Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, argus napisał:

Ponoć wolność słowa mamy na Forum

Niektórzy pod tym pojęciem rozumieją swobodę wypowiadania wyłącznie takich opinii, które oni uważają za słuszne. To taka "wolność słowa" a'la ZSRR. 

4 minuty temu, argus napisał:

Ponoć wolność słowa mamy na Forum 😉

Wolność słowa nie stawia Was dzieci drogie nad netykietą, Regulaminem i Prawem.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

13 minut temu, argus napisał:

Dla niektórych jest to może autorytet, dla większości normalnego świata zdecydowanie NIE.

Polecam lekturę:

Rozmowy Piotra Szumlewicza -  Ojciec Nieświęty (krytyczne głosy o Janie Pawle II) - wydawnictwo Czarna Owca - Warszawa 2012

Edytowane przez Bobcat
  • Administratorzy
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Niektórzy pod tym pojęciem rozumieją swobodę wypowiadania wyłącznie takich opinii, które oni uważają za słuszne. To taka "wolność słowa" a'la ZSRR. 

Wolność słowa jest. Nawet liczy się każda opinia na dany temat. 

Nie przejdzie nadal obrażanie innych użytkowników forum oraz chamski i prostacki styl pisania. 

Panowie 95% spraw jakie rozpatruję to tematy Polityka, Kościoły oraz teraz czasami COVID i Nowy ład. 

Widać nadal Polacy maja problem z rozmową a gdy ktoś ma inne zdanie polityczne to automatycznie staje się wrogiem.

Zachęcam do pomocy i uczestniczenia w tematach AS a nie bocznicy tylko.

Wielu nowych jest na forum i często rozwija swe nowo utworzone tematy o kolejne wpisy oraz zdjęcia. Warto by wspomagać takie projekty czy też zwykłe pytania i opinie o danym sprzęcie. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Od pilnowania w tych sprawach jest Administracja i Moderacja. 

Teraz, szymon1977 napisał:

Dziecko drogie, ani prawo, ani netykieta nie nakazuje apologetyki ani wazeliniarstwa.

Krytyka jest takoż samo dozwolona.

• Administratorzy
Teraz, Espectro napisał:

Panowie 95% spraw jakie rozpatruję to tematy Polityka, Kościoły oraz teraz czasami COVID i Nowy ład. 

Tym samym często niestety z automatu lecą bany w temacie. Nie długie ale do końca dnia są najlepsze bo skutecznie uspokajają sytuacje i rozbrykanego osobnika. Przy odwołaniu jeżeli w jasny i przejrzysty sposób wyjaśni się sprawę i na spokojnie porozmawia to nie mam problemu z zdejmowaniem punktów. 

1 minutę temu, argus napisał:

Dziecko drogie, ani prawo, ani netykieta nie nakazuje apologetyki ani wazeliniarstwa.

I równie tak samo oceniana jest przez każdego uczestnika tematu. Zgłaszanie wtedy wpisów drugiego usera pod pretekstem że się go obraża tym wpisem jest mega słabe. Zachowajmy choć kulturę słownictwa i szanujmy się nawzajem.

8 minut temu, Bobcat napisał:

Chyba już to pisałem: tak. A teraz Bobuś spójrz w lustro.

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Wolność słowa nie stawia Was dzieci drogie nad netykietą

Czyje to słowa stróżu prawości?

"Bez przesady, to zawsze zwykła wariatka była i nic tu nie zmieni, że przez przypadek w kilku dużych filmach zagrała. Do jednego wora na buraki z młodym Stuhrem ją."

"Młody Stuhr gra nieźle ale to zwykły burak jest. Janda to taki sam burak, natomiast jeśli chodzi o grę aktorską... czy ona wogóle gra? To roztrzepana wariatka dlatego w roli roztrzepanych wariatek doskonale się sprawdza."

• Administratorzy
32 minuty temu, szymon1977 napisał:

Tak. A teraz Bobuś spójrz w lustro.

Przekręcanie nicku to świadome obrażanie i prowokacja tym samym.

Prosze tak nie robić.

Teraz, Przemysław_51508 napisał:

Czyje to słowa stróżu prawości?

Moje. Jeśli określenia mowy potocznej w nieformalnej dyskusji ueażasz za niezgodne z netykietą, Regulaminem lub Prawm, to post zgłoś i oczekuj pozytywnego rozpatrzenia a nie rób tutaj OT.

• Administratorzy
4 minuty temu, Adasza napisał:

Jeżeli gość daje ogłoszenia (być może swoje, bo raz go na tym złapałem)

Nadal oczekuje na link do tego wpisu. (rozmowa na PW)

CZY TERAZ pan zrozumiał?

Nadal można nie być chamski w wpisach.

P.S. Jeżeli branża i handlarze są tu na jakichś specjalnych zasadach

Nie są a nawet można by rzec że Branża ma gorzej niż zwykły użytkownik. 

Na użytkowników z branży często trzeba uważać. 

I dlatego też są w ten sposób oznaczeni.

10 minut temu, argus napisał:

...ani prawo, ani netykieta nie nakazuje apologetyki ani wazeliniarstwa.

A ktoś Ci zakazuje krytykować PiS, Kk albo Rydzyka a nakazuje pisać posty pochwalne?

Teraz, szymon1977 napisał:

A ktoś Ci zakazuje krytykować PiS, Kk albo Rydzyka a nakazuje pisać posty pochwalne?

Majokształtny chciałby zamknąć usta wszystkim krytykom korporacji katolickiej i jej "wodzów". Niemal explicite napisał to jakieś kilkanaście postów temu.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Moje. Jeśli określenia mowy potocznej w nieformalnej dyskusji ueażasz za niezgodne z netykietą, Regulaminem lub Prawm, to post zgłoś i oczekuj pozytywnego rozpatrzenia a nie rób tutaj OT.

Brzydzę się donosicielstwem. Tak samo jak ulewa mi się gdy widzę pospolitego chama, który mianuje się stróżem etykiety. 

• Administratorzy
7 minut temu, Adasza napisał:

Proszę, niech pan napiszę, ze pan żartuję. Baaardzo proszę, bo już na prawdę nie wiem jak to skomentować 🙂
Teraz będzie pan starych chłopów, którzy znają się może od lat uczył, że mają się do siebie zwracać Tadeuszu a

To jeszcze inaczej. Jeżeli user zgłasza taki wpis z opisem że przekręcanie jego nicku to świadome obrazanie go to jak to jest ? Znając się i sobie trollują ? 

Szanowny Panie @Adasza nie rozkręcaj się aż tak nikt nie atakuje Pana bezpośrednio a poczuwa się do każdej wzmianki w temacie.

8 minut temu, argus napisał:

Majokształtny chciałby zamknąć usta wszystkim krytykom...

To podobnie jak Ty i Twoi bracia po lajkach, ale na szczęście...

25 minut temu, Bobcat napisał:

...od pilnowania w tych sprawach jest Administracja i Moderacja...

...nie Ty, nie Ja, nie Maju i na szczęście nie V+A.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
7 minut temu, argus napisał:

Majokształtny

Obrażanie owego usera. Wszystko zalezy od tego czy user @Maju i user @argus się tak bawią w przekręcanie nicków czy faktycznie jeden drugiego obraża. W odwołaniu potem piszecie że się tylko bawicie i znacie się 30 lat. Szkoda że zgłaszacie swoje wpisy nawzajem.

Na prawde chcecie przetestować czy za takie wpisy się otrzymuje punkty ? 

Prosze o zachowanie spokoju.

Zaś wpisy prowokujące i zaczepki personalne ukrywam w tym temacie.

• Administratorzy
3 minuty temu, Adasza napisał:

Poza tym, tak - uważam, ze w sytuacji, kiedy ktoś mnie atakuje i nikt, kto powinien, na to nie reaguje, mam prawo do adekwatnej obrony. 

Tym samym odpowiadając mu lepszymi epitetami i wyrażeniami uznanymi za obrażliwe to Pan własnie otrzyma punkty za własny wpis. 

• Administratorzy
13 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Brzydzę się donosicielstwem. Tak samo jak ulewa mi się gdy widzę pospolitego chama, który mianuje się stróżem etykiety. 

Najzwyklej w świecie czasami komuś pęka coś na 4 litery i postanawia zgłosić wpisy choć sam często doprowadził do takowej rozmowy i stylu jaki był prezentowany przez obu. 

Zasady nie ma a jak wszędzie istnieje zasada ograniczonego zaufania. Panowie nie klasyfikujcie się względem formy wyznania czy polityki lub przekonania. To niepotrzebnie dzieli ludzi a przede wszystkim Polaków. Życzliwość to coś pięknego a i kultura osobista idzie w parze z własnym sumieniem i chęcią czynienia dobra.

35 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Brzydzę się donosicielstwem.

Brzydzisz się korzystaniem ze swoich praw - spełnianiem obowiązków też się brzydzisz?

• Administratorzy
1 minutę temu, Adasza napisał:

Nie wiem jak inni ale zaczynam się coraz lepiej bawić 😄 

bob.png

I gdzie tu ta zabawa ? 

Jeżeli kogoś obraża przekręcanie nicku to ma prawo zgłosić taki wpis i tyle. 

Ja tylko informuję że przy przypadkowym przekręceniu nic się nie zadzieje zaś przy kolejnym i to śwaidomym aby obrazić tego usera już będzie karane jako prowokacja. 

Ta sama zasada. PIS, PO  Pisior POjeb 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Brzydzisz się kożystaniem ze swoich praw - spełnianiem obowiązków też się brzydzisz?

Wystarczy nie doprowadzać do takich sytuacji i tyle. 

@Adasza czy sprawa wyjaśniona ? 

46 minut temu, Adasza napisał:

Proszę, niech pan napiszę, ze pan żartuję. Baaardzo proszę, bo już na prawdę nie wiem jak to skomentować 🙂
Teraz będzie pan starych chłopów, którzy znają się może od lat uczył, że mają się do siebie zwracać Tadeuszu a nie Tadziu?

Z tym bym uważał. Bobcat, za przekręcanie swojego nicka, zgłasza do moderacji.🙂

To taki mój głos w publicznej dyskusji.

18 minut temu, szymon1977 napisał:

spełnianiem obowiązków też się brzydzisz?

Widocznie mamy inny sposób na korzystanie ze swoich praw i obowiązków. 

A tak z ciekawości zapytam, w którym punkcie regulaminu zapisano obowiązek donoszenia od moderacji?

19 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

A tak z ciekawości zapytam, w którym punkcie regulaminu zapisano obowiązek donoszenia od moderacji?

No nie ma. Jako rekompensatę za poniesione w związku z tym straty niematerialne, proponuję dla Ciebie dożywotnio złotą odznakę za niezgłaszanie postów niezgodnych z Regulaminem.

19 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Widocznie mamy inny sposób na korzystanie ze swoich praw i obowiązków. 

Przejście przez jezdnię po przejściu dla pieszych też Cię brzydzi?

• Administratorzy
27 minut temu, jezz napisał:

Z tym bym uważał. Bobcat, za przekręcanie swojego nicka, zgłasza do moderacji.🙂

To taki mój głos w publicznej dyskusji.

Ja tylko informuję. Nie chodzi o Bobcata a o wszystkich, specjalne przekręcanie aby obrazić usera to mega brzydkie zachowanie.

5 minut temu, Espectro napisał:

Ja tylko informuję. Nie chodzi o Bobcata a o wszystkich, specjalne przekręcanie aby obrazić usera to mega brzydkie zachowanie.

Osobiście w zdrobniałym "szymuś" nic złego nie widzę, nawet jak ktoś mi latek ujmie i nazwie mp "szymuś2017", nawet jeśli na złość napisze z wielkiej litery "Szymuś2017". Ale niektórzy zgłoszeniem do moderacji usiłują zastąpić własną niemoc intelektualną.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

No nie ma. Jako rekompensatę za poniesione w związku z tym straty niematerialne, proponuję dla Ciebie dożywotnio złotą odznakę za niezgłaszanie postów niezgodnych z Regulaminem.

Przejście przez jezdnię po przejściu dla pesszych też Cię brzydzi?

Proszę mi powiedzieć czy ten wpis to nie jest klasyczny wręcz przykład warcholstwa, pieniactwa i zamierzonego przekręcania spraw dla podbijania tematu i kontynuowania polemiki dla polemiki?

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Osobiście w zdrobniałym "szymusiu" nic złego nie widzę, nawet jak ktoś mi latek ujmie i nazwie "szymusiem2017". Ale niektórzy zgłoszeniem do moderacji usiłują zastąpić własną niemoc intelektualną.

A inni takimi wpisami próbują zastąpić własną kulturę, a raczej przykryć jej brak.

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Osobiście w zdrobniałym "szymusiu" nic złego nie widzę, nawet jak ktoś mi latek ujmie i nazwie "szymusiem2017". Ale niektórzy zgłoszeniem do moderacji usiłują zastąpić własną niemoc intelektualną.

Ta sama sytuacja. I przerabiałem już raz. To ze się znacie sporo lat to ok i że nazywacie się zdrobniale i w sposób pokrętny ale gdy takowy user zgłasza że nie chce aby jego nick był przekręcany i został przekręcony aby obrazić go to sprawa jest dość jasna dla moderacji. Ja rozumiem popełnienie przypadkiem literówki ale fajnie jednak używać   @ i wpisanie nicku aby się nie pomylić.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Proszę mi powiedzieć czy ten wpis to nie jest klasyczny wręcz przykład warcholstwa, pieniactwa i zamierzonego przekręcania spraw dla podbijania tematu i kontynuowania polemiki dla polemiki?

A inni takimi wpisami próbują zastąpić własną kulturę, a raczej przykryć jej brak.

Ostrzegłem raz przy kolejnym będę karał. Są jeszcze takie coś jak notatki moderatorskie. Gdy w niej widnieje info o wielokrotnym świadomym przekręcaniu nicku to sprawa jest raczej jasna przy takowym zgłoszeniu.

10 minut temu, szymon1977 napisał:

Przejście przez jezdnię po przejściu dla pieszych też Cię brzydzi?

Nie porównuj spraw bezpieczeństwa własnego i innych z donoszeniem na współuczestników dyskusji.

Można zapytać ciebie czy ty lecisz na policje gdy w twojej obecności ktoś w niewybredny sposób nazwie głowę państwa?

Sygnalizujesz złamanie prawa?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.