Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Już prawie widziałem światełko w tunelu, @rochu deklarował równouprawnienie, @vlado konsekwencję w egzekwowaniu regulaminu i walkę ze "wzmacniaczami", "naganiaczami". Nic się nie zmienia, zgłaszałam ciągłą komfabulację i niszczenie polskiej marki na panel i NIC.

Nie szanowny user @szymon1 vel @szymon vel .......... obiecywał "skruchę i poprawę", ale pomimo wyssanych z palca obietnic, pomimo zmiany świńskiego awatara, nie może się powstrzymać od swoich fobii. Ile można to znosić!!!!!!!!!

Jego metodologia działania jest rodem z przedszkola. W każdym wpisie "przemyca" uszypliwbości, kłamstwa. Ośmielona reszta gawiedzi wtóruje mu jak kury w kurniku. Już po chwili i kilku wpisach atakuje bardziej otwarcie. Moja 2,5 letnia córka robi tak samo, aby mnie sprawdzić jak dużo wytrzymam. Wynika z tego że "kolega" @szymon1 vel @szymon pozostał na tym etapie rozwoju, jak mniemam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hi Aro ale na czym polega ten atak Szymona w przytyocznym wpisie?

Bo akurat przypadek jednego z nieszczęśliwych nabywców FEZZa który 5 razy wysylal swój wzmacniacz na gwarancje z racji silnego brumu i w końcu zarządał zwrotu pieniędzy jest prawdziwy.

Nie rozumiem czemu posądzasz Szymona o klamstwo w tej sprawie - skoro jak widać sam jestes niedoinformowany?

Nie wydaje Ci sie dziwne, ze wspomniana firma na ten wpis w ogóle nie zaprostestowala?

Z tego co wiem nie chce sie mieszać w cale bagienko z Fezzem na forum, ale jest świadom co sie dzieje i w sytuacji kiedy FEZZ zacznie sie wypierać ze taka historia miala miejsce pewnie odnośnie sie do calej sprawy.

Tyle ze wlasnie FEZZ wcale nie twierdzi ze takie sytauacja zaistaniala. Wiec po co robisz to Ty? By wyrządzić im niedziwiedza przysługę?

Fezz próbował naprawić wzmaniacz 5 razy, nie wyszlo im - nie świadczy to za dobrze o ich umiejętnościach z zakresu elektroniki, ani o jakości wmzmaczniacza, ale tak czy siak za którymś razem kasę zwrócili wiec chyba nikt nie ma do nich pretensji - co nie znaczy ze nie można o tej sprawie normalnie rozmawiać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez plastik1989

-----------------

"Już prawie widziałem światełko w tunelu, @rochu deklarował równouprawnienie, @vlado konsekwencję w egzekwowaniu regulaminu i walkę ze "wzmacniaczami", "naganiaczami". Nic się nie zmienia, zgłaszałam ciągłą komfabulację i niszczenie polskiej marki na panel i NIC."

Musisz zrozumiec, ze nie mam mozliwosci siedziec na forum 24h/24h.

Szymona ukaralem za prowadzenie hejtu w watku Klubowym.

Klub to takie miejsce w ktorym milosnicy danej marki, wymieniaja informacje o swym idolu.

Kazdy wpis negujacy zdanie milosnikow w Klubie jest trollingiem i tak bedzie traktowany.

Ci ktorzy nie chca zrozumiec statusu watku klubowego beda z niego usuwani.

Fezz próbował naprawić wzmaniacz 5 razy, nie wyszlo im - nie świadczy to za dobrze o ich umiejętnościach z zakresu elektroniki, ani o jakości wmzmaczniacza, ale tak czy siak za którymś razem kasę zwrócili wiec chyba nikt nie ma do nich pretensji - co nie znaczy ze nie można o tej sprawie normalnie rozmawiać.

Takich przypadkow sa tysiace i dotycza wielu nawet renomowanych producentow.

Pisanie wkolo o tym przypadku - jak sam twierdzisz prawidlowo zakonczonym zwrotem kosztow kiedy nie udalo sie wykonac naprawy - jest perfidnie zamierzonym hejtem!

Na to nie bedzie zgody na naszym forum!

• Moderatorzy

"Już prawie widziałem światełko w tunelu, @rochu deklarował równouprawnienie, @vlado konsekwencję w egzekwowaniu regulaminu i walkę ze "wzmacniaczami", "naganiaczami". Nic się nie zmienia, zgłaszałam ciągłą komfabulację i niszczenie polskiej marki na panel i NIC."

Klub to takie miejsce w ktorym milosnicy danej marki, wymieniaja informacje o swym idolu.

Kazdy wpis negujacy zdanie milosnikow w Klubie jest trollingiem i tak bedzie traktowany.

Pisanie wkolo o tym przypadku - jak sam twierdzisz prawidlowo zakonczonym zwrotem kosztow kiedy nie udalo sie wykonac naprawy - jest perfidnie zamierzonym hejtem!

Ja widzialem jeden wpis Szym. w klubie na temat tej sprawy. Kilka dni ciszy i wyciągnął go HiAro (drugi wpis w tej sprawie). Nie wiedzialem ze ten wpis powtarzany jest w kolo w klubie (ja tego akurat nie widzialem - mozaesz wskazać gdzie ten wpis w klubie krąży jeszcze?).

Czyli rozumiem ze jesli ktoś na forum zapyta sie o awryjnosc wzmacniacza FEZZ każdokortne przytoczenie histori tej reklamacji skutkować będzie punktami od Ciebie?

Z racji tego, że przypadek 5krotnej reklamacji jest jeden, ale jeszcze jest kilka innych użytkowników ktorzy zakupili FEZZa i przyznają ze wzmaniacz im brumi czy o innych przypadkach tej samej przypadłości tez nie wolno rozmawiać?

-----------------

(-).

Moim zdaniem użytkownicy powinni znać całą prawdę, cmokanie nad wszystkim odbywa się już w "pisemkach" i recenzjach sponsorowanych.

Zawsze opisuję to co słyszę, a że większość sprzętów nie jest najwyższych lotów to nie moja wina. Dzięki temu wielu producentów poprawiło swoje urządzenia z czego skrzętnie korzystają "oburzeni krzykacze".

Edytowane przez Vlado vel Vladomord
wpis obrazliwy

Nie zauwazyles ze wyraznie napisalem o hejcie w watkach kubowych?

Przytaczanie tego przypadku na kazda wzmianke o Feez Audio jest rowniez hejtem. Poniewaz soprawa ta zostala juz wystarczajaco na forum opisana.

Nie jest moim zadaniem dziecinna dyskusja o jasnej sprawie. Napisalem juz co mialem o takich dzialaniach napisac.

Jak bedzie to wygladalo w praktyce, sam zobaczysz.

EOT

• Moderatorzy

Nie zauwazyles ze wyraznie napisalem o hejcie w watkach kubowych?

Przytaczanie tego przypadku na kazda wzmianke o Feez Audio jest rowniez hejtem. Poniewaz soprawa ta zostala juz wystarczajaco na forum opisana.

Nie jest moim zadaniem dziecinna dyskusja o jasnej sprawie. Napisalem juz co mialem o takich dzialaniach napisac.

Jak bedzie to wygladalo w praktyce, sam zobaczysz.

EOT

Vlado, żyjesz na tym świecie pare lat, glupi nie jestes, widzisz co sie dzieje. W każdej recenzji byle gówno jest ósmym cudem świata - jakość grania ani wykonanie nie ma tu nic do rzeczy liczy sie tylko jaka marża i co dostal w zamian recenzent.

Wiec gdzie można pisać prawdę na temat urządzeń jak nie tu? W gazetce prawdy nie wyczytasz i Pacul nie napisze ze Fezz brumi...

Pamiętasz oburzenie jakie wywolywalo publiczne krytykowanie wyrobów Fiksua - tak samo "nagonka na Polska firmę", "hejt", "mentalność psa ogrodnika" - i co? Nagle okazalo sie ze przez 10 lat trafa fikus sznurówka wiązał trafa do obudowy, a dwa miesiące po burzy na forum jakość wykonania poprawila sie drastycznie. Wiec byliśmy my tymi trollami czy nie w końcu? Kłamaliśmy, prowadziliśmy nagonkę, hejtowalismy - czy może poddawlismy te urządzenia konstruktywnej krytyce - co wymiernie przełożyło sie na obecna jakość wykonania.

Wykonanie FEZZow jest na miernym poziomie. Awaryjność również. A wiec wpisy na forum o tym produkcie rowniez powinny być mierne. Nikt nikomu nie zabrania sie cieszyć z tych urządzeń - niech gra i daje zadowolenie, tylko niech osoby które sie na tym nie znają nie próbuje na sile przekonać świata jaki to to super sprzęt - bo posiada on liczne mankamenty i ja zamierzam o tym pisać.

-----------------

Plastik kochany.

Chodzi mi po glowie specjalnie dla Ciebie wprowadzenie kary za molestowanie moderatora - tak na 10pkt od razu :-))

Ja pisalem o watkach Klubowych. Nie o zakazie wyrazania swej opinii o producentach i ich sprzecie.

Ale opinie i dezaprobate w temacie tego jednostkowego przypadku niemoznosci naprawienia wzmacniacza przez firme, juz wystarczajaco opisaliscie. Dalsze przytaczanie jej na kazde haslo FezzA, to perfidny hejt. A zwalczanie tego akurat podmiotu przy jednoczesnym wspieraniu innych dzialajacyc tak samo (chinszczyzna), to zwykle zagrywki marketingowe. Bo nasze hobbhy to spory biznes :-)

W watkach Klubowych klubowicze maja zapewnione prawo do dowolnej gloryfikacji swego podmiotu. Moga sobie wypisywac dowolne peany o cudownym brzmieniu podstawek do kabli, glosnikow, czy filizanek z kawa.

To ich swiatynia i wszyscy to wiedza, ze wypowiadaja sie jako milosnicy wiec subiektywnie. I w tych swiatyniach dzialanie takie jak wasze - to zwykly hejt i trolling !

I to koniec dyskusji w tym temacie.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Plastik kochany.

Chodzi mi po glowie specjalnie dla Ciebie wprowadzenie kary za molestowanie moderatora - tak na 10pkt od razu :-))

(...)

Witaj stary moderatorze pod nowym, zmodyfikowanym nickiem. A dlaczego nie ma takich kar dla moderatorów praktykujących to samo?

Bo nie ma takiej kary :-)

Ale atak na moderacje jest :-)

Ty sie nigdy niczego nie uczysz na swych bledach :-(

zegnamy!

• Moderatorzy

W watkach Klubowych klubowicze maja zapewnione prawo do dowolnej gloryfikacji swego podmiotu. Moga sobie wypisywac dowolne peany o cudownym brzmieniu podstawek do kabli, glosnikow, czy filizanek z kawa.

To ich swiatynia i wszyscy to wiedza, ze wypowiadaja sie jako milosnicy wiec subiektywnie. I w tych swiatyniach dzialanie takie jak wasze - to zwykly hejt i trolling !

I to koniec dyskusji w tym temacie.

Wybacz, ze drążę temat ale nie wiem czy zrozumialem. Czyli w Klubie nie można napisać żadnej, krytyki, uwagi ani niczego co nie jest pochlebstwem w stronę marki?

Bardzo ryzykowana taktyka, w mojej opinii - po pierwsze moderacja będzie musiala ciagle siedzieć w klubach i rozważać czy stwierdzenie typu "to świetne urządzenie ale ta niebieska dioda jest obrzydliwa" jest atakiem czy nie - no bo skrytykowal w klubie...

Drugie ryzyko to powstawanie kontr klubów - co na pewno będzie mialo miejsce - jak zawsze gdy próbuje sie za mocno ingerować w wolność wypowiedzi na forum...

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Bo nie ma takiej kary :-)

Ale atak na moderacje jest :-)

Ty sie nigdy niczego nie uczysz na swych bledach :-(

zegnamy!

Vlado, czy mógłbym Cię prosić o ściągnięcie nałożonego w celach prewencyjnych dla mnie bana w Klubie Audio Academy. Ban ten został nałożony bez jakiegokolwiek uzasadnienia i nikt z Moderatorów nie chce się do niego przyznać. Nawet Michał wyraził tym faktem zdziwienie. Można tak nakładać bany wg widzimisie kierując aktywność użytkownika wg własnego uznania? :)

Ostatni raz! KLUB milosnikow jest KLUBEM MILOSNIKOW !!!! Tylko milosnikow! Nie jestes nim, to w klubie nie piszesz! Wejscie do klubu z hejtem rowna sie banem!

Swe wlasne opoinie o sprzecie danej marki nie bedac jej milosnikiem, zamieszcza sie na lamach forum.

Ponowne udawanie glupa w tym temacie skonczy sie dla Ciebie banem w tym watku!

Moja cierpliwosc ma swe granice.

Vlado, czy mógłbym Cię prosić o ściągnięcie nałożonego w celach prewencyjnych dla mnie bana w Klubie Audio Academy. Ban ten został nałożony bez jakiegokolwiek uzasadnienia i nikt z Moderatorów nie chce się do niego przyznać. Nawet Michał wyraził tym faktem zdziwienie. Można tak nakładać bany wg widzimisie kierując aktywność użytkownika wg własnego uznania? :)

Wiesz ze na naszym forum mozna. I moja walka z tym patologicznym przywilejem okazala sie porazka.

Skoro nikt nie przyznaje sie do autorstwa tego bana a przede wszystkim gospodarz watku, to go zdejmuje.

Wiesz ze na naszym forum mozna. I moja walka z tym patologicznym przywilejem okazala sie porazka.

Skoro nikt nie przyznaje sie do autorstwa tego bana a przede wszystkim gospodarz watku, to go zdejmuje.

Dziękuję :)

• Moderatorzy

Ostatni raz! KLUB milosnikow jest KLUBEM MILOSNIKOW !!!! Tylko milosnikow! Nie jestes nim, to w klubie nie piszesz! Wejscie do klubu z hejtem rowna sie banem!

Swe wlasne opoinie o sprzecie danej marki nie bedac jej milosnikiem, zamieszcza sie na lamach forum.

Ponowne udawanie glupa w tym temacie skonczy sie dla Ciebie banem w tym watku!

Moja cierpliwosc ma swe granice.

Sam pod sobą dolki kopiesz - z jednej strony chces by forum normalnie funkcjonowało, a zdrugiej wprowadzając taką taktykę zakazu konstruktywnej krytyki, tworzysz niepotrzebne napięcia - które prędzej czy później wybuchną kończąc sie solidna rozpierduchą na forum - jak to bywało juz w przeszlosci.

Z jednej strony niby walczysz z branża, a z drugiej tworzysz enklawy (chodzi mi o kluby) dla nieuczciwej branży i armii klonów - gdzie nikt nie będzie mógł dyskutować, ani prostować kłamstw i naciągania faktów.

Z jednej strony chcesz by forum dzialalo, a z drugiej dążysz do tworzenia klubów które będą mini-salonikami, każdy wiedząc ze w klubie nie mozna krytycznie nic pisać, nie będzie bral rad tam podawanaych poważnie wiec w zasadzie powstaną kolejne grupki klepaczy po plecach...

Kończąc ta dyskusje, pragnę Cie poinformować, ze nie udawałem glupa w tym watku, pisze poważnie i po przemyśleniu. Jeżeli odbierasz to jako wygłupianie to faktycznie rozmowa z Tobą nie ma sensu, w szczególności ze jak sam przyznajesz, cierpliwość nie jest Twoja mocna strona (a powinna być jako moderatora).

P.S.

Cala sprawa sie rozbija o to, ze "setki" razy zostal poruszony przez Szymon1 temat pięciokrotnego zwrotu Fezza w Klubie - za to nałożone punkty i cala awantura. Osobom zainteresowanym proponuje przejrzeć ww wątek i dokladnie policzyć ile raz ten temat byl poruszony.

-----------------

Jak czyta się archiwalne wątki klubowe i coś człowiek chce się dowiedzieć, to prawie zawsze rozpieprzają je ludzie, którzy danego sprzętu nie mieli. Za każdym razem się to powtarza. Teraz dodatkowo część użytkowników usuwa swoje posty i zdjęcia. Efekt jest taki, że wieloletni dorobek robi się śmietnikiem.

Ja bym to zrobił prosto. Nie masz sprzętu, krytykujesz, wylatujesz. Pytać wolno. Nie dotyczy to tylko Fezz. Teraz czytam np. Klub Accu i paru mądrali kilka lat wcześniej, oczywiście nie mających tego sprzętu skutecznie zniechęciło dotychczasowych klubowiczów do aktywności.

Sam pod sobą dolki kopiesz - z jednej strony chces by forum normalnie funkcjonowało, a zdrugiej wprowadzając taką taktykę zakazu konstruktywnej krytyki, tworzysz niepotrzebne napięcia - które prędzej czy później wybuchną kończąc sie solidna rozpierduchą na forum - jak to bywało juz w przeszlosci.

Z jednej strony niby walczysz z branża, a z drugiej tworzysz enklawy (chodzi mi o kluby) dla nieuczciwej branży i armii klonów - gdzie nikt nie będzie mógł dyskutować, ani prostować kłamstw i naciągania faktów.

Z jednej strony chcesz by forum dzialalo, a z drugiej dążysz do tworzenia klubów które będą mini-salonikami, każdy wiedząc ze w klubie nie mozna krytycznie nic pisać, nie będzie bral rad tam podawanaych poważnie wiec w zasadzie powstaną kolejne grupki klepaczy po plecach...

Kończąc ta dyskusje, pragnę Cie poinformować, ze nie udawałem glupa w tym watku, pisze poważnie i po przemyśleniu. Jeżeli odbierasz to jako wygłupianie to faktycznie rozmowa z Tobą nie ma sensu, w szczególności ze jak sam przyznajesz, cierpliwość nie jest Twoja mocna strona (a powinna być jako moderatora).

P.S.

Cala sprawa sie rozbija o to, ze "setki" razy zostal poruszony przez Szymon1 temat pięciokrotnego zwrotu Fezza w Klubie - za to nałożone punkty i cala awantura. Osobom zainteresowanym proponuje przejrzeć ww wątek i dokladnie policzyć ile raz ten temat byl poruszony.

człowieku zamilcz!nie miałeś,nie masz i pewnie nie bedziesz miał wzmacniacza od fezza oraz prawdopodobnie go wogóle nie słuchałeś to nie wypowiadaj się na jego temat!proste.

ty i twoi koledzy latacie po całym forum i w każdym wątku gdzie padnie hasło fezz audio dziwnym trafem od waszej całej trójcy płynie wtedy lawina hejtu na tą markę po różnymi wymówkami.Idąc dalej,gdzie pada nazwa jakiegoś konkurencyjnego chińczyka padają ochy i achy...czy wy tego nie widzicię...!!!???machina waszego hejtu się przekręciła i koniec!

Edytowane przez rochu
atak personalny

Watki Klubowe sa dla klepaczy po plecach. Sa dla milosnikow, posiadaczy sprzetu danego producenta! W takim gronie ci ktorzy beda lukrowac bez zwiazku z prawda, beda szybko wylapani przez innych, ktorzy o tym sprzecie posiadaja wiedze poniewaz go uzytkuja.

Inni czytajacy watki klubowe sami doskonale wiedza jak przyjmowac ahy i ohy pisane przez milosnikow marki.

Nie uwazaj czytelnikow za idiotow prosze.

Do jakiego poziomu klakierstwa i absurdu dany Klub dojdzie, zalezec bedzie wylacznie od jego uczestnikow.

Na rozwalanie Klubow przez naprawiaczy i siewcow jedynie prawdziwych opinii - nie pozwole.

I to juz naprawde ostatni moj wpis w tej kwestii.

Watki Klubowe sa dla klepaczy po plecach.

Czkawki na pewno nie będzie :)

człowieku zamilcz!nie miałeś,nie masz i pewnie nie bedziesz miał wzmacniacza od fezza oraz prawdopodobnie go wogóle nie słuchałeś to nie wypowiadaj się na jego temat!proste.

ty i twoi koledzy latacie po całym forum i w każdym wątku gdzie padnie hasło fezz audio dziwnym trafem od waszej całej trójcy płynie wtedy lawina hejtu na tą markę po różnymi wymówkami.Idąc dalej,gdzie pada nazwa jakiegoś konkurencyjnego chińczyka padają ochy i achy...czy wy tego nie widzicię...!!!???machina waszego hejtu się przekręciła i koniec!

Dokładnie to robią ci trzej Panowie z nieustanną konsekwencją,dziwne...tak zaangażować się w wylewanie pomyji na fezza...

Kolejny analfabeta. Do nazwy użytkownika proszę dołączyć "a" :)

Poprosimy wskazać konkretne wypowiedzi. Dla przypomnienia definicje.

Ukryta Zawartość

1. «brak umiejętności czytania i pisania u osób dorosłych»

2. «brak podstawowych wiadomości z jakiejś dziedziny»

• analfabeta • analfabetka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) «utrata umiejętności czytania i pisania»

• wtórny analfabeta

Ukryta Zawartość

1. «istniejący realnie»

2. «precyzyjnie określony, rzeczowy»

3. «działający i rozumujący w sposób logiczny, praktyczny»

4. «duży, znaczny»

• konkretnie • konkretność

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szymon1
  • Moderatorzy

Domin czy powyższy post nie jest przypadkiem hejtem i mowa nienawiści skierowana w moja stronę?

Czy jeżeli znajdę 5 świadków (znamienna liczba jesli chodzi o Fezza), ktorzy potwierdza, ze spotkali sie ze mną na AS i rozmawiali ze mną o tym jak gra FEZZ, cofniesz swe slowa i przeprosisz ze kolejny raz insynujesz ze wypowiadam sie o Fezzie nie słuchając go?

Jesli Ci to za malo mogę bez problemu znaleźć okolo 10 osób z forum z którymi sie tam spotkalem - żaden z nich nie wypowiadal sie ani jednym wpisem w klubie FEzz.

Oczywiscie sluchalem tez Fezza w warunkach domowych, mialem tez ich trafa w domu - chyba nawet sa relacje o tym opisane na forum (mogłeś tego nie widzieć bo jeszcze nie bylo Cie na forum).

Pozdrawiam i proszę ochłoń.

-----------------

Popatrz jak mieszasz sprawy - jak piszę o tym, że w klubach powinna być możliwa konstruktywna krytyka - każesz mi "milczeć" bo (w Twoim urojeniu) nigdy nie sluchalem Fezza (rozmawiamy o pisaniu w klubie, a nie o tym jak gra). Jak Ci mówię, że po pierwsze sluchalem i to nie raz, a ponadto na to ze sluchalem go na AS mam kilku świadków (bo mojej deklaracji nie wierzysz) to mi wygarniasz, ze sie nie znam na akustyce skoro oceniam po odsluchu na AS. Znów przypominam, ze w tym momencie rozmawialiśmy CZY W OGÓLE sluchalem Fezza, a nie o tym jak gra...

Tak ciężko ci zdzierżyć, ze może być ktoś kto nie podziela entuzjazmu Fezzem? Co cie tak boli, przecież masz swoje uszy, jestes zadowolony wiec w czym problem? Ile razy Cie pytalem z jakimi wzmacniaczami porownywales FEzza, z jakimi źródłami i kolumnami, ze tak niezlomnie jestes przekonany o wyższości Fezza nad konkurencja w podobnym przedziale cenowym - zawsze milczysz...

Bez porównań życie jest łatwiejsze :)

Plus powszechna w Klubach praktyka opluwania konkurencji - a zaprotestować przeciw temu w Klubie przecież nie wolno, czyż nie tak?

Takie te "kluby" komercyjne jakoś się porobiły - za dużo tam szeptanego marketingu.

Ja bym to zrobił prosto. Nie masz sprzętu, krytykujesz, wylatujesz.

Czyli jeżeli TY nie masz MOJEJ konfiguracji, a skrytykujesz np. mój wzmacniacz, to wylatujesz z forum? ;)

Przepraszam, ale w ten sposób odbierasz mi możliwość wypowiadania się na temat polskiego sprzętu i nie mówię tu o brzmieniu, a o pewnych praktykach biznesowych.

O żesz kurza twarz! Gdybym wiedział że w tym całym saloniku nauczysz się takich epitetów, to bym Cię tam nie wpuszczał

:) Tiaa, nigdzie mnie widzisz nie chcą. Za niezależność poglądów płaci się na forum wysoką cenę. Najlepiej być pod kogoś podczepiony i siedzieć cichutko jak mysz pod miotłą :)

Pojedz sobie gdzieś do salonu i posłuchaj wzmaków fezza w normalnych warunkach i wtedy wygłaszaj swoje opinie...

Przepraszamy. Taras widokowy nieczynny. Najbliższy czynny taras widokowy dla odprowadzających we Wrocławiu. ;)

To gdzie w Glasgow mogę posłuchać polskiego sprzętu? :)

Nie pora już spać ... Mistrzu? :)

Spałem od 6:30am do 22:30pm, to teraz nadrabiam zaległości :)

Gość

(Konto usunięte)

Za niezależność poglądów płaci się na forum wysoką cenę. Najlepiej być pod kogoś podczepiony i siedzieć cichutko jak mysz pod miotłą :)

Ale gdzie tam... ha ha ha

• Moderatorzy

Tym samym doprowadziłbyś do sytuacji, w której pytać wolno. Tylko pytać. Bo za udzielenie odpowiedzi się wylatuje.

We wspomnianym wątku Fezz jeden z użytkowników pytał mnie o wymianę kondensatorów sygnałowych. Wkleił zdjęcia wnętrza od których oglądania włos się jeży na głowie, przewody i kondensatory elektrolityczne poprzytulane do połączonych ze sobą dwóch dziesięciowatowych rezystorów! Razem dwadzieścia watów. Wiecie ile ciepła potrafi się wydzielić na dziesięciowatowym rezystorze? A co dopiero na dwudziestowatowym? Wiecie że w pentodowym push-pullu napięcia nierzadko przekraczają 400V? Wiecie co się stanie jak od temperatury nadtopi się izolacja na kabelku, i goła miedź dotknie obudowy? Wiecie co się stanie jak przytulony do tych rezystorów kondensator elektrolityczny się ugotuje, wykipi i porobi zwarcia rozlanym elektrolitem? Napisałem więc właścicielowi, by zrobił z tym porządek, odsunął kable i elektrolity od rezystorów, bo może to być niebezpieczne. A za to Domin mnie w tym wątku zbanował.

Jeżeli Domin nie chce wiedzieć że ten wzmacniacz może zagrażać zdrowiu i życiu zarówno jego, jak i jego domowników oraz ewentualnych zwierzątek, to jego sprawa i jego odpowiedzialność jeżeli dojdzie do przebicia i prąd z jego wzmacniacza go pie....lnie i zabije, ale innych trzeba ostrzegać. Po tym co dziś zobaczyłem uważam że ten wzmacniacz to potencjalnie groźny dla zdrowia i życia bubel, i należy ostrzegać o tym jego użytkowników. Zobaczcie sami:

DvjvN-FOFcVM.jpg?v=2

ZDibV-9dXf1T.jpg?v=2

Każdy kto ma elementarne choćby pojęcie o elektryce widzi co tu zrobiono, a ja za mówienie prawdy zostałem zakneblowany. Szczyt żenady i zamiatania guana pod dywan. Ale że moderator inny niż Palton będzie do czegoś takiego rękę przykładał, to się nie spodziewałem.

Poniżej przyklad planowanego przyspieszaniu zużycia urządzenia (monitor LCD) w taki sposób ze kondoseatroy elektrolityczne umieszczane sa bardzo blisko źródeł ciepla (radiator stabilizatora/diody) co doprowadza do uszkodzenia urządzenia na przeciągu 2-3 lat.

Ukryta Zawartość

W przypadku fezza, prawdopodobnie takie rozmieszczenie elementów wynika z tego, ze "konstruktor" wespół z "projektantem" robia swoje pierwsze urządzenie audio w życiu i nie posiadają podstaw wiedzy... Zreszta rezystor 20W grzeje sie jak diabli, a kondensator praktycznie go dotyka, juz za kilka miesięcy można oczekiwać niespodzianki...

Napisalbym o tym w klubie, ale raz ze Vlado zarządził ze takich rzeczy nie można pisać - a Ja nie mam zamiaru walczyć z moderacja, a dwa ze jak widzę Domin0 nie wytrzymal i znów nałożysz mi bana w klubie (oczywiscie bez żadnego powodu, anie w odniesieniu do konkretnego posta - po prostu za caloksztalt nie podoba mu sie ze pieje nad fezzem).

VLADO - pytanie do Ciebie. Chce opisać jak początkujący użytkownicy audio mogą rozróżniać co jest wykonane poprawnie w elektronice, jak nie naciąć sie na minę itd. W wątku takim analizowane będą wątpliwe z punktu widzenia bezpieczeństwa użytkowania urządzenia oraz takie w których producent świadomie wprowadza klientów w błąd. Nie można pisać o tym w klubach, nie chce byś myślał ze zaczynam otwierać kontrkluby, robię burdy itp.

Sam wskazałeś miejsce w którym nie można poruszać tematów, teraz proszę wskaż mi miejsce gdzie takie tematy będą poruszane, bez podejrzeń o jątrzenie itp. Gdy tylko moderacja wskaże miejsce gdzie można pisać na takie tematy, otworze wątek.

Z gory dzieki za pomoc.

Ukryta Zawartość

-----------------

@Plastik.

Szymon Ciebie ubiegł wczoraj :-)

Założy watek o profilu dokładnie takim o jaki wnosisz. Zapraszam do wątku Szymona. Dokładne zasady jakimi ma się kierować gospodarz tego wątku poznasz od Szymona.

Ten wątek Fezz to creame of the creame dygotek naszej moderacji jak się dokładnie poczyta.

Ostatnio najsprawiedliwszy ze sprawiedliwych czyli Rochu banuje tam Świniaka ale uwaga zostawia Plastusia .

Przecież i tak wszyscy wiedzą jaka jest tam jego rola ale Moderacja działa prawda ?

Teraz jest dygotka w drugą strone czyli działania tego co to Bułhakowa do końca nie doczytał .

Panowie miejcie litość na nami ile można lać ze śmiechu :)

plastik 1989

proponuje uszanować wreszcie watek klubowy Fezz , konwencja watków klubowych jest taka a nie inna i za watek odpowiada załozycie / zgodnie z ustaleniami forumowymi posiada prawo do banowania i jest cały czas zgoda admina na taki stan /

jesli chcecie dyskutowac w temacie budowy tego sprzetu proponuje własny watek w dziale lampa czy DIY i nikt nie bedzie wam przeszkadzał - inaczej zawsze będzie ktos pokrzywdzony

jesli ktos bedzie naprawde zainteresowany wzmacniaczami Fezz bez problemu odszuka taki watek z waszymi poradami /informacjami

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.