Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Te punkty też należałoby usprawnić i tak mi przyszło do głowy w związku z tą złotą trójką :) że dlaczego by nie wprowadzić tej zasady do moderowania forum? Czyli punkty przyznawane dopiero, gdy 3 moderatorów zaptaszkuje tak samo.

Nie da rady. Jak widzisz tylu moderatorów nie ogarnia, a jakby jeszcze jedną rzecz musiało robić trzech to już w ogóle by to chwastami zarosło.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Temat Koncept Utopia zniknął.papageno miał rację. Salonik pewnie zachwycony. Panowie salonowcy nie zmieni to mojego postępowania i każdy uczestnik tej nielegalnej zakładki w moich wątkach sobie nie popisze.

Jak przeznaczyles watek do wpisow nie na temat to teraz sie dziwisz ? Przeciez Ty tam ostatnio nic nie pisales o glosnikach . Zaloz sobie watek do pyskowek i tam urzadzaj te swoje wiece. My tu jestesmy dla audio.

Kto tu nie przestrzega regulaminu ?

Uzywac watkow audio do prywatnej krucjaty ze wzgledow formalnych - zenada.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jak przeznaczyles watek do wpisow nie na temat to teraz sie dziwisz ? Przeciez Ty tam ostatnio nic nie pisales o glosnikach . Zaloz sobie watek do pyskowek i tam urzadzaj te swoje wiece. My tu jestesmy dla audio.

Kto tu nie przestrzega regulaminu ?

Uzywac watkow audio do prywatnej krucjaty ze wzgledow formalnych - zenada.

Czytanie Twoich co raz bardziej rozchwianych emocjonalnie bredni,wzbudza mój olbrzymi niesmak,wobec tego trafiasz na listę osób ignorowanych bye!

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mariusz, nie podbijaj niepotrzebnie bębęnka. Zamknięcie wątku pod osłoną nocy przywołuje niedobre skojarzenia, jestem przeciwnikiem takich praktyk. Tam pisali przeciwnicy saloniku i trudno odmawiać im do tego prawa, pod warunkiem że piszą w sposób nieobrażający innych. Aczkolwiek były tam wpisy typu kolegi Malikali używające np zwrotu c/vipy itp, które budzą mój wstręt. Niestety Paweł niechcący zgromadził wokół siebie śmietankę trollingu tego forum, co niestety podważa słuszność jego akcji. A skutkiem całego nieporozumienia jest kolejny raz skwaszona atmosfera na forum.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

O 1 z minutami jeszcze był. Nocna zmiana. Forum odbiciem panującej rzeczywistości?

No coś w tym jest. Musi ich to uwierać,skoro tak zabiegają o nakładanie restrykcji. To zazwyczaj tak bywa,że jak ktoś tkwi w syndromie oblężonej twierdzy,to stara się dyskredytować tych,którzy wytykają im np nielegalne a tak w przypadku saloniku jest,działanie. Smutne jest to,że jak widać skutecznie demontują forum i nawet jak kiedyś sytuacja wróci do normy,to pamięć o tym okresie pozostanie :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czytanie Twoich co raz bardziej rozchwianych emocjonalnie bredni,wzbudza mój olbrzymi niesmak,wobec tego trafiasz na listę osób ignorowanych bye!

Paweł, Tobie też radzę mniej emocji i radykalizmu w ocenach. Co do zniknięcia wątku też mi się to nie podoba. Natomiast hasła, które tam padały, choćby wyżej zacytowane budzą sprzeciw. Niestety Twoja idea; nawet jeśli przyjąć że jest słuszna; została ośmieszona przez koalicję z userami stosującymi niewybredne wpisy i różne inne zagrywki retoryczne pod adresem przeciwników. Poza tym język, którego używasz choćby w stosunku do Marslo nie budzi mojej sympatii.

Edytowane przez tomkly
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Mariusz, nie podbijaj niepotrzebnie bębęnka. Zamknięcie wątku pod osłoną nocy przywołuje niedobre skojarzenia, jestem przeciwnikiem takich praktyk. Tam pisali przeciwnicy saloniku i trudno odmawiać im do tego prawa, pod warunkiem że piszą w sposób nieobrażający innych. Aczkolwiek były tam wpisy typu kolegi Malikali używające np zwrotu c/vipy itp, które budzą mój wstręt. Niestety Paweł niechcący zgromadził wokół siebie śmietankę trollingu tego forum, co niestety podważa słuszność jego akcji. A skutkiem całego nieporozumienia jest kolejny raz skwaszona atmosfera na forum.

Tomek śmietanka trollingu??masz na myśli audiograde,papageno,passera,nosferartura? Myślę,że będzie im przykro...

Paweł, Tobie też radzę mniej emocji i radykalizmu w ocenach. Co do zniknięcia wątku też mi się to nie podoba. Natomiast hasła, które tam padały, choćby wyżej zacytowane budzą sprzeciw. Niestety Twoja idea; nawet jeśli przyjąć że jest słuszna; została ośmieszona przez koalicję z userami stosującymi niewybredne wpisy i różne inne zagrywki retoryczne pod adresem przeciwników.

Żadnych emocji,tylko balans:) ja nawet nie mam możliwości podglądania wpisów w saloniku,o czym my Drogi Tomaszu rozmawiamy?Działacie nielegalnie,wbrew regulaminowi a Ty mój Drogi piszesz mi o radykalizmie? Moje zdanie jest takie: skutecznie rozpieprzacie to forum tym konkretnym działaniem,udało się Wam zgromadzić przeciw sobie wielu ludzi,komptentnych userów tego forum,macie sukces!

Edytowane przez Paweł Skurzewski
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

masz na myśli audiograde,papageno,passera

Kolejny celowy zabieg retoryczny. Nie lubię przydzielać etykietek, nie tych userów miałem na myśli. Ale skoro się domagasz to proszę Cię uprzejmie, choćby Arton, Malikali czy Parantulla.

Edytowane przez tomkly
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Kolejny celowy zabieg retoryczny. Nie lubię przydzielać etykietek, nie tych userów miałem na myśli. Ale skoro się domagasz to proszę Cię uprzejmie, choćby Malikali czy Parantulla.

Tomasz to jest otwarte forum. Wskaż,choć teraz pewnie będzie to utrudnione,gdzie w moim "znikniętym"wątku pojawił się trolling?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

nawet nie mam możliwości podglądania wpisów w saloniku

Salonik miał być z definicji otwarty dla wszystkich. Pisanie możliwe po akceptacji trzech innych userów, natomiast lektura bez ograniczeń dla wszystkich. Takie były założenia.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Salonik miał być z definicji otwarty dla wszystkich. Pisanie możliwe po akceptacji trzech innych userów, natomiast lektura bez ograniczeń dla wszystkich. Takie były założenia.

Kto z kim to uzgadniał?kto otrzymał zaproszenia? I gdzie jest w regulamnie zapis mówiący o tym,że pisać w tej zakładce można dopiero po akceptacji trzech userów? Ileż można pisać to samo?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomasz to jest otwarte forum. Wskaż,choć teraz pewnie będzie to utrudnione,gdzie w moim "znikniętym"wątku pojawił się trolling?

Podałem Ci przykład parę postów temu. Zwrot c/vipy czy c.../vipy autorstwa kolegi Malikali. Też nie odtworzę z pamięci dokładnej pisowni. Były tam też inne obraźliwe kwiatki, kolega Parantulla jak zwykle w znakomitej formie retorycznej. Było i paru innych. Co nie zmienia mojej oceny, że usunięcie wątku jest bardzo złą praktyką.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Panowie, dlaczego Wy się zwyczajnie nie wynieśliście, skoro reguły publicznego forum wam nie odpowiadały, przecież jesteście w absolutnej mniejszości. Z tej pozycji ustanowiliście się sami jako elita (finansowa?) nad innych. Kto wam dał takie prawo do decydowania.

Tomkly toż to zwyczajna pycha.

Jestem tu od 2004 roku,dlaczego mam się wynosić tylko dlatego,że moderacja nie może lub nie chce

sobie poradzić z trollam,i i klonami?

Kiedyś nie było takiego problemu,dlaczego teraz jest?

Edytowane przez stefek

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Nie da rady. Jak widzisz tylu moderatorów nie ogarnia, a jakby jeszcze jedną rzecz musiało robić trzech to już w ogóle by to chwastami zarosło.

Ja myślę, że dałoby radę np. moderator chce dać punkty, więc klika na panelu i z tą chwilą inni moderatorzy dostają ten post i powód jaki wybrał inicjator kary, ale potwierdzenie wszystkich trzech dopiero skutkowałoby naliczaniem punktów dla użytkownika. Ile razy tu była walka o stronniczość o to, że nie słusznie itd. Każdy ma na tym forum ulubionego moderatora i z chwila, kiedy decyzja o dodaniu punktów zależałby od więcej niż jednego moda moim zdaniem poprawiłoby to relacje, a kary byłyby bardziej wyważone.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Myślę,że będzie im przykro...

Mnie nie. A powinno?

Ale to dobry przykład nieuprawnionego uogólniania. Wątek został zaetykietowany: śmietanka trollingu. Nieważne, czy to ma coś wspólnego z rzeczywistością, przekaz poszedł w obieg. I tak miało być. Skąd ja to znam? Zaraz, niech pomyślę. Albo nie.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Podałem Ci przykład parę postów temu. Zwrot c/vipy czy c.../vipy autorstwa kolegi Malikali. Też nie odtworzę z pamięci dokładnej pisowni. Były tam też inne obraźliwe kwiatki, kolega Parantulla jak zwykle w znakomitej formie retorycznej. Było i paru innych. Co nie zmienia mojej oceny, że usunięcie wątku jest bardzo złą praktyką.

Tomasz do momentu mojej wczorajszej aktywności,nie było zadnego trollerskiego wpisu w moim wątku. W nocy śpię a nie wyręczam moderację,rano nie było już czego kontrolować,co jeszcze?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Z tej pozycji ustanowiliście się sami jako elita (finansowa?) nad innych. Kto wam dał takie prawo do decydowania.

Tomkly toż to zwyczajna pycha.

Artur, napiszę wprost i szczerze, co Ty pieprzysz?? Jaka elita finansowa?? Coś Ci się pomyliło. Przemawiają przez Ciebie jakieś niewytłumaczalne kompleksy i niepotrzebne resentymenty. Na zasadzie dokopiemy wszystkim tym, którzy mają trochę lepsze klocki niż moje. Właśnie taka postawa jest zmorą tego forum. W większości wątków w hi-end roiło się od wtrętów sugerujących, że słyszący kable, podstawki itp to idioci, nabijani w trąbę przez sprzedawców, głusi, zarozumiali, egocentryczni i cholera wie jacy jeszcze. A motyw tych ataków jest prosty, mają trochę lepszy sprzęt więc i więcej słyszą, a my na swoich klockach tego nie doświadczamy, więc huzia na Józia... Forum zostało zepsute przez trolli kontestujących każdy wpis tych, którzy mają trochę większe aspiracje w audio. Nie mogąc się od tego uwolnić postanowili założyć zakładkę o trochę wyższych standardach, w których nie będzie miejsca choćby dla wymienionych przeze mnie trolli.

Mnie nie. A powinno?

Ale to dobry przykład nieuprawnionego uogólniania. Wątek został zaetykietowany: śmietanka trollingu. Nieważne, czy to ma coś wspólnego z rzeczywistością, przekaz poszedł w obieg. I tak miało być. Skąd ja to znam? Zaraz, niech pomyślę. Albo nie.

Papageno, to jest Twoja interpretacja. I dla mnie też zabieg retoryczny. Napisałem wyraźnie, że nie Ciebie czy Passera miałem na myśli. Natomiast idziecie w jednej drużynie w trollami, z którymi rzekomo Paweł cały czas walczy.

Edytowane przez tomkly
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jestem tu od 2004 roku,dlaczego mam się wynosić tylko dlatego,że moderacja nie może lub nie chce

Kiedyś nie było takiego problemu,dlaczego teraz jest?

Moim zdaniem,jesteś absolutnie ponad tą sprawą,nigdzie się nie masz wynosić!:)

Sprawę załatwiono źle i zamiast działać konstruktywnie a wczoraj wiele takich wpisów było,jest konfrontacja. Nie omówiono tego publicznie,nie powiadomiono wszystkich userów,nie poddano dyskusji zmian w Regulaminie a teraz trwa zdziwienie,że ludzie się zajeżyli.

Omówmy publicznie problem,proponowałem to. Głosami userów przegłosujmy zmiany,głosami userów wybierzmy nowy skład moderacji a potem z plenipotencji userów delegaci z Wawy spotkają się z np Skrzypczakoem i sprawę załatwią,zmiany wchodzą w życie. Spotkanie w Harendzie było moim zdaniem nieetyczne i bez legitymacji większości a to budzi opór!

Tomasz pisanie rzekomo,to brzydki faul.

Gość passer

(Konto usunięte)

Niestety Paweł niechcący zgromadził wokół siebie śmietankę trollingu tego forum, co niestety podważa słuszność jego akcji. A skutkiem całego nieporozumienia jest kolejny raz skwaszona atmosfera na forum.

Popieram krytyczne uwagi Pawła.

Zostałem więc zaliczony do śmietanki trollingu.

Proszę podać jakikolwiek mój wpis, który miałby taki charakter.

Jest to pomówienie, które chyba mógłbym zgłosić do moderacji :) ale tak się złożyło, że poznałem Cię osobiście i "nawtykam Ci" jak będę w BB.

Ach, może Ty będziesz mógł poradzić - jak założyć "starą szopę"

Edytowane przez passer

nowy skład moderacji

Tylko czy obecna kadra poda się do dymisji ;)

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

A co ja i reszta tutaj ma z tym wspólnego, może odpowiesz? Jak z trollami i klonami to nie dawała sobie rady, ale "salonik" udało się założyć całkiem sprawnie na przekór wcześniej ustanowionym regułom. Jeszcze raz przypomnę, Każdy z Was miał przycisk ochronny.

Sam nie piszę w hi-endzie, gdyż nie mam takich aspiracji, ale lubię czytać. Czy Wy nie przesadzacie z tymi trollami w hi-endzie, wymieńcie kto tam tak trolluje poza jednym Bumem i jego domniemanymi klonami. Przecież większość wojenek prowadzicie sami ze sobą i co w saloniku nie będzie StaregoAudiofila czy innych? Stasiop Wam przeszkadza?, przecież to część z Was go wykreowała i promowała.

Nie wierzę, że to wszystko jest z powodu Buma a jeżeli jest to prawda to bardzo źle świadczy o tym forum.

Powtarzam, ja rozumiem nie wszyscy mogą pisać w jakiejś zakładce, ale dlaczego zarejestrowany użytkownik forum nie ma dostępu! Rozpowszechniacie tam treści niezgodne z prawem? Jeśli chcecie wymieniać się tylko między sobą jakimiś informacjami to macie PW.

Gość passer

(Konto usunięte)

Argumentacja, że zazdrość o "lepsze klocki", o kasę jest powodem moich wpisów jest dla mnie obraźliwa.

Żeby tak argumentować trzeba poznać daną osobę osobiście - no cóż, salonowa kultura osobista - pogarda dla "innych".

Edytowane przez passer
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Niestety kłamiesz nie było tam takich wpisów z mojej strony, w zasadzie tylko sprostowałem niesłuszne oskarżenia o niepisanie w temacie wątku i to był jeden wpis!

Poproszę moderację o odszukanie tego wpisu. Chciałem go nawet wczoraj zgłosić, ale ponieważ nie lubię tego czynić odpuściłem. Ale w tej sytuacji nie dajesz mi wyboru. Publiczne zarzuty o kłamstwo. Znajdzie się ten wpis a jak się już znajdzie to zawnioskuję o dożywotnie usunięcie Twojego konta z forum.

Edytowane przez tomkly

Każdy z Was miał przycisk ochronny.

I każdy z Nas używał,

może właśnie Waszych zabrakło do pełni szczęścia :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Tylko czy obecna kadra poda się do dymisji ;)

parafrazując Jarka,to od kiedy moderacja ma w tym względzie coś do gadania?decyduje właściciel,mój pomysł jak do tego doprowadzić podałem i nie upieram się,że jest najlepszy,ale jakiś jest.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.