Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vasa

(Konto usunięte)

Planów naprawczych tyle co piszących na ten temat. Mnie jednak najbliżej do wniosków Parantulli. Kwestie sporów i zachowania moderacji są drugorzędne. (chociaż i ja mam jakąś zadrę w pamięci)

Kwestie techniczne wskazane przez Rocha też nie są przyczyną postępującej degrengolady.

Przypuszczam że istnienie bocznicy, brak moderacji merytorycznej (moim zdaniem argument "bo ja tak słyszę lub nie słyszę jest niewystarczający) oraz wskazywana przez Parantullę (i nie tylko) ochrona interesów grupy forumowiczów jest źródłem od którego trzeba zacząć.

• Użytkownicy+

Jesteś naprawdę rozkoszny chłop............taki prawdziwy kujawiak.

Natomiast proponuję,abyś te swoje pomówienia w stosunku do mojej osoby ujawnił-BARDZO PROSZĘ.........jak tego nie uczynisz zrobię to sam.

Będzie to czytał każdy kto chce,oraz oczywiście administracja,a sprawą pomówienia ma szansę zająć się sąd powszechny z powódżtwa cywilnego.

Kozaczysz do czasu-gwarantuję Ci to-ponieważ nie jesteś tu żadnym bossem,ani menago...........

WĄTPLIWE JEST TEŻ ABYŚ BYŁ AUDIOFILEM,JESTEŚ NATOMIAST EKSPERTEM D/S ZAMORDYZMU.

CZY BRONISZ SPRAWY SŁUSZNEJ.............A JAKIEJ TO CHYBA SAM NIE WIESZ.

Co Ty gadasz?)

Nie odpowiem, ponieważ obowiązuje mnie słowo, jak widać jednostronnie. Trudno.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odniosę się tylko krótko do zarzutów karalny, żeby nie narażać Cię na koszty. Każde słowo w prowadzonych przeze mnie rozmowach prywatnych, ma poparcie w faktach i posiadam stosowne cytaty na poparcie zamieszczonych tam słów. To jest jednak nieistotne z punktu widzenia prawa, co może wskazać dowolny prawnik (np. rochu), ponieważ są to PRYWATNE ROZMOWY. Szybciej ja mógłbym coś z tym zrobić, ponieważ wszedłeś w ich posiadanie niezgodnie z tajemnicą PRYWATNEJ KORESPONDENCJI.

To tyle z mojej strony.

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czyli jak ja rozmawiam z kimś a ten ktoś powtórzy rozmowę drugiemu ktosiowi to ja tego drugiego ktosia podam do sądu o to, że wie o czym rozmawiałem z pierwszym ktosiem :)

palton, miej do siebie trochę szacunku i przestań takie pierdoły wypisywać :)

Palton, nadal robisz to samo, wyrocznia i jedyny punkt widzenia. Masz w sobie odrobinę pokory? Patrzysz czasem w lustro?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Służby specjalne wszystko mogą robić bez jakiegokolwiek zezwolenia.

A TWOJE PASZKWILE JAK BYŁY TAK SĄ I BĘDĄ ISTNIEĆ NADAL.

Czyli jak ja rozmawiam z kimś a ten ktoś powtórzy rozmowę drugiemu ktosiowi to ja tego drugiego ktosia podam do sądu o to, że wie o czym rozmawiałem z pierwszym ktosiem :)

palton, miej do siebie trochę szacunku i przestań takie pierdoły wypisywać :)

Jak ktoś jest cieciem,a zachowuje się jak właściciel..........to są dopiero pierdoły.

Ratunkiem jest kaftan bezpieczeństwa a nie przycisk-ban.

• Użytkownicy+

Jset wiele tematów wartych omówienia - wprowadzenie możliwości ignorowania wątków, kwestia dozwolonego zakresu pisania przez branżę w wątkach tematycznych, poszerzenia grona moderatorów, wprowadzenie kadencyjności moderacji, kwestia uporządkowania chlewika w zakładce pc-audio i temat przegonienia rezydujących tam wysłanników trójwymiarowego, kwestia likwidacji martwych kont, temat wiecznie szwankującej wyszukiwarki.

To tylko to co na szybko przychodzi mi do głowy..

Paweł, nie wytrzymałeś :) ok.

Parantulla, wiele z tych propozycji, znajduje się w moim pakiecie rozwiązań, który przygotowuje na spotkanie u rocha. Większość z tych propozycji, to zebrane postulaty od forumowiczów, więc w dużym stopniu to Oni są ich autorem. Cieszy mnie, że niektóre z nich się powielają, co potwierdza słuszność takich wniosków. Tutaj muszę podziękować kolegom z "rozmowy dziesięciu", gdzie wypłynęło większość z nich. Poprzedziło to kilka pojedynczych rozmów, które doprowadziły do tej wspólnej rozmowy. Wbrew histerycznym odruchom niektórych forumowiczów, rozmowa była prowadzona w celu znalezienia rozwiązań dla poprawy jakości forum, niemal dokładnie takich, jakie umieściłeś na liście. Oczywiście mieliśmy świadomość, że wpłynie to na sposób moderowania.

Mimo odebrania mi części asów z rękawa, cieszy mnie, ze wypłynęło to oddolnie po raz drugi.

Zapewniam, że działamy w porozumieniu z pozostałymi moderatorami (co widać po deklaracjach wzięcia udziału w sprawie), jak i za wiedzą i poparciem administracji forum w osobie prezesa SITE Dawida Skrzypczaka.

Odnośnie samego spotkania, to właśnie wypracowanie pewnych reguł i propozycje zmian, są najważniejszym jego punktem. Sprawy personalne niektórych forumowiczów, jako doraźne, nie były w centrum naszego zainteresowania. W wyniku globalnych rozwiązań, powinny zostać rozwiązane i one. Zgodnie z deklaracją, zawiesiliśmy niektóre decyzje do czasu zakończenia rozmów.

Parantulla, jeszcze raz proszę, żebyś przybył na spotkanie. Nie widziałem takiej deklaracji, być może ją przeoczyłem. Myślę, ze dobrze by było, gdyby przybyły jeszcze inne osoby z długim stażem i dużą ilością wpisów. Myślę, ze idealną osobą ze względu na neutralne podejście do sprawy byłby Twonk, jako przedstawiciel szeroko rozumianego KAiMu.

Edytowane przez palton

Palton, nadal będziesz wszystko ignorował co się do Ciebie mówi? To nie jest metoda...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Arton, idź nawracać UFO - bo chyba nie bardzo wiesz co jest grane, zielone ludziki może Ci coś pomogą. A Święta już u Zielonych były?

Odbierasz mi prawo zabierania głosu? Jakim prawem? Nie ponosi tak nic was?

• Użytkownicy+

Palton, nadal będziesz wszystko ignorował co się do Ciebie mówi? To nie jest metoda...

Dałem słowo nie dyskutować na wiadome tematy personalne i nie złamię słowa tak jak to czyni druga strona. Poza tym, nie wiem na co mam odpowiadać? Mam się odnieść do "ciecia", czy o inne nieetyczne i obraźliwe sprawy chodzi?

Maszy nie będę uczył, co to tajemnica korespondencji. Jest to zawarte w regulaminie i stosownych przepisach prawa. Są na forum prawnicy, jeśli zechcą, to mogą to rozwinąć.

Co do określenia które użyłem w stosunku do osób dyskutujących z moderacją i administracją, a za plecami naśmiewającą się z niej i nawołującą poprzez PW audiostereo do przejścia na właśnie budowane konkurencyjne forum, nie mam nic więcej do powiedzenia. Obiektywnie oceniający sprawę, doskonale zrozumieli w czym rzecz. Przeciwnicy manipulują faktami, stosując tanie chwyty erystyczne. Śmieszne jest udawanie, ze się nie rozumie opisanego mechanizmu i określenia takiego zachowania. Co mam dodać w tej sprawie?

Nie wiem po co roztrząsać te same rzeczy. Złośliwców to nie zmieni, a pozostali dawno zrozumieli o co chodzi. Mówimy tu o szerokim spectrum spraw, nie chcę tego rozwodnić zbędnymi szczegółami.

Edytowane przez palton
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Maszy nie będę uczył, co to tajemnica korespondencji. Jest to zawarte w regulaminie i stosownych przepisach prawa. Są na forum prawnicy, jeśli zechcą, to mogą to rozwinąć.

A szkoda wielka bo ja bardzo otwarty na wiedzę jestem. Twoja wykładnia przepisów prawa jest dość ciekawa.

Bo ja nie muszę być prawnikiem żeby wiedzieć, że pan moderator bajki pisze.

Art. 267

§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do całości lub części systemu informatycznego.

§ 3.Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem.

§ 4. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1-3 ujawnia innej osobie.

§ 5. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-4 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Więc, który to paragraf został złamany przez SA Panie Prokuratorze?

Co do określenia które użyłem w stosunku do osób dyskutujących z moderacją i administracją, a za plecami naśmiewającą się z niej i nawołującą poprzez PW audiostereo do przejścia na właśnie budowane konkurencyjne forum, nie mam nic więcej do powiedzenia.

A skąd to wiesz? Bo jeśli wiesz to wg twoich bredni o tajemnicy korespondencji - złamałeś ją :)

I widzisz misiu jaki to z ciebie Kali wyszedł? Kto jest dwulicowy?

Edytowane przez masza1968

Ale Twój punkt widzenia jest dość mglisty,a nawet zagmatwany.Prawem to możesz straszyć np. swojego śwagra........pojmujesz to wreszcie?

Nie pieprz o etyce tylko treść PASZKWILI POPROSZĘ..........UDAJESZ NIEWINIĄTKO a postępujesz jak ktoś z mentalnością marginesu.

Czy jesteś już naprawdę takim tłukiem i tumanem,że robisz tak nieetyczne i niedopuszczalne rzeczy.

Tworzysz jakąś 10 samowolnie,piszesz paszkwile do ludzi zahaczając w nich o śp. mamela........czy ty masz dobrze w głowie poukładane?

Czy takie zachowania są przewidziane u moderatora w regulaminie tego portalu,który interpretujesz w/g własnego widzi mi się?

Zrobiłeś się samozwańczo prowadzącym pokój diy na corocznym AS pokazując na dwóch pierwszych mentalność menela.

Straszysz prawem ?............do Ciebie może dotrze tylko prawo kaduka i w Krakowie należy Ci po prostu oklepać plecki,a potem postawić bańki.

W ZAMORDYZMIE JESTEŚ DOBRY,ALE W AUDIO PO PROSTU JESTEŚ RZADKI JAK KUPKA NOWORODKA.

Przestałbyś robić z siebie błazna do reszty..........smakoszu i znafco wykwintnych dżwieków i trunków.Ogarnij się -taka moja rada.

Masz parcie i to wielkie,ale niczym nie poparte.Józwa pcha Cie mocno,ale uważaj abyś się nie wykoleił,bo jak ktoś na czas zwrotnicy nie

przestawi to będzie tak jak w Twoich kulkach,przez które w głowie Ci się pomieszało.

Co mam dodać w tej sprawie?

Przywież do Rocha skrzynkę wódki

Odbierasz mi prawo zabierania głosu? Jakim prawem? Nie ponosi tak nic was?

Albo napisz coś konkretnego albo nie pisz w cale...

Platon. O tajemnicy korespondencji jest w Konstytucji RP i brzmi ona tak:

"Art. 49.

Zapewnia się wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w ustawie i w sposób w niej określony."

Jak zapewne wiesz znawco prawa i fanie regulaminów, konstytucja jest najwyżej z wszystkich aktów prawnych i obowiązuje ona wszędzie w Polsce, na forum także. Nie pamiętam Twojej ulubionej netykiety oraz regulaminu AS, ale jak jest tam powiedziane, że według własnych widzi mi się można zaglądać w prywatną korespondencję to można powiedzieć, że łamiecie prawo ;-) Przepraszam wszystkich po prawie, ale humanista ze mnie marny i nie potrafię ładnie powoływać się na określone artykuły ;-)

Jeszcze są różnie ustawy, które opisują to dokładniej, ale siły nie mam i nawet nie znam nazw tych ustaw ;-)

Pozdrawiam

Jak ktoś to uzna za atak to sorry, ale go nie ma :-D

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

A co jeśli nie?

Arton, miłej zabawy.

Myślę, ze dobrze by było, gdyby przybyły jeszcze inne osoby z długim stażem i dużą ilością wpisów.

Co takiego mogą wnieść spotkania kilku forumowiczów z moderatorem a nie z właścicielem,lub jego przedstawicielem(oficjalnym)?

Moim zdaniem NIC.Taką delegację do SITE można przecież zorganizować i dopiero tam rozmawiać o regulaminie i sprawach organizacyjnych.Moderacja jest od moderowania....tylko.

Skąd wiesz, że Prezes nie dał wolnej ręki Paltonowi?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

@palton.

Widzę, żeś mocno zajęty i może nawet - lekko przerażony!

Nie bój ziaby.

Piszę tu, no no niby gdzie? - aby - podziękować.

Za zbanowanie mnie i usunięcie wszystkich moich opinii i teorii na temat - sporego oszustwa.

Chodzi mi o jakieś nowe guano w zakładce hifi.

Super, że się i tam poświęcasz. I to, jak mniemam - gratis.

Prawie cię kocham, bo rozwiałeś wszelakie moje wątpliwości, jeśli chodzi o Forum.

Ps - przewiduję mocny wysyp klientów.

Rozmawiać zawsze warto. Rozmowa w cztery oczy, to nie to samo co wypisywanie natchnionych tyrad na forum. Wielkie uznanie dla Pawła, że podjął się zorganizowania u siebie takiego zjazdu osób żywo zainteresowanych dalszym funkcjonowaniem naszego Forum. Uznanie również dla tych, którzy decydują się na wzięcie udziału w tym spotkaniu i wielka moja nadzieja w tym, że osobiste animozje nie zabiją szansy na osiągnięcie porozumienia w sprawie poprawy stosunków na linii użytkownicy, zarząd i moderacja.

Przylecieć nie zdołam, jednak duchem będę z Wami obecny i z niecierpliwością będę oczekiwał sprawozdań z tego spotkania.

Pozdrawiam,

Włodek.

Jak palton poda się do dymisji przejdę się po Poznaniu naśladując i śpiewając Presley'a ;-) Mogę nawet "Love me tender" zaśpiewać ;-) I jak?

[guote]Przylecieć nie zdołam, jednak duchem będę z Wami obecny i z niecierpliwością będę oczekiwał sprawozdań z tego spotkania. [/guote]

Zawsze można postawić tablet lub komputer na stole i przez Skype'a ;-) Nawet pomysł niezły...

Zawsze można postawić tablet lub komputer na stole i przez Skype'a ;-) Nawet pomysł niezły...

A jak miałbym się z Nimi napić przez Skype'a, "Żabko" kochana? :-)

W.

A co to u Was nie ma co pić? Rochu łapkę położył? Prohibicja? :D

To by się dopiero wszystko poskładało :)

A jak miałbym się z Nimi napić przez Skype'a, "Żabko" kochana? :-)

W.

A o tym nie pomyślałam, porządny ze mnie dzieciaczek i nie myślę o alkoholu ;-)

A ty byś dał gdybyś był prezesem?

Ja bym zabrał, ale gdyby babka miała wąsy..:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Bezlitosna Niusia

Ukryta Zawartość

gdzie ten producent :)

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

A jakie to ma znaczenie, cirku drogi?

Mnie chodzi o zasady, a tu Twój kolega po fachu, palton - wykopyrtnął się zupełnie.

I to, wydawałoby się - na prostej drodze.

I, jak zwykle - słowa wytłumaczenia.

Generalnie, cir - mam w , no - wiesz, gdzie: kupią, nie kupią... Mam swój świat, płyty, muzykę i przyjaciół.

Taki palton - nie zachwieje mym życiem.

Ale - niech powie RAZ: wypi..lać, bom najmędrszy i wszechmogący.

Sporo fajnych ludzi - nie czekało, tylko poszło z tego miejsca.

Nie szkoda Ci?

Pozdrawiam - jacek

Bezlitosna Niusia

Ukryta Zawartość

gdzie ten producent :)

nawet nie otwieram.

Dla mnie wał - nie polega na adresie:-)

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.