podaj te fragmenty mojej z tobą rozmowy która świadczy o tym co mi imputujesz?

Przypomnę, gdzie ta nachalna propaganda i pogarda dla adwersarzy? ;)

Brakuje ci argumentów w rozmowie?

Masz taką odpowiedź na insynuacje jakobym pisał nieprawdę....podałem link do tego co proponowałem do przeczytania zamiast "rewelacji" rambo54...czyżbym stał się dla Ciebie niewygodny bo w związku z tym ujawniłem Twoje insynuacje?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mówienie, że "wątek będzie przedstawiał jedynie słuszny punkt widzenia" jest stawianiem sprawy na głowie i "odwracaniem kota ogonem". Bo to właśnie @Maju całokształtem swoich tu wypowiedzi, jak również doborem zwrotów, określeń i sformułowań - dowiódł, że uważa się za depozytariusza jedynie słusznej prawdy, a każdy inny punkt widzenia zasługuje (jego zdaniem) li tylko na pogardę.

Rozumiem że nazywanie mnie fundamentalistą (o dodatkowych epitetach nie wspomnę) uważasz za uzasadnione co do mojej osoby, nie musisz niczym tego uzasadnić....ja mogę jedynie na to wyrazić zgodę. ;)

Bądź więc łaskaw choć wykazać że to co piszesz jest prawdą....skoro tak dużo o tym piszesz.

Bez drugiej strony sporu jakiej oczekujesz dyskusji, o czym?

Jak napiszę że to co z niej pozostanie to tylko nagonka na nich (lekarzy) znowu zaczniesz mnie oskarżać o pogardę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Kolego Marcin316! Ponieważ zgadzam się z powyższą argumentacją - Jesteś pierwszą osobą tu zbanowaną.

I tak trzymać! Za mordę, aż wszyscy zaczną śpiewać tak samo.

O ile Kościół z tego wyrósł, to Wy nadal tkwicie mentalnie w wiekach średnich.

DeeS przyjacielu, nie tak prędko teraz ja jestem na kolejce do zbanowania. :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

I tak trzymać! Za mordę, aż wszyscy zaczną śpiewać tak samo.

O ile Kościół z tego wyrósł, to Wy nadal tkwicie mentalnie w wiekach średnich.

Mylisz sie DeeS'iu, kościół z tego nie wyrósł i nigdy nie wyrośnie. Kościół to monarchia, zapomniałeś. Przybyło wyłącznie w dzisiejszych czasach "zbuntowanych" klechów, którzy ośmielają się mieć inne zdanie od jedynie słusznej linii i głosić je medialnie. Za to oczywiście są w krótkim czasie odpowiednio nagradzani przez hierarchów :-)

Włodek.

Drogi Włodku masz rację co do tego że księży obowiązuje zasada posłuszeństwa.

Problem w tym o czym nadmieniłeś tkwi głębiej, ci księża kwestionują to co Kk głosi, nie dziw się że są odpowiednio do tego co głoszą "nagradzani". Co do tego czyja "linia" jest słuszniejsza zdania są podzielone, a jak widać zaczyna się czas że Kk chce się wykluczyć by był stroną w tej dyskusji! ;)

gdzie ta nachalna propaganda i pogarda dla adwersarzy?

Widzę, że przyjąłeś model rozmowy "a teraz, wyłącznie w celach polemicznych, będę rżnął głąba".

Całość Twoich wypowiedzi w tym wątku to jedne wielkie rekolekcje. Wiem, zaraz odpowiesz, że piszesz prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.

Czujesz się dotknięty sformułowaniem "fundamentalista", choć nie jest to słowo obraźliwe wg Słownika Języka Polskiego PWN. Sam natomiast szermujesz na prawo i lewo określeniami:

* "zabijanie nienarodzonych, aborcja to morderstwo" - co ustawia zwolenników opcji pozostawienia kobietom swobody wyboru (sam się do tych zwolenników zaliczam) w szeregu morderców.

* "Skąd się bierze ta krytyka KK, chyba z braku rozumu". Przyjmuję do wiadomości. Jestem wg Ciebie głupcem.

* "Pokrywają swoją pustkę" - rozumiem. Każdy inny od Twojego światopogląd to pustka wewnętrzna i intelektualna.

* "Lewusy" - ja nie używam pod Twoim adresem określeń typu "prawactwo"

pozostanie to tylko nagonka na nich (lekarzy)

I bardzo dobrze. Powinni być na zbity pysk wywaleni z publicznej służby zdrowia. W prywatnych gabinetach niech sobie robią co chcą. Tylko niech dobrze oznaczą, aby potencjalni pacjenci wiedzieli czy mają do czynienia z lekarzem, który w swoim postępowaniu kieruje się najnowszymi osiągnięciami medycyny, czy też z szamanem, który na pierwszym miejscu stawia egzorcyzmy.

Z każdego Twojego zdania przebija pewność, że Twój światopogląd jest lepszy, a wyznawcy innego to ludzie gorszej kategorii.

Kościół z tego wyrósł

Czyżby? Obserwując postępującą klerykalizację kraju i szariatyzację polskiego prawa - wnioski nasuwają się wprost przeciwne.

Widzę że rozmowa z Tobą staje się niemerytoryczna....jakie egzorcyzmy zamiast leczenia wg. osiągnięć medycyny.....twierdzisz to poważnie, aż tak jesteś nakręcony. ;)

Bobcat jeszcze odpowiedz na jedno pytanie, ale szczerze, dlaczego gdy pytam Ciebie o przykłady mnie dotyczące podajesz cudze cytaty, nie uważasz że to oszustwo?

Nieładnie tak, nie chcę tego mocniej nazwać byś znowu nie poczuł się dotknięty. :)))

Religię i przynależność partyjną lekarz powinien kultywować w chwilach kiedy nikt i nic nie wymaga od niego aby był lekarzem.

Nie wyobrażam sobie chwili, kiedy będąc ofiarą wypadku potrzebującą pomocy lekarskiej ze strachem myślę, czy przyjedzie do manie lekarz Żyd, Islamista, Katolik, czy Jehowita.

Ja czekam na lekarza fachowca! Tylko i aż na lekarza. Mam prawo nie martwić się jakiego koloru skóry i wyznania będzie ten lekarz!

O czym jest prowadzony tutaj spór???

Włodek.

Cóż wart będzie wątek kiedy usuniesz z niego adwersarzy?

Adwersarze są jak najbardziej mile widziani. Ale nie osoby, które uważają że wyznają ten lepszy światopogląd, a dla wyznawców innego mają wyłącznie epitety i słowa pogardy.

Zauważ proszę fotomontaż, wklejony przez @Marcina1316. W polemicznym zacietrzewieniu, celem obrony swoich ideologicznych fantasmagorii - znieważył pamięć milionów ofiar Auschwitz-Birkenau. No tak, przecież tacy jak On bronią tylko "życia nienarodzonych". Już urodzonym i zagazowanym Cyklonem-B można pluć w twarz, prawda? Oto ich "cywilizacja życia".

Ponawiam wniosek o ban w tym wątku dla @Maju. Gdybym ja był założycielem - już dawno bym to zrobił.

Czyżby? Obserwując postępującą klerykalizację kraju i szariatyzację polskiego prawa - wnioski nasuwają się wprost przeciwne.

Z roku na rok spada liczba wiernych, kościoły świecą pustkami, zero młodych na niedzielnej Mszy... Podstawowych praw zawartych w dekalogu nikt już nie przestrzega. To jak to jest z tą klerykalizacją kraju?

Ponawiam wniosek o ban w tym wątku dla @Maju. Gdybym ja był założycielem - już dawno bym to zrobił.

Ja zgłaszam podobny wniosek w stosunku do @Bobcat.

Wystarczy zamiast uzasadnienia przewertować moją z nim konwersację!

Dowód koronny!

Cytuję;

"Czujesz się dotknięty sformułowaniem "fundamentalista", choć nie jest to słowo obraźliwe wg Słownika Języka Polskiego PWN. Sam natomiast szermujesz na prawo i lewo określeniami:

* "zabijanie nienarodzonych, aborcja to morderstwo" - co ustawia zwolenników opcji pozostawienia kobietom swobody wyboru (sam się do tych zwolenników zaliczam) w szeregu morderców.

* "Skąd się bierze ta krytyka KK, chyba z braku rozumu". Przyjmuję do wiadomości. Jestem wg Ciebie głupcem.

* "Pokrywają swoją pustkę" - rozumiem. Każdy inny od Twojego światopogląd to pustka wewnętrzna i intelektualna.

* "Lewusy" - ja nie używam pod Twoim adresem określeń typu "prawactwo"

Nigdy tego nie napisałem....kolega jest zwykłym oszustem!

Irytacja jest wynikiem emocji a nie rozsądku.

Jesli już, to nalezało zamknąć watek - wszystko zostało już powiedziane na samym początku.

Obecne wpisy to już jedynie potwierdzenie faktu, ze kompromis może zaistnieć jedynie pomiędzy ludźmi a nie na liniii człowiek-ideologia..

Pytanie, jakie warunki są potrzebne, by to ludzie mogli decydować o kompromisach a nie emisariusze służący ideologiom?

Moim zdaniem, nie ma dotąd nic lepszego od mechanizmów demokraytycznych.

A ideologie niech jedynie polemizują na poziomach świadomości.

już kiedyś hitler był zafascynowany eugeniką a teraz bawią się w to lewaki wstawiłbym film dokumentalny o tym ale lewaki i tak nie obejrzą, skądinąd hitlerek dostał kasę na swoje badania z banku światowego podobnie jak w dzisiejszych czasach lewaczki

Jar1 nie powiesz chyba że jak ktoś ci coś wmawia oszukując i manipulując faktami pozostajesz bez emocji....komentuj w miarę możliwości bezstronnie. ;)

To jak to jest z tą klerykalizacją kraju?

Wymuszona przez kler, kompromitująca nas w XXI wieku ustawa antyaborcyjna, zwana prześmiewczo "kompromisem" i ponawiane regularnie próby jej dalszego zaostrzenia.

Krzyż w sejmie i urzędach państwowych.

Ustawa o radiu i telewizji nakładająca do "przestrzegania wartości chrześcijańskich". Jest to typowy zapis typu cenzorskiego.

Kuriozalny zapis o "obrazie uczuć religijnych" który pozwala podać do sądu artystę przez osoby, które w ogóle jego dzieła, bądź spektaklu nie widziały.

Ostatnie skandale z prasy, które dowodzą że kierujący się "klauzulą sumienia" mają gdzieś prawo i stoją ponad nim.

Komisja Majątkowa decydująca w jednej instancji bez prawa odwołania się.

Nie organizowanie w szkołach lekcji etyki.

Poczytaj "Komisja Wspólna Rządu Rzeczypospolitej Polskiej i Episkopatu Polski 1989-2012. Zapiski kronikarskie" (Wydawnictwo Sejmowe). Rząd stoi na baczność przed biskupami, od nich polecenia i zadania do wykonania, oraz raportuje ich wykonanie. Spotkania tej Komisji żywcem przypominają dawne "wyzwanie na dywanik" ministrów do gmachu KC PZPR.

Nigdy tego nie napisałem....kolega jest zwykłym oszustem![/b]

Jak na razie to przedstawiciela Twojej opcji zbanowano.

Dyskusja z Tobą jest bez sensu skoro wypierasz się własnych słów.

komentuj w miarę możliwości bezstronnie. ;)

I pamiętaj, że każdy komentarz nie pokrywający się z Jego światopoglądem jest z definicji stronniczy i nieu!obiektywny.

Zanim doczekam się odpowiedzi na wcześniejsze pytania do Ciebie.....czytałeś to sprawozdanie czy medialne komentarze? ;)

Zdążył widzę edytować ale zamiast odpowiedzi jest kurczowe trzymanie się swojej linii obrony. :))

Proszę w takim razie udowodnić że choć jeden z tych cytatów należy do mnie!

już kiedyś hitler był zafascynowany eugeniką a teraz bawią się w to lewaki wstawiłbym film dokumentalny o tym ale lewaki i tak nie obejrzą, skądinąd hitlerek dostał kasę na swoje badania z banku światowego podobnie jak w dzisiejszych czasach lewaczki

Kolejny używający obelg. Wiem. Wy byście zakazali jakiegokolwiek rozwoju nauki. Społeczeństwem niewykształconym łatwiej się manipuluje.

Wymuszona przez kler, kompromitująca nas...

Gdyby rzeczywiście było jak mówisz, to już dawno połowa tu udzielających się siedziałaby tłumacząć się na komendzie. A już na pewno taki Nergal nie usłyszałby wyroku uniewinniającego.

Bobcat myślę, że byś mógł się poświęcić dla tak wielkiej nauki jaką jest eugenika i zostać królikiem doświadczalnym w ramach dlaszego rozwoju tak wspaniałej nauki jaką ona jest:)))

Maju dnia 11.06.2014 - 10:53 napisał

"Nigdy tego nie napisałem....kolega jest zwykłym oszustem!

Jak na razie to przedstawiciela Twojej opcji zbanowano.

Dyskusja z Tobą jest bez sensu skoro wypierasz się własnych słów.

Nie uciekniesz od prawdy kolejnym pomówieniem....to ja miał Tobie udowodniać że to nie moje słowa?

Proszę o cytat ,kiedy gdzie i w jakim temacie to napisałem!

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Wiem. Wy byście zakazali jakiegokolwiek rozwoju nauki. Społeczeństwem niewykształconym łatwiej się manipuluje.

Serio? Może jednak byś się doinformował w temacie nauka-Kościół. Nie poprzestawaj na wiedzy "ogólnodostępnej" (w necie).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.